Μετάβαση στο περιεχόμενο
Newsletter: Ημερήσια τεχνική ενημέρωση από το Michanikos.gr ×

Προϋπολογισμός για δάνειο


Oblis

Recommended Posts

Καλημέρα

Έχει κανείς προτυπο προυπολογισμου για δανειο τράπεζας? Το συγκεκριμένο έργο αφορά ανέγερση πέτρινης κατοικίας με κεραμοσκεπή.

Γνωρίζει κανείς αν μπορώ να βάλω το κόστος των λιθοδομών με αποκοπή, μιας και ουσιαστικά πρόκειται για στεγασμένο επάγγελμα? 

Link to comment
Share on other sites

Το καλύτερο που έχεις να κάνεις είναι να συζητήσεις με τον μηχανικό της τράπεζας να σου εξηγήσει πως θέλει να φαίνονται οι εργασίες, όπως επίσης και να ταυτιστούν οι δαπάνες με το αιτούμενο ποσό. Τα δάνεια που ζητείται προυπολογισμός αφορούν είτε επισκευαστικά, είτε ανέγερσης αποπεράτωσης. Θα σου συνιστούσα να μην βάλεις με αποκοπή μια τέτοια δαπάνη διότι κατά πάσα πιθανότητα ο μηχανικός εκτιμητής της τράπεζας δεν θα το κάνει δεκτό. Αποκοπή μπορείς για παράδειγμα να βάλεις για ένα λουτρό. Ουσιαστικά κάνε μια καλή προμέτρηση από τα σχέδια και βάλε τιμές πιάτσας με κάποια καλή προσέγγιση. Για παράδειγμα μην πας και βάλεις beton καθαριότητας 150 Ε/κμ (το έχω δει και αυτό). Να υπάρχει μια στοιχειώδη προσέγγιση τιμών αγοράς.

Link to comment
Share on other sites

  • 3 years later...

Καλημέρα.

Για δάνειο, για επισκευή διαμερίσματος πρέπει να ζητήσω τα ειδικά έντυπα από την τράπεζα ή να κάνω μία αναλυτική τεχνική έκθεση με τις εργασίες και τα κόστη;

Link to comment
Share on other sites

3 λεπτά πριν, ekaterini said:

.. τα ειδικά έντυπα από την τράπεζα ...

πάρε το έντυπο τους και άσε τα αναλυτικά 

Βάλε και στο τέλος ένα +10% απρόβλεπτα - στρογγυλοποίηση 

Edited by Didonis
Link to comment
Share on other sites

@ekaterini Βασικά δεν θα βάλεις στον προυπολογισμό τις εξής δαπάνες

1. Συνδέσεις με τα δίκτυα

2. Απρόβλεπτα.

3. Αναλογούν κόστος αγοράς οικοπέδου

4. ΦΠΑ

Tα έντυπα τραπεζών συνήθως είναι απολιθώματα του παρελθόντος  και πολλές φορές οι τραπεζικοί τα δίνουν ακόμα στους πελάτες. Μπορείς να συντάξεις σε δικό σου excel τον προυπολογισμό και εξαρτάται το πόσο αναλυτικός θέλεις να είναι. 

Επισημαίνω ότι θα πρέπει στις δαπάνες του προϋπολογισμού να βάλεις αυτά που ακριβώς θα γίνουν (συνεννοηθείτε με τον πελάτη), διότι ο συνάδελφος εκτιμητής, λόγω του δανείου επισκευής (εικάζω ανακαίνισης) θα ελέγξει κατά δαπάνη του προϋπολογισμού σου, οπότε αν κάτι δεν μπει θα χρειαστεί αναπροσαρμογή ο προϋπολογισμός με καθυστέρηση στην εκταμίευση και επιπλέον έξοδα για τον πελάτη.

Για καλύτερα, πάρε τηλέφωνο τον εκτιμητή της υπόθεσης να σε καθοδηγήσει για το πως το θέλει να του το συντάξεις. 

 

Edited by Pavlos33
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.