Μετάβαση στο περιεχόμενο
iliekater

FreeCAD - Δωρεάν λογισμικό με βιβλιοθήκες και εφαρμογές για το AutoCAD

Recommended Posts

Σύντομη σημείωση : η τελευταία έκδοση είναι η 4.11 και μπορείτε να την κατεβάσετε από εδώ :

 

https://drive.google.com/file/d/0B_L1XQSpXVhCaWwtd05tMi16MkU/view?usp=sharing

 

Σημείωση : αν κάτα την αποσυμπίεση έχετε προβλήματα , κάντε χρήση του WinZIP για να αποσυμπιεστούν καλά τα αρχεία .

Επιτέλους , μετά από πολύ κόπο , ιδρώτα και κούραση , κατάφερα να ολοκληρώσω τη τέταρτη έκδοση του FreeCAD .
Τόσο το FreeCAD όσο και η ΠΙΞΙΣ , όπως μου αρέσει να λέω , είναι προγράμματα ΑΠΟ την πράξη ΓΙΑ την πράξη . Με αυτό εννοώ δύο πράγματα :
1) Δημιουργήθηκαν έχοντας ως βάση τις ανάγκες που μου προέκυψαν στην επαγγελματική μου ζωή και αυτό σημαίνει ότι ακολουθούν τις ίδιες απλές διαδικασίες που έκανα και ο ίδιος στο χαρτί προτού φτιάξω τα προγράμματα και
2) Διατηρούν αυτήν την απλοϊκότητα και κατά τη λειτουργία τους , πράγμα το οποίο ναι μεν σημαίνει πως αποτελούν ερασιτεχνικά προγράμματα , αλλά επιτρέπουν στο χρήστη να επεμβαίνει στη λειτουργία τους χωρίς να χρειάζεται να ανατρέχει σε πολύπλοκες διαδικασίες .

Έτσι , λοιπόν , το FreeCAD είναι ένα πρόγραμμα το οποίο λειτουργεί σε επίπεδο γραμμών και γενικότερα απλών αντικειμένων του AutoCAD , χωρίς να κάνει χρήση εξειδικευμένων προγραμματιστικών αντικειμένων . Απευθύνεται στον απλό χρήστη του AutoCAD που δεν έχει χρόνο να μάθει πιο εξειδικευμένα προγράμματα και σε άτομα που δεν τους χρειάζεται να πληρώσουν μεγάλα χρηματικά ποσά για την αγορά πολύπλοκων προγραμμάτων από τα οποία θα κάνουν χρήση μόνο ελάχιστων δεδομένων τους (π.χ. βιβλιοθήκες) .
Επισημαίνεται πως το FreeCAD ΔΕΝ είναι επαγγελματικό πρόγραμμα , που σημαίνει αν κάποιος είναι προχωρημένος σχεδιαστής (ανεξαρτήτως ειδικότητας – αρχιτέκτονας , μηχανολόγος κτλ) ο οποίος επιθυμεί μία υπέρτατο σχεδιαστικό λογισμικό , τότε το FreeCAD δεν θα είναι αρκετό (βέβαια ακόμα και έτσι θα μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε για τις βιβλιοθήκες του ή για οτιδήποτε άλλο βρείτε ενδιαφέρον) .

Δεν θέλω , λοιπόν , να παρεξηγήσετε το FreeCAD ως ένα φοβερό πρόγραμμα · είναι απλά μία συλλογή από βιβλιοθήκες και εφαρμογές φτιαγμένες έτσι ώστε να εκτελούν πολλές διαδικασίες τις οποίες τις θωρώ απαραίτητες σε ένα σχεδιαστικό πρόγραμμα και τις οποίες παρ’ όλα αυτά το AutoCAD δεν τις έχει .
Για παράδειγμα , με το FreeCAD μπορείτε να ορίσετε άνετα και γρήγορα τις παραμέτρους των κειμένων και των διαστάσεων σύμφωνα με την αρέσκειά σας και την κλίμακα εκτύπωσης και να μην κάνετε άπειρες δοκιμές μέχρι να βρείτε ποια σας αρέσει · να βάλετε ως σύμβολο διάστασης το κλασσικό σύμβολο της κεκλιμένης γραμμής χωρίς ωστόσο να εκτείνεται άχρηστος και διαστάσεις · να εισάγετε κεκλιμένα σχόλια · να σχεδιάσετε διάφορες γραμμές (π.χ. διακεκομμένες , χάνδακες και άλλες χαρακτηριστικές) με συγκεκριμένα χαρακτηριστικά (π.χ. απόσταση ανάμεσα στα κενά κτλ) · να εισάγετε σύμβολα τομών · να μετατρέψετε αποστάσεις από τη μία κλίμακα στην άλλη · να φτιάξετε τα χαρτιά της εκτύπωσης κατευθείαν στο μοντέλο · να συρρικνώνετε τα παράθυρα διαλόγου και να τα επαναφέρετε όταν θέλετε χωρίς να αναγκάζεστε να κλείνετε την εντολή · να εισάγετε ΑΜΕΤΡΗΤΑ σύμβολα τόσο αρχιτεκτονικά όσο και εγκαταστάσεων · να εισάγετε υπομνήματα για τα προηγούμενα σύμβολα . Μιας και το έφερε η κουβέντα για τα σύμβολα , να πω εδώ ότι το FreeCAD δεν έχει ούτε 50 ούτε 100 blocks · εδώ που τα λέμε , δεν έχει ούτε 200 . Έχει περίπου 2700 blocks ! Σε αυτά δεν συμπεριλαμβάνονται τα blocks περιγραφών για τα υπομνήματα ( με αυτά ο αριθμός γίνεται 3360 ! ) .
Επίσης , σε όλες τις εφαρμογές που έχουν ρυθμίσεις , αυτές είναι ήδη βελτιστοποιημένες στις καλύτερες τιμές , οπότε το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να πατήσετε εφαρμογή ή το πολύ να αλλάξετε την κλίμακα εκτύπωσης .

Παρ' όλα αυτά , πιθανότατα το σημαντικότερο χαρακτηριστικό του FreeCAD είναι άλλο και συγκεκριμένα το γεγονός πως είναι ταυτόχρονα σε δύο γλώσσες . Έτσι λοιπόν , με ένα απλό κλικ από τις ρυθμίσεις , ο καθένας μπορεί να αλλάξει το πρόγραμμα από τα ελληνικά στα αγγλικά , κάνοντας το FreeCAD χρήσιμο και σε άτομα πέρα από τα σύνορα της μικρής μας πατρίδας .
Επίσης , ένα άλλο σημαντικό χαρακτηριστικό είναι το γεγονός πως (όπως και στην ΠΙΞΙΔΑ) για κάθε εφαρμογή του FreeCAD , μπορείτε να βρείτε αρχεία βοήθειας τα οποία περιγράφουν τη χρήση της εκάστοτε εντολής . Έτσι , πηγαίνοντας από το μενού FreeCAD > Βοήθεια , θα μπορείτε να επιλέξετε για ποια εφαρμογή θέλετε να πληροφορηθείτε (αρκεί να έχετε το Word εγκατεστημένο , μιας και τα αρχεία βοηθείας είναι γραμμένα στο Word) .
Διευκρινίζω εδώ πως απαγορεύω να χρησιμοποιήσετε το FreeCAD για κερδοσκοπικούς σκοπούς . Με αυτό δεν εννοώ να μην πουλήσετε σχέδια που εκτυπωσατε με το FreeCAD , αλλα να μην πουλήσετε το ίδιο το πρόγραμμα . Το FreeCAD είναι φτιαγμένο να διακινείται δωρεάν και δωρεάν πρέπει να διακινείται .

Προκειμένου να χρησιμοποιήσετε το FreeCAD , πρέπει να έχετε :
- Εγκατεστημένο το AutoCAD 2004 ή μεταγενέστερο .
- 65 Mbytes στο σκληρό δίσκο προκειμένου να τηλεμεταφέρετε το αρχείο από το διαδίκτιο .
- Άλλα 200 Mbytes που καταλαμβάνει η εγκατάσταση .
- Εγκατεστημένη την Access 2000 ή μεταγενέστερη (γι ’αυτό δεν είμαι απόλυτα σίγουρος – ίσως και να μην χρειάζεται καθόλου) .
- Εγκατεστημένο το Word (ασχέτως έκδοσης) προκειμένου να διαβάσετε τα αρχεία βοηθείας .
- Ανάλυση οθόνης τουλάχιστον 1024 x 768 .
- 2000 € τα οποία να μου τα καταθέσετε στον προσωπικό μου λογαριασμό (πλάκα κάνω ! ) .

Επισημαίνεται πως το FreeCAD έχει δοκιμαστεί σε AutoCAD 2004 , ενώ η μόνη διαφορά που παρατήρησα κατά το πέρασμα από το AutoCAD 2004 στο 2008 ήταν πως τα αρχεία του Word αργούν λίγο να ανοίξουν . Για ότι άλλα προβλήματα και τις λύσεις τους , μπορείτε να πληροφορηθείτε από τα αντίστοιχα αρχεία βοήθειας των εκάστοτε εντολών .

Ακολουθεί μία κατάσταση των εφαρμογών που περιέχονται στο FreeCAD αλλά και των αλλαγών που επήλθαν με τις τελευταίες έκδοσεις .
FreeCAD 3.02
Προσθήκες
- Στο αρχείο “Γενικά περί FreeCAD.doc” προστέθηκαν περιγραφές λύσεων για συνήθη προβλήματα .
- Στο παράθυρο για την εισαγωγή σχολίων (της εντολής “Διάφορα είδη”) προστέθηκαν κουμπάκια για την εισαγωγή εκθετών 2 και 3 (εις το τετράγωνο και εις τον κύβο) .
Αλλαγές – βελτιώσεις
- Καλύτερη τοποθέτηση των ανοιγμάτων κατά σχεδιασμό των όψεων στα σχέδια Θερμομόνωσης .
Διορθώσεις
- Το ελληνικό παράθυρο απόκρυψης της εντολής “Είδη εξοπλισμού” φέρει το ομώνυμο όνομα (προηγουμένως αναγραφόταν “Είδη φυτών”) .


FreeCAD 3.03
Προσθήκες
- 7 σύμβολα ηλεκτρολογικών ειδών .
- 20 σύμβολα επίπλων
- 15 σύμβολα εξοπλισμού
- 8 σύμβολα θέρμανσης
Αλλαγές - βελτιώσεις
- Η εντολή ΥΠΕΡΑΝΤΙΓΡΑΦΗ πλέον αντιγράφει και πολλαπλές φορές .
Διορθώσεις
- Η εντολή ΠΙΞΙΣ > Θερμομόνωση , τυπώνει πάντα το όνομα του επιπέδου , ανεξαρτήτως αν ο χρήστης έχει ορίσει διαφορετικό όνομα ή όχι (παλιότερα άφηνε κενό ή τελίτσες) .


FreeCAD 3.04
Προσθήκες
- Νέα εφαρμογή (ΠΙΞΙΣ > Καταγραφές) με την οποία είναι δυνατόν να καταγραφούν αποστάσεις ή εμβαδά , τα οποία στη συνέχεια να εισαχθούν στα αντίστοιχα κουτάκια στην ΠΙΞΙΔΑ .
Διορθώσεις
- Το πρόβλημα στην εκκίνηση της εφαρμογής Μετατροπή μονάδων κλίμακας .


FreeCAD 3.05
Προσθήκες
- Τη δυνατότητα στην εφαρμογή Θερμομόνωση να εκτυπώνει και το 6ο φύλλο της μελέτης ώστε να είναι δυνατή η εύκολη ενσωμάτωση του σκαριφήματος στο συγκεκριμένο φύλλο .


FreeCAD 3.06
Διορθώσεις
- Αντικατάσταση των blocks για την εφαρμογή Θερμομόνωση .


FreeCAD 3.07
Προσθήκες
- Στην εντολή Ρυθμίσεις προστέθηκε η δυνατότητα επιλογής και εκτέλεσης όλων των εντολών του FreeCAD .
- Στην εντολή Καταγραφές για την Πυξίδα , προστέθηκε η επιλογή “Δέσμευση των μετρήσεων στο επίπεδο ΧΥ” , ώστε πάντα οι μετρημένες αποστάσεις να μην επηρεάζονται από άλλα τρισδιάστατα αντικείμενα στο χώρο .


FreeCAD 4.00
Προσθήκες
- Νέα εφαρμογή "Θέρμανση" με την οποία ανοίγονται τα αρχεία Κκεντρικής θέρμανσης της ΠΥΞΙΔΑΣ και σχεδιάζεται το κατακόρυφο διάγραμμα σωληνώσεων θέρμανσης .
Αλλαγές - βελτιώσεις
- Έγινε προσπάθεια ώστε να εξαλιφθεί το πρόβλημα κάτα το οποίο δεν ήταν δυνατόν να επανοφορτωθεί το μενού του FreeCAD


FreeCAD 4.01
Αλλαγές - βελτιώσεις
- Υποστήριξη για τα αρχεία Κεντρικής θέρμανσης της νέας έκδοσης ΠΥΞΙΔΑΣΑκολουθούν μερικές φωτογραφίες από κάποια από τα παράθυρα διαλόγου του FreeCAD :
(Κάντε κλικ επάνω τις για τις μετατρέψετε στο φυσικό τις μέγεθος)


03greekzp8.jpg

04greekyl9.jpg

10greekvu6.jpg
Δείγμα από ένα αρχείο βοήθειας του FreeCAD .

aaasl.jpg
Εκτύπωση των φύλλων Θερμομόνωσης μέσω FreeCAD στο AutoCAD !


Αν ενδιαφέρεστε λοιπόν για αυτό το απλό προγραμματάκι , μπορείτε να το κατεβάσετε από το σύνδεσμο που παρατίθεται στην αρχή της δημοσίευσης .

Πριν κλείσω , θα ήθελα να να πω ευχαριστώ σε όσους με βοήθησαν στον προγραμματισμό του AutoCAD αλλά και γενικότερα σε θέματα σχετικά με το AutoCAD . Δε γνωρίζω τα πλήρη ονόματά τους , ωστόσο είναι διαθέσιμοι στα διάφορα forum με τα προσωνυμία : Keith Blackie , Daron , CAB , t-bear , Trev , Bob Wahr και δυστυχώς ένα σωρό άλλοι των οποίων τα προσωνυμία , με το πέρασμα του χρόνου , τα ξέχασα . Τέλος θα αναφέρω τον Yronium , ο οποίος παρ’ ότι με βοήθησε σε θέματα αμιγούς VB , δεν παύει να συνέβαλε και στην περαιτέρω κατανόησή μου της VBA . Η αναφορά των ονομάτων τους ήταν το ελάχιστο που θα μπορούσα να κάνω για την βοήθεια που μου πρόσφεραν .

Για ερωτήσεις , σχόλια , ευχαριστίες και βρισιές (!) , επικοινωνήστε μαζί μου στο :
FreeCADPixis@gmail.com

Edited by GRTOPO
αλλαγή link
 • Upvote 9

Μοιράσου αυτή την δημοσίευση


Link to post
Share on other sites

ψψψψψψψψψ!

τι να πω?τρομερο βοηθημα!

RESPECT!

Μοιράσου αυτή την δημοσίευση


Link to post
Share on other sites

ΜΠΡΑΒΟ iliekater.

Αν και δεν είμαι χρήστης του AutoCAD φαίνεται απ' όσα περιγράφεις και τις εικόνες που βλέπω ότι έχεις κάνει πολληηηηηηηηή δουλειά.

Το κυριότερο... τη μοιράζεις ΔΩΡΕΑΝ στους συναδέλφους σου!!!

Και πάλι ΜΠΡΑΒΟ και από εμένα.

Μοιράσου αυτή την δημοσίευση


Link to post
Share on other sites

Μπράβο iliekater καταπληκτική δουλειά. Μας γλιτώνεις από πολύ κόπο!

 

Το δοκίμασα στο Autocad 2007, δεν είχα κανένα σφάλμα κατά την εγκατάσταση αλλά για κάποιο λόγο όταν επιλέγω κάποιο block δεν εμφανίζεται στο σχέδιο μου. Θα το ξαναδοκιμάσω μπας και κάνω κάτι λάθος εγώ.

Μοιράσου αυτή την δημοσίευση


Link to post
Share on other sites

Τελειο αλλα οπως λεει και ο ADAVIS οταν επιλεγω ενα block δεν εμφανιζεται πουθενα μεσα στο σχεδιο.

παντως ειναι παρα μα παρα πολυ χρησιμο.

μια βοηθεια ομως σε παρακαλουμε!!!!!

Μοιράσου αυτή την δημοσίευση


Link to post
Share on other sites

Ευχαριστώ για τα καλά σας λόγια και χαίρομαι που είναι χρήσιμο !

Βλέπω όμως πως υπάρχουν προβλήματα , ας προσπαθήσουμε λοιπόν να τα λύσουμε .

1) Καταρχάς το μενού FreeCAD έχει φορτωθεί ; Πιθανότατα ναι , διότι έτσι και θα επικαλέσατε τις εντολές (εκτός και αν τις πληκτολογήσατε οι ίδιοι στη γραμμή εντολών) .

2) Ο ύποφάκελος Blocks βρίσκεται εντός του φακέλου FreeCAD (ο οποίος με τη σειρά του πρέπει να βρίσκεται εντός του φακέλου που έχετε εγκαταστήσει το AutoCAD) ;

Είναι λίγο απίθανο να μην συμβαίνει αυτό , αλλά οφείλω να το ρωτήσω .

3) Και μάλλον αυτή είναι η θανάσιμη ερώτηση (και λέω θανάσιμη διότι μου έχει συμβεί και εμένα) : η "διεύθυνση αναφοράς" για τα blocks του FreeCAD , έχει φορτωθεί ; Αν ναι , τότε πηγαίνοντας Tools > Options ... > καρτέλα Files > επιλογή Support File Search Path ,

θα πρέπει να δείτε τις πρώτες δύο διαδρομές (διευθύνσεις αναφοράς) . Δεν έχει σημασία αν είναι πρώτες ή όχι ούτε αν είναι με κεφαλαία γράμματα ή όχι , αλλά θα πρέπει να υπάρχουν .

(Κάντε κλικ επάνω στην εικόνα για να την δείτε καλλύτερα)

76904769bv9.jpg

 

Αν δεν υπάρχει η διαδρομή ... FreeCAD \ Blocks

τότε το AutoCAD δεν γνωρίζει την ύπαρξή τους .

Η λύση είναι πολύ απλή , αλλά θα ήθελα να μιλήσουμε πρώτα πρωτού κάνετε κάτι άλλο . ο λόγος είναι απλός : για να μπορέσω να βρω πού ακριβώς υπάρχει το σφάλμα στον κώδικα του προγράμματος (διότι αν θυμάστε από το αρχείο εγκατάστασης , αυτό υποτίθεται ότι θα γινόταν αυτόματα όταν πληκτρολογήσατε την εντολή LoadFreeCADSupportPaths) .

 

Για όσους ενδιαφέρονται , ο κώδικας της συγκεκριμένης εντολής είναι ο εξής :

(Πατήστε το "Expand" για να τον δείτε ολόκληρο)

 

>( defun c:LoadFreeCADSupportPaths ( )
 ( setq AutoCADInstallationPath
 (setq acadloc (vl-registry-read (strcat "HKEY_LOCAL_MACHINE\\" (vlax-product-key)) "ACADLOCATION")) )
 ( addSP ( strcat AutoCADInstallationPath "\\FreeCAD\\Blocks" ) 0)
 ( addSP ( strcat AutoCADInstallationPath "\\FreeCAD" ) 0)
)
;
;
;
;
;
(defun addSP (dir pos / tmp c lst)
 (setq	tmp ""
c  -1
 )
 (if
  (not
   (member (strcase dir)
   (setq lst (mapcar 'strcase (parse (getenv "ACAD") ";")))
   )
  )
  (progn
   (if (not pos)
 (setq tmp (strcat (getenv "ACAD") ";" dir))
 (mapcar '(lambda (x)
	  (setq tmp (if (= (setq c (1+ c)) pos)
			(strcat tmp ";" dir ";" x)
			(strcat tmp ";" x)
		   )
	  )
	 )
	 lst
 )
   )
   (setenv "ACAD" tmp)
  )
 )
 (princ)
)
;
;
;
;
;
(defun parse (str delim / lst pos)
 (setq pos (vl-string-search delim str))
 (while pos
  (setq lst (cons (substr str 1 pos) lst)
 str (substr str (+ pos 2))
 pos (vl-string-search delim str)
  )
 )
 (if (> (strlen str) 0)
  (setq lst (cons str lst))
 )
 (reverse lst)
)
(setq acadloc (vl-registry-read (strcat "HKEY_LOCAL_MACHINE\\" (vlax-product-key)) "ACADLOCATION"))

 

Με μία ματιά που ρίχνω τώρα βλέπω ότι δεν φορτώνονται οι επεκτάσεις της LISP . Ίσως να φταίει αυτό , αν και έτσι δεν μπορώ να καταλάβω πως μπορεί καν και τρέει η εντολή . Τέλος πάντων , για να μην κάτσω άπρακτος , πρόσθεσα τη συνάρτηση

>( vl-load-com)

στην αρχή της εντολής και έφτιαξα ένα νέο αρχείο *.VLX . Μπορείτε να το κατεβάσετε από εδώ :

http://rapidshare.com/files/102770262/FreeCAD.VLX.html

Οπότε δοκιμάστε τα εξής :

- Έχετε πρώτα κλειστό το AutoCAD .

- Κατεβάστε το νέο αρχείο και αντιγράψτε τον στον φάκελο FreeCAD (οχι στον υποφάκελο Blocks) και όταν ερωτηθείτε να επιβεβαιώσετε την αντικατάστασή του , απαντήστε Ναι .

- Ξεκινήστε το AutoCAD

- Τρέξτε την εντολή LoadFreeCADSupportPaths και ξαναελέγξτε αν αυτή τη φορά προστέθηκε η διαδρομή των Blocks .

 

 

 

 

Βέβαια , δεν αποκλείεται να μην φταίει κάτι από τα παραπάνω και εγώ να τα έγραψα όλα αυτά τζάμπα :oops: , γι'αυτό ζητάω τη συνδρομή σας για να μου πείτε τι έγινε για να μπορώ να ψάξω παιρεταίρω το ζήτημα .

 • Upvote 1

Μοιράσου αυτή την δημοσίευση


Link to post
Share on other sites

iliekater ολα οκ. φιλε μου.

το μονο προβλημα ειναι οτι οταν επιλεγω καποια κατηγορια απο block μου βγαζει τι εξεις μηνυμα : "microsoft forms. could not load an object because it is not available on this machine". πατοντας ομως μια φορα οκ μετα μου τα φορτωνει κανονικα.

οταν ομως κλεινω το autocad 2006 μου βγαζει παλι το ιδιο μηνυμα και εκει ειναι το σπαστικο. το βγαζει 5-6 φορες.

γνωριζεις τι μπορει να το προκαλει αυτο?

Μοιράσου αυτή την δημοσίευση


Link to post
Share on other sites

Ευχαριστώ πάλι για την απόκρισή σου . Ας τα πάρουμε ένα - ένα :

1) Το πρόβλημα λύθηκε χάρη στο νέο αρχείο *.VLX ; Ρωτάω για να ανεβάω νέο συμπιεσμένο αρχείο που να περιέχει την πλήρη (και ενημερωμένη) έκδοση προκειμένου να μην χρειάζεται οι χρήστες να κατεβάζουν ξεχωριστά το κύριο αρχείο και μετά χώρια την ενημέρωση .

2) Σχετικά με μυνήματα του τύπου : "microsoft forms. could not load an object because it is not available on this machine" όπου είτε ΟΚ πατήσεις είτε Άκυρο και τελικά το ίδιο είναι ,, έχω γράψει στα αρχεία βοήθειας .

Μήπως έχεις WinXP με SP1 , διότι σε τέτοιο υπολογιστή έχω δει και εγώ παρόμοια συμπεριφορά .

3) Σχετικά με την εμφάνιση αυτού του μυνήματος 5-6 φορές κατά το κλείσιμο του προγράμματος , πρώτη φορά ακούω . Σίγουρα θα είναι ενοχλητικό ... Δεν ξέρω ... Ότι και αν είναι , σίγουρα έχει σχέση με το παραπάνω μύνημα . Κάποτε είχα βάλει σχετικό ερώτημα σε ένα αγγλικό θέρετρο που ασχολούταν με θέματα προγραμματισμού σε AutoCAD , και μου προτείναν μία λύση κάτα την οποία έπρεπενα κάνει κάποιος επεμβάσεις στις καταγραφές (registries) . Όχι μόνο δεν το κατάλαβα πως γίνεται , αλλά ούτε και συνιστώ τέτοια πειράγματα στα Windows .

Μοιράσου αυτή την δημοσίευση


Link to post
Share on other sites

ilekater θέλω και εγω να πω ένα μεγαλό ευχαριστώ για την φανταστική δουλειά που έχεις κάνει. Εχω όμως και γω το ίδιο πρόβλημα με τον sofzoglo και ζητώ για μια ακόμη φορά την πολύτιμη βόηθεια σου :oops:

 

Έχω αντικαταστήσει το αρχείο VLX και η "διεύθυνση αναφοράς" για τα blocks του FreeCAD , έχει φορτωθεί όπως ακριβώς περιγράφεις. Το παράθυρο με τα διαθέσημα blocks (τα οποία παρεπιπτόντος είναι super!) εμφανίζεται αλλά όταν επιλέγω εισαγωγή δεν συμβαίνει τίποτα :( και κατά την έξοδο απο το σχέδιο το γνωστό ενοχλητικό μήνυμα εμφανίζεται καμιά δεκαριά φορές.

 

Οποτε έχεις χρόνο και έχεις να προτείνεις κάποια λύση θα το εκτιμήσουμε όλοι δεόντος γιατί το πρόγραμμα είναι πραγματικά μεγάλη βοηθεία.

Μοιράσου αυτή την δημοσίευση


Link to post
Share on other sites

Εγω οτι και να πω ειναι λίγο..... εμεινα με το στομα 10 εκατοστα παρακάτω. ΜΠΡΑΒΟ iliekater

Μοιράσου αυτή την δημοσίευση


Link to post
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

×

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.