Μετάβαση στο περιεχόμενο

Ποια η γνώμη σας για το TOPCON GRS-1 GNSS ?


Recommended Posts

Τώρα που βγήκαν τα αποτελέσματα του ΕΣΠΑ, θα ήθελα να ρωτήσω: Με ένα ποσό γύρω στα 13000 (+ΦΠΑ) μπορώ να πάρω rover-base από Topcon (Hiper) και Leica. Προφανώς κανένα δεν έχει glonass. Πιο από τα δυο θεωρείται καταλληλότερο για μικρά τοπογραφικά (με πυκνή σχετικά βλάστηση)?

Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 23
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Με πυκνή βλάστηση, κανένα. Ακόμα και όταν είσαι σε fixed δεν μπορείς να είσαι σίγουρος για την ακρίβεια... Εγώ σε βλάστηση έχω πρόβλημα (και έχω και glonass)..

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Fixed λύση σημαίνει ότι ο δέκτης έχει επιλύσει την αβεβαιότητα των αρχικών κύκλων. Στα περισσότερα όργανα παρέχεται στο χρήστη η δυνατότητα να ρυθμίσει το επί τοις εκατό στατιστικό σφάλμα της παραπάνω διαδικασίας. Εάν όμως ο δέκτης τροφοδοτείται με "άθλιο" σήμα που διαπερνά δέντρα κλπ, τότε αυξάνεται η πιθανότητα ο δέκτης να υπολογίσει Fixed λύση η οποία είναι λανθασμένη - συνήθως κατά ένα ή δύο κύκλους (περίπου 0.5m στο χώρο). Το τελευταίο συμβαίνει ιδίως εάν έχει επιλεγεί χαλαρός αλγόριθμος στην μηχανή RTK.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.