Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

Απορίες για αμοιβές έκδοσης Ο.Α.


Recommended Posts

  • 2 months later...

Σε εκδοση άδειας κατοικιών στο τέυχος ΤΕΕ των αμοιβών μπαίνει και ο μηχανολόγος και ο τοπογράφος στο τεύχος του Πολιτικού Μηχανικού- Αρχιτέκτονα? Η μου τα δίνουν ξεχωριστά και τα βάζω στο σύστημα?

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...
Καλησπέρα σε όλους,
θα ήθελα τη βοήθεια όποιων γνωρίζουν για ένα πρόβλημα που έχω σχετικά με διορθώσεις που έγινα στους υπολογιμούς Π/Υ και φορολογικών αφού έχει δημιουργηθεί το Έργο στο σύστημα αμοιβών και αφού έχουν γίνει οι πληρωμές των αμοιβών.
Πιο συγκεκριμένα, έχω δημιουργήσει νέο έργο και έχω ανεβάσει αρχικά ένα αρχείο XML, βάσει του οποίου εκδόθηκε από το σύστημα αμοιβών η Αναφορά και οι Κωδικοί πληρωμής αμοιβής των μηχανικών. Ο εργοδότης πραγματοποίησε τις πληρωμές με αυτούς τους 'κωδικούς πληρωμής'. 
Στη συνέχεια όμως, κατά τον επανέλεγχο των εισφορών προς Εφορία ΕΦΚΑ κλπ, διαπιστώσα κάποια λάθη που είχαν γίνει στους υπολογισμούς των προυπολογισμών και φορολογικών και χρειάστηκε να γίνει τροποποίηση τους. Ως εκ τούτου άλλαξαν λίγο όλα τα μεγέθη (αξία έργου, νόμιμες αμοιβές, εισφορές σε Εφορία ΕΦΚΑ κλπ). Η συμφωνηθείσες αμοιβές δεν έχουν αλλάξει άρα τα ποσά των πληρωμών που έχουν ήδη γίνει παραμένουν ως έχουν.
Συνεπώς αυτή τη στιγμή έχω ένα διορθωμένο αρχείο XML που πρέπει να ανεβάσω στο σύστημα αμοιβών ΤΕΕ.  Τι πιστέυετε πρέπει να γίνει στη προκειμένη περίπτωση που οι αμοιβές των μηχανικών έχουν ήδη πληρωθεί με τις εντολές και κωδικούς πληρωμής, που συσχετίζονται με το αρχικό/λανθασμένο XML/υπολογισμό; Θα δημιουργήσω Νέο Έργο και στη συνέχεια θα ψάχνω το ΤΕΕ στο τηλέφωνο για να τους ζητήσω να συσχετίσουν τις εντολές/κωδικούς πληρωμής του λάθους έργου με αυτούς του Νέου/διορθωμένου;
Edited by Pavlos33
Link to comment
Share on other sites

Συνάδελφε, η κατάθεση αμοιβών μέσω ΤΕΕ (κωδικοί πληρωμής) έχει πεθάνει

Αυτό που ελέγχει η ΥΔΟΜ, είναι να έχουν περαστεί σωστά στο σύστημα οι συντελεστές του έργου.

Αν λοιπόν έχεις κάνει οποιοδήποτε λάθος, άνοιξε ένα καινούργιο έργο και πέρνα τα σωστά στοιχεία. Μην ασχολείσαι καθόλου με κωδικούς πληρωμής

  • Upvote 2
Link to comment
Share on other sites

21 ώρες πριν, Faethon11 said:

Το παλιό έργο το έχεις κλείσει; 

Σας ευχαριστώ για τις απαντήσεις,

Όχι, έχει παραμείνει σε ενδιάμεση κατάσταση

23 ώρες πριν, tetris said:

Αν λοιπόν έχεις κάνει οποιοδήποτε λάθος, άνοιξε ένα καινούργιο έργο και πέρνα τα σωστά στοιχεία. Μην ασχολείσαι καθόλου με κωδικούς πληρωμής

Έστειλα χτες email στην υποστηριξη του ΑμοιβεςΤΕΕ και με πήραν σήμερα τηλέφωνο (εντυπωσιακό😮). Η απάντηση ήταν οτι μπορώ είτε να τροποποιήσω τα μεγέθη του έργου μέσω του συστήματος ΑμοιβώνΤΕΕ οπότε να γίνει η αλλαγή στο αρχικό έργο. Είτε στη περίπτωση που το XML έχει παραχθεί από πρόγραμμα, τότε να ανοίξω καινούριο έργο και να ανεβάσω το διορθωμένο XML. Στη συνέχεια να ανεβάσω και τις δύο αναφορές/εντολές πληρωμών στο e-άδειες και να προσθέσω σημείωση για να γίνει ο συσχτισμός τους.

 

 

Link to comment
Share on other sites

  • 2 years later...

Καλησπέρα συνάδελφοι,

Είμαι νέος πολιτικός μηχανικός και έχω την εξής περίπτωση.

Ένας πελάτης θέλει να κάνει Προσθήκη κατ' επέκταση Ισόγειας κατοικίας κατά 9 τ.μ.. Θέλει να προσθέσει ένα Υπνοδωμάτιο.

Έχει βεβαίωση μηχανικού από το 2016 αλλά θα κάνω και έλεγχο νομιμότητας του υφιστάμενου.

 

Αν κρίνω ότι πχ για μια άδεια νεόδμητου 100 τ.μ. η αμοιβή είναι περίπου στα 100€/τ.μ. άνευ ΦΠΑ. Η αμοιβή που θα ζητήσω που κυμαίνεται?

Επίσης θα απαιτηθεί  πλήρης αποτύπωση αρχιτεκτονική και στατική επάρκεια του υπάρχοντος?  Γενικά στις μελέτες που θα χρειαστούν θα πρέπει να αναφέρεται και το υφιστάμενο κτίσμα ή μόνο αυτό της προσθήκης?

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.