Μετάβαση στο περιεχόμενο
Newsletter: Ημερήσια τεχνική ενημέρωση από το Michanikos.gr ×

Αγορά GPS


maria_geo

Recommended Posts

  • Απαντήσεις 57
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Συνεπώς αν ο σκοπός σας είναι να αποτυπώνετε μικρά αγροτεμάχια για μεταβιβάσεις κ οικοδομικές άδειες τοτε ναι σας καλύπτει και 1 δεκτης με Ηεπος,

αν όμως ασχολείστε κ με μελέτες δημοσίου τοτε καλύτερα είναι να έχετε ζευγάρι δεκτών.

δεν νομιζω οτι ισχυει κατι τετοιο.δηλαδη η εξαρτηση και η απαιτουμενη ακριβεια της ειναι ιδια ειτε για μικρο οικοπεδο ειτε για μελετη.

με ενα δεκτη ακομα και μονοσυχνο και χρηση ΗΕPOS ,και με πολλη υπομονη ,κανετε τα παντα.απο πλευρας εξαρτησης.ακομα και αποτυπωσης αν δεν εχει δενδρα και ειστε σε μικρη αποσταση απο την βαση του ΗΕΡΟS

τωρα οσο πιο πολυ παραγωγικοτητα και ευχρηστια θελετε τοσο ανεβαζετε τον απαιτουμενο εξοπλισμο.

ο κανονας ειναι :μην αγχωνεστε ,παρτε επαγγελματικο εξοπλισμο οσο σηκωνει η τσεπη σας ,αλλα δουλεψτε με ευσυνειδησια.

μην ξεχναμε οτι ο Ερατοσθενης στην αρχαιοτητα με ασημαντα τεχνικα μεσα αλλα με ευσυνειδησια μετρησε την περιμετρο της γης.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 months later...

http://www.tompas.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=82&Itemid=75

 

Για διαβαστε αυτό...Υπάρχει περίπτωση να ισχυεί κατι τέτοιό;

Θα ήθελα επίσης συμβουλές σχετικά με την αγορά GPS...

Είμαι κοντά στην αγορά του pro mark 3 RTK (πιο κοντά στα χρήματα που διατίθεμαι να ξοδέψω).

Κανείς που να το χρησιμοποιεί;

Να σημειώσω οτι ασχολούμαι περισσότερο με αποτυπώσεις σε εκτός σχεδίου περιοχές,με μικρές χαράξεις ορίων Αγροτεμαχίων και εκσκαφών.

Ευχαριστώ εκ των προτέρων.

 

Παρατήρηση: Πριν αναρτήσετε οποιοδήποτε μήνυμά σας, χρησιμοποιείστε την "Αναζήτηση" για την ύπαρξη τυχόν όμοιων θεμάτων. Το μήνυμά σας μεταφέρθηκε στο παρόν θέμα.

Παρακαλώ διαβάστε τους Κανόνες Συμμετοχής!

Ευχαριστώ, DOOM

Link to comment
Share on other sites

έχει αναφερθεί ξανά το θέμα και πίστεψέ με καμία αγορά δεν έχει μεγάλη χρονική διάρκεια ειδικά με την ραγδαία εξέλιξη της επιστήμης στον τομέα της δικιά μας επιστήμης και αυτό δυστυχώς το βλέπουμε στην συχνότητα ανανέωσης των εξοπλισμών μας Ετσι βλέπεις την αναγκαιότητα και την δυνατότητα απόσβεσης από τον όγκο των εργασιών που μπορείς να αναλάβεις και εκτιμάς αν είναι απαραίτητο να πάρεις κάτι τόσο ακριβό που έχει ημερομηνία λήξης σε 10 χρόνια

Link to comment
Share on other sites

Μην είμαστε καταστροφολόγοι:

"Έτσι ο κάθε υποψήφιος αγοραστής θα πρεπει να ρωτάει εαν το GPS που προτίθεται να αγοράσει υποστηρίζει τις συχνότητες L2P και L2C όπως και την μελλοντική L5.

Τα GPS με μόνο L1 και L2 συχνότητα προφανώς θα αποσυρθούν από την αγορά."

Link to comment
Share on other sites

Αυτή τη στιγμή υπάρχουν περισσότεροι απο 24 δορυφόροι σε τροχιά. Οταν ενας δορυφόρος αντικαθίσταται λόγω πτώσης ή βλάβης , τότε ο καινούργιος που θα τον αντικαταστήσει θα φέρει τις νέες συχνότητες . Δεν νομίζω οτι ειναι οικονομικά εφικτό να αντικατασταθουν δορυφόροι που λειτουργούν , μόνο και μόνο για να αλλάξουν οι συχνότητες. Απ' οτι βλέπω πολλοί "εμπόροι" διαρρέουν τέτοιες φήμες προκειμένου να προωθήσουν δέκτες που "πιάνουν" τις συχνότητες L2c και L5 σήμερα , ή με αναβάθμιση.

Για να λειτουργήσουμε με αυτές οι συχνότητες θα πρέπει να υπάρχουν τουλάχιστον 5

δορυφόροι "ορατοί" που να φέρουν αυτές τις τις συχνότητες, οπότε ακόμα και τότε θα μπορούμε να δουλεύουμε με τους υπόλοιπους L1 , L2 .

Link to comment
Share on other sites

Συνάδελφοι το μάρκετιν έχει τους δικούς του κανόνες, και κανένας δεν κερδίζει ούτε εξασφαλίζεται αγοράζοντας σήμερα πανάκριβο εξοπλισμό gps για μετά 10 χρόνια.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα το glonass που ακόμα δεν έχει αναπτυχθεί πλήρως ωστε να μπορεί να λειτουργεί αυτόνομα, αλλά και το galileo που εδώ και 2 χρόνια νομίζω έχει μόλις 1 δορυφόρο. Θέλω δλδ να πω οτι όλα αυτά τα θέματα εξαρτώνται απο πολλές οικονομικές μεταβλητές, που δεν γίνεται να προσδιορισθούν με ακρίβεια για βάθος χρόνου δεκαετίας.

 

ΥΓ. Θυμηθείτε πόσο κόστιζε ένα laptop πριν 10 χρόνια και πόσο κοστίζει σήμερα ένα αντίστοιχωνή και καλύτερων δυνατοτήτων.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.