Μετάβαση στο περιεχόμενο
Newsletter: Ημερήσια τεχνική ενημέρωση από το Michanikos.gr ×

Υλικά ξύλινου πάτωματος


 
lightname

Recommended Posts

Έχω κάποια βιβλία για ξυλεία, τι ψάχνεις συγκεκριμένα? Βασικά πρέπει να αναζητήσεις ξυλεία με κάποια πιστοποίηση γιατί και από πηγές να σου βρούμε πινακάκια και άλλες πληροφορίες πολύ πιθανόν να μην ισχύουν για αυτό που θα βρεις. Γενικά το OSB χρησιμοποιείται σε δάπεδα με έκταμα 16"-48"(0.40-1.2m) ανάλογα τα φορτία και το πάχος του υλικού. Συχνά χρησιμοποιείται διπλό. Περισσότερες πληροφορίες εδώ: http://www.apawood.org/

Link to comment
Share on other sites

eupalinos: 'Οταν δούλευα στα ράφια είχαμε κάνει μερικά στρέμματα πατάρια, ραφοπάταρα κλπ με novopan 30άρι. Δεν μου άρεσε γιατί είχε προβλήματα με υγρασία, φωτιά κλπ. Από αντοχές δεν είχαμε καμιά αστοχία.

Επειδή κάνω μελέτες μεταλλικών κατασκευών (μόνο) μου χρειάζεται σε κάποια πατάρια κάτι σαν novopan αλλά χωρίς τα προβλήματά του, πχ κόντρα πλακέ θαλάσσης. Και στα μεταλλικά κτίρια θα ήταν χρήσιμο κάτι τέτοιο γιατί θα μείωνε πολύ τα Ι.Β. της κατασκευής.

Επειδή εγώ ξέρω μόνο αυτά τα δυο υλικά (novopan, κόντρα πλακέ θαλάσσης) αναρωτιέμαι αν είναι και τα μόνα που χρησιμοποιούνται σαν φέροντα δάπεδα διεθνώς, αλλά τελικά δεν είναι.

Η πιστοποίηση αντοχών βέβαια σε κτιριακό θα είναι μια άλλη πονεμένη ιστορία υποθέτω.

Με την ευκαιρία να σε ρωτήσω αν το OSB έχει και αυτό ανάλογα προβλήματα με το novopan το οποίο εκτός από τα προαναφερθέντα έχει και το πρόβλημα εκπομπών φορμαλδεύδης.

Το Site φαίνεται πολύ πλούσιο με την ευκαιρία, ευχαριστώ

Link to comment
Share on other sites

Θα σου προτείνω μια εναλλακτική λύση για δάπεδο παταριών και όχι μόνο.

Είναι το σύστημα GIFAfloor της Knauf. ΕΔΩ είναι η σχετική ιστοσελίδα και ΕΔΩ το εξαιρετικό τεχνικό εγχειρίδιο με την ποιότητα, αναλυτικότητα και λεπτομέρεια της Knauf.

Διαθέτει φέρουσα ικανότητα μέχρι 600kg/m².

Link to comment
Share on other sites

Αγαπητέ Χάρη, το έχεις χρησιμοποιήσει; Το ξέρω αυτό το υλικό ότι υπάρχει εδώ και δυο χρόνια (ή ένα;) περίπου. Το χρησιμοποιούν ευρέως σε κάποια χώρα; Έχεις καμιά ιδέα για €/τ.μ.;

Link to comment
Share on other sites

Το novopan είναι υλικό για μικροκατσκευές / έπιπλα. Το OSB χρησιμοποιείται σε οικοδομικές εργασίες (δάπεδα, σκεπές, εξωτερική τοιχοποιία) οπότε έχει αυξημένες αντοχές σε υγρασία κλπ. Αν περαστεί και 1-2 χέρια βερνίκι/ βαφή ακόμη καλύτερα. Για έκλυση τοξικών αερίων δες τις αναλυτικές προδιαγραφές.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.