Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

Τροχοβίλες


Mari

Recommended Posts

Αν δεν είναι μόνιμη κατασκευή σταθερά συνδεδεμένη με το έδαφος δεν χρειάζεται οικοδομική άδεια.

Δηλαδή κάποιο τροχόσπιτο δεν θέλει άδεια. Επίσης αρκετοί αγόραζαν βαγόνια τρένου, τα ανακατασκεύαζαν και δεν υπήρχε κανένα πρόβλημα με αστυνομία κλπ.

Link to comment
Share on other sites

Επίσης αρκετοί αγόραζαν βαγόνια τρένου, τα ανακατασκεύαζαν και δεν υπήρχε κανένα πρόβλημα

Αυτό κάπου στη θεσσαλονική δεν συνέβαινε? Τρομερό!!

Link to comment
Share on other sites

Σου γράφω αυτά τα δύο πραγματάκια έχοντας πείρα από πρώτο χέρι.

 

Άν η τροχοβίλλα είναι σε χώρο που τη βλέπουν πολλοί, αργά η γρήγορα θα σε καταγγείλουν και τότε δεν υπάρχει περίπτωση να την σκαπουλάρεις. Δεν υπάρχει νόμιμη τροχοβίλλα παρά μόνο αν έχει πινακίδες κυκλοφορίας (τροχόσπιτο δηλ.)

Μην ακούς αυτά που λένε αυτοί που τα πουλάνε γιατί θα σε πάρουν στον λαιμό τους. Όλοι τους έχουν από 50 καταδικαστικές αποφάσεις στην πλάτη τους από αγανακτισμένους ιδιοκτήτες τροχοαυθεραίτων.

 

Μακρυά.... πολύ μακρυά!!!

Link to comment
Share on other sites

Και για να βγάλεις πινακίδες για την τροχοβίλα τι χρειάζεται, τι πληρώνεις;

Αν αποσύρω δηλαδή ένα τροχόσπιτο σ' ένα χωράφι μου αφού του αφαιρέσω τις πινακίδες είμαι παράνομος;

Link to comment
Share on other sites

Οτι είναι πάνω σε ρόδες δεν θεωρείται μόνιμη κατασκευή.

Και αφού στο οικόπεδό σου δεν απαγορεύει ο νόμος να βάλεις τροχόσπιτο, σπίτι σε ρόδες δηλαδή (αφού δεν το κάνεις σαν επάγγελμα), δεν θα καταγραφεί σαν αυθαίρετο η τροχοβίλλα.

Αλλά καταγγελίες σίγουρα θα φας (από κακούς έχει γεμίσει ο τόπος) και αν έχεις ρίξει κάποιο δάπεδο για να καθήσουν επάνω οι ρόδες αλλά δεν έχεις βγάλει άδεια για αυτό (μην γελάτε παρκαλώ) τότε θα πληρώσεις το ανάλογο πρόστιμο.

Link to comment
Share on other sites

χωρίς να είμαι σίγουρος δεν πρέπει να χρειάζεται άδεια.

 

είναι αυτό που προαναφέρθηκε της μη μόνιμης κατασκευής.

 

 

αυτό, της μη μόνιμης κατασκευής δεν σας θυμίζει τις καφετέριες μου κλείνουν με μετακινούμενες κατασκευές ολες τις εξωτερικές επιφάνειες. σου λέει κύριε, η κατασκευή μου δεν είναι μόνιμη, είναι απο πλαστικό, δεν αυξάνω το συντελεστή δόμησης.

 

 

για οσους θέλουν να δουν βαγόνια σε χρήση οπως τα αναφέρουν παραπάνω ( νόμιμη νομίζω απο πλευράς αδειών) - 3 μαρίνα γλυφάδας - κέντρο διάσωσης θαλασσίων χελωνών.

Link to comment
Share on other sites

panos : Αυτό κάπου στη Θεσσαλονίκη δεν συνέβαινε? Τρομερό!!

 

Ναι, το έχω δει με τα μάτια μου στον Εύοσμο, δύο βαγόνια τοποθετημένα παράλληλα και δίπλα-δίπλα. (Πριν από χρόνια βέβαια..).

 

Χάρης :Αν αποσύρω δηλαδή ένα τροχόσπιτο σ' ένα χωράφι μου αφού του αφαιρέσω τις πινακίδες είμαι παράνομος;

 

Θα είσαι παράνομος Χάρη και θα στην ''πέσουνε'' με πινακίδες ή χωρίς πινακίδες. Ο νόμος λέει μόνο εντός οργανωμένου camping επιτρέπεται να στήσεις τσαντίρι. Το έχω διαβάσει στα κιτάπια μας αλλά δεν θυμάμαι που. Ίσως στην νομ/σία για λυόμενα ή εκεί με τα camping...

Εδώ... απαγορεύεται να βάλεις πανί-τέντα για επικάλυψη σε πέργκολα και θα αφήσουν τα τροχόσπιτα? Χώρια που οι περισσότερες κινητές καντίνες που βλέπουμε στο δρόμο, έχουν γίνει σταθερές και δεν τις κουνάει ούτε ο διάολος, από την ακινησία οι ρόδες τους μπήκαν μέσα στο χώμα και δεν τις τραβάς με τίποτα.

 

Παλιά οι Ρώσοι τους είχε πιάσει μια λόξα και έφτιαχναν δημόσια κτίρια πάνω σε ράγες με το σκεπτικό ότι μετά από χρόνια ίσως να μην θέλανε το κτίριο εκεί που το πρωτοστήνανε αλλά κάπου αλλού και το μεταφέρανε. Πάντως θα είχε ενδιαφέρον πολεοδομικά η έκδοση οικ. άδειας κτιρίου πάνω σε ράγες ή περιστρεφόμενου ή να ανεβοκατεβαίνει. Θα γίνει αυτό που λέμε μπερδεύτηκε η γραβάτα με το σ@@@@κο!

Link to comment
Share on other sites

SIRADRAB η νομοθεσία για τα καμπινγκ έχει απαγόρευση για παραπάνω από ένα τροχόσπιτο.

 

ΝΟΜΟΣ 392/1976 όπως τροποποιήθηκε με την παρ. 12 άρθρου 4 του Ν.2160/93 (ΦΕΚ 118 Α')

 

12. Η παράγραφος 2 του άρθρου 10 του Ν.392/76 (ΦΕΚ 199 Α'), όπως τροποποιήθηκε με το άρθρο μόνο του Ν.779/78 (ΦΕΚ 89 Α'), αντικαθίσταται ως εξής: "Απαγορεύεται η εγκατάσταση σκηνών ή στάθμευση τροχόσπιτων σε αρχαιολογικούς χώρους, αιγιαλούς, παραλίες, παρυφές δημόσιων δασών, δάση, και εν γένι κοινόχρηστους χώρους, καθώς και η φιλοξενία πέραν του ενός τροχόσπιτου από καταστηματάρχες ή ιδιώτες.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.