Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

Απαιτήσεις Desktop & Laptop


Evan

Recommended Posts

Τι πρέπει να έχει ένα desktop και ένα laptop σήμερα για να τρέχει με άνεση τα συνήθη προγράματα πολ. μηχ. δηλ. να έχει ταυτόχρονα ανοιχτό excel internet expl, office , κάποιο στατικό, και ένα βαρύ σχεδιαστικό-φωτορεαλιστικό πρόγραμμα , χωρίς να σέρνεται;

Έψαξα λίγο και είδα πως ο core I7 intel είναι ο καλύτερος αλλά παίζει μόνο με DDR3 (ακριβή και σε δεσμεύει σε ΜΒ) και είναι και ακριβός.

Σχετικά με core 2 duo, και amd phenom II τι να προτιμούσα;

Επίσης παρατήρησα πως οι μητρικές των amd έχουν on board κάρτα γραφικών, μήπως δεν είναι αποτελεσματικές; θα είχε νόημα να αλλαχθεί αμέσως;

 

Ευχαριστώ

Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 39
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Εγώ με intel duo E8500 @ 3,16GZ, 4GB και NVIDIA GT9800

έχω συνεχώς ανοιχτά, word, excell, autoCAD, Internet - video, MS outllok και δουλεύει μια χαρά.

Να αποφύγεις κάρτα γραφικών ενσωματωμένη στην μητρική.

Link to comment
Share on other sites

Στο τελευταίο desktop που συναρμολόγησα πρόσφατα έβαλα (για υψηλές αποδόσεις) core i7 965, 6gb DDR3 (από την οποία τα XP βλέπουν 2,75 και τα Win7 και τα 6) και κάρτα γραφικών NVIDIA GTX 295.

 

Το σύστημα είναι πολύ γρήγορο και ικανό για πολλές και ταυτόχρονες διεργασίες αλλά δεν βλέπω μεγάλες διαφορές στη σύντμηση του χρόνου επεξεργασίας video (που στόχευα). Συνιστώ ταχύτερο δίσκο (10000 στροφών) για το λειτουργικό αν και, η μέτρηση του συστήματος που κάνουν τα Win 7 έδειξε, μεν, αρκετά ανεβασμένες επιδόσεις που "φρενάρονται", όμως, από τους δίσκους (οι άλλοι δύο που έβαλα είναι 7200). Συνιστώ, επίσης, επιλογή κουτιού με πολλούς (αθόρυβους) ανεμιστήρες για επαρκή αερισμό του εσωτερκού.

Link to comment
Share on other sites

Προσωπικά στο γραφείο μου έχω ξεμείνει με έναν AMD 2600 με 2GB RAM και 256 κάρτα γραφικών και αν εξαιρέσουμε κανά φωτορεαλιστικό που κάνω σε τέκτονα στα άλλα πάει μια χαρά. Αν δεν πάρω το πολυαναμενόμενο πρόγραμμα δεν τον αλλάζω μέχρι να καταρρεύσει.

Το laptop μου είναι dualcore T5600 νομίζω με 3gb ram και επίσης 256 κάρτα γραφικών και πάει σφαίρα.

Κάπου εκεί πιστεύω ότι είναι καλούτσικο ένα σύστημα: core duo + 3GB μνήμη + 256-512 κάρτα γραφικών.

Link to comment
Share on other sites

Γιατί να μην δώσει κάποιος 1000 και να πάρε ένα σύστημα που θα πετάει, με i7, 6gb ram ddr3, με ΑΥΘΕΝΤΙΚΑ windows vista που στις premium εκδόσεις δίνουν δωρεάν κουπόνι αναβάθμισης σε windows 7;

 

Από οκτώβριο και μετά δηλαδή που θα κυκλοφορήσουν τα windows 7 θα έχει ένα πανίσχυρο σύστημα με 6gb ram dd3. Βέβαια θα πρέπει να προσεχθεί κι η μητρική να υποστηρίζει dd3.

 

Aυτά για τα βασικά κομμάτια που συζητήσατε.

Link to comment
Share on other sites

 

1.NVIDIA GTX 295.

 

2.Συνιστώ ταχύτερο δίσκο (10000 στροφών) για το λειτουργικό αν και, η μέτρηση του συστήματος που κάνουν τα Win 7 έδειξε, μεν, αρκετά ανεβασμένες επιδόσεις που "φρενάρονται", όμως, από τους δίσκους (οι άλλοι δύο που έβαλα είναι 7200).

 

1.πολυ δυνατη και θορυβωδης καρτα γραφικων (2 ανεμιστηρες) την οποια δεν θα αξιοποιησεις ουτε στο ελαχιστο εκτος και αν παιζεις τελευταιας παραγωγης παιχνιδια σε αναλυσεις 2560x1600.

 

συνιστω 9600/9800 βαρια μεχρι gts250cudα.

 

 

2.εχεις απολυτο δικιο.ΟΜΩΣ οι δισκοι raptor στις 10000rpm δεν προσφερουν αξιολογη διαφορα.ΑΝ θελει καποιος εκτοξευση των επιδοσεων,τοτε να βαλει SSD.σε 2-3 μηνες θα πεσουν αρκετα.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.