Μετάβαση στο περιεχόμενο

Όροι δόμησης στην Γλυφάδα


akis73

Recommended Posts

Καλησπέρα,

 

Μήπως γνωρίζει κάποιος που μπορώ να απευθυνθώ για να μάθω τους όρους δόμησης στο Ο.Τ. 109 του Δήμου Γλυφάδας.

 

Δυστυχώς βρίσκομαι στην Θεσ/νίκη και δεν ξέρω που να ρωτήσω.

 

Ευχαριστώ,

Link to comment
Share on other sites

ειναι ανω γλυφαδα ή κεντρο?

 

στειλε σε πμ τους δρομους αν θες - μπορει να εχω στοιχεια.

 

αλλιως τηλεφωνακι αυριο πρωι στην πολεοδομια γλυφαδας, ζητας το τοπογραφικο τμημα και αν τους πεις οτι εισαι σαλονικα θα σε εξυπηρετησουν, ειναι νορμαλ ατομα εκει.

Link to comment
Share on other sites

  • 5 months later...

Οι όροι δόμησης στην περιοχή προβλέπουν συντελεστή 1.0, μέγιστη κάλυψη 40%, μέγιστο ύψος κτιρίου 16.00μ και υποχρεωτική πρασιά 6μ

φεκ334Δ/34 και ΥΑ33979/7-5-36

Αυτα μπορεσα να βρω κι εγω απο το τοπογραφικο για το ΟΤ110 που ψαχνω.

το ΦΕΚ το βρηκα(χωρις το διαγραμμα, στο υπομνημα του οποίου πρεπει να εχει πληροφοριες), την ΥΑ οχι.

Για τη θεση του κτιριου στο οικοπεδο το τοπογραφικο δεν ξερει τιποτα και στο τμημα εκδοσης οικ.αδειων ειναι μονος του ο δ/ντης(κανει ελεγχο ΓΟΚ)!

Μηπως εβγαλες ακρη γιατι βλεπω εχει περασει καιρος? Μια αυτοψια που εχω κανει εχουν ολοι αποσταση απο τα πλαγια ορια 2μ. Ισχυει το κολλας ή Δ του ΓΟΚ ή τα 2μ ειναι υποχρεωτικα?

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

  • 7 months later...

Καλημέρα! Μήπως γνωρίζει κάποιος που μπορώ να βρω χάρτη που να δείχνει ο.τ. στην περιοχή της Γλυφάδας και τους αντίστοιχους όρους δόμησης??? Θα μου πείτε εγώ θέλω την Πολεοδομία της Γλυφάδας σε ένα χάρτη, αλλά λέω μήπως κάποιος έχει σχετική εμπειρία. Ευχαριστώ!!

Link to comment
Share on other sites

υπαρχουν εταιριες που πουλανε τετοιους χαρτες...

 

βασικο παντως για να ξερεις πως θα αξιοποιησεις το οικοπεδο σου στην γλυφαδα ειναι να ξερεις τα διπλανα οικοπεδα αν ειναι χτισμενα πως και ποτε...

Link to comment
Share on other sites

να υποθεσω πως δεν μπορεις να πας στην πολεοδομια? γιατι υπαρχουν στη γλυφαδα 3-4 περιοχες (απο ιστορικη προελευση) που εχουν διαφορετικους συντελεστες, διαφορετικη καλυψη καθως και διαφορετικες χρησεις. Και μπορει στον ιδιο δρομο ενα στενο να χωριζει το 0,8 απο το 1,0 και τη γενικη απο την αμιγη κατοικια.

 

Για πες ΟΤ αν θες μηπως εχω κατι, αλλιως διαβασε πιο πανω - τελεφουνκεν στο τοπογραφικο. καλυτερα να πας απο εκει.

Link to comment
Share on other sites

Με την ευκαιρία, θέλω να επισημάνω προς όλους όσοι ασχολούνται με τη Γλυφάδα, ένα περιστατικό που μου συνέβη πριν από 1-2 μήνες περίπου και έχει σχέση με ένα οικόπεδο στη συμβολή των οδών Ανθέων και Επαμεινώνδα.

 

Άγνωστος τηλεφώνησε ζητώντας να του κάνω τοπογραφικό και ρώτησε αμοιβή. Μου φάνηκε περίεργο το θέμα και είπα ανεβασμένη αμοιβή για να αποφύγω. Μετά από 10 μέρες επανέρχεται λέγοντας ότι θέλει να φέρει το συμβόλαιο, το οποίο ήταν αποδοχή κληρονομιάς με μία περιγραφή του ιστορικού που μύριζε από μακρυά. Μου έκανε εντύπωση ότι ενώ είχε συστηθεί τηλεφωνικά ως ο ιδιοκτήτης, κατά τη συνάντησή μας είπε ότι ήταν ... ανιψιός και ενδιαφέρεται γιατί ... ο θείος τα έχει χαμένα!!!

 

Επισκέφθηκα το οικόπεδο και διαπίστωσα ότι πρόκειται για φιλέτο με κτισμένα τα όμορα του ίδιου ΟΤ. Στη συνέχεια στην Πολεοδομία, όπου μόλις εντόπισα το ΟΤ και το οικόπεδο, οι συνάδελφοι μου είπαν ότι είναι του ... δήμου, ο οποίος βρίσκεται στα δικαστήρια, επί σειρά ετών, επειδή το διεκδικεί ένας "απατεώνας", άλλος από αυτόν που αναφερόταν στην αποδοχή!!! Παράλληλα, επιχείρησα να επικοινωνήσω με τον αρχιτέκτονα που είχε συντάξει τοπογραφικό το 2005 και αναφερόταν στην αποδοχή. Μετά από πολλές προσπάθειες τον βρήκα και είπε ότι δεν έχει συντάξει τδ για οικόπεδο σ' αυτή την περιοχή και, σε σχετική ερώτησή μου, δεν έχει υπογράψει τδ που σύνταξε συνεργάτης του.

 

Όταν, μετά από εβδομάδα περίπου, τηλεφώνησε ο ενδιαφερόμενος του είπα ότι δεν ανακατεύομαι σε τέτοιες υποθέσεις και όταν ήρθε να πάρει το αντίγραφο του συμβολαίου με ρώτησε, με έκπληξη, γιατί δεν αναλαμβάνω την υπόθεση.

 

Επειδή είναι ευρέως γνωστό το θέμα με πολλούς απατεώνες που κυκλοφορούν στην πιάτσα, επισημαίνω Π Ρ Ο Σ Ο Χ Η !!!

Δεν αξίζει τον κόπο, για ένα μεροκάματο να χάσουμε 10-15 στα δικαστήρια, έστω σαν μάρτυρες, για να μην πω και σαν συνένοχοι.

Link to comment
Share on other sites

ΜΑΚΑΡ, ευχαριστώ πολύ για την αναφορά του περιστατικού. Αν και τέτοια συμβαίνουν καθημερινά γύρω μας, είναι καλό να τα συζητάμε γιατί είναι πιθανό να συμβαίνουν δίπλα μας ή και στη δική μας πλάτη όπως σ' εσένα. Στη δική μου περίπτωση πάντως πρόκειται για δικό μου άνθρωπο. Φίλο οικογενειακό για πολλά χρόνια οπότε είμαι βέβαιος πως δεν συντρέχει θέμα απάτης. Απλά έχει ένα σπίτι που θέλει να επισκευάσει και θέλω να δω τι περιθώρια έχουμε σε όρους δόμησης, μήπως και μπορέσουμε να κάνουμε κάποια πράγματα επιπλέον που θα μας ενδιέφερε. Επειδή είμαι εκτός Αθηνών, θα τον στείλω να ζητήσει οτιδήποτε αφορά το φάκελο της οικοδομής από την Πολεοδομία και να ρωτήσει για όρους δόμησης. Γιατί όπως είναι ΛΟΓΙΚΟ όσες φορές κι αν έχω καλέσει στο αρχείο, μάλλον είναι χωμένοι κάτω από τόνους φακέλων και δεν προλαβαίνουν να φτάσουν ως το τηλέφωνο...

Link to comment
Share on other sites

  • 9 years later...
  • 2 years later...

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.