Μετάβαση στο περιεχόμενο
Newsletter: Ημερήσια τεχνική ενημέρωση από το Michanikos.gr ×

Φορολογικά οικοδομικής άδειας


Recommended Posts

Ούτε αυτό το διαβάζω διπλά αλλά μιλάει για την 3η κατοικία.... που μπορεί να είναι είτε ανεξάρτητο κτίριο είτε προσθήκη.....

 

 

edit. Μωρέ τον Μπαμπινιώτη πρέπει να έχουμε δίπλα μας. Αλλά όλα τα παραπάνω τα έχω κάνει. Είτε μόνο προσθήκη, είτε νέο, είτε προσθήκη και νέο :)

Καληνύχτα....

Edited by Faethon11
Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 277
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

πάντως αυτό (η διπλή ερμηνεία) συμβαίνει σε πολλές πολεοδομίες

Το έχω διαπιστώσει καθ' ότι έβγαλα άδειες και πέραν της δικής μου Πολεοδομίας

 

Κοίτα Faethon ερμηνεία άλλης Πολεοδομίας

 

Μέσα στο οικόπεδο υπήρχε 3/οροφο

Εγώ ζητούσα άδεια για 2/οροφο ανεξάρτητο και απόμακρο

 

Υπάλληλος

ΟΧΙ δεν δικαιούσαι -επειδή έχεις ήδη 3/οροφο

Εγώ σέκος

Link to comment
Share on other sites

Καλημέρα...

Το θέμα δεν είναι οι όροφοι αλλά ο αριθμός των κατοικιών.

Αν το 3/όροφο είναι 3 κατοικίες, ορθά δεν δικαιούσαι.

Edited by Faethon11
Link to comment
Share on other sites

μα οικ άδεια για μια ανεξάρτητη οικοδομή ζητούσα - βάση αυτού του γεγονότος δηλ της "ανεξάρτητης ανέγερσης κτιρίου" δεν θα έπρεπε να εξεταστεί λογικά η αμοιβή μου;;

πως τότε αγαπητέ Faethon συμφωνείς με τον φίλο που ρωτάει για τις 2 μεζονέτες με την εφαρμογή του 0,60-ανεξάρτητη άλλη οικοδομή δεν κάνει και αυτός; Διαπιστώνω δηλ μια αντίφαση σου-αν με καταλαβαίνεις!

Link to comment
Share on other sites

Μπορεί να μην το έγραψα καλά.

Ο συνάδελφος θέλει να κατασκευάσει 2 ανεξάρτητες κατοικίες μικρότερες των 120μ² η κάθε μία. Αυτές πάνε στον μειωμένο συντελεστή.

Εσύ είχες ήδη μια 3όροφη οικοδομή, πιθανολογώ πως ήταν 3 κατοικίες, και ήθελες να κατασκευάσει ακόμα μία.

Ο νόμος λέει μέχρι 2 ή αν οι υπάρχουσες είναι προ 6-10-89, ακόμα μία. Άρα, αν πιθανολόγησα σωστά, ορθώς δεν σου επέτρεψαν..

Edited by Faethon11
Link to comment
Share on other sites

Συμφωνώ και εγώ με φαέθον, με μια λεπτομέρεια ότι είναι "υπάρχουσα" και όχι "υπάρχουσες"

Link to comment
Share on other sites

Μανώλη & Faethon

με το παρακάτω

β. Υπενθυμίζεται ότι ο μειωμένος συντελεστής 0,60 εφαρμόζεται αποκλειστικώς και μόνο στις περιπτώσεις νέων κτιρίων μίας ή δύο κατοικιών μεγίστης επιφανείας εκάστης κατοικίας (χωρίς το κλιμακοστάσιο) μέχρι 120 μ2. Ο ίδιος μειωμένος συντελεστής 0,60 εφαρμόζεται στις περιπτώσεις μίας ακόμη κατοικίας μεγίστης επιφανείας 120 μ2 σε κτίρια του προηγούμενου εδαφίου των οποίων η οικοδομική άδεια είχε εκδοθεί πριν από την 6-10-89

 

έβγαλα άδεια "προσθήκης¨ ορόφου με ένα διαμ <120τ.μ πάνω σε 2/οροφη οικοδομή που προϋπήρχε με άδεια, πριν από 6-10-89 και το ισόγειο ήταν χρήσεως καταστήματος (σωστό –λάθος δεν ξέρω-επειδή ίσως να μην δικαιούμουν

με το «σε κτίρια του προηγ εδαφίου» δηλ έπρεπε η παλιά οικοδομή να έχει το πολύ 2 διαμ <120 τ.μ)

Αλλά στην Κομοτηνή που υπήρχε η 3/οροφη μέσα στο οικόπεδο δεν δέχθηκαν να εκδώσω ο.α νέας οικοδομής σε νέο ανεξάρτητο κτίριο με διαμ <120 μ2 ενώ πιστεύω ότι το διακαιόμουνα με το «αποκλειστικώς και μόνο σε νέο κτίριο» (γιατί να μας ενδιαφέρει αν υπάρχουν άλλα κτίρια μέσα στο οικόπεδο και πότε αυτά κτίσθηκαν;;)

 

Με το «Ο ίδιος μειωμένος συντελεστής 0,60 εφαρμόζεται στις περιπτώσεις μίας ακόμη κατοικίας μεγίστης επιφανείας 120 μ2 σε κτίρια του προηγούμενου εδαφίου των οποίων η οικοδομική άδεια είχε εκδοθεί πριν από την 6-10-89»

 

Συμπεραίνετε ότι έπρεπε η νέα με διμ<120 τ.μ, έπρεπε να ήταν είτε σε «προσθήκη καθ’ ύψος» είτε σε «προσθήκη καθ’ έκταση» για να δικαιούμουν τον 0,60;;

Link to comment
Share on other sites

Απόφ. 81304/6083/6.12.89

Για κτίρια αποκλειστικά μιας ή το πολύ δύο κατοικιών ή προσθήκης μιας ανεξάρτητης κατοικίας εις αυτά με επιφάνεια κάθε μιας απ' αυτές μικρότερη από 120Μ2 ο συντελεστής επιρροής επιφανείας είναι 0,60.

 

ΕΓΚ8/90

4. Υπενθυμίζεται ότι για κτίρια αποκλειστικά μιας ή το πολύ δύο κατοικιών ή προσθήκης μιας ανεξάρτητης κατοικίας σ' αυτά, με επιφάνεια κάθε μιας απ' αυτές μικρότερη από 120 m2, ο προϋπολογισμός (όπως περιγράφτηκε στη παρ. Β11) είναι:

.......

Η διάταξη της παρ. 2α του άρθρου 1 εφαρμόζεται και στις περιπτώσεις που υπάρχει σύσταση οριζόντιας (κάθετης) ιδιοκτησίας σύμφωνα με το Ν.Δ. 1024/71, για κάθε έναν από τους συνιδιοκτήτες, όταν στο ίδιο οικόπεδο κατασκευάζονται με ανεξάρτητη λειτουργία κτίρια μονοκατοικιών ή διπλοκατοικιών.

 

ΕΓΚ57/90

15) α.
Αδεια οικοδομής που έχει χορηγηθεί με μειωμένο συντελεστή επιρροής επιφάνειας και έχει περατωθεί το έργο και κατόπιν ζητείται προσθήκη καταστήματος ή διαμέρισμα μεγαλύτερο των 120 μ2 τότε ο υπολογισμός της δαπάνης θα γίνεται στην αντίστοιχη κατηγορία που ανήκει μόνο η επιφάνεια της προσθήκης.

 

β.
Υπενθυμίζεται ότι ο μειωμένος συντελεστής 0,60 εφαρμόζεται αποκλειστικώς και μόνο στις περιπτώσεις νέων κτιρίων μίας ή δύο κατοικιών μεγίστης επιφανείας εκάστης κατοικίας (χωρίς το κλιμακοστάσιο) μέχρι 120 μ2. Ο ίδιος μειωμένος συντελεστής 0,60 εφαρμόζεται στις περιπτώσεις μίας ακόμη κατοικίας μεγίστης επιφανείας 120 μ2 σε κτίρια του προηγούμενου εδαφίου των οποίων η οικοδομική άδεια είχε εκδοθεί πριν από την 6-10-89.

 

γ.
Προσθήκη μίας κατοικίας με επιφάνεια μικρότερη των 120 μ2
δεν εμπίπτει στις διατάξεις του μειωμένου
συντελεστή του άρθρου 1 παρ.2 της υπ.81304/6083/89 Υπουργικής απόφασης
όταν το υπάρχον είναι κατάστημα ή οποιαδήποτε άλλη χρήση εκτός κατοικίας (κάτω των 120 μ2)
.

 

ΕΓΚ64/90

 

1) Με αφορμή ερωτήματα που υποβάλλονται αναφορικά με την Εγκ-57/90 παρ.15β εδαφ.2 διευκρινίζουμε ότι:

α) Ο μειωμένος συντελεστής 0,60 εφαρμόζεται και για την προσθήκη μιας ή δύο κατοικιών σε υπάρχουσα κατοικία μικρότερης των 120 μ2 που η οικοδομική της άδεια είχε εκδοθεί πριν την 6-12-89.

 

 

Άρα στην πρώτη περίπτωση κακώς μπήκε στο 0,60, αφού υπήρχε κατάστημα, ενώ στην δεύτερη περίπτωση καλώς δεν μπήκε στο 0,90 αφού το υπάρχον ήταν ήδη 3 κατοικίες.

 

 

Έψαξα την δικιά μου περίπτωση, με το νέο κτίριο, και είδα πως υπήρχε κάθετη... Συγνώμη για την παραπληροφόρηση για το ότι το έχω κάνει....

 

Άρα στον συνάδελφο που έκανε την ερώτηση που πυροδότησε το ψάξιμο, μάλλον ορθά του απάντησαν από την πολεοδομία εκτός αν υπάρχει κάθετη...

Edited by Faethon11
  • Upvote 3
Link to comment
Share on other sites

αναλυτικότατος ο φίλος

το Quote τι σημαίνει Faethon;

υ.γ μεταφορά; μήπως

Edited by ΚΑΝΑ
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.