Μετάβαση στο περιεχόμενο
Newsletter: Ημερήσια τεχνική ενημέρωση από το Michanikos.gr ×

Συμμετοχή σε δημοπρασίες δημοσίων έργων


gsakel

Recommended Posts

Το ξέρω ότι δεν έχει νόημα αυτό που ρώτησα, αλλά έτσι όπως έθεσε το ερώτημα ο Charlie, υπέθεσα ότι θα ήθελε να συμμετέχει με το αναβαθμισμένο και "μέχρι τη σύμβαση θα έχω και το επίσημο χαρτί στα χέρια μου".

Έχει συμβεί αυτό σε δημοπρασία και είπα να ρωτήσω αν εννοεί κάτι τόσο αδύνατο και "χαζό"...

Link to comment
Share on other sites

  • 2 months later...

Συναδελφοι καλημερα,

 

σιγουρα δεν είναι το σωστο σημειο για δημοσιευση αλλα δεν μπορεσα να βρω κατι αντιστοιχο.

 

Προκειται για ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ ΑΝΟΙΚΤΗΣ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑΣ (ΑΝΩ ΤΩΝ ΟΡΙΩΝ ΤΟΥ Ν. 4412/20161 ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΥΝΑΨΗ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΣΥΜΒΑΣΕΩΝ ΣΥΜΦΩΝΙΑΣ ΠΛΑΙΣΙΟΥ (άρθρο 39 (παρ. 10) του Ν. 4412/16.)

 

Τον διαγωνισμό τον διανεργει ο Δήμος Κασσάνδρας και έχει τιτλο «ΣΥΜΦΩΝΙΑ – ΠΛΑΙΣΙΟ ΜΕ ΤΙΤΛΟ «ΕΚΠΟΝΗΣΗ ΜΕΛΕΤΩΝ ΓΙΑ ΤΟΝ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟ ΚΑΙ ΥΛΟΠΟΙΗΣΗ ΒΑΣΙΚΩΝ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΕΡΓΩΝ ΥΠΟΔΟΜΗΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΚΑΣΣΑΝΔΡΑΣ»»

 

link της προκηρυξης ειναι εδω: http://www.eprocurement.gov.gr/kimds/unprotected/searchNotice.htm?execution=e2s2 , για οποιον ενδιαφερεται

 

το θεμα που εχω ειναι...

 

οι αμοιβες ειναι ως εξης 

1. 100.000,00 € για μελέτη κατηγορίας 10

2. 34.782,61 € για μελέτη κατηγορίας 11

3. 86.956,52€ για μελέτη κατηγορίας 13

4. 86.956,52€ για μελέτη κατηγορίας 16

5. 91.304,35€ για μελέτη κατηγορίας 21

6. 37.214,58 € για μελέτη κατηγορίας 27

και 65.582,19€ για απρόβλεπτες δαπάνες.

 

τα απαιτουμενα πτυχια συμφωνα με την προκηρυξη ειναι 

1 στην κατηγορία μελέτης 10, πτυχία τάξεων Α' και άνω

2 στην κατηγορία μελέτης 11, πτυχία τάξεων Α' και άνω

3 στην κατηγορία μελέτης 13, πτυχία τάξεων Α' και άνω

4 στην κατηγορία μελέτης 16, πτυχία τάξεων Α' και άνω

5 στην κατηγορία μελέτης 21, πτυχία τάξεων Α' και άνω

6 στην κατηγορία μελέτης 27, πτυχία τάξεων Α' και άνω

 

ενω επισημαινεται στις σημειωσεις οτι:

Τίθενται οι τάξεις ανά κατηγορία μελέτης με βάση τις προεκτιμώμενες αμοιβές για το σύνολο των σταδίων της αντίστοιχης κατηγορίας μελέτης (πρβλ. άρθρο 77 παρ. 2α του ν. 4412/2016). Επισημαίνεται η δυνατότητα εκ του άρθρου 77 παρ. 2β του ν. 4412/2016, να ζητούνται, μετά από γνώμη του αρμόδιου τεχνικού συμβουλίου, πτυχία ανώτερης τάξης από αυτή που προκύπτει με βάση την προεκτιμώμενη αμοιβή της μελέτης, καθώς και η δυνατότητα εκ του άρθρου 77 παρ. 2γ του ν. 4412/2016, να ζητούνται πτυχία της αμέσως κατώτερης τάξης, μετά από γνώμη του αρμόδιου τεχνικού συμβουλίου.

 

αρα μπορουν να κατεβουν και πτυχια Α, ανεξαρτητα που η αμοιβη ειναι μεγαλυτερη απο το ανωτερο οριο τους.

 

δειτε τωρα τεχνική και επαγγελματική ικανότητα που ζητειται απο καποιον Α αλλα οχι μονο.

 

''από την εκπόνηση παρόμοιων με την υπό ανάθεση μελετών, οι οποίες εκτελέσθηκαν με συμβάσεις του υποψήφιου φυσικού ή νομικού προσώπου, κατά την τελευταία 5ετία

 

Ως παρόμοιες μελέτες νοούνται τα παρακάτω είδη μελετών:

Για την κατηγορία 10: να έχουν εκπονηθεί και εγκριθεί από την Αναθέτουσα Αρχή: α) τρεις (3) τουλάχιστον μελέτες οδοποιίας αστικού οδικού δικτύου και β) δύο (2) τουλάχιστον μελέτες οδο- ποιίας λιμενικών περιοχών / περιοχών τουριστικών ή αλιευτικών καταφυγίων και γ) δύο (2) τουλά- χιστον Κυκλοφοριακές μελέτες οικισμών ή τμημάτων οικισμών.

 

Για την κατηγορία 11: να έχουν εκπονηθεί και εγκριθεί από την Αναθέτουσα Αρχή: α) τρεις (3) τουλάχιστον μελέτες αντιμετώπισης διάβρωσης ακτών.

 

Για την κατηγορία 13: να έχουν εκπονηθεί και εγκριθεί από την Αναθέτουσα Αρχή: α) τρεις (3) τουλάχιστον Υδραυλικές μελέτες Διευθέτησης και Οριοθέτησης ρεμάτων και β) δύο (2) τουλάχιστον υδραυλικές μελέτες αποχέτευσης-αποστράγγισης οδών εντός ή εκτός αστικών περιοχών.

 

Για την κατηγορία 16: να έχουν εκπονηθεί και εγκριθεί από την Αναθέτουσα Αρχή: α) τρεις (3) τουλάχιστον τοπογραφικές μελέτες έργων αστικού ή/και δημοτικού οδικού δικτύου και β) τρεις (3) τουλάχιστον τοπογραφικές μελέτες οριοθέτησης και διευθέτησης ρεμάτων και γ) τρεις (3) ουλάχιστον τοπογραφικές μελέτες αντιμετώπισης διάβρωσης ακτών και δ) δύο (2) τουλάχιστον τοπογραφικές μελέτες ενίσχυσης ή/και αποκατάστασης ή/και βελτίωσης φέροντος οργανισμού και θεμελίωσης δημόσιων/δημοτικών τεχνικών έργων υποδομής οι οποίες να περιλαμβάνουν ενόργανες μετρήσεις παρακολούθησης της εξέλιξης μετακινήσεων.

 

Για την κατηγορία 21: να έχουν εκπονηθεί και εγκριθεί από την Αναθέτουσα Αρχή: α) τρεις (3) τουλάχιστον Γεωτεχνικές μελέτες ενίσχυσης/ αποκατάστασης / βελτίωσης θεμελίωσης δημόσι- ων/δημοτικών τεχνικών έργων υποδομής και μία (1) τουλάχιστον γεωτεχνική μελέτη ενίσχυ- σης/αποκατάστασης/υποθεμελίωσης λιμενικών υποδομών και β) τρεις (3) τουλάχιστον Γεωτεχνικές μελέτες αντιμετώπισης διάβρωσης ακτών και γ) τρεις (3) τουλάχιστον Γεωτεχνικές μελέτες οριοθέτησης και διευθέτησης ρεμάτων.

 

Για την κατηγορία 27: να έχουν εκπονηθεί και εγκριθεί από την Αναθέτουσα Αρχή: α) τρεις (3) τουλάχιστον Μελέτες Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων έργων διευθέτησης ρεμάτων και β) τρεις (3) τουλάχιστον Μελέτες Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων αντιμετώπισης διάβρωσης ακτών.

 

Οι ανωτέρω μελέτες θα πρέπει να έχουν εκπονηθεί σε στάδιο Προμελέτης ή Οριστικής μελέτης.''

 

 

Ψαχνοντας λιγο στη διαυγεια βλεπεις ποιοι συναδελφοι πληρουν τα κριτηρια επιλογης της τεχνικης ικανοτητας, οι οποιοι ειναι ντοπιοι, εχουν πτυχιο Α σε ορισμενες απο τις ζητουμενες κατηγοριες και για αυτο εχει μειωθει και η απαιτουμενη ταξη πτυχιου.

 

Δεν ξερω αν η προκυρηξη εχει στηθει με τοσα αυστηρα κρητιρια ετσι ωστε να δωθουν μιζες σε δημαρχαιους/ συμβουλους κλπ, ή ειναι τοσο μεγαλης σημασιας τα εργα που απο την μια ζητειται τρομερη τεχνικη ικανοτητα απο την αλλη μπορει να την κανει την δουλεια καποιος με κατωτερης ταξης πτυχιο, σιγουρα παντως στον διαγωνισμο δεν θα υπαρχει ανταγωνισμός με αποτελεσμα να ανατεθει η μελετη με μηδενικη σχεδον εκτπωση.

 

Ειχα ξαναπετυχει παρομοια περιπτωση σε προκυρηξη, λεω μεμονωμενο περιστατικο θα ειναι.

 

Να που δεν ειναι ομως.

 

Οποιος γνωριζει τον τροπο και μπορει, η προκυρηξη πρεπει να καταγγελθει για το δημοσιο συμφερον.

Link to comment
Share on other sites

φυσικά με το ανάλογο παραβαλο .....

 

να τους πληρωνουμε κιολας για να τα φανε...μηνυση θελει και ο δημαρχος και το ''τεχνικό συμβούλιο'' του 

Link to comment
Share on other sites

Να τι λεει η ΕΑΑΔΗΣΥ στην προτυπη διακηρυξη μελετων κατω των οριων (υποσημειωση 43 του αρθρου 19 "Κριτηρια ποιοτικης επιλογης")

 

    " (43)   Συμπληρώνεται, περιγραφικά η τεχνική ικανότητα που απαιτείται για τη συγκεκριμένη σύμβαση. Για περισσότερα, πρβ. προαναφερόμενη Κατευθυντήρια Οδηγία (Κ.Ο. 16) της Αρχής για τη συμπλήρωση του παρόντος Τεύχους. Όλες οι απαιτήσεις πρέπει να σχετίζονται και να είναι ανάλογες με το αντικείμενο της σύμβασης (πρβ. άρθρο 75 παρ. 1 τελευταίο εδάφιο του ν. 4412/2016). "

 

Και η Κ.Ο 16 σε αυτο το θεμα:

 

"Άρθρο 19: Κριτήρια ποιοτικής επιλογής
Το άρθρο 19 της διακήρυξης αναφέρεται στα κριτήρια ποιοτικής επιλογής, λαμβάνοντας υπόψη τα
αναφερόμενα στα άρθρα 75, 77 και 78 του ν. 4412/2016.
Καταρχάς, επισημαίνεται ότι τα κριτήρια ποιοτικής επιλογής είναι προαιρετικά στο σύνολό τους για την
αναθέτουσα αρχή και πρέπει να σχετίζονται και να είναι ανάλογα με το αντικείμενο της σύμβασης, κατά
τα ειδικότερα οριζόμενα στο άρθρο 75 παρ. 1 τελευταίο εδάφιο του ν. 4412/2016 (άρθρα 304 έως 308
για τις συμβάσεις του Βιβλίου ΙΙ του ν. 4412/2016). Οι αναθέτουσες αρχές περιορίζουν τις όποιες
απαιτήσεις συμμετοχής σε εκείνες που είναι απαραίτητες ώστε να διασφαλίζεται ότι ο προσφέρων
διαθέτει τις εκ του νόμου απαιτούμενες προϋποθέσεις, τις χρηματοοικονομικές δυνατότητες, καθώς και
τις τεχνικές και επαγγελματικές ικανότητες για την εκτέλεση της υπό ανάθεση σύμβασης. Περισσότερες
πληροφορίες σχετικά με τα κριτήρια ποιοτικής επιλογής δημοσίων συμβάσεων και τον έλεγχο
καταλληλότητας περιλαμβάνονται στην Κατευθυντήρια Οδηγία (Κ.Ο) 13 της Αρχής (ΑΔΑ: ΩΒΥ7ΟΞΤΒ-ΤΛ7)
που βρίσκεται αναρτημένη στην ιστοσελίδα της www.eaadhsy.gr και www.hsppa.gr."

 

Και απο την Κ.Ο 13

"Κατά τη διαδικασία προσδιορισμού των κριτηρίων καταλληλότητας των υποψηφίων πρέπει να τηρούνται βασικές αρχές που απορρέουν από το ενωσιακό δίκαιο, ιδίως της διαφάνειας, της ίσης μεταχείρισης και της αποφυγής κάθε είδους άμεσων ή έμμεσων διακρίσεων7. Ενδεικτικά, τα κριτήρια επιλογής πρέπει να σχεδιάζονται κατά τρόπο ώστε να μην περιορίζεται δυσανάλογα η συμμετοχή οικονομικών φορέων, συμπεριλαμβανομένων των μικρομεσαίων επιχειρήσεων (ΜΜΕ), που έχουν τη δυνατότητα να αποτελέσουν αναδόχους που θα εκτελέσουν αποτελεσματικά την υπό ανάθεση σύμβαση, πχ οι χρηματοοικονομικές και ασφαλιστικές απαιτήσεις δεν πρέπει να ορίζονται σε δυσανάλογα υψηλά επίπεδα, με αποτέλεσμα να αποκλείονται αυτόματα οικονομικοί φορείς, κατά τα λοιπά απόλυτα κατάλληλοι. Τα ελάχιστα αυτά επίπεδα ικανοτήτων αναφέρονται στην προκήρυξη του διαγωνισμού "

 

Ομως ποιος τα ακουει;;

 

Οσο αφορα τα μικροτερα πτυχια αυτο ισχυει μονο εφ οσον σε καποιες κατηγοριες μελετων αποδεδειγμενα υπαρχει μικρος αριθμος μελετητων της απαιτουμενης ταξης .Αυτο δεν εχει σχεση με τη ζητουμενη εμπειρια παρα μονο με τον αριθμο των μελετητων που ειναι γραμμενοι στο μητρωο (και μη μου πειτε οτι π.χ στη κατηγορια 10 που ειναι τα συγκοινωνιακα ειναι μικρος ο αριθμος των μελετητων !!!).

Υπαρχει εγκριση απο το αρμοδιο τεχνικο συμβουλιο;(Απ οτι ξερω για τους δημους το αρμοδιο τεχνικο συμβουλιο ειναι αυτο της Περιφερειας οπου ανηκει ο Δημος)

Οποιος προσβαλει τη διακηρυξη ειναι βεβαιο οτι θα ακυρωθει.

Βεβαια παραμονευει και ο Επιτροπος μετα.

Edited by KF
Link to comment
Share on other sites

 

Τον διαγωνισμό τον διανεργει ο Δήμος Κασσάνδρας και έχει τιτλο

 

Ο Δήμος Κασσάνδρας επίσης, είναι ο μόνος (που εχω δεί ως σήμερα) ο οποιος σε διακήρυξη ΥΔΡ έργου, ζητούσε αποδεικτικά χρηματοοικονομικής επάρκειας τουλάχιστο στο ήμισυ της αξίας του προκ. έργου καθώς και αποδεδειγμένη εμπειρία εντός τριετίας ΥΔΡ εργων ισάξιου προυπολογισμου.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.