Μετάβαση στο περιεχόμενο

Σχολή Πολιτικών έργων υποδομής


George13

Recommended Posts

Καλησπερα σας.

Ειμαι αποφοιτος απο λυκειο (φετος τελειωσα) , δεν περασα στην πρωτη μου επιλογη και τελικα περασα στο ΑΤΕΙ Πατρας πολ. εργων υποδομης. Ειμαι σε διλημα αν ειναι να παω σε αυτη τη σχολη. Θα ηθελα την βοηθεια των πιο εμπειρων (δηλαδη εσας). Τι ζηταω? Αν μπορεις τελος παντων να εχεις μια καλη αποκατασταση μελλοντικα, εννοειτε δεν λεω να με παρουν απο το χερι να παω για δουλεια αλλα εν παση περιπτωση να μην ειμαι στο ταμειο ανεργειας.

 

ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΕΚ ΤΩΝ ΠΡΟΤΑΙΡΩΝ

Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 119
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Πρωτη επολογη ειχα μαθηματικο. Απλα θελω να μαθω τα προαναφερθεντα. Ναι ξερω οτι βγαινεις υπομηχανικος αλλα την αποκατασταση. Αυτο με καιει.

 

ευχαριστω

Link to comment
Share on other sites

Από το ΤΕΙ Έργων Υποδομής δεν βγαίνεις "υπομηχανικός". Η λέξη αυτή πέθανε το 1960+. Βγαίνεις ΜΗΧΑΝΙΚΟΣ από Ανώτατο Εκπαιδευτικό Ιδρυμα. Τώρα η επ. αποκατάσταση πάντα είναι κάτι ιδιαίτερο λόγο του αισχρού νομοθετικού πλαισίου. Κοίτα αν θες καμία Χρυσή Ευκαιρία για να δεις τι ζήτηση υπάρχει γενικά. Πάντως ξέρω απόφοιτους από το τμήμα αυτό που στριμώχνονται οικονομικά και άλλους που τους ζηλεύουν. Είναι στον άνθρωπο ουσιαστικά αν θα πετύχει ή όχι (και στα κονέ δε λέω...)

Αν σε ανησυχούν τα επ. δικαιώματα τόσο πολύ πήγαινε σε κολέγιο. Σε 3 χρόνια θα έχεις πτυχίο που δύναται να εξισωθεί με πολυτεχνείου. Στη χειρότερη να χρειαστείς και κανένα Msc. 4 χρόνια δηλαδή...

Link to comment
Share on other sites

Καταρχήν από τα ΤΕΙ δεν βγαίνεις "υπομηχανικός" όπως νομίζεις αλλά πτυχιούχος μηχανικός τεχνολογικής κατεύθυνσης. Δεν υφίσταται ο όρος υπομηχανικός εδώ και δεκαετίες αλλά δεν υπάρχει και πουθενά στην Ευρώπη. Όποιος σε πληροφόρησε έτσι προφανώς έχει μαύρα μεσάνυχτα και στη καλύτερη περίπτωση είναι ανίδεος και άσχετος. Στη χειρότερη είναι ακόμα ένας παραχαράκτης της πραγματικότητας από την ομάδα των συκοφαντών που κυκλοφορούν στο ΤΕΕ.

 

Τώρα, όπως πολύ σωστά σε ρώτησε ο triumth, η απάντηση στο ερώτημά σου βρίσκεται στο κατά πόσο σου αρέσει το αντικείμενο των σπουδών του εν λόγω τμήματος. Αυτό κατά την άποψή μου θα πρέπει να είναι το κεντρικό κριτήριο της επιλογής σου.

Link to comment
Share on other sites

Όποια σχολή και να τελειώσεις αγαπητέ george13 τα πράγματα δεν είναι εύκολα στην αγορά. Και μην ξεχνάς ότι τελικά το τι θα κάνεις μελλοντικά είναι και θέμα τύχης και συγκυριών. Κατά τη γνώμη μου επέλεξε να σπουδάσεις κάτι που σε ενδιαφέρει. Το εν λόγω τμήμα αυτή τη στιγμή δεν έχει κατοχυρωμένα επ. δικαιώματα. Το σχετικό Προεδρικό Διάταγμα που τα καθορίζει έχει υπογραφεί από το ΥΠΕΠΘ και βρίσκεται προς συνυπογραφή στο συναρμόδιο Υπουργείο που είναι το ΥΠΕΧΩΔΕ. Μέχρι στιγμής το τελευταίο δεν το συνυπογράφει καθότι αντιδρά το ΤΕΕ. Τώρα, μέχρι να τελειώσεις εσύ τη σχολή σου κανείς δεν ξέρει τι θα έχει γίνει.

Άποψή μου λοιπόν είναι να δεις αν σου αρέσει το αντικείμενο ή όχι και κατά πόσο θες να πας σε αυτή τη σχολή. Τα περί επαγγελματικής αποκατάστασης είναι δύσκολο να απαντηθούν. Όπως σου είπα το τι θα τύχει στον καθένα στο μέλλον και τι ευκαιρίες θα του παρουσιαστούν είναι άγνωστο όπως καταλαβαίνεις.

Link to comment
Share on other sites

Αποψή μου: Μην πας, ξαναδώσε. Δάσκαλος μια χαρά είναι.

 

Το'χω πει και γω 100 φορές. αν γυρνούσα πίσω, δάσκαλος θα γινόμουν και γω

Link to comment
Share on other sites

Τι δάσκαλος ρε παιδιά ?Από το μαθηματικό ? Νομίζω μόνο καθηγητής στη δευτεροβάθμια πας αν θες να ασχοληθείς στην εκπαίδευση. Περιμένουν χιλιάδες στη σειρά. Κενές θέσεις δεν υπάρχουν. Έτσι εύκολα γίνεσαι καθηγητής (μόνιμος υπάλληλος) σήμερα?

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.