Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

Άδεια φυσικοθεραπευτηρίου


Recommended Posts

  • 1 month later...

Καλημέρα σε όλους. Είμαι φυσικοθεραπευτής και βασανίστηκα πάρα πολύ καιρό για να βγάλω άδεια λειτουργίας. Πριν παραθέσω το πώς, να σας πω απλά ότι στις πολεοδομίες δεν έχουν ιδέα ως προς το τι ισχύει για τα εργαστήρια φυσικοθεραπείας.

 

Αυτά που πρέπει να δείτε κατά περίπτωση είναι:

 

1) Χρήσεις γης της περιοχής σας

2) Το κτίριο να μην είναι αυθαίρετο

3) Να έχετε όλα τα δικαιολογητικά σύμφωνα με ΠΔ 29/87

 

Οσον αφορά το θέμα με την αλλαγή χρήσης από την πολεοδομία.

 

Ο καλός συνάδελφός μου ο Σουβατζής Νικόλαος στην Αίγινα, αφού βασανίστηκε επί 5 συναπτά έτη, κατάφερε να βγάλει την άδεια του αφού βρήκε τα απαραίτητα έγγραφα.

 

Πολλοί μπερδεύουν τα εργαστήρια φυσικοθεραπείας με τα φυσικοθεραπευτήρια όπου τα λειτουργούν Φυσίατροι και τα οποία έχουν διαφορετικά δικαιολογητικά για έκδοση άδειας λειτουργίας.

 

Εχω επισυνάψει κάποια έγγραφα τα οποία σας παρακαλώ να δείτε. Εχουν εκδοθεί και επισυναφθεί από την κα Κατσικάρου, την προισταμένη του Υπουργείου Υγείας για αυτά τα θέματα. Τα έγγραφα είναι ξεκάθαρα. Οποιος επιθυμεί διευκρινίσεις ας επικοινωνήσει μαζί μου.

 

Μετά τιμής

 

Μιχαηλίδης Πάρης

post-22257-131887228828_thumb.jpg

post-22257-131887228841_thumb.jpg

Link to comment
Share on other sites

Πάρη σε ευχαριστούμε,

το εγγραφο που ανάρτησες θα φανεί πολύ χρήσιμο και στους συναδέλφους σου και στους μηχανικούς τους

 

ο φίλος σου πραγματικά ταλαιπωρήθηκε άπιστευτα για να του δοθεί αυτή η διευκρίνηση

------------

θα μπορουσες να μας πληροφορίσεις για το αν ο σύλλογός σας έχει κάποια ιστοσελίδα με οδηγίες σχετικά με την αδειοδότηση εργ. φυσικοθεραπείας

ωστε το θέμα να είναι πλήρες;

σε ευχαριστούμε εκ των προτέρων

Link to comment
Share on other sites

Δυστυχώς η ιστοσελίδα του συλλόγου είναι λίγο αρχαία και δεν αναρτούν πολλά εκεί.

 

Αναρτήθηκε όμως το θέμα στο περιοδικό του συλλόγου και μάλιστα λεπτομερώς.

 

Το πρόβλημα αυτό το αντιμετωπίζουμε χρόνια. Ο λόγος είναι η ασάφεια των νόμων και βέβαια τις διαφορετικές ερμηνείες που δίνουν οι διάφοροι σάπιοι υπάλληλοι στις πολεοδομίες. Απλά να σας αναφέρω ότι ο υπάλληλος της πολεοδομίας που ανήκε το δικό μου εργαστήριο, οδηγεί μία BMW X5. Δεν ήξερα ότι έχουν τόσο καλούς μισθούς οι δημόσιοι υπάλληλοι :D

 

Για να σοβαρευτούμε όμως, το θέμα έχει πάει από πέρσι στη βουλή και τώρα μαζί με το συνάδελφο που τα βρήκε όλα αυτά και σε συνεργασία με πολλούς συναδέλφους που ταλαιπωρήθηκαν πολύ καιρό και ψυχολογικά και οικονομικά, ετοιμάζουμε ένα ντοσιέ και ένα έγγραφο το οποίο θα το κοινοποιήσουμε γενικώς και βεβαίως και στη βουλή.

 

Η απορία που έχω εδώ και χρόνια ακόμα όμως μένει αναπάντητη. Αυτά τα έγγραφα δεν τα ξέρουν στις πολεοδομίες? Δεν τα έχουν ξαναδεί? Δεν γνωρίζουν ότι άμα πάμε δικαστικά θα τρέχουν και δε θα φτάνουν?

Μόλις υπογραφτούν οι άδειές μας και μας δοθούν γιατί περιμένουμε να πρωτοκολληθούν, εννοείται ότι θα πάμε δικαστικώς γιατί έχουμε υποστεί μεγάλες επαγγελματικές βλάβες από αυτή την κατάσταση. Δεν βρέθηκε ποτέ όμως ένας υπάλληλος της πολεοδομίας να μας βοηθήσει... ούτε ένας. :(

Link to comment
Share on other sites

έχεις δίκιο

όμως πρώτα από όλους φταίει ο σύλλογος

διότι όποιος έχει πρόβλημα πρώτα εκεί απευθύνεται οπότε αν δε δώσει σωστές κατευθύνσεις χαιρετισματα

Link to comment
Share on other sites

Ο σύλλογος αυτό που έκανε ήταν να θέσει το θέμα στη βουλή και στον υπουργό υγείας. Δυστυχώς ένα άλλο μεγάλο πρόβλημα στο ελληνικό δημόσιο, είναι ότι όλοι θέλουν να έχουν καλυμμένα τα νώτα τους, έτσι δεν παίρνουν την ευθύνη. Το μόνο που γίνεται είναι να μας πετάνε σαν μπαλάκια από τον έναν αρμόδιο στον επόμενο.

 

Ο σύλλογός μας έχεις δίκιο, δεν κινήθηκε όσο δυναμικά θα έπρεπε να κινηθεί. Δυστυχώς όμως ακόμα και εκεί εφαρμόζεται αυτό που είπα πιο πάνω. Ολοι έχουν τα ιατρεία τους χρόνια και έτσι κανείς δεν χαλάει το χρόνο του να τρέχει για τους υπόλοιπους. Το θέμα τέθηκε στον Αβραμόπουλο πριν από 3 χρόνια και ακόμα περιμένουν :D

Link to comment
Share on other sites

Ο σύλλογός μας έχεις δίκιο, δεν κινήθηκε όσο δυναμικά θα έπρεπε να κινηθεί. Δυστυχώς όμως ακόμα και εκεί εφαρμόζεται αυτό που είπα πιο πάνω. Ολοι έχουν τα ιατρεία τους χρόνια και έτσι κανείς δεν χαλάει το χρόνο του να τρέχει για τους υπόλοιπους.

αχ!!!!! γνωστά τα προβήματα :)

Link to comment
Share on other sites

Πάρη το έγγραφο αυτό που έχεις αναρτήσει είναι από το Υπουργείο Παιδείας όπως βλέπω.Οι πολεοδομίες έχουν ως "προιστάμενο" το Υ.ΠΕ.ΧΩ.Δ.Ε.

 

Πρόσφατα έκανα μια προσωπική επίσκεψη στο Υ.ΠΕ.ΧΩ.Δ.Ε. για να δω που έχουν κατατάξει τα εργαστήρια φυσικοθεραπείας (τώρα βέβαια ονομάζονται "Φυσικοθεραπευτήρια") και μάλιστα στον αρμόδιο μηχανικο κ.Κωνσταντινίδη και μου είπε οτι απο την μεριά τους (όσον αφορά τα πολεοδομικό κομμάτι) απαγορεύεται να ανοίξουμε σε αμιγή κατοικια.

 

Αυτό γιατί τα Φυσικοθεραπευτήρια,τα Ιατρεία Φυσικής Ιατρικής και Αποκατάστασης,τα Διαγνωστικά κλπ τα κατατάσσουν απο το 2006,μετά απο μελέτη του Υπουργείου,όσον αφορά τη χρήση τους σε "Καταστήματα Παροχής Προσωπικών Υπηρεσιών" (Γενική Κατοικία).Σε αμιγή κατοικία η χρήση "Κτίρια Υγείας και Πρόνοιας" που αναφέρεται δεν ισχύει για ιδιωτικούς κερδοσκοπικούς φορείς.Εννοείται οτι του έθεσα το ερώτημα περί "επαγγέλματος συμβιβαστού με την κύρια χρήση της κατοικίας" αλλά μου είπε οτι δεν ισχύει στην περίπτωση μας(μην με ρωτήσεις γιατί,δεν μου εξήγησε ούτε αυτός).

 

Αυτό που δεν καταλαβαίνω στην υποθεση του συναδέλφου απο την Αίγινα είναι γιατι μπήκε σε τέτοια ταλαιπωρία.Εφ'όσον η πολεοδομία του Πειραιά υποστήριζε οτι κατατασσόμαστε σε "Κτίριο Υγείας και Πρόνοιας" που επιτρέπεται σε αμιγή κατοικία (κακώς βέβαια με βάση αυτά που μου είπαν στο Υ.ΠΕ.ΧΩ.Δ.Ε.) και είχε ένα χωρο που ήταν σε περιοχή αμιγής κατοικίας γιατί

δεν έκανε μια αλλαγή χρήσης για να γλυτώσει όλο αυτό το τρέξιμο?

Εγώ προσωπικά θα τα έδινα τα χρήματα (παλεύω απο το Μαϊο για να βρώ χώρο που να "αρέσει" και σε μένα αλλά και στην πολεοδομία)

Link to comment
Share on other sites

Φίλε Iliasroub αυτό είναι από το Υπουργείο Υγείας και όχι από το Παιδείας :)

 

Εχω ένα σωρό έγγραφα επί του θέματος, όπως επίσης έχω και την απάντηση του Υπεχωδέ σ'αυτό το έγγραφο που παρέθεσα εδώ και όπου συμφωνεί 100%. Η κατάταξη που λες είναι το Φυσικοθεραπευτήριο (όπου λειτουργούν φυσίατροι). Εμάς είναι εργαστήριο φυσιοθεραπείας. Οι διαφορές είναι αρκετές, οι κυριότερες είναι ότι το Φυσικοθεραπευτήριο έχει κλίνες και βέβαια απαιτούνται και χώροι στάθμευσης. Η κατάταξη στα Κοινωνικής Υγείας και Πρόνοιας είναι λάθος και αντισυνταγματική όπως επίσης και η κατάταξη σε γραφεία. Τα εργαστήρια φυσιοθεραπείας αδειοδοτούνται πολεοδομικά όπως και τα ιατρεία και οδοντιατρεία δλδ σε χώρους αμιγούς κατοικίας χωρίς υποχρέωση αλλαγής χρήσεως. Δεν ξέρω σε ποιον πήγες στο Υπεχωδέ, μπορείς να πας στον κο Σαντιμπαντάκη στο ΠΕΧΩ στην Μεσογείων και θα σε κατευθύνει αυτός.

 

Ο συνάδελφος στην Αίγινα είχε πολλά θέματα πχ Χρήσεις Γης, Αλλαγής χρησεως κλπ κλπ. Αυτός απλά πείσμωσε και πέτυχε να πάρει την άδειά του χωρίς να λαδώσει και χωρίς να κάνει μη απαραίτητα έξοδα.

 

Επίσης η πολεοδομία Πειραιά είναι στα δικαστήρια τώρα για αντισυνταγματικές αποφάσεις και για κατάχρηση εξουσίας. Δεν μου φαίνεται καθόλου περίεργο.

 

Μόλις μπορέσω θα αναρτήσω και το έγγραφο του ΥΠΕΧΩΔΕ.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.