Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

Κατατακτήριες στο πολυτεχνείο σε "μεγάλη" ηλικία


στεφ29

Recommended Posts

γειά σας συνάδελφοι μηχανικοί όλων των βαθμιδων, ειμαι 29 χρονων , μολις τελειωσα Τ.Ε.Ι μηχανολογιας (καθυστερησα για προσωπικους λογους) και βρισκομαι σε μία φαση απογνωσης. αισθανομαι εγλωβισμενος λογω του πτυχιου που πηρα γιατι : 1) δεν μου φτανει!..δεν κουραστηκα για να το παρω και βαρεθηκα να με κανουν να ντρεπομαι επειδη εβγαλα Τ.Ε.Ι

2) εχω μια ταση για μεγαλυτερη-επιστημονικοτερη εμβαθυνση στον τομεα μου και σκεφτομαι να δωσω κατακτηριες για το Ε.Μ.Π

3) ειναι η ηλικια των 29 που βρισκομαι απαγορευτικη για τετοιες σκεψεις? με λίγα λογια το βρίσκετε εφικτο να κανω αυτην την κίνηση στην ηλικια που ειμαι?

4) να ξαναδώσω πανελλήνιες ειναι επίσης στο μυαλό μου

5)όλα αυτα φυσικά δουλευοντας παραλληλα

Ευχαριστώ όσους απαντήσουν

Link to comment
Share on other sites

Αν θέλεις δώσε για κάποιο πολυτεχνείο εδώ Ελλάδα. Αλλιώς αν έχεις οικονομική άνεση πάνε έξω. Για μηχανολογία εννοείται Γερμανία, Ελβετία, Αυστρία για λοιπές σκανδιναβικές χώρες.

Αν πάλι υπάρχει πρόβλημα οικονομικό δώσε Αθήνα και παράλληλα δούλευε. Τα γνωστά φοιτητικά κόλπα περνάνε παντού. Σημειώσεις από άλλους, παλιά θέματα, και όλο και κάποια εξέταση θα τύχει να περάσεις νύχτα. Σύνολο επειδή θα δουλέυεις 5 χρόνια (θα έχεις και κάποια αναγνώριση από τα μαθήματα που είχες στο ΤΕΙ)

 

Κατά τα άλλα μπορείς να περιμένεις μέχρι να γίνουν τα ΤΕΙ Εφαρμοσμένα πανεπιστήμια όπως Γερμανία και δεν θα έχεις πρόβλημα.

Link to comment
Share on other sites

Καταρχήν καλησπέρες συνάδελφε και καλώς ήρθες στην κοινότητά μας.

Ρίξε μια ματιά στους κανόνες συμμετοχής εάν δεν το έχεις κάνει ήδη.

 

Στο θέμα σου τώρα. Να ξεκαθαρίσω ότι ακόμη δεν έχω βγει στην αγορά εργασίας. Μη γνωρίζοντας τις οικονομικές υποχρεώσεις σου (έχεις πχ να ζήσεις μία οικογένεια? Κατοικείς μόνιμα στην Αθήνα -δηλ δεν θα πληρώνεις νοίκι- και σκέφτεσαι ΕΜΠ?) θα σου πω ότι εξαρτάται και από την παράλληλη δουλειά σου.

 

Εξηγούμαι: Έχεις ένα πτυχίο ΑΤΕΙ το οποίο μπορείς να αξιοποιήσεις και πιθανων ένα πτυχίο στην μουσική. Στην επαρχία τουλάχιστον οι περισότεροι μουσικοί πάνε με ένα κατοστάευρω την βραδιά. Αν πεις λοιπόν ότι δουλεύεις part-time μηχανολόγος Τ.Ε. (πχ να είσαι σαν βοηθός ας πούμε στον full-time μηχανολόγο και να τον βοηθάς στις δικιές του μελέτες) και συμπληρώνεις το εισόδημα με το να παίζεις Σαββατόβραδα τότε έχεις αμέσως αμέσως 4*100=400Ευρώ τον μήνα + ότι κανονίσεις ως μηχανολόγος Τ.Ε. + αν κάνεις θεωρητικά μαθήματα μουσικής (που έχουν μια σχετική ζήτηση από τους μη-πιανίστες...).Φυσικά μπορείς να παίζεις βράδια Σαββάτου και Κυριακής οπότε έχεις 800/μήνα από μουσική κοκ. Αν βρεις μαγαζί το οποίο θέλει και μια ημέρα μεσοβδόμαδα είσαι άπιαστος.

 

Θεωρώ λοιπόν ότι από οικονομικής άποψης είσαι σε θέση να τα βγάζεις πέρα ώστε να παρακολουθείς απλά δεν θα είναι περίπατος γτ θα πρέπει να τηρήσεις αυστηρά ένα εντατικό χρονοδιάγραμμα για να τα προλαβαίνεις όλα.

 

Εγώ πάντως στην θέση σου θα το επιχειρούσα, ιδίως αν οι γονείς μου μπορούσαν να με στηρίξουν λίγο (ώστε να μην λάβουμε υπ' όψην εξολοκλήρου το παραπάνω σενάριο στο οποίο θα έβγαζες τα προς το ζην όλα μόνος σου).

 

Απλά αυτό που πιστεύω ότι πρέπει να προσέξεις είναι να πας με έναν ιδιαίτερο αέρα στην σχολή, να μην σε αντιμετωπίζουν οι καθηγητές σαν τον 19χρονο φοιτητή που δεν έχει διαφορά από τον διπλανό του και ετοιμάσου να αντιμετωπίσεις όλα τα κομπλεξάκια μαζί που έχουν αυτήν την θέση. Να ξέρεις ότι σχεδόν κατά κανόνα όταν θα έχεις πάρει 5 θα έχεις γράψει για παραπάνω (ενίοτε πολύ παραπάνω).

 

Το θετικό είναι ότι με τις εξαιρέσεις στον κανόνα θα ευχαριστηθείς το αντικείμενο.

 

Αυτά από μένα, καλή τύχη ό,τι και να κάνεις!

Link to comment
Share on other sites

κατ'αρχήν ευχαριστω για τις απαντησεις σας...απ' ότι καταλαβαινω δεν θεωρειται την ηλικια μου απαγορευτική για περαιτερω σπουδες, παρ΄όλα αυτά το να αφιερωθω στο επαγγελμά μου ουσιαστικά στα 35 μου περίπου δεν νομίζετε οτι θα έχει επιπτώσεις στην επαγγελματική μου ζωη? όπως καταλαβαίνετε αν ημουν λιγο μικρότερος δεν θα το σκεφτόμουνα καν.

Link to comment
Share on other sites

εξαρτάται φίλε μου από την οικονομική άνεση της οικογένειάς σου.

μπορεί να σε στηρίξεις να συνεχίσεις?

δεν νομίζω ότι μπορείς να τελειώσεις στο προβλεπόμενο χρόνο αν δουλεύεις παράλληλα.

 

έχω 2 φίλους που τέλειωσαν ΤΕΙ στα 25 και έδωσαν κατατακτήριες και τώρα δουλεύουν full στα 30.

 

τώρα στα 35 είναι ένα θέμα.πάντως εγώ μόνο αν είχα οικονομική άνεση θα συνέχιζα.

ελπίζω να πρόσθεσα κάτι.

Link to comment
Share on other sites

Να προσθέσω μια άλλη παράμετρο, την όρεξη για διάβασμα. Αν πιστεύεις ότι αντέχεις ακόμα να:

- ακούς για θεωρίες διανθισμένες με μπόλικα μαθηματικά

- νιώσεις ακόμα ως μαθητής μέσα σε παιδιά ηλικίας 20 χρονών

- έχεις διάθεση να μάθεις προγράμματα όπως το Matlab

- περιμένεις στην ουρά να εξεταστείς από έναν στρυφνό καθηγητή που θα πολλές φορές θα σε δει με άλλο μάτι του τύπου "τί κάνει αυτός εδώ, το φοιτητή;"

- δημιουργήσεις μια διπλωματική εργασία που πολλές φορές θα αναθεματίσεις τη στιγμή που την πήρες

- περνάς καλά με τους μικρότερους σε ηλικία συμφοιτητές σου

- περνάς καλά με τους... συνομήλικους συμφοιτητές σου

τότε προχώρα. Σίγουρα θα σου ανοίξει άλλους δρόμους, όχι μόνο επαγγελματικούς, αλλά θα δεις τη πλευρά της επιστήμης της Μηχανικής με άλλο μάτι. Αλλιώς μπορείς να συνεχίσεις και ως απόφοιτος ΤΕΙ που δεν είναι άσχημα. Γνωρίζω άτομα από ΤΕΙ που γνωρίζουν ένα αντικείμενο πάρα πολύ καλά και είναι καλοί στη δουλειά τους. Τέλος, να σημειώσω ότι είμαι ένας που έκανε αυτό που σκέφτεσαι να κάνεις (μετά το ΤΕΙ τέλειωσα το ΑΕΙ σε ηλικία 32 ετών). Μου πήρε 5 χρόνια. Οπότε, να έχεις υπόψιν σου ότι θα προσθέσεις ακαδημαϊκή εκπαίδευση περί τα 4-6 χρόνια. Δεν γνωρίζω κάποιον που να τέλειωσε σε λιγότερο από 4 χρόνια.

 

ΥΓ : Την άνοιξη του 2009 ένας φίλος μου έδωσε κατατακτήριες για τη σχολή των Μηχανολόγων στο ΑΠΘ. Διάβασε για 5 μήνες, αλλά κόπηκε στο σχέδιο για 0,5...

Σιχτίρισε το σύστημα και τώρα δουλεύει σε καράβι μεταφοράς καυσίμων σε νησιά του Αιγαίου με μισθό 2.000 ευρώ ως Α' μηχανικός.

Είχε αποφοιτήσει από σχολή εμποροπλοιάρχων.

Link to comment
Share on other sites

ορεξη για διαβασμα και πολλα! μαθηματικα υπαρχει, μαλλον θα το κανω τελικα γιατι ειναι και για μια ζωη, αργοτερα δεν θα μπορεσω..τωρα μενει το εμποδιο των κατατακτηριων για τις οποιες ακουω τα χειροτερα πλεον( όσον αφορα το ΕΜΠ ), σας ευχαριστω ολους για τις αποψεις σας

Link to comment
Share on other sites

GO FOR IT.

Μη σκέπτεσαι τι λένε οι άλλοι. Είσαι αρκετά ώριμος να ξεχωρίζεις τι είναι το ουσιώδες στο διάβασμα.

Link to comment
Share on other sites

φίλε εχω θ'άσχολούμουνα με το πιάνο. πιθανά παίζεις και αρμόνιο. δεν υπάρχει δίλλημα και τζάμπα παιδεύεσαι.

 

edit: από τον τίτλο νόμισα ότι ηταν να δώσουμε αίμα ή κανα φράγκο (και δεν έχω, όχι τίποτ' άλλο)

Link to comment
Share on other sites

αν έμενα στην αγγλια ή ειχα λεφτα για να σπουδασω εκει σιγουρα θα το εκανα, εκει δεν χρειαζετα να παιζεις σε κεντρα για να βγαλεις λεφτα..εκτιμουν και τους κλασσικους πιανιστες..για να μην φυγω εκτος θεματος, εχω αποφασισει να ασχοληθω με τη μηχανολογια και κοιταω να κανω οτι καλυτερο μπορω σε αυτον το τομεα... και οχι δεν ειμαι και για ελεημοσυνη ! :)

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.