Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

Αγορά νέου υπολογιστή για Autodesk 3ds Max


Γιάννης Β

Recommended Posts

Ωραίο το συστηματάκι που πας να στήσεις.

 

Έχε υπόψιν να αγοράσεις το νέο revision του Ιntel που είναι το G2.

 

Και εξηγω:

 

Οταν γραφεις σε εναν SSD τα αρχεια του αποθηκευονται σε cell (μνημη).Οταν ομως αυτα τα αρχεια τα σβησεις δεν σβηνονται στην πραγματικοτητα απο τα cells λογω εντολων απο τα windows.Οταν ομως πας να ξαναγραψεις σε εκεινα τα cells ο SSD σβηνει τα παλια γραμμενα δεδομενα..και ξαναγραφει..οποτε οι επιδοσεις του πεφτουν αλλα οχι αισθητα.(δεν φενεται δλδ στο ματι).

 

Οι G2 λοιπων με firmware update...τον καταληλο driver απο τήν intel αλλα και τα Windows 7 θα υποστηριζουν πληρως την εντολη Trim που θα εξαφανιζει το φαινομενο που σου εγραψα παραπανω.

 

Ολα αυτα θα γινουν μολις κυκλοφορισει η Retail των windows 7.

 

Ενα αλλο που πρεπει να σε απασχολει ειναι η χωριτικοτητα. 80GB σου φτανουν??

 

To το οτι θα παρεις 1 δεν το συζητάω.Ισως η αναβάθμιση που εχω ευχαριστηθεί ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ.

Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 68
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Αν τα 80 GB είναι μόνο για το λειτουργικό και την εγκατάσταση προγραμμάτων τότε είναι υπεραρκετά. Ακόμα και τα windows 7 δεν τρώνε περισσότερο από 20 - 30GB μαζί με όλα τα προγράμματα που χρειαζόμαστε...

Link to comment
Share on other sites

  • 8 months later...

καλημέρα! επαναφέρω το θέμα καθώς σκέφτομαι την αγορά ενός pc για rendering στο 3ds max 2009! έχω ήδη ένα φορητό με core2duo και 4gb μνημη αλλά αδυνατεί να κάνει render με vray σε εικόνα πάνω από Α3...(βέβαια έχει εγκατεστημένα vista, οπότε δε ξέρω αν είναι και αυτός ο λόγος...)

μιας και έχω πλήρη μεσάνυχτα για το θέμα, κοριτσάκι γαρ, έχετε κάτι υπόψην σας που να δουλεύει το Render σε καλή ταχύτητα?

σκεφτόμουν να περιοριστώ στα 1000 ευρώ, χωρίς την οθόνη...

αλλά θα με ενδιέφερε και η χαμηλή κατανάλωση ρεύματος, γιατί από ότι είδα κάτι θηρία υπολογιστές καίνε πολύ...

Link to comment
Share on other sites

Θα σου πώ την γνώμη μου χωρίς όμως να ξέρω τον βαθμό που ξέρεις το 3dsmax και κατά πόσο θα το χρησιμοποιείς με βιβλιοθήκες και με vray κτλ κτλ

Με 1000 € δεν πας πουθενά! Φαντάσου οτι το μηχάνημα που "έστησα" σε αυτό το post από τον Σεπτέμβριο του 2009 στοιχίζει αυτήν την στιγμή πάνω από 1600 € ( μιλάμε πάντα χωρίς οθόνη). Έαν μπορείς να υπερβείς το budget θα σου έλεγα να πάρεις ακριβώς το ίδιο αλλάζοντας μόνο την κάρτα γραφικών σε μία φθηνότερη.

Θα σου πώ κάτι ενδεικτικό. Ακόμα και εάν δεν αλλάξεις τίποτα στο μηχάνημα, σε υψηλή ανάλυση, πάλι θα έχεις χρόνο όταν κάνεις rendering να πάς καμία βόλτα τον σκύλο, να φτιάξεις καφέ και να δείς και κανά ημίχρονο μουντιάλ.

Link to comment
Share on other sites

Δεν έχω το 3ds max που σημαίνει ότι δεν μπορώ να ξέρω για τυχόν ασυμβατότητες αλλά μια τίμια λύση είναι και η AMD. Έκανα πρόσφατα αναγκαστική αναβάθμιση (βασικά τα έπαιξε ο παλιός) και με 370 ευρώ (επεξεργαστής, μητρική και μνήμες 4GB) έχω πλέον ένα πολύ γρήγορο μηχάνημα. Οπότε αντί για τον ι7 930 (δεν βρίσκω τον ι7 920 πουθενά) μπορείς να πάρεις τον Phenom II X6 1055T. Με μια καλή κάρτα γραφικών (κατά προτίμηση ΑΤΙ σύμφωνα και με τα reviews που έχω διαβάσει) θα είσαι καλυμμένη. Όταν λέω καλή κάρτα δεν εννοώ τις πανάκριβες. Ακόμα και αυτές των 150 ευρώ μια χαρά είναι. Για να τα βάλουμε λίγο στη σειρά:

 

1) AMD PhenomII X6 1055Τ: περίπου 300 ευρώ

2) Κάρτα γραφικών: περίπου 130 ευρώ

3) Μητρική πλακέτα sAM3: περίπου 130 ευρώ

4) Μνήμες DDR3 1600ΜΗz (2Χ2GB): περίπου 130 ευρώ

5) Δίσκος SSD: περίπου 180 ευρώ

6) Δίσκος HDD (για αποθήκευση αρχείων): 60 ευρώ

7) Κουτί με τροφοδοτικό: 100 ευρώ

Σύνολο: 1030,00 ευρώ με ΦΠΑ

 

Να σημειώσω μόνο ότι από το 2011 η Intel καταργεί τα socket 1156 και 1366 που σημαίνει ότι οι κάτοχοι τέτοιων μητρικών δεν θα μπορούν να κάνουν αναβάθμιση του επεξεργαστή.

Link to comment
Share on other sites

Το socket 1156 θα καταργηθεί, το 1366 δεν νομίζω. Τα X68 και P65 που αναμένοντι θα υποστηρίζουν επεξεργαστές σε socket 1366.

 

Κάρτα γραφικών οπωσδήποτε Nvidia Quadro ( http://www.nvidia.com/page/quadrofx_family.html ) ή Ati FireGL ( http://www.amd.com/uk/products/workstation/graphics/ati-firepro-3d/Pages/ati-firepro-3d.aspx ). Αν θα ασχοληθείς κυρίως με το βίντεο ίσως να προτιμήσεις μια κάρτα της matrox.

 

Εννοείται τα παραπάνω είναι μόνο για preview και για τον σχεδιασμό. Το τελικό render γίνεται από τον επεξεργαστή.

Link to comment
Share on other sites

sdim σωστή η πρότασή σου αλλά με προϋπολογισμό 1000 ευρώ (για όλο τον υπολογιστή) η FireGL είναι εκτός πραγματικότητας, όπως και η quadro. 426 ευρώ έχει η FireGL. Ποιό φθηνά θα της βγει το crossfire(2 κάρτες γραφικών σε παράλληλη επεξεργασία) παρά η Fire. Όπως είπες άλλωστε το τελικό render το κάνει ο επεξεργαστής, οπότε...

Link to comment
Share on other sites

Σε μηχάνημα με Intel Core i5 655K (s1156, 3,2 GHz), 3GB Μνήμη σε Win7 32bit, το άνοιγμα του AutoCAD Architecture γίνεται σε ένα λεπτό. Περιμένω αρκετή ώρα δηλαδή.

Το επόμενο μηχάνημα μου θα έχει Xenon επί 2 για να δουλεύω ανθρώπινα.

Link to comment
Share on other sites

. Όπως είπες άλλωστε το τελικό render το κάνει ο επεξεργαστής, οπότε...

 

Μπορεί και όχι... Εξαρτάται αν για παράδειγμα πρόκειται να χρησιμοποιήσεις Vray RT, iRAY, Octane, Arion κλπ... Ολοι χρησιμοποιούν GPU

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.