Μετάβαση στο περιεχόμενο
Newsletter: Ημερήσια τεχνική ενημέρωση από το Michanikos.gr ×

Κατατακτήριες για Αρχιτεκτονική


TheSpartan

Recommended Posts

ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ!!!

ΕΙΜΑΙ ΦΟΙΤΗΤΡΙΑ ΤΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΕΦΑΡΜΟΣΜΕΝΗΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ ΣΤΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ.ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΜΑΙ ΜΟΛΙΣ ΤΕΛΕΙΩΣΩ ΤΗΝ ΣΧΟΛΗ ΠΟΥ ΒΡΙΣΚΟΜΑΙ ΝΑ ΔΩΣΩ ΚΑΤΑΤΑΚΤΗΡΙΕΣ ΓΙΑ ΤΟ ΤΜΗΜΑ ΑΡΧΙΤΕΚΤΩΝ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ.ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΕ ΚΑΠΟΙΟΣ ΝΑ ΜΕ ΒΟΗΘΗΣΕΙ ΛΕΓΟΝΤΑΣ ΜΟΥ ΠΟΙΑ ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΝΑ ΔΩΣΩ ΩΣΤΕ ΝΑ ΜΠΟΡΕΣΩ ΝΑ ΠΕΡΑΣΩ??

Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 172
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

christinegrg 3 μαθήματα είναι, όπως σε όλες τις κατατακτήριες το θέμα είναι τι μαθήματα:D

Μπες εδώ να διαβάσεις ύλη και τρόπο εξέτασης.

Άσχετο αλλά επειδή θέλω και εγώ για αρχιτεκτονική, έκανα φέτος 10% και ήταν σκέτη κοροϊδία...έδωσαν πολλοί που ήταν ήδη αρχιτεκτονική για να αλλάξουν πόλη, η βάση ήταν ίδια με την περσινή κάλυψαν σχεδόν όλες τις θέσεις για "μεταγραφές" (μπήκε ο άλλος αρχιτεκτονική Ξάνθη με 22000 μόρια...) :( Και όσο σκέφτομαι ότι πολλοί από αυτούς ούτε καν θα πάνε και το δήλωσαν έτσι για πλάκα, έλεος 54 θέσεις ήταν όλες κ όλες δεν έχουν το Θεό τους μερικοί....

Link to comment
Share on other sites

  • 2 months later...

Καλησπέρα

 

Ετοιμάζομαι να δώσω κατατακτήριες για αρχιτεκτονική στο ΕΜΠ. Υπάρχει κάποιος που να έχει δώσει και να θυμάται τα επίπεδα δυσκολίας στα τρία εξεταζόμενα μαθήματα; Συγκεκριμένα, το ελεύθερο είναι μπουκωμένη η σύνθεση, η ιστορία έχει ερωτήσεις συνδυαστικές, ή κρίσεως και τέλος στη σύνθεση αρκεί μία ευπαρουσίαστη πρόταση ή πρέπει να είναι και μία "ξεχωριστή ιδέα";

 

Ευχαριστώ

Link to comment
Share on other sites

  • 5 weeks later...

Παρακαλώ αν μπορεί κάποιος γνώστης (που έχει περάσει παρόμοια διαδικασία) να μου απαντήσει σε μερικές ερωτήσεις:

 

Το πρόβλημα: Πολιτικός μηχανικός δεκαετούς εμπειρίας (και σε αρχιτεκτονικές μελέτες) από ΔΠΘ θέλει να μπει αρχιτεκτονική κυρίως για τις γνώσεις και λόγω βασικής ενασχόλησης με το αντικείμενο και γιατί όχι ...και για το "χαρτί".

 

Ερωτήσεις:

1) Είδα τα μαθήματα που δίνεις στο ΕΜΠ και σε ποιο έτος μπαίνεις. Σου αναγνωρίζουν μαθήματα όπως Στατική - Μπετά κλπ που έχουν διδαχθεί στους ΠΜ;

2) Συμφέρει να δώσεις στο ΔΠΘ λόγω γνωριμιών; Θέλω να πω βγαίνει η σχολή από απόσταση με επισκέψεις μόνο στις εξετάσεις;

3) Σε ποια σχολή είναι εύκολο να μπεις (χωρίς μέσο, με το σπαθί σου) Αθήνα, Ξάνθη, Πάτρα ή Βόλο;

4) Με το δεδομένο της αρκετής επαγγελματικής εμπειρίας στο γραμμικό σχέδιο αλλά μηδενικής εμπειρίας και γνώσης στο ελεύθερο, "βγαίνει" προετοιμασία σε 1 χρόνο;

 

Ευχαριστώ

Edited by Γιάννης
Link to comment
Share on other sites

Άπό όσο ξέρω τα μη-συνθετικά μαθήματα τα αναγνωρίζουν με προθυμία.

 

Στ' αλήθεια δεν έχει σημασία σε ποιό έτος μπαίνεις. Τυπικά σου λένε στο 2ο 6μηνο του 2ου έτους νομίζω αλλά μπορεί να σου έχουν αναγνωριχτει μαθήματα και από επόμενα έτη.

 

Επίσης χρωστάς αρκετά μαθήματα και από το 1ο έτος που πρέπει απαραιτήτως να τα παρακολουθήσεις (ειδικά τα συνθετικά) και μάλιστα με συγκεκριμένη σειρά, διαφορετικά θα χάσεις τη συνέχεια και θα έχεις βασικά κενά. Από τα παιδία που είχα συμφοιτητές βλέπω πως ζορίζονταν τα 2 πρωτα έτη για να καθαρίσουν τα μαθήματα από μικρότερα 6μηνα και μετα σνεχιζαν μαζί μας.

 

Επίσης όλα αυτά με πλήρη παρακολούθηση. Μόνο στις εξετάσεις ούτε για πλάκα.

 

Για τα υπόλοιπα δεν ξέρω.

Edited by myri
  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

myri ευχαριστώ για τις πληροφορίες. Είναι πολύ θετικό ότι σου αναγνωρίζουν μαθήματα από προγενέστερα και μεταγενέστερα έτη. Το κακό είναι ότι στο ΕΜΠ δέχονται μόνο 2 άτομα! Πρέπει να είσαι πολύ "τυχερός*" για να αντέξεις τον συναγωνισμό και να είσαι ένας από τους δύο "εκλεκτούς"

 

*Το "τυχερός" πείτε το όπως θέλετε: Έχων διαθέσιμο χρόνο, κατέχων χρήματα για την καλύτερη δυνατή προετοιμασία και "άλλα" που θα παρουσιαστούν, "γνώριμος", κουμπάρος, ξάδερφος ή κάτι τέτοιο τέλος πάντων...

Αν γίναμε άλλη χώρα και δεν είμαστε πλέον η Ελλάδα που ήξερα τότε αγνοήστε τα παραπάνω σχόλια...

Edited by Γιάννης
Link to comment
Share on other sites

ο ανταγωνισμός ειναι πολύ μεγάλος, τα 2 άτομα ξεχωριζουν από το 10+ στο 10++

κατα τη γνώμη μου θέλει και πολύ διάβασμα και πάρα μα πάρα πολύ καλό φροντιστήριο

αν δεν έχεις καλό δάσκαλο θεωρώ πως είναι αδύνατον να περάσεις

 

επίσης ξέρω άτομα που έδιναν χρόνια κατατακτήριες

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Για να επανέλθω στην αρχική κουβέντα μας ….

ΚΑΤΑΤΑΚΤΡΙΕΣ ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΙΚΗΣ

Έχω να προτείνω στους μελλοντικούς υποψήφιους ..

Να ρίξουν μια ματιά εδώ…http://architektonics.blogspot.com/

Είναι μια καλή αρχή για να μπουν στο πνεύμα και τη φιλοσοφία της Αρχιτεκτονικής!

Αλά και να μάθουν πληροφορίες !

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Γεια σε ολους,

εχω μπει και εγω με κατατακτηριες στην αρχιτεκτονικη και επειδή θυμάμαι το άγχος που είχα να βρώ πληροφορίες αποφάσισα να γράψω αυτο το post.Δεν ξέρω αν εχει αλλάξει κάτι απο τότε που έδωσα αλλά θα σας πω ότι ξέρω.

Λοιπον,

Η κάθε σχολή έχει διαφορετικά θέματα και βιβλία άρα θα πρέπει να κάνεις διαφορετικό διάβασμα για την κάθε σχολή αν θες να δώσεις π.χ. και στην Αθήνα και στον Βόλο.

Στην Αθήνα δίνεις σύνθεση, ελεύθερο και ιστορία. Η σύνθεση είναι συνήθως κατοικία και δεν αρκεί να κάνεις απλό, το ελεύθερο είναι ένα τεράστιο θέμα που πρέπει να είσαι πολύ γρήγορος για να το βγάλεις-στην χρονιά μου οι μισοί δεν πρόλαβαν- και η ιστορία είναι το βιβλίο του Μπούρα που είναι απο μονο του ένα δύσκολο βιβλίο και οι εξετάσεις πολύ απαιτιτικες

Στην Πάτρα δίνεις σύνθεση,γραμμικό, ελεύθερο και ιστορία. Η σύνθεση ειναι συνήθως μεγαλυτερο θέμα απο της Αθήνας δηλ είναι σύνθεση ενός συνόλου και θελουν να καταλαβουν οτι έχεις καταλαβαίνει τι σημαίνει κλίμακα, το γραμμικό και το ελευθερο δίνονται μαζί σε τρεις ώρες, δηλ έχεις 1μιση ώρα για το καθένα. Το γραμμικό είναι πανεύκολο- αρκεί να ξέρεις αξονομετρικό ή προοπτικο σχέδιο- το ελευθερο είναι νορμαλ θέμα αλλά εχεις πολύ λίγη ώρα. Η ιστορία είναι απο το βιβλίο του Gombrich "το χρονικο της τέχνης" που είναι και πολύ ωραίο βιβλίο και εύκολο. Η εξέταση γίνεται με δύο ερωτήσεις να απαντήσεις την μία που είναι γενικές μεν αλλά θέλουν να δουν οτι εχεις αντιληφθεί τι παίζει σε σχέση με τα εκάστοτε ρευματα στην τέχνη και πως επηρεάζουν το ένα το άλλο.

Στον Βόλο δίνεις συνθεση , ελεύθερο και δοκίμιο . Συνθεση δεν θυμάμαι τι παιζει γιατι εκεί δεν έδωσα, ελευθερο είναι ένα θέμα που βγαίνει σε 6 ωρες και το δοκίμιο ειναι κάτι τύπου έκθεση που πρέπει να γράψεις γιατί θες να μπείς στην σχολη και ποιο αρχιτεκτονικό έργο σε επηρέασε σε αυτήν σου την αποφαση. Οπότε πάλι πρέπει να ξέρεις 5 πράγματα για την συγχρονη ιστορία της αρχιτεκτονικής για να απαντήσεις κάτι που στέκει.

Θεσσαλονική νομίζω έχει διαφορά με την Αθήνα στο ελεύθερο αν θυμάμαι καλα, Ηθελαν και επιπλέον λεπτομέρειες του θέματος.

Για Ξάνθη και Κρήτη δεν θυμάμαι. Στη Ξάνθη νομίζω η ιστορία είναι πολλαπλής επιλογής και είναι συγχρονη αρχιτεκτονική.

Οσον αφορά τα βύσματα εχω ακούσει και εχω δει τέρατα. Αλλά το γεγονός ότι πέρασα και δεν ήξερα κανέναν με κάνει να πιστεύω οτι αν είσαι αρκετά καλός θα σε περάσουν.

Επίσης καποιοι που έγραφαν σε προηγούμενα ποστ αν μπορουν να κάνουν την σχολή απο αποσταση ξεχάστε το απο τώρα. είναι τόσες πολλές οι ώρες και τόσος ο όγκος δουλειάς που απλά δεν προλαβαίνεις να κοιμηθείς.π.χ. σημερα ξυπνησα στις 5μιση και εχω κοιμηθεί μονο 3 ωρες.

Αν έχετε εμπειρία απο δουλειά και νομίζετε οτι θα σας βοηθήσει στην σχολή δεν ειναι αρκιβως έτσι. Έτσι νομιζα και εγώ και οχι απλά δεν με βοήθησε αλλά με δυσκόλεψε κιολας.π,χ, οταν σχεδιάζεις κάτι που ξέρεις οτι δεν μπορεί να γίνει ποτέ γιατί δεν θα στο περάσει η πολεοδομία σε μπλοκάρει στο να συνεχίσεις.

Τα μαθήματα που σου αναγνωρίζουν είναι ανάλογα με την σχολή που έχεις τελειώσει και με την σχολή που θα μπεις. Δηλ. εμένα που ήμουν απο συναφή σχολή στην Πάτρα μου αναγνώρισαν όλο το πρώτο έτος και κάποια άλλα μαθήματα, αλλά φίλη μου απο την ίδια σχολή όταν μπήκε στον Βόλο δεν της αναγνώρισαν τίποτα και ξεκίνησε απο την αρχή και μάλιστα επειδή μπαίνουμε σε εαρινό εξαμηνο βρέθηκε να χρωστάει κιολας μαθημα απο το χειμερινο.

Αν σκέφτεστε να ξαναδώσετε πανελληνιες η να τελειώσετε την σχολή πρώτα και μετα, σκεφτείτε μονο οτι στην Αθήνα έδιναν γύρω στα 400 ατομα κατατακτηριες και έπαιρναν 5 και στην πάτρα έδιναν 80 και έπαιρναν 3. Αυτο σημαίνει οτι οι μισοί τουλάχιστον είναι πολύ καλα προετοιμασμένοι. Απ την άλλη εχεις πολύ καλύτερες πιθανότητες να περάσεις Πάτρα απο Αθήνα.

Τελος, όσον αφορά τα φροντιστηρια. Αν είσαι συγκεντρωμένος και εχεις πειθαρχία στο διαβασμά σου δεν έχει νοημα να κανεις ιστορία.Εγω επειδή παράλληλα δουλευα και έκανα και την διπλωματική της πρηγουμενης σχολης δεν μπορουσα να το κάνω με τιποτα οπότε πηγα φροντιστηριο. Το ελευθερο θελει σίγουρα εξάσκηση και επειδή το ακούω συχνά οτι χρειάζεται να έχεις ταλέντο να κάνεις ελευθερο θελω να πω οτι είναι όλα θέμα τεχνικής. Αν εχεις ένα καλό δάσκαλο και κάνεις πολύ εξάσκηση θα φτάσεις ένα πολύ καλό επίπεδο. Μπορεί κάποιος άλλος να το κάνει πιο εύκολα απο σένα αλλά με επιμόνή όλα γίνονται.

αυτα....δεν θυμάμαι κάτι αλλο! :smile:

  • Upvote 2
Link to comment
Share on other sites

Οσον αφορά τα βύσματα εχω ακούσει και εχω δει τέρατα. Αλλά το γεγονός ότι πέρασα και δεν ήξερα κανέναν με κάνει να πιστεύω οτι αν είσαι αρκετά καλός θα σε περάσουν.

 

Αυτό και μόνο είναι πολύ σημαντική πληροφορία!!! Αλλά και όλες οι πληροφορίες που δίνεις είναι πολύτιμες! Ευχαριστούμε...

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.