Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

Άδεια φυσικοθεραπευτηρίου


Recommended Posts

Μόλις πριν 2 μήνες ολοκλήρωσα και εξεδωσα άδεια λειτουργίας για φυσικοθεραπευτηριο. Δεν έκανα αλλαγή χρήσης. Στην βεβαίωση έγραψα ότι ο χώρος είναι κυριας χρήσης και ότι θα λειτουργεί ως φυσικοθεραπευτηριο. Αφού αυτο τους κάλυπτε δεν έκανα αλλαγή χρήσης. Η αρχικη χρήση του χώρου ήταν και είναι κατοικια

Link to comment
Share on other sites

  • 8 months later...

Το οτι η ΥΔΟΜ , Υγειονομικό κτλ δεν απαίτησαν αλλαγή χρήσης, καθότι είναι ευθύνη μηχανικού, δεν παύει να σημαίνει οτι ΠΡΕΠΕΙ να γίνει αλλαγή χρήσης σε αυτές τις περιπτώσεις.

 

Καλώς ή κακώς όποιος δεν το πράττει, είναι εκτεθειμένος......

 

Εδω μέχρι πρότινος, η οικεία ΥΔΟΜ δεν ζητούσε αλλαγή χρήσης απο Κατάστημα σε ΚΥΕ και μάταια προσπαθούσα να τους εξηγήσω τη νομοθεσία....

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...

Καλησπέρα. Διάβασα τα προηγούμενα μηνύματα αλλά ομολογώ ότι δεν έβγαλα ασφαλές συμπέρασμα. Διαβάζοντας στον κτιριοδομικό κανονισμό, ΦΕΚ 59/∆/3-02-89  άρθρο 3,

"1.Ε. Υγεία και Κοινωνική Πρόνοια: Στην κατηγορία αυτή περιλαµβάνονται όσα κτίρια ή τµήµατα κτιρίων χρησιµοποιούνται για ιατρική πρόληψη, διάγνωση ή και θεραπεία, για περίθαλψη ατόµων ηλικιωµένων ή ασθενών ή µειωµένης πνευµατικής ή σωµατικής ικανότητας, για ύπνο και σωµατική υγιεινή βρεφών και παιδιών ηλικίας µικρότερης των έξι ετών. Στην κατηγορία αυτή ανήκουν µεταξύ άλλων και: - Τα νοσοκοµεία. - Οι κλινικές. - Τα αγροτικά ιατρεία. - Οι υγειονοµικοί σταθµοί. - Τα κέντρα υγείας. - Τα ψυχιατρεία. - Τα ιδρύµατα ατόµων µε ειδικές ανάγκες. - Τα ιδρύµατα χρονίως πασχόντων. - Οι οίκοι ευγηρίας. - Τα βρεφοκοµεία, βρεφικοί σταθµοί, παιδικοί σταθµοί. - Τα οικοτροφεία παιδιών ηλικίας µικρότερης των έξι ετών. - Τα ιατρεία. Κατ' εξαίρεση, τα οδοντιατρεία και τα ιατρεία που δε διαθέτουν νοσηλευτική κλίνη ούτε µονάδα εφαρµογής ισοτόπων ούτε ακτινολογικό εργαστήριο ούτε εγκαταστάσεις φυσιοθεραπείας ανήκουν στην κατηγορία Θ Γραφείων."

νομίζω ότι ο εκάστοτε χώρος για να λάβει άδεια λειτουργίας φυσικοθεραπευτηρίου θα πρέπει να έχει χρήση "υγεία και και κοινωνική πρόνοια" και ίσως πιο συγκεκριμένα "φυσικοθεραπευτήριο". Δηλαδή, για έναν χώρο με χρήση κατοικία ή κατάστημα θα πρέπει να γίνει αλλαγή χρήσης σε φυσικοθεραπευτήριο. Κάνω λάθος; Μπορεί να αντιμετωπιστεί το θέμα και χωρίς αλλαγή χρήσης;

Ευχαριστώ πολύ

Link to comment
Share on other sites

  • 11 months later...

Καλησπέρα συνάδελφοι,

σχετικά με το θέμα της απαίτησης αλλαγής χρήσης ή όχι, θεωρείτε ότι με αυτό το έγγραφο που επισυνάπτω, το οποίο είχα βρει παλιότερα στο ίδιο thread, δεν είμαστε καλυμμένοι?

αλλά πρέπει να εξετάσουμε πρακτικά κατά ΝΟΚ την περίπτωση αλλαγής χρήσης από κατοικία σε γραφείο ? (γιατί εκεί κατατάσσονται μάλλον τελικά τα εργαστήρια φυσικοθεραπείας)

post-13671-0-21806400-1520952136_thumb.jpg

Edited by sarcs
  • Thanks 1
Link to comment
Share on other sites

  • 2 months later...
  • 1 month later...

Μιας και έγινε πολύς λόγος για τις χρήσεις γης γης:

http://www.pde.gov.gr/ppxsaa/content/files/nomothesia/FEK_142_A_2014.pdf

Στο άρθρο 16 => Κατοικία επιπέδου γειτονιάς (Κ2) => 1.7β Ιατρεία - Οδοντοιατρεία - Φυσικοθεραπευτήρια

 

Link to comment
Share on other sites

  • 1 year later...

σε οικοδομη κτισμενη το 1970 απαιτειται αλλαγη χρησης απο κατοικια σε φυσικοθεραπευτηριο?

Link to comment
Share on other sites

  • 2 years later...

Σε χώρο που υφίσταται χρήση φροντιστηρίου για να βγει άδεια λειτουργίας φυσικοθεραπευτηρίου χρειάζεται τακτοποίηση με τον Ν4495? (ο χώρος έχει αυθαιρεσίες)

Link to comment
Share on other sites

Απαιτείται βεβαίωση κυρίας χρήσεως, για την έκδοση της οποίας εξετάζεται και η νομιμότητα του χώρου.

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.