Μετάβαση στο περιεχόμενο

Αγορά GPS


Recommended Posts

ενας γνωστος μου, αποτυπωσε καποια χωραφια (στις περιοχες που μου εχουν προτεινει) χρησιμοποιωντας το μηχανημα κ ενας δικος ειχε παει σε ενα σταθερο σημειο που εχει ο ορισει ο στρατός. αυτο ειναι total station? αυτο το εκανε επειδη δε θα εβρισκε απ'ευθειας σημα?

δυστυχως δεν εχω καποιον ανθρωπο να συνεργαστω σε τοπογραφικα θεματα κ προσπαθω να μαθω πως λειτουργουν απο μονος μου.. υπαρχει καποιο περιοδικο ή αρθρο για να μαθω πρωτα τα βασικα?

 

Συγνώμη, αλλά αυτός ο άνθρωπος έχει τη δυνατότητα να πραγματοποιήσει οποιαδήποτε τοπογραφική εργασία και πτυχιούχοι τεχνολόγοι τοπογράφοι οχι...

Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 57
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

ΔΙΚΙΟ ΕΧΕΙ Ο XLAPY ΓΙΑΤΙ ΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΒΡΙΣΚΟΥΝ ΕΥΚΟΛΑ ΔΟΥΛΕΙΑ ΣΑΝ ΤΟΠΟΓΡΑΦΟΙ,ΕΝΩ ΔΕΝ ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ ΚΑΝ ΝΑ ΙΣΧΥΕΙ ΚΑΤΙ ΤΕΤΟΙΟ.

 

Παρακαλω μην γραφετε με κεφαλαια.

ckiriako

 

Παρατήρηση: Συμπληρώστε την ειδικότητά σας στο προφίλ σας. Παρακαλώ διαβάστε τους Κανόνες Συμμετοχής!

Ευχαριστώ, DOOM

Link to comment
Share on other sites

4 μήνες μετά την τελευταία δημοσίευση επανέρχεστε στο θέμα με δημοσίευση εκτός θέματος?

 

Τα επαγγελματικά δικαιώματα του πολ.μηχ. είναι αυτά. Ο συνάδελφος στον οποίο αναφέρεστε δεν κάνει κάτι παράνομο με το να θέλει να αποκτήσει τις γνώσεις για να αξιοποιήσει αυτή τη δυνατότητα, ούτε προσβάλλει κανέναν.

 

Αντιθέτως εσείς υπονοήσατε εμμέσως πλην σαφώς ότι είναι ανίκανος (και μαζί ε αυτόν οποιοσδήποτε πολιτικός μηχανικός) για τη συγκεκριμένη εργασία.

 

Συνεχίστε τη συζήτηση σε θέμα περί επαγγελματικών δικαιωμάτων καλύτερα.

Link to comment
Share on other sites

Έχει καταντήσει αηδία η με την πρώτη ευκαιρία επιθεση προς συναδέλφους με αφορμή είτε την επαγγελματική τους εμπειρία είτε τα επαγγελματικά τους δικαιώματα.Νομίζω ότι οι συντονιστές θα πρέπει να γίνουν πιο αυστηροί πλέον σε τετοια φαινόμενα, απέναντι σε τύπους που διακατέχονται από σύνδρομο καταδίωξης, είτε διπλωματούχοι είναι αυτοί είτε πτυχιούχοι.

Link to comment
Share on other sites

Αηδία δεν είναι η αγωνία συναδέλφων για το παρόν και το μέλλον τους και την καταπάτηση των επ/κων δικ/των τους!

Link to comment
Share on other sites

Μιας που logάραμε..

Όλα τα GPS L1/L2 RTK πλέον είναι αξιόλογα. Λίγο-πολύ όλα κάνουν ανάλογη δουλειά με τα λεφτά που κοστίζουν. Αναξιόπιστο δεν θεωρώ κανένα, έχω εργαστεί με Leica, South, Magellan, TopCon και Sokkia. Όλα είναι πέραν του δέοντος καλά και αξιόπιστα. Η διαφορά στην τιμή σχετίζεται με το Brand name, την ποιότητα υλικών (περιβλήματος κυρίως) και με την ...απόσβεση τεχνογνωσίας.

 

Το βασικό θέμα είναι αν αξίζει να πάρεις 2 δέκτες ή 1 με Hepos.

 

Υπερ-κατά:

1. Εργάστηκα με 2 δέκτες μέχρι να εργαστώ με Hepos. Ποτέ ξανά.

2. Το Hepos έχει κόστος ~6.00Ε/ώρα, όσα περίπου θα δίνατε μεροκάματο σε αυτόν που.. θα φυλαέι το Base.

3. Μην αγοράζοντας 2ο δέκτη τότε τα χρήματα που γλυτώνετε αρκούν για να δουλεύετε με το Hepos μια ζωή.

4. Το Hepos αλλού πιάνει καλά (εντός τριγώνου) αλλού (κυρίως σε νησιά) όχι. Εξαρτάται μόνο από μια βάση και αρχίζουν να κυλάαααανε τα ppm...

5. To Hepos δεν υποστηρίζει Glonass αρα το fixed χάνεται και ξαναχάνεται...συχνά.

6. To Hepos ΔΥΣΤΗΧΩΣ εξαρτάται από τη Sim κάρτα (Wind, Vodafone, Cosmote κτλ). Το πούλημα το τρώμε από εκεί...

7. 1 δέκτης αρκεί για τις περισσότερες εφαρμογές μας. Όποτε χρειαστείτε 2ο νοικιάστε, φτηνά πλέον.

 

Θα πρότεινα πάντως παρόλα τα παραπάνω την αγορά ενός και μόνο δέκτη. Μεγάλη οικονομία, μεγάλη ευχρηστία.

Link to comment
Share on other sites

συνάδελφε fanisg

δεν διαφωνούμε αλλά

τι θα κάνει κάποιος που χρειάζεται και στα υψόμετρα ακρίβεια

μην ισχυριστούμε τώρα ότι με το Hepos επιτυγχάνονται και υψομετρικά αντίστοιχες-ανάλογες ακρίβειες με τις οριζοντιογραφικές και τι θα κάνουμε εκεί που η εξάρτηση απο ΓΥΣ και απο Hepos παρουσιάζουν σημαντικές διαφορές?

τα ξαναλέμε

Link to comment
Share on other sites

Σίγουρα δεν διαφωνούμε, απλά τόσο οι 2 δέκτες όσο και ο 1+Hepos παράγει ομοιόμορφο τοπικό υψομετρικό μοντέλο, απλά χρειάζεται "δέσιμο" από κάποια γνωστή υψομετρική αφετερία. Τα σχετικά υψόμετρα (σχετικές ΔΗ καλύτερα) είναι ικανοποιητικά και με τους δύο τρόπους, αλλά, ας μην κοροϊδευόμαστε, δεν αρκούν όταν χρειαζόμαστε ακρίβεια. Το Hepos δεν υστερεί στη σχετική ακρίβεια ωστόσο...

 

Όσον αφορά την εξάρτηση από τα ΓΥΣ, να ξεκαθαρίσουμε κάτι βασικό: Το ΕΓΣΑ δεν "υλοποιείται" από τα τριγωνομετρικά, αλλά από γεωδαιτικές σχέσεις. Τα ΓΥΣ είναι/ήταν η εικόνα, η αφετηρία υλοποίησης στον ελλαδικό χώρο. Το Hepos προάγει και παράγει την πραγματικά εννοιαία ακρίβεια. Συνεπώς, καλό είναι να γνωρίζουμε ότι όπου διαφωνούν τριγωνομετρικά και Hepos, ο...νέος έχει δίκιο...

 

Η επιτυχής προσπάθεια μετατροπής των ETRF,ITRF σε ΕΓΣΑ87 ωστόσο πραγματοποιήθηκε λαμβάνοντας υπόψιν μετρήσης μεγάλου πλήθους τριγ. ανα νομό, εξαιρώντας τα σαφώς κουνημένα, και συνορθώνοντας. Ως αποτέλεσμα παρήχθησε ο γνωστός κάναβος διορθώσεων ο οποίος ισχύει τοπικά αλλά με μεγάλο δέσιμο των εγγενών περιοχών. Συνεπών μπορούμε να μιλάμε για ομοιομορφία στα δεδομένα μας.

 

Η υπερίσχυση του Hepos επίσης εγγυται στο γεγονός ότι διαφορετική αφετηρία ΓΥΣ (ανα ζευγάρι στάσης-προσανατολισμού) μπορεί να δώσει πολύ διαφορετικό αποτέλεσμα. Και δεν νομίζω να θέσουμε θέμα συνόρθωσης δικτύου, όταν μπορεί κάλλιστα να μιλάμε για μια αποτύπωση ενός απλού γεωτεμαχίου...

 

Προσωπικά βέβαια πάντα θα έχω την απορία, γιατί δεν χρησιμοποιούμε απλά UTM Z34,35 όπως και ο υπόλοιπος πλανήτης (ναι, οκ σε άλλες ζώνες)... Κάτι ξέρει ο στρατός...!

Link to comment
Share on other sites

Καλό το HEPOS για μικρές αποτυπώσεις αγροτεμαχίων αλλά η χρήση του με 1 δέκτη έχει τα εξής μειονεκτήματα:

1.Δεν δίνει σωστά απόλυτα υψόμετρα σε ΕΓΣΑ

2.Δεν κανει τριγωνισμούς,ΑΡΑ δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε μεγάλες μελέτες (οδοποιία,τοπογραφία).

3.Δεν εκμεταλλεύται τους Glonass

Συνεπώς αν ο σκοπός σας είναι να αποτυπώνετε μικρά αγροτεμάχια για μεταβιβάσεις κ οικοδομικές άδειες τοτε ναι σας καλύπτει και 1 δεκτης με Ηεπος,

αν όμως ασχολείστε κ με μελέτες δημοσίου τοτε καλύτερα είναι να έχετε ζευγάρι δεκτών.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.