Μετάβαση στο περιεχόμενο

Βάρος κόντρα πλακέ θαλάσσης


whatisthis

Recommended Posts

Τυπικες διαστασεις όπως πάχος και φύλλα στα οποία χρησιμοποιείται γνωρίζει κανείς? Την αντοχή τους ώστε να καθορίσω τις αποστάσεις μεταξύ των καδρονιών στα οποία θα το τοποθετήσω?

Link to comment
Share on other sites

1. Το novopan έχει διαστάσεις 1880*3660. Όταν χρησιμοποιείται για δάπεδο παταριού πρέπει να είναι 30άρι (30 mm πάχος). Οι αντοχές για συνεχή δοκό τουλάχιστον δυο ανοιγμάτων είναι 531 kgr/m^2 για απόσταση μεταξύ δοκίδων 85 cm, οπότε θα βάλεις δοκίδες σε αποστάσεις 1880/3-627 ή 3660/5=732 mm. To κόντρα πλακέ θαλάσσης όμως έχει μεγαλύτερες αντοχές, τις οποίες δυστυχώς δεν έχω καταφέρει να βρω και πιθανώς να βγαίνει και σε άλλες διαστάσεις. Τυπικά πάχη πάντως για αυτά τα προϊόντα είναι 22 - 30 - 38 mm. Έχω την αίσθηση ότι η δεύτερη συνηθέστερη διάσταση είναι 1000x2000 mm.

2. Σε κάθε περίπτωση θα πρέπει να πάρεις τηλέφωνο έναν προμηθευτή να τον ρωτήσεις για διαστάσεις. Η shellman κατασκευάζει τέτοια προϊόντα αλλά δεν δίνει χρησιμοποιήσιμους πίνακες με αντοχές. Ίσως κάποιο τηλ. και επικοινωνία με κάποιον τεχνικό να σου λύσει το πρόβλημα.

3. Αν βρεις τελικά τίποτα πίνακες κάνε post γιατί όπως μπορείς να δεις (http://www.michanikos.gr/showthread.php?t=3994) κοντεύουν δέκα μήνες και ακόμη να βρω απάντηση.

Link to comment
Share on other sites

Η shellman κατασκευάζει τέτοια προϊόντα αλλά δεν δίνει χρησιμοποιήσιμους πίνακες με αντοχές.

εδω, http://www.shelman.gr/en/proionta_pages/plywood/hardwood.htm

 

στο μενού plywood αριστερά βγάζει διάφορα (κυρίως διαστάσεις)

 

γενικά μια αντοχή στα 450-500 kgr/m2 ειναι καλά (έλεγχος δεν συζητώ ότι γίνεται με τάσεις)

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.