Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

Κατατακτήριες στο πολυτεχνείο σε "μεγάλη" ηλικία


στεφ29

Recommended Posts

Να θυμάσαι πως πάντα μπορείς να γίνεσαι καλύτερος στην επιστήμη σου και έξω από τα πανεπιστήμια. Ρώτα τον συνάδελφο agior να σου πει, που έμεινε στο πρώτο πτυχίο. Η γνώση δεν περιχαρακώνετε μέσα στις αίθουσες των σχολών .

 

Συμφωνώ και επαυξάνω και λέω και εγώ έξω μαθαίνεις πράγματα απλώς στη σχολή σου δείχνουν το δρόμο για να τα μάθεις.

 

Διαπιστωσα οτι δουλευωντας 4 χρονια (οσα χρειαζομαι για το πτυχιο του πολυτεχνειου) 8α εχω ηδη δικαιωματα ιδια με του πολυτεχνειου.

 

Δεν ξέρω για εργοτάξιο αλλά για ελ. επ. ποτέ δεν θα έχεις τα ίδια δικαιώματα με αυτά του πολυτεχνείου. Για μένα πήγαινε μηχανολόγος.

Link to comment
Share on other sites

  • 4 months later...

Γεια σας! Είμαι νέο μέλος του φόρουμ εδώ. Διάβασα όσα έχετε γράψει πριν ως απαντήσεις σε ερωτήματα άλλων που ενδιαφέρονται για κατατακτήριες σε πολυτεχνική σχολή και θα ήθελα αν μπορείτε να απαντήσετε και στα δικά μου ερωτήματα.

Εντός ολίγων μηνών ολοκληρώνω τις σπουδές σε Οικονομικό Τμήμα (ΠΑ.ΠΕΙ.) και σκέφτομαι να δώσω για κατατακτήριες στο ΕΜΠ για Μηχανικός Μηχανολόγος. Είμαι 22 χρονών. Έχω διαβάσει τις σχετικές ανακοινώσεις της γραμματείας της σχολής. Θα ήθελα να μου πείτε:

1) για τα τρία μαθήματα, στα οποία θα εξεταστώ, πόσο καιρό χρειάζεται κάποιος να προετοιμαστεί (κατά πάσα πιθανότητα θα απευθυνθώ σε κάποιο φροντιστήριο για την προετοιμασία) και ποιος είναι ο βαθμός δυσκολίας τους για κάποιον, που προέρχεται από τελείως διαφορετικό επιστημονικό κλάδο;

2) τι ακούγεται για τις κατατακτήριες στο ΕΜΠ; (κάποιοι αναφέρετε πιο πάνω ότι "πολλά ακούγονται" αλλά δε δίνετε λεπτομέρειες)

3) δεδομένου ότι αν επιτύχω στις κατατακτήριες και εισαχθώ στο 1 έτος τη σχολής, τι επαγγελματική αποκατάσταση έχουν οι μηχανολόγοι σε συνδυασμό με γνώσεις οικονομικών;

4) ως μηχανικοί που είστε αξίζει να επιχειρήσω κάτι τέτοιο; (οικονομικό πρόβλημα για σπουδές στο ΕΜΠ δεν υπάρχει)

 

Σας ευχαριστώ πολύ για το χρόνο σας κι ελπίζω να μη σας κούρασα!

Link to comment
Share on other sites

  • 4 months later...

φίλε στεφ29 είμαι στην ίδια φάση που είσαι τώρα.......είμαι μηχανολόγος τ.ε και βλέπω οτι οι δουλειές(μελέτες) ..στην επαρχία δεν αρκούν για επιβίωση.χρειάζεται καποιός να έχει γερά νεύρα και μέσο για να επιβιωσει.

Από την μέχρι τώρα εμπειρία μου οι μηχανολόγοι δεν είναι στην ίδια επαγγελματική μοίρα με τους άλλους μηχανικους ......

 

Έκανα μεταπτυχιακό αγγλία και μετάνιωσα που δεν έμεινα εκεί. μόνο όταν πάς εξωτερικό καταλαβαίνεις κανείς την διαφορά...και είναι μεγάλη....

το σκέφτομαι για πολιτικός μηχανικός μιας και βλέπω οτι εκεί ..ίσως να ύπαρχει ψωμί....

Αλλά αν δεν προσπαθήσεις δεν θα ξέρεις....

:-x

καλη συνεχεια

Link to comment
Share on other sites

  • 3 months later...

καλησπέρα. μόλις τελείωσα το τμήμα Μηχανολόγων Μηχανικών του ΕΜΠ και θα ήθελα να συνεχίσω στο τμήμα Πολιτικών Μηχανικών.

ποιες εξετάσεις θα πρέπει να δώσω ώστε να εισαχθώ στο τμήμα του ΕΜΠ;

επίσης υπάρχει η δυνατότητα να μπω στο 5ο εξάμηνο?

Ευχαριστώ.

Link to comment
Share on other sites

Δε θέλω να απογοητεύσω τα παιδιά που θέλουν να δώσουν κατατακτήριες αλλά έχουν υπόψη πόσο δύσκολες είναι και πόσο μικρό είναι το ποσοστό επιτυχίας; Φοιτητής στα πρώτα έτη θυμάμαι που είχα δει χαρτί στη γραμματεία της σχολής μου με τους επιτυχόντες. Ήταν 4-5 αν θυμάμαι καλά και αυτοί οριακά. Επίσης γνωστή μου που πήγε να δώσει κατατακτήριες για Νομική μου είπε έπεσε θέμα εκτός ύλης. Φυσικά "κάποιοι" το ξέρανε και γενικά ακούγεται οτι παίζει βύσμα κλπ. Τώρα συγκεκριμένα για εισαγωγή σε Πολυτεχνικό τμήμα δεν ξέρω τίποτα, δεν είχα εμπειρία από γνωστούς κλπ. Τα παραπάνω τα λέω με ΠΟΛΥ ΜΕΓΑΛΗ ΕΠΙΦΥΛΑΞΗ αλλά ψάχτε το λιγάκι. Καλή τύχη οτι και να κάνετε.

Link to comment
Share on other sites

Όταν είναι δύσκολα πρέπει να σκέφτεσαι ότι κάποιοι θα περάσουν. Θα είμαι ένας από αυτούς. Σου μιλάω εκ πείρας...

Link to comment
Share on other sites

Daron έχεις δίκιο. Ειδικά από ΑΕΙ σε ΑΕΙ (δηλαδή από Μηχανολόγους σε Πολιτικούς που θέλει ο φίλος μας), πάρα πολύ δύσκολα περνάς σε βαθμό που δεν το θεωρώ αξιοκρατικό. Προτείνω πανελλήνιες. Πολύ πιο αξιοκρατικό και πιο πιθανό να περάσει κάποιος.

 

kostassid,

ποιος μου εγγυάται ότι δεν γίνονται μλκς και ότι από τους 3 αποφοίτους ΑΕΙ που μπήκαν στους ΠΜ ΕΜΠ οι 2 δεν μπήκαν από το παράθυρο;

Link to comment
Share on other sites

Η αλήθεια είναι ότι έχουν ακουστεί διάφορα για βύσματα...αλλά επίσης είναι αλήθεια ότι μπορείς να δεις τους βαθμούς σου και νομίζω και τα γραπτά σου μετά τις εξετάσεις...

 

Πόσο εύκολο είναι όμως να ξαναδώσεις πανελλήνιες μετά από περίπου 10-11 χρόνια (αν κρίνω από το 82-ημερομηνία γέννησης);;;

 

Πιο δύσκολο από το να δώσεις 3 που είσαι σχετικός με αυτά...και γλυτώνεις και 2 χρόνια...(kkostas ισχύει ότι μπαίνεις στο 3ο έτος).

 

Ό,τι κ αν αποφασίσεις καλή επιτυχία!

Link to comment
Share on other sites

Γεια σας.

 

Εχω ξανα κανει θεμα σε προηγουμενο ποστ για γνωμες περι πανελληνιων.

Τωρα λοιπον θελω να ρωτησω το εξης :

Ειμαι στο ΤΕΙ πειραια μηχανικος δομικων εργων , β εξαμηνο 22χρονων , και ειμαι στο διλλημα εδω και ενα χρονο να ξαναδωσω δευτερη φορα για αρχιτεκτονικη (μεσω πανελληνιων φυσικα) ή να περιμενω για κατακτηριες διοτι για επ.δικαιωματα δεν βλεπω φως και ας μη κανω αναφορα για το συμβαινει σχετικα με την χρηματοδοτηση του ιδρυματος(μειωση 33% προυπολογισμου =>υπαβαθμιση εκπαιδευσης.).

Με απωθει λιγο το γεγονος οτι ειμαι 22 ετων για πανελληνιες.

Επειτα μπορω να διαθεσω χρηματα μονο για ελευθερο σχεδιο(καθωτι στο γραμμικο ειμαι αρκετα καλος) , και αντε και μαθηματικα .

Μπορετε να μου πειτε γνωμες?

Ευχαριστω .

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.