Μετάβαση στο περιεχόμενο
Newsletter: Ημερήσια τεχνική ενημέρωση από το Michanikos.gr ×

8 πυρήνες να δουλεύουν μαζί;


Jovas

Recommended Posts

Καλησπέρα συνάδερφοι.

Αγάρασα πριν μια εβδομάδα μηχάνημα με βίστα 32bit και δεν ξέρω αν έκανα σωστά. Όσο αφορά τα vista πιστεύω πως ναι αλλά επείδη έχουν δωρεάν αναβάθμιση σε 7 τα προτίμησα.

Είναι μεγάλο το ζήτημα του λειτουργικού σε αυτό το θέμα.

Η ερώτηση μου είναι λοιπόν: υπάρχει πρόγραμμα ή κάποια ρύθμιση του υπολογιστή ώστε να χρησιμοποιούνται περισσσσσσσότεροι πυρήνες ταυτόχρονα σε εφαρμογές όπως renderings;

Τι πρέπει να κάνω;

Ευχαριστώ.

Link to comment
Share on other sites

Σε πρώτη φάση να έχεις δύο quad core η 4 dual core...:shock: :rolleyes:

 

Επειδή λογικά τους έχεις για να ρωτάς, πρέπει να κοιτάξεις εάν το πρόγραμμα σου μπορεί να συνεργαστεί και να δώσει τα δεδομένα του στους επεξεργαστές με τέτοιο τρόπο ώστε να συνεργάζονται ταυτόχρονα και οι 8 πυρήνες. (το help ή το site της εταιρίας θα μπορεί να σε κατατοπίσει διαφορετικά εξυπηρέτηση πελατών και mail/τηλ φαντάζομαι).

 

Ίσως να θυμάσαι το μπάχαλο όταν είχαν πρωτοβγεί οι Pentium 4 HT που υποστήριζαν το hyper-threading ενώ ακόμη δεν υπήρχε καμία εφαρμογή που να μπορεί να το εκμεταλευτεί πλήρως... Υποθέτω (αλλά δεν είμαι σίγουρος) ότι κάτι αντίστοιχο συμβαίνει και εδώ. Ίσως λοιπόν να υπάρχει κάποιου είδους επιλογή στο πρόγραμμά σου ή να υπάρχει σε διαφορες εκδόσεις, κάποιες εκ των οποίων να το υποστηρίζουν. Και φυσικά υπάρχει περίπτωση να μην μπορεί να εκμεταλευτεί όλους τους πυρήνες. Αλλά επειδή έχω μείνει λίγο πίσω στις εξελίξεις των windows καλύτερα να συμπληρώσει ένας συνάδελφος.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.