Μετάβαση στο περιεχόμενο
Newsletter: Ημερήσια τεχνική ενημέρωση από το Michanikos.gr ×

Τι κάνουμε το ελλενίτ;


rigid_joint

Recommended Posts

Πρώτον, δεν είναι από αμίαντο, αλλά από αμιαντοτσιμέντο. Περιέχονται δηλαδή ίνες αμίαντου στο υλικό. Όσο δεν το πειράζεις, δεν παθαίνει τίποτα. Τα τμήματα που είναι χτισμένα σίγουρα δεν έχουν κίνδυνο. Το μόνο που θέλει προσοχή είναι το εκτεθειμένο τμήμα στην αποθήκη, το οποίο θα μπορούσες να επενδύσεις με κάποιο τρόπο, για να το απομονώσεις περεταίρω από το περιβάλλον. Το ιδανικό θα ήταν η επάλειψη με μια πυρίμαχη ρητίνη, αλλά δεν ξέρω αν υπάρχει κάτι τέτοιο.

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Ευχαριστώ πολύ για την απαντησή σου. Όπως είπα και στο προηγούμενο ποστ σκέφτομαι να το χτίσω περιμετρικά με τούβλο αλλα αυτό που αναφέρεις με μια επάλειψη θα είναι σιγούρα ακόμα καλύτερο αν κάνω και τα 2. Το ίδιο θα ήθελα να κάνω και στο κομμάτι της καμινάδας που είναι εκτεθειμένο στη στέγη, με μια επάλειψη. Γνωρίζεις καμία εταιρεία που αναλαμβάνει τέτοιες εργασίες? Στη Φλωρίνα που βρισκόμαι εγω δεν νομίζω να υπάρχει.

Edited by Pavlos33
διαγραφή παράθεσης του αμέσως προηγούμενου μηνύματος (βλ. κανόνες συμμετοχής)
Link to comment
Share on other sites

Έχω 50 ετών ελενίτ και δεν έχει πάθει τίποτα. Το πρόβλημα είναι η τριβή του και η εξάπλωση μικροσωματιδίων τα οποία μπαίνουν στους πνεύμονες. Αν λοιπόν βάλεις εργάτες να κάνουν οτιδήποτε θα τους βάλεις ειδικές μάσκες (λογικά υπάρχουν για μικροσωματίδια). Επομένως από μόνο του δεν σου κάνει τίποτα. Μια επάλειψη (θα δεις υπάρχουν πολλά προϊόντα και αν δεν βρεις διαδικτυακά ρώτησε σε μαγαζιά) σε εκτεθειμένες επιφάνειες είναι μια χαρά λύση. Τις σταθεροποιεί. Τώρα, αν το πας με το γράμμα του νόμου δυστυχώς το κόστος είναι δυσβάστακτο για αποξήλωση από ειδική εταιρία. Το τί γίνεται στην πράξη δεν θές να ξέρεις. Καλή χρονιά να έχουμε.

  • Like 2
Link to comment
Share on other sites

@christos_realmadοι εταιρίες από όσο ξέρω ασχολούνται μόνο με αποξήλωση. βέβαια μία ερώτηση δεν κάνει κακό. αν βάλεις εργάτες δικού σου, σίγουρα ολόσωμη στολή και μάσκα fpp3. όσο δεν τρίβεται το ελλενίτ δεν υπάρχει πρόβλημα. το θέμα είναι αν θρυμάτιστει, οι ίνες είναι καρκινογόνες.

Edited by Pavlos33
Link to comment
Share on other sites

@hlektrik89 χθες επικοινώνησα με την ίδια εταιρεία για να ρωτήσω τι μπορώ να χρησιμοποιήσω για επάλειψη και αν μπορούν αυτοί να αναλάβουν και το σπάσιμο των τούβλων κτλ. Για την επάλειψη μου είπαν οποιοδήποτε ελαστομερή χρώμα για υψηλές θερμοκρασίες και οτι μπορώ να το κανώ και εγώ με ενα πινέλο. Με διαβεβαίωσαν οτι εαν ακουμπήσω απλά την επιφάνεια δεν υπάρχει θέμα με το να απελευθερωθούν ίνες.

Για να αναλάβουν οι ιδιοι το σπάσιμο των τούβλων μου είπαν οτι είναι κάτι πολύ ακριβό επειδή θα απασχολώ το εξιδεικευμένο προσωπικό που είναι για αφαίρεση αμιάντου. Η τιμή είναι άγνωστη γιατι όπως μου είπαν θα σπάνε και θα βλέπουν τι επιπλέον χρέωση θα υπάρχει. Μακάρι να υπήρχε μια επιδότηση απο το κράτος ετσι ώστε να μπορεί να γίνει σωστά η δουλειά.

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.