Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

Κατατακτήριες στο πολυτεχνείο σε "μεγάλη" ηλικία


στεφ29

Recommended Posts

τι άλλο προσφέρει το κατάστημα?

 

Ιδιωτες που κάνουν έρευνα αγοράς μέσω φόρουμ, διαφημιστικά bot και φυσικά τα mods... :mrgreen:

 

Επίσης να μην ξεχνάμε τους μπανιστιρτζίδες που μπορούν να συνεισφέρουν αλλά δεν το κάνουν, του μηχανικούς που δεν έχουν κανένα πρόβλημα με τις μελέτες που απλά αλλάζουν το όνομα και τα "μαύρα" λεφτά με στατικά "ανά κιλό"(= ανά τμ) κοκ. Και εγώ κάτι τέτοιο κατάλαβα πως ζητάει ο kosmix

 

Τέλος νομίζω ότι πρέπει να μάθετε για τα δεκαδικά ψηφία κάθώς ο άνθρωπος έγραψε περίπου 2.5 σειρές.

Τέλος αν σου περισεύουν φώτα θέλω και μια λαμπίτσα γτ μου κάηκε μία:rolleyes:

 

Επιπλέον kosmix δεν βλέπω πως είσαι σε θέση να εκφέρεις άποψη για την προσφορά του αγαπητού rigid στο forum. Το παραπάνω μπορώ να το υποστηρίξω πολύ εύκολα. Γράφτηκες που γράφτηκες, θες να γίνεις και πολτικός οπότε ξεκίνα με τα 24 downloads του rigid και βλέπουμε...

Link to comment
Share on other sites

παιδια αυτο που κανετε ειναι απαραδεκτο, ο kosmix ζητησε μια αποψη για ενα θεμα που τον απασχολεί , ο rigid-point αρχισε παλι τις ειρωνίες οπως κανει παντα και όταν ο κοσμιξ με το δίκιο του απαντησε,mpredakias υποστηριξες το φίλο σου..ενώ είναι λάθος. άμα θέλετε να θεωρείται σοβαρό το forum μην απαντάτε όταν έχετε όρεξη για "πλάκα". kosmix ότι θες κάνε αλλα ότι και αν είναι αυτο ξεκίνα έστω και σαν ΜΜ το ελεύθερο επάγγελμα να μπεις στο νόημα και αν περάσεις και τελειώσεις τη σχολή συνεχίζεις σαν ότι θέλεις, ποτέ δεν είναι αργα.

Link to comment
Share on other sites

kosmix είμαι και εγώ διπλ. μηχ.μηχ. Άποψη μου είναι πως δεν αξίζει να πας για πολιτικός μηχανικός. Αφού δεν ασχολήθηκες (για τον οποιοδήποτε λόγω) με το πρώτο πτυχίο σου το ίδιο θα κάνεις και με το δεύτερο, και αν δεν ασχοληθείς μην περιμένεις τις δουλειές να έρθουν από μόνες τους.

 

Έχουν περισσότερα δικαιώματα οι πολιτικοί μηχανικοί αλλά σίγουρα οι δουλείες ούτε έρχονται ούτε γίνονται χωρίς την συμμετοχή σου.

 

Τέλος αν σου αρέσει ο κλάδος αφιέρωσε το χρόνο που θα σου φάει η σχολή στο να γίνεις ενεργός μηχανολόγος μηχανικός.

Link to comment
Share on other sites

Τέλος αν σου αρέσει ο κλάδος αφιέρωσε το χρόνο που θα σου φάει η σχολή στο να γίνεις ενεργός μηχανολόγος μηχανικός.

 

Σωστή σκέψη. Αν επενδύσεις όχι 4, αλλά 1-2 χρόνια σε δημόσιες σχέσεις και επίσης επενδύσεις και ένα ποσό της τάξης των 3 χιλιάδων ευρώ, νομίζω η απόδοση θα είναι συγκρίσιμη (αν όχι καλύτερη) από αυτή του πολιτικού μηχανικού. Η επένδυση αυτή θα έχει στόχο την εξεύρεση της πελατείας.

Link to comment
Share on other sites

Παιδιά ευχαριστώ πραγματικά για τις γνώμες σας. CostasV με 5-6 μηχανικούς που έχω μιλήσει (διαφόρων ειδικοτήτων) η απόψη είναι ότι ένας Π.Μ. στην επαρχία βγάζει τα 3πλάσια από έναν Μ.Μ., επενδύοντας το ίδιο σε χρόνο.

Link to comment
Share on other sites

παιδια αυτο που κανετε ειναι απαραδεκτο, ο kosmix ζητησε μια αποψη για ενα θεμα που τον απασχολεί , ο rigid-point αρχισε παλι τις ειρωνίες οπως κανει παντα και όταν ο κοσμιξ με το δίκιο του απαντησε,mpredakias υποστηριξες το φίλο σου..ενώ είναι λάθος.

 

 

Συνάδελφε κατ' αρχάς ειρωνεύτηκα και τον rigid κάνοντας πλάκα μεν αλλά τονίζοντας του 2 πράγματα δε. Φυσικά αν έχει οποιοδήποτε πρόβλημα/απορία σχετικά, μπορεί να μου στείλει ένα πμ όπως και κάθε άλλος.

 

Στην συνέχεια τώρα συμερίστικά την άποψη του rigid καθώς διάβασα στο μύνημα του kosmix:

 

Κάποιες κουβέντες που έκανα μου έδωσαν να καταλάβω ότι χωρίς "πολύ" αφοσίωση (το πολύ σε πολλά εισαγωγικά) ένας πολιτικός μπορεί να πάρει 2-3 μελέτες το χρόνο, εστω για μονοκατοικίες.

 

Γενικώς κατάλαβα ότι οι πολ.μηχαν. μπορούν να "πιαστούν" καλύτερα στην επαρχία.

 

 

Εγώ από αυτό, ίσως λανθασμένα, αντιλαμβάνομαι πως η ιστορία είναι να συμπληρωθεί το εισόδημα με τρόπους όπως:

 

του μηχανικούς που δεν έχουν κανένα πρόβλημα με τις μελέτες που απλά αλλάζουν το όνομα και τα "μαύρα" λεφτά με στατικά "ανά κιλό"(= ανά τμ) κοκ. Και εγώ κάτι τέτοιο κατάλαβα πως ζητάει ο kosmix

 

Εάν όντως έκανα λάθος, ζητώ συγνώμη και δεν έχω κανένα πρόβλημα να το συζητήσουμε.Αλλά δεν πιστεύω ότι χωρίς σοβαρή ενασχόληση ένας οποιοσδήποτε μηχανικός μπορεί να βγάλει κάποια χρήματα.

 

Τέλος σχετικά με την καθαρή "υποστήριξη προς τον φίλο μου":

 

Επιπλέον kosmix δεν βλέπω πως είσαι σε θέση να εκφέρεις άποψη για την προσφορά του αγαπητού rigid στο forum. Το παραπάνω μπορώ να το υποστηρίξω πολύ εύκολα. Γράφτηκες που γράφτηκες, θες να γίνεις και πολτικός οπότε ξεκίνα με τα 24 downloads του rigid και βλέπουμε...

 

Στην ουσία λέω το αυτονόητο. Ότι δεν είναι σε θέση γτ δεν μπορεί να έχει βρει όλες τις συμβουλές (και οδηγίες και διευκολύνσεις που έχει προσφέρει ο συνάδελφος rigid σε άλλους συναδέλφους με τον δικό του ιδιαίτερο τρόπο, ούτε να εκτιμήσει την προσφορά του σε μορφή μη συμβουλών απλά παρθέτοντας την άποψή του, ιδίως σε θέματα που αφορούν πολιτικούς μηχανικούς) σε τόσο μικρό χρονικό διάστημα που είναι μέλος ο kosmix. Απλά o rigid έχει γράψει πάρα πολλά (1704)! Επίσης υπέδειξα την συνεισφορά του στα downloads καθώς με κριτήριο το πλήθος αρχείων, στην σειρά κατάταξης βρίσκεται 4ος.

 

Τονίζω με κόκκινα:

Rigid αν δεν εχεις τι να κανεις και γραφεις στο forum για να αισθανεσαι ότι συνεισφέρεις στην κοινοτητα των μηχανικων

 

Συνεπώς λοιπόν θεωρώ άδικο προς τον φίλο rigid να κριθεί μόνο από το ύφος του ενώ αναφέρεται ως κριτήριο η συνεισφορά στο φόρουμ. Αναφέρω στοιχεία και κυριολεκτώ για να υποστηρίξω ότι δεν γράφει απλά επειδή δεν έχει τι άλλο να κάνει. Το ότι το ύφος του είναι...προβληματικό (:P) αποδυκνείεται πολύ εύκολα από οποιονδήποτε που είναι λίγο καιρό στο φόρουμ, πόσο μάλλον από έναν συντονιστή. Ο ίδιος ο rigid εξ' άλλου έχει δηλώσει πρόσφατα:

 

κοιτα, θα πω για μένα που έχω το ρεκόρ του φόρουμ, αφού στις παραβάσεις είμαι στην 4η σελίδα (ως rigid_joint), αντικειμενικά σχεδόν όλες ηταν δίκαιες

 

Αυτό όμως δεν αναιρεί την συνεισφορά του στην κοινότητα.

 

Αυτά τα ολίγα από μένα, με φιλική διάθεση.

Link to comment
Share on other sites

ο kosmix ζητησε μια αποψη για ενα θεμα που τον απασχολεί , ο rigid-point αρχισε παλι τις ειρωνίες οπως κανει παντα

πιανίστα στεφ29, για δείξε μου που ειναι οι ειρωνίες να τις διορθώσω.

εκτός και αν ο ΜΜ, που ηθελε κόπο και ψάξιμο το επαγγελμά του, έχει και άποψη για τους μηχανικούς.

Υπάρχουν και σοβαροί που δίνουν λόγο ύπαρξης στο forum... Στεφ29 σε ευχαριστώ για την κατανόηση. Να διευκρινήσω ότι είμαι διπλοματούχος μηχ.μηχ. ήδη.

μάλλον παπλωματούχος.

καλή επιτυχία στις κατατακτήριες και καλές δουλειές.

αν και με το 12%+ΦΠΑ που θα πας, να σου πω για να μην παιδεύεσαι, ότι και τώρα τις κλείνεις αυτές τις αδειούλες με τα πολλά εισαγωγικά που προείπες και τις δίνεις πάλι σε ΠΜ και κονομας.

Είδες ρε μπαγάσα, σε γλίτωσα από τον κόπο των σπουδών

Link to comment
Share on other sites

συμφωνώ και εγώ για την συνεισφορά του rigid-joint στο forum, παρακολουθώ και εγω τα θεματα και βλέπω, δεν μου αρέσει απλά η ειρωνία σε ανθρώπους που δεν γνωρίζουμε και απο πριν. ότι έχει να πει κάποιος για κάποιον άλλον καλύτερα να το λέει όπως έχει. και εγώ έχω πάντα φιλική διάθεση και ίσα ίσα που θεωρώ ότι ο rigid -joint έχει και χιούμορ.

Link to comment
Share on other sites

Rigid αν δεν εχεις τι να κανεις και γραφεις στο forum για να αισθανεσαι ότι συνεισφέρεις στην κοινοτητα των μηχανικων.

Δεν έχω καμμία ανάγκη να νιώσω οτι συνεισφέρω στο Δήμο των Μηχανικών. αλλωστε πριν το post υπάρχει το όνομα, όποτε βλέπεις και μετα παραβλέπεις χωρις να διαβάσεις τίποτα.

 

Σίγουρα υπάρχουν πάρα πολύ καλύτεροι και με μόρφωση και αντίληψη από τη δική μου και συμμετέχοντες/μέλη αλλά και ανώνυμοι μπανιστιρτζήδες.

 

Δεν κάνουμε όμως κανά διαγωνισμό ποιος ειναι καλύτερος, ο καθένας όσο θέλει και μπορεί, δεν ειναι υποχρεωτικό άλλα εγω προσωπικά το κάνω γιατί τη διάχυση της μαλακίας δεν την αντέχω.

 

για το καλό των επιστημών (ειτε μηχανολογίας που θέλει ψάξιμο, ειτε μηχανικής που δεν θέλει γιατί ψωνίζεις από τη λαϊκή) καλό θα ήταν να μην ασχοληθείς με τίποτα γιατί από αερητζήδες είναι το μόνο στο οποίο παρουσιάζουμε πλεόνασμα σαν κράτος.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.