Μετάβαση στο περιεχόμενο
Newsletter: Ημερήσια τεχνική ενημέρωση από το Michanikos.gr ×

Αναζήτηση εργασίας


sofistikos

Recommended Posts

Και όταν λέμε όλοι, εννοούμε όλοι, ακόμα και οι ΔΥ. Μεγάλος αριθμός προσληφθέντων συναδέλφων μηχανικών με την προκήρυξη 3Κ/2014 του ΔΕΔΔΗΕ έχει αποχωρήσει είτε για το εξωτερικό ή για εργασία στον ιδιωτικό τομέα. Και έπεται συνέχεια. Δυστυχώς διανύουμε δύσκολη περίοδο ως προς τα εργασιακά (και όχι μόνο).

Link to comment
Share on other sites

  • 4 weeks later...
On 18/6/2019 at 9:47 ΠΜ, Panos Thalassinos said:

γεια σας παιδια, γνωριζει  κανεις αν θα ερθουν ξενες εταιρειες στην ελλαδα  μπας και ανοιξουν νεες θεσεις εργασιας για ολους τους μηχανικους που ψαχνουν δουλεια ;

Κατά την ταπεινή μου άποψη οι ξένες εταιρείες ανοίγουν γραφεία σε χώρες όπου:

α) υπάρχει "κενό" στην υπάρχουσα αγορά και συνεπώς υπάρχουν ευκαιρίες για κέρδος => κατασκευή & εκμετάλλευση.

β) η φορολογία και οι μισθοί των υπαλλήλων είναι πολύ μικροί. Παίρνουν μελέτες με μικρή προσφορά, και δίνουν ένα τμήμα (κυρίως σχέδια) σε αυτά τα γραφεία για να βγάλουν κέρδος.

γ) οι διαδικασίες είναι απλοποιημένες. Δεν υπάρχει η γελοία γραφειοκρατία της Ελλάδας που κοστίζει πριν ξεκινήσει ο άλλος τη διαδικασία, και παίρνει χρόνο όσο: "Ένας Θεός ξέρει.." Θα πρέπει το κέρδος να είναι τεράστιο για να το ανεχτεί αυτό ένας επενδυτής.

δ) δεν κοστίζουν οι εισφορές ενός εργαζομένου όσο περίπου και ο μισθός του.

 

Πιστεύω με τη κάποια εμπειρία που έχω αποκτήσει ως μηχανικός στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, ότι είναι πιθανότερο στο επόμενο παγκόσμιο η εθνική Μογγολίας να βγει πρώτη, παρά να βρεθεί μεγάλη εταιρεία του εξωτερικού να επενδύσει στην Ελλάδα.

Βάση των παραπάνω, αυτό που έχω ως εικόνα είναι πως αν γινόταν κάτι τέτοιο, αυτές οι εταιρείες θα έπαιρναν Έλληνες μηχανικούς, θα τους είχαν στο ΙΚΑ, και θα έκαναν σχέδια και μελέτες αφού τους εκπαίδευαν μηχανικοί απ' το εξωτερικό για τις συγκεκριμένες διαδικασίες και πρότυπα.

Πέραν όμως αυτού, τόσοι Έλληνες υπάρχουν στις μεγάλες εταιρείες έξω που θα μπορούσαν οι ίδιες να τους κάνουν την πρόταση να μετακομίσουν στην Ελλάδα.  

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

  • 1 year later...

Συνάδελφοι,

Όποιος είναι Χημικός Μηχανικός, με εμπειρία 4 χρόνια και πάνω, μιλάνε Γερμανικά ή μένουν Γερμανία και ψάχνονται για δουλειά, ας μου στείλουν pm για περισσότερες λεπτομέρειες (ελπίζω να μην έβαλα πολλά φίλτρα!).

Ένας φίλος με ενημέρωσε ότι άνοιξε μια θέση στην εταιρία του, και σκέφτηκα να το δημοσιοποιήσω εδώ. 

Link to comment
Share on other sites

  • 1 year later...

Γνωρίζει κανείς αν υπάρχει εταιρεία που να προσλαμβάνει ηλεκτρολόγους μηχανικούς άμεσα  χωρίς διακρίσεις έμπειρων, άπειρων  με προυπηρεσία ή χωρίς .

Ενδιαφέρομαι για μόνιμη πρόσληψη 8ωρο πενθήμερο με εκπαίδευση .Ευχαριστώ 

Link to comment
Share on other sites

Και βέβαια υπάρχει απλά το πιθανότερο να μην το κοινοποιήσει ευρέως.

Απευθυνσου σε φίλους και συμφοιτητές που οι γονείς τους ή και οι ίδιοι να έχουν εταιρεία. Σίγουρα θα έχουν δουλειές που βαριουνται και δεν τους συμφέρει να τις κάνουν και μπορούν να στις αναθέσουν.

Αν γίνει η αρχή τα υπόλοιπα έρχονται.

Edited by georgios_m
Link to comment
Share on other sites

  • 1 year later...

Καλησπέρα μιας και κοιτάω διάφορες αγγελίες εργασίας βλέπω ότι πολλοί ζητάνε γνώση πολεοδομικής νομοθεσίας, αυθαιρέτων, κτιριολογικού κανονισμού (ΝΟΚ). Αυτά στη σχολή δεν μας τα ανάφεραν καν ποτέ και στις δουλειές τα ζητάνε σαν κάτι που θα έπρεπε να γνωρίζω. Η ερώτηση είναι πως τα μαθαίνεις αυτά ώστε να θεωρείτε ότι έχω γνώση πάνω σε αυτά ?

Link to comment
Share on other sites

Στην ουσία την νομοθεσία την μαθαίνεις στην πράξη μόνος σου, στου κασίδη το κεφάλι... κακώς βέβαια... θα έπρεπε να υπάρχει μία υποχρεωτική τουλάχιστον διετούς εκπαίδευσης - άσκησης σε γραφείο / εταιρεία. Και φυσικά όχι μόνο για θέματα νομοθεσίας...

Πρακτικά, ξεκινάς να διαβάσεις τα βασικά (από αυτά που αναφέρεις):

  • Για νεα κτίρια, προσθηκες, άδειες, αναθεωρήσεις κλπ: ΝΟΚ, κτιριοδομικό κανονισμό, και τα τμήματα Α & Β του Ν.4495/17 - Έλεγχος και προστασία του Δομημένου Περιβάλλοντος και άλλες διατάξεις
  • Για αυθαίρετα διαβάζεις το τμήμα Δ του Ν.4495/17.
  • Για ηλεκτρονική ταυτότητα το τμήμα Γ του Ν.4495/17.

Τώρα, το να σου πω να κάνεις σεμινάρια, δεν ξέρω αν είναι καλή συμβουλή... Υπάρχουν πολλοί εκεί έξω που απλά θέλουν να τα αρπάξουν. Πάντως η νομοθεσία είναι αρκετά περίπλοκη και δεν θεωρώ ότι θα πρέπει να ασχολείται κάποιος νέος χωρίς την επίβλεψη κάποιου έμπειρου. Όποιος ζητάει εμπειρία πάνω στην νομοθεσία, σίγουρα δεν ζητάει απόφοιτους.

Από την άλλη σε κάθε περίπτωση θα πρέπει να μάθεις τη νομοθεσία του τομέα που θέλεις να εμπλακείς. Αν για παράδειγμα θες να ασχοληθείς με νέες κατασκευές οικιστικών, αυθαίρετες κατασκευές, ενεργειακές αναβαθμίσεις, τοπογραφικά, φωτοβολταϊκά, αδειοδότηση καταστημάτων, πυρασφάλειες, ξενοδοχειακά, δασικά, λιμενικά, οδοποιΐα κλπ θα πρέπει να έχεις την αντίστοιχη γνώση...

 

  • Upvote 2
Link to comment
Share on other sites

με κάτι πρέπει να ξεκινήσεις... Αν τα γραφεία που βλέπεις ζητάνε γνώσεις που δεν τις έχεις συνεχίζεις να ψάχνεις... να βρεις κάποιον που ζητάει πράγματα που γνωρίζεις, κάθε αρχή και δύσκολη, ναι το έχω δει και δύσκολα προγράμματα πιο νέα ζητάνε τώρα και γνώσεις νομοθεσίας και κακώς κατά την δικιά μου άποψη δεν σε βάζουν - αν ακόμα δεν σε βάζουν- στον χώρο της δουλειάς, λέγοντας σου πως να υπολογίζεις την επιτρεπόμενη δόμηση σε ένα ακίνητο, ακίνητο εννοώ οικόπεδο. Πως να υπολογίσεις το κτίριο, το ψηλό κτίριο που θα πρέπει να βρίσκεται μέσα σε ένα ιδεατό στερεό. Κάνουν τους μηχανικούς με φαντασία, λέγοντας τους αυτά που μας έλεγαν στην σχολή τότε, εγώ τελείωσα προ 25χρονών περίπου στο ΕΜΠ, "ΣΧΕΔΙΆΣΤΕ ότι θέλετε, θα βρει ο Πολιτικός Μηχανικός τον τρόπο να το στηρίξει". Και εγώ πιστεύω στην συνεργασία με ωραίο τρόπο και θέληση και των 2 να συνεργαστούν, όταν υπάρχει η δουλειά βέβαια, τώρα υπάρχουν οι τακτοποιήσεις ή ρυθμίσεις αυθαιρέτων, μπορεί να το δεις και σαν νομιμοποιήσεις, παρότι καμιά φορά τίθεται θέμα αν νομιμοποιούνται, για πόσο νομιμοποιούνται κλπ. Ξεκίνησε μια αναζήτηση σε γραφεία που να σε θέλουν με τις γνώσεις σου, την όρεξη σου, να πληρώνουν κάτι και ξεκίνα γιατί είναι ανηφόρα. Διάβασε νόμους και βλέπεις και στην δουλειά μερικά. Το ΤΕΕ έχει επεξηγηματικά βίντεο με το πως να κάνεις ρυθμίσεις αυθαιρέτων και ΗΤ ηλεκτρονική ταυτότητα τώρα, δες τα αρχικά αυτά και άρχισε σήμερα βήμα βήμα!!!

Link to comment
Share on other sites

23 ώρες πριν, stetr said:

Καλησπέρα ..

Δεν θέλω να σε απογοητεύσω αλλά, με 40 χρόνια ένσημα, (κι έτσι όπως είναι η νομοθεσία) ακόμη μαθαίνουμε...

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

2 ώρες πριν, Arche said:

.... εγώ τελείωσα προ 25χρονών περίπου στο ΕΜΠ, "ΣΧΕΔΙΆΣΤΕ ότι θέλετε, θα βρει ο Πολιτικός Μηχανικός τον τρόπο να το στηρίξει". ....

Δεν ξέρω ποιος σας έλεγε αυτή την μπούρδα..... αλλά εγώ και δεν την άκουσα ποτέ και φυσικά πάντα φρόντιζα η σύνθεση να περιλαμβάνει τα βασικά των όλων που συνθέτουν ένα κτήριο....

Συγνώμη για αυτή την παρέμβαση αλλά θεωρώ απαράδεκτο και μόνο να κυκλοφορεί βλακεία σαν αυτό (πιθανά απόσπασμα φράσης) αποκομμένο από την φαντασία και την υλοποίηση .....

Πέραν αυτού.... στον συνάδερφο που ρωτάει....

Ξεκίνα..... βούτα στα βαθιά..... δες με προσοχή τι σου έγραψε και ο συνάδερφος @jbosdas  και ισχύει το 40 χρόνια δεν φτάνουν του @tetris

Edited by Didonis
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.