Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

Εκλογές


Evan

Recommended Posts

Στην Ελάδα αν ταφησεις χωρις επισημη κυβερνηση, εστω και χαλια κυβερνηση ναναι αυτη,τοτε θαχεις μια κυβερνηση απο δημοσιους υπαλληλους που θα κανουν οτι θελουν!!Θαναι ακομα χειροτερα!!

 

Υ.Γ(εχει γινει σικ!!!):ότι κάθε ελευθερία έχει αρχή και τέλος ήταν πάντα το άλλοθι για όλες τις χούντες!Το ίδιο έλεγαν και οι δικοί μας το 67!Ειναι πολυ μπερδεμενη και μεγαλη συζητηση βεβαια!!λολ!

Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 197
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Χαρη

Συγνωμη αλλα εσυ ειπες

 

1ο και κύριο ζητούμενο για μένα είναι η περισσότερη δημοκρατία

 

θεωρω οτι δεν μπορεις να απομονωσεις την δημοκρατια μονο για την πολιτικη και ολα τα υπολοιπα να ειναι μη δημοκρατικα. Φυσικα και δεν εννοουσα οτι το φορουμ ειναι δημοκρατικο και σε ευχαριστω που μπηκες στο κοπο να βρεις το νημα για καλυτερες διευκρινησεις. Αλλα εγω νομιζω οτι μπορω να χρησιμοποισω αρκετα παραδειγματα απο το φορουμ. πρωτο και καλυτερο ειναι τα επαγγελματικα δικαιωματα. Ας παμε παρακατω, αλλο παραδειγμα, ποσο διαφθαρμενες ειναι οι πολεοδομιες μας με τις καταγγελιες που γινονται εδω μεσα κατα καιρους. Aloo, tο γεγονος οτι οι περισσοτεροι μηχανικοι που δουλευουν σε εταιριες πανω απο 8 ωρες και να παιρνουν ενα μισθο για κλαματα. Προσφατο το νημα σου να παραπονεθουμε για την δωρεαν διανομη των ευροκωδικων κτλ

Ολα τα παραπανω απο το φορουμ και μονο δειχνουν οτι κατι δεν παει καλα.....δηλαδη η συνεργασια στην πολιτικη θα τα λυσει? Δεν ειμαι εναντιον της ιδεας αλλα πρεπει να λυθουν αλλα πρωτα

 

Θα συμφωνησω με geokon οτι δεν θα πρεπει να συγκρινουμε γερμανια και ελλαδα. Μερα με την νυχτα σε ολα. Ασφαλιστικο, κρατος προνοιας, παιδεια

Link to comment
Share on other sites

@geokon

"Ελεύθερος είναι όποιος είναι μόνος του." Ποιος φιλόσοφος το είπε δεν θυμάμαι* αλλά είναι μεγάλη αλήθεια. Όταν συνυπάρχεις σε μια κοινωνία μ' άλλους δεν μπορείς να κάνεις ό,τι θες. Από εκεί και μέχρι τη χούντα και το φασισμό η απόσταση είναι τεράστια.

 

@A.G.

Η δημοκρατία είναι ένα πολιτικό σύστημα, ένα σύστημα διοίκησης μιας χώρας, συλλόγου, παράταξης κ.λπ. Επαναλαμβάνω φοβούμενος ότι γίνομαι κουραστικός ότι η ελευθερία λόγου, με τους περιορισμούς της κι αυτή, είναι ένα συστατικό της δημοκρατίας. Το michanikos.gr και το κάθε forum δεν μπορεί να είναι δημοκρατικό όταν ανήκει σε ένα ή περισσότερα άτομα και δεν διοικείται από τα μέλη του. Τα επαγγελματικά δικαιώματα δεν καταλαβαίνω τι έχουν να κάνουν με τη δημοκρατία. Άσχετα με το εάν ορθά έχουν δοθεί ή δεν έχουν δοθεί, δεν έχουν σχέση μ' ένα σύστημα διοίκησης. Όπως και τα υπόλοιπα που αναφέρεις είναι κοινωνικές αδικίες αλλά δεν έχουν σχέση με τη δημοκρατία αλλά με αποφάσεις που λαμβάνουν οι κυβερνώντες οι οποίοι δεν εκλέγονται και τόσο δημοκρατικά εφόσον δεν ισχύει απλή αναλογική και παραποιείται η θέληση του λαού.

 

Η απλή αναλογική είναι το πρώτο βήμα για μια καλύτερη δημοκρατία για να αποτυπώνεται στην κυβέρνηση η πραγματική θέληση του λαού και όχι να διαστρεβλώνεται. Δεν είναι όμως το μόνο που πρέπει να γίνει. Θεωρώ όμως ότι πρώτα απ' όλα από εκεί πρέπει να ξεκινήσουμε.

 

* νομίζω ο Σοπενάουερ

Link to comment
Share on other sites

Σε κανένα πολιτικό σύστημα (βασιλεία, δικτατορία κτλ) και πολύ περισσότερο στην δημοκρατία, ΔΕΝ είναι απαραίτητο να συμφωνούμε όλοι ότι κάτι, ένας νόμος λόγου χάριν, είναι σωστό.

 

Σε κάθε πολιτικό σύστημα και πολύ περισσότερο στην δημοκρατία όμως είναι απαραίτητο να τηρούμε τους νόμους.

 

Στην Ελλάδα έχουμε μία ιδιάζουσα κατάσταση όπου πολλοί νόμοι δεν τηρούνται εν γνώσει όλων, σε βαθμό ασφαλώς χειρότερο από το μέσο όρο των άλλων δυτικών δημοκρατιών. Αυτό με προβληματίζει περισσότερο από το τι είδους δημοκρατία πρέπει να έχουμε και ποιό κόμμα είναι καλύτερο για την εξουσία.

Link to comment
Share on other sites

Χάρη και Avgoust όλα ωραία και καλά αλλά το ζήτημα έιναι πως? Πρέπει να είμαστε ρεαλιστές δεν μπορούμε να λέμε θέλω παγκόσμια ειρήνη και θα το καταφέρω απαγορεύοντας τη κατασκευή και πώληση όπλων. Απλά δεν γίνεται. Πάνε στην Αμερική να το πεις που δεν έχουν δει πόλεμο στο έδαφός από το καιρό του εμφυλίου(1865).

 

"Να μπει στο κοινοβούλιο νέο αίμα , άνθρωποι σκεπτόμενοι.." μα που ζείτε ποιος θα τους αναδείξει, θα τους προωθήσει και θα τους ψηφίσει αυτούς, οι υπόλοιποι κλέφτες και απατεώνες Έλληνες? Εδώ κάθε κόμμα κοιτάει την επιφανειακή ανανέωση με αθλητές, τηλεστάρ και τσόκαρα γιατί αυτοί έχουν πέραση στη κοινωνία σωστά τα λες Χάρη - "Οι πολιτικοί (και τα κόμματα, να προσθέσω) βρίσκουν αυτό το έδαφος και κάνουν και λένε ότι λένε". Η πολιτική και οι πολιτικοί εκφράζουν σε ένα πολύ μεγάλο βαθμό αυτό που είμαστε.

Link to comment
Share on other sites

Δεν είναι δύσκολο να φανταστώ το πώς.

Εφόσον ισχύσει η απλή αναλογική και θα είναι αδύνατο για ένα μόνο κόμμα να σχηματίσει κυβέρνηση θα αλλάξει και η στάση των κομμάτων. Αυτό το θεωρώ σίγουρο διότι αφενός η δίψα για εξουσία των δύο μεγάλων κομμάτων και η γνώση ότι δεν πρόκειται ο κόσμος να χαλάσει να σχηματίσου μόνα τους κυβέρνηση θα τους κάνει να ψάξουν για συνεργασίες. Αφετέρου, τα μικρά κόμματα που αντιδρούν στις όποιες συνεργασίες (το ΚΚΕ εξαιρείται καθώς πρόκειται για ειδική περίπτωση), θα καταλάβουν ότι αν δεν βρουν μια φόρμουλα επικοινωνίας και σχηματισμού συγκυβέρνησης με το πλησιέστερο στον πολιτικό τους χώρο κόμμα εξουσίας και η ευθύνη είναι δικιά τους γι αυτό το αδιέξοδο, ο λαός θα τους τιμωρήσει στις επόμενες εκλογές και θα πάρουν μικρότερα ποσοστά.

Ήδη από τα μικρά κόμματα το ΛΑΟΣ έχει δηλώσει επίσημα ότι θέλει συνεργασία με τη ΝΔ και οι Οικολόγοι ότι δεν είναι αντίθετοι σε μια τέτοια προοπτική. Είμαι σίγουρος ότι και ο ΣΥΡΙΖΑ θα πει το ναι όταν και αν έρθει η ώρα. Άλλα μικρά κόμματα όπως η Δράση και το Πανμακεδονικό Μέτωπο εφόσον μπουν στη βουλή μ' ένα σύστημα απλής αναλογικής θα επιδιώξουν κι αυτά συνεργασίες καθότι δεν έχουν την δυσκαμψία που έχει μόνο το ΚΚΕ.

Το ζήτημα όμως δεν είναι τόσο οι μετεκλογικές συνεργασίες για το σχηματισμό κυβέρνησης. Αυτές είναι το αποτέλεσμα ενός εκλογικού συστήματος όπως η απλή αναλογική. Το ζήτημα είναι το άδικο και αντιδημοκρατικό εκλογικό σύστημα που ισχύει αυτή τη στιγμή.

 

Τέλος, συμφωνώ ότι η πολιτική και οι πολιτικοί εκφράζουν αυτό που είμαστε. Για να γίνει λοιπόν η αλλαγή προς κάτι καλύτερο πρέπει να αλλάξει η βάση, ο λαός. Εκτός εάν συμβεί κανένα "ατύχημα" και προκύψουν ηγέτες που θα ξεχωρίζουν, θα είναι πολύ πιο μπροστά από το λαό, θα αποτελούν παράδειγμα προς μίμηση και θα εμπνεύσουν το λαό τραβώντας με το ισχυρό ειδικό βάρος τους ολόκληρη την κοινωνία προς τα εμπρός.

Link to comment
Share on other sites

Μόνο που την απλή αναλογική δεν μπορεί να τη φέρει ο λαός αλλά να τη ψηφίσει μια κυβέρνηση. Πολύ πιθανό και να μη τη θέλει ο λαός καθώς όλοι θέλουν τελικά να έιναι οι με τους νικητές (ψυχολογία της μάζας - π.χ. σε επαναληπτικές εκλογές πολλοί ψηφοφόροι ξεχνάνε το κόμμα τους και ψηφίζουν αυτό που βγήκε πρώτο) Ποιο κόμμα που κυβερνά με αυτοδυναμία θα αλλάξει τον εκλογικό νόμο και θα διακινδυνεύσει την ίδια του την αυτοδυναμία? Ο λαός έχει ένα ρητό "όπου λαλούν πολλά κοκόρια αργεί να ξημερώσει" και αυτό έχει μια μεγάλη δόση σοφίας και εφαρμογής στη πολιτική, στο μάνατζμεντ, κλπ. Καλή η υπέρβαση από λίγους και καλούς πολιτικούς και συμφωνώ μαζί σου Χάρη αλλά δυστυχώς σχεδόν πάντα τρώνε το κράξιμο της αρκούδας και απομονώνονται. Στην Ελλάδα περνάει το μοντέλο του τσαμπουκά, ανεύθυνου, ξερόλα πολιτικού γιατί ακριβώς αυτό το μοντέλο περνάει και στη καθημερινή, ελληνική πραγματικότητα.

Link to comment
Share on other sites

Η Ελλάδα του Καραμανλή κατώτερη ακόμα και από την... Μποτσουάνα

 

Την ώρα που ο Κ. Καραμανλής ζητεί εκλογές με πρόσχημα την οικονομία, το Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ φανερώνει την οικονομική γύμνια της Ελλάδος, αποκαλύπτοντας ότι η ανταγωνιστικότητά της είναι μικρότερη αυτής του Καζακστάν και της Μπουτσουάνα!

 

http://www.imerisia.gr/article.asp?catid=12336&subid=2&pubid=15727148

 

Βασικά η Ελλάδα μας και όχι μόνον του Καραμανλή για να αντιληφθούμε για τί κράτος μιλάμε...

Link to comment
Share on other sites

kasvan, έτσι όπως το θέτεις, μάλλον συνηγορείς υπέρ του πρωθυπουργού, που ζητά εκλογές για να αντιμετωπίσει την χείριστη κατάσταση της ανταγωνιστικότητας, (αν και δεν πιστεύω ότι αυτό ήθελες να πεις)

Link to comment
Share on other sites

Σ'ενα χωριό που ζει απο τον τουρισμό λόγω της κρίσης τα πάντα έχουν νεκρωθεί.

Για να επιβιώσουν οι κάτοικοι, ο ένας δανείζεται απο τον άλλο.

 

Ο καιρός περνά μέσα σ'αυτή τη θλιβερή ατμόσφαιρα ώσπου μια μέρα έρχεται ένας τουρίστας και ζητάει ένα δωμάτιο στο ξενοδοχείο του χωριού.

 

Ο ξενοδόχος του λέει την τιμή και εκείνος προπληρώνει με ένα χαρτονόμισμα των 100 Ευρώ.

Πρίν ακόμα ανέβει στο δωμάτιο του, ο ξενοδόχος πηγαίνει το χαρτονόμισμα στο χασάπη στον οποίο χρωστάει ακριβώς 100 Ευρώ.

 

Ο χασάπης παίρνει το χαρτονόμισμα και τρέχει να το δώσει στον κτηνοτρόφο που τον εφοδιάζει με κρέας.

 

Ο κτηνοτρόφος παίρνει το χαρτονόμισμα και πηγαίνει να το δώσει στην πουτάνα του χωριού που της χρωστάει κάποιες τρυφερές ώρες που πέρασαν μαζί.

 

Εκείνη με τη σερά της τρέχει και το δίνει στον ξενοδόχο που του χρωστάει μερικές βραδυές που χρησιμοποίησε τα δωμάτια του με τους πελάτες της.

 

Οπως άφηνε το χαρτονόμισμα στη ρεσεψιόν, ο τουρίστας που μόλις κατέβηκε απο το δωμάτιο του λέγοντας στον ξενοδόχο ότι δεν του αρέσει και άλλαξε γνώμη, αρπάει το χαρτονόμισμα και φεύγει.

 

Τελικά τίποτα δεν ξοδεύτηκε, κανείς δεν έχασε, κανείς δεν κέρδισε και όλα τα χρέη ξεχρώθηκαν!

 

Μήπως κάπως έτσι θα μπορέσομε να βγούμε απο την κρίση;

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.