Μετάβαση στο περιεχόμενο
Newsletter: Ημερήσια τεχνική ενημέρωση από το Michanikos.gr ×

Τί θεωρείται τελικά ισόγειο?


skan

Recommended Posts

Δυστυχως η καλύτερη λύση( η αγορά οικοπέδου και ανεγερση προσωπικής κατοικίας) είναι το ευκταίο.Αλλά ειναι πολύ υψηλό το κόστος οπότε δεν παίζει τέτοια περίπτωση.

Απλά ήθελ τις απόψεις σας διοτι δεν ξερω τί παιζει με τους μεσίτες και το πώς χρησιμοποιούν τους πολεοδομικούς όρους 'ισόγειο' , 'ημιόροφος' κτλ...

ίσως ειναι αυτό που είπε ο συνάδελφος περί 'δημιουργιας' τεχντού ισογείου με μπάζωμα του υπογείου έως τη στάθμη +1,50......Και τελικά σου λένε...'μεζονέττα 2 ορόφων (δηλαδή ενός νομίμου και ενός παρανόμου) 130τμ (δηλ 65 παρανομα και 65 νόμιμα) πχ..280.000€ (ανατολικη θεσσαλονίκη)

Αρα ο αγοραστής πληρώνει 280000€ για 65 τμ νόμιμα??????Απίστευτοοοο

Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 26
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Αγαπητέ scan , όπως σου είπαν η μόνη σίγουρη οδός είναι εγκεκριμένα σχέδια της άδειας και έλεγχος με βάση αυτά της υπάρχουσας κατάστασης.

 

Πιθανά "παράνομα" ισόγεια :

 

Υπόγεια που ξεμπαζώθηκαν και μετατράπηκαν σε ισόγεια.

Κλεισμένη pilotis

Tμήματα ισογείου που κανονικά είναι ημιυπαίθριοι ή θέσεις στάθμευσης.

 

Τώρα για το αν γίνεται να πωλούνται αυτά σε υψηλές τιμές ..στην Ελλάδα ζούμε.

Link to comment
Share on other sites

...ps: Απορία για τον φίλο ss_sk: Γιατί ρωτάς αν εχω λεφτά για πέταμα?Απλά είμαι σε αναζητηση οικιας (διαμέρισμα ή μεζονεττα)...

 

Οτιδήποτε παράνομο αγοράζει κάποιος κάποια στιγμή θα του γυρίσει μπούμερανγκ. Μπορεί η κατάσταση να αλλάζει αργά αλλά αλλάζει. Και έχω την αίσθηση ότι μαζική νομιμοποίηση τύπου Τρίτση πολύ δύσκολο να ξαναγίνει. Οπότε αγοράζοντας σήμερα κάτι ''αυθαίρετο'' και πετάς τα λεφτά σου αγοράζοντας στην ουσία αέρα κοπανιστό και ενδέχεται να ξανα-ξηλωθείς αν σε ανακαλύψουν (βλ. πρόστιμα).

 

Εδώ για κλεισμένους Η/Χ λέμε ''όχι'' πόσω μάλλον για ολόκληρους ορόφους!

 

Και για την εν λόγω μεσίτρια...μακρυά! Για κάκιστη επαγγελματία την κόβω.

Link to comment
Share on other sites

Και για την εν λόγω μεσίτρια...μακρυά! Για κάκιστη επαγγελματία την κόβω.

όλοι οι μεσίτες ίδιοι είναι (τουλάχιστον όλοι όσοι έχω γνωρίσει)

 

όταν αγοράζεις ακίνητο το πρώτο πράγμα που κάνεις μετά την επιτόπια επίσκεψη είναι να πάρεις εγκεκριμένα αντίγραφα σχεδίων από την πολεοδομία

και μάλιστα ο ίδιος, όχι ο μεσίτης

 

αν δε βγάζεις άκρη ρώτα ένα συνάδελφό σου που ασχολείται με άδειες

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Συναδελφοι καλημερα..

Επιστρεφω στο θεμα μετα απο μερικες μερες..Το πρόβλημα δεν είναι το αν αντιπαραβαλλω τα σχεδια αδειας απο την Πολεοδομια σε σχεση με την υπαρχουσα κατασταση.Το ξερω ότι δεν ταυτιζονται.

Για παραδειγμα,βρηκα χθες μια καταπλκηκτιμη 2 επιπεδη μεζονεττα 120τμ.Αλλα δυστυχως στα χαρτια νομιμα είναι τα 45 μόνο.Τα υπολοιπα είναι κλεισμενοι ημιυπαιθριοι και το υπογειο το οποιο είναι σαλονι,κουζινα και WC.

Από τη μια το σπιτι είναι πολυ ωραιο(με κηπο,αυτονομη 2 επιπεδη μεζονετα) αλλα απο την άλλη,αγοραζοντας ένα σπιτι το οποιο κατα 60% ειναι παρανομη η χρηση του, δεν μου καθεται καλα.

Σκεπτομενος να το αγορασω,θα πρεπει να πληρωσω 3-4 χιλιαρικα για την 'τακτοποιηση',σωστα?Εάν το κάνω,θα είμαι πλέον εξασφαλισμενος ή θα πρέπει όταν το μεταβιβασω καπου να ξανα πληρωσει ο επομενος αυτά τα χρηματα της 'τακτοποιησης' της χρήσης?

Link to comment
Share on other sites

Όλα αυτά τα προβλήματα θα λύνονταν αν έβγαιναν οι Πολεοδομίες για αυτοψία κατά τη ρευματοδότηση και όχι από τα γραφεία. Βέβαια θα μου πεις Ελλάδα είσαι και πάλι λύση θα βρεις διά της πλαγίας οδού :-x

Link to comment
Share on other sites

...Σκεπτομενος να το αγορασω,θα πρεπει να πληρωσω 3-4 χιλιαρικα για την 'τακτοποιηση',σωστα?Εάν το κάνω,θα είμαι πλέον εξασφαλισμενος ή θα πρέπει όταν το μεταβιβασω καπου να ξανα πληρωσει ο επομενος αυτά τα χρηματα της 'τακτοποιησης' της χρήσης?

 

Θεωρώ ότι ένας λογιστής είναι σε θέση να απαντήσει πιο υπεύθυνα σε αυτό. Δε λέω ότι δεν υπάρχουν μέλη που θα το γνωρίζουν (αρκετοί έχουν αποδεδειγμένα επαρκή γνώση της διαδικασίας περί τακτοποιήσεων) αλλά το συγκεκριμένο μου μοιάζει καθαρά λογιστικό και το θεωρώ εκτός αρμοδιοτήτων μηχανικού.

 

Τώρα το δίλλημα ''να το αγοράσω ή όχι'' το θεωρώ, συγγνώμη κιόλας, λίγο αστείο αλλά το σέβομαι καθότι αντιλαμβάνομαι το άγχος για αναζήτηση κατοικίας. Δε νομίζω (και το ελπίζω) να υπάρχει σε αυτό το φόρουμ θετική απάντηση. Πέραν της ανύπαρκτης(?) σιγουριάς μιας τακτοποίησης υπάρχει και το στοιχείο της...περηφάνιας: θέλετε να δώσετε τα χρήματά σας σε ένα λαμόγιο/απατεώνα που κυριολεκτικά πουλάει φύκια για μεταξωτές κορδέλες?

 

Τέτοιους τύπους όχι λεφτά, κλωτσιά θα έδινα σε καμιά σκάλα, να γκρεμνοτσακίζονται και να το ευχαριστιέμαι. Αλλά επειδή είμαι καλός άνθρωπος απλά θα του έκανα καταγγελία στην Πολεοδομία - εκτός του ότι δεν του έχω καμιά υποχρέωση είμαι και ευσυνείδητος πολίτης που θέλει σιγά-σιγά να ξεβρωμίζει ο τόπος.

Link to comment
Share on other sites

Συμφωνώ αυτά που ειπες συναδελφε...Δεχομαι το χαρακτηρισμό που εκανες,και φυσικά προβληματιζομαι.Όμως να θεσω ένα ερωτημα?Αυτός είναι μηχανικός που χτιζει.Χτιζει και πουλάει ό,τι και οι υπολοιποι σε ΟΛΗ την Ελλαδα.Χώρους βοηθητικής χρήσης στην άδεια (υπόγεια) που τους κάνουν σαλόνια και δωματια.Οπότε τί το μεμπτόν (ως προς το κοινά 'αποδεκτό')?Και το χαρακτηριζω κοινά 'αποδεκτό' διότι για να τα καστασκευάζουν με διαφορετικό τρόπο απ ότι τα σχέδια αδείας,σημαινει ότι πουλάνε.Και για να πουλάνε σημαινει ότι υπάρχει κόσμος που τα αγοράζει,χωρίς να εχει πρόβλημα.Δεν εχω ακούσει ποτε κάποιος να εφαγε πρόστιμο επειδη αγόρασε υπόγειο που ειναι σαλόνι και δωματιο..

Αρα,οδηγουμαι στη σκέψη: Εστω και τ αγοράζω...Τι προβλήματα θα έχω αν και εφόσον δώσω και κάποια χρήματα για την τακτοποίηση?

Link to comment
Share on other sites

Αρα,οδηγουμαι στη σκέψη: Εστω και τ αγοράζω...Τι προβλήματα θα έχω αν και εφόσον δώσω και κάποια χρήματα για την τακτοποίηση?

μάλλον ο χορταρέας μπορεί να σ'απαντησει σε αυτό που έχει αποδεδειγμένα το κληρονομικό χάρισμα

 

πάντως αλλιως ξεκίνησες να ρωτάς και αλλιως κατέληξες

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.