Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

Πρόγραμμα για ανελκυστήρες


Kostas K.

Recommended Posts

Γεια σας. Μήπως ξέρει κανείς αν υπάρχει κάποιο δωρεάν λογισμικό (ή αν έχει αναπτύξει κάποιος συνάδελφος εδώ στο forum) για υπολογισμό και μελέτη ανελκυστήρων (υδραυλικών ή μηχανικών)?

Εθχαριστώ.

Link to comment
Share on other sites

Δεν πρεπει να δουλευουμε αυτοσχεδια προγραμματα υπολογισμων... Ειναι ακρως επικινδυνο .. Εγω δουλευω το fine - adapt 4m . Πολυ καλο στους υπολογισμους, ευκολο στη χρηση, παραγει πολυ καλες μελετες. Το σχεδιαστικο του ομως θελει αρκετες βελτιωσεις που δυστυχως δεν εγιναν ακομη :/

Link to comment
Share on other sites

Δεν πρεπει να δουλευουμε αυτοσχεδια προγραμματα υπολογισμων... Ειναι ακρως επικινδυνο...

Ίσα-ίσα θεωρώ ότι είναι πιο επικίνδυνο ένα πρόγραμμα το οποίο είναι "μαύρο κουτί" και ο μελετητής δεν γνωρίζει πώς προκύπτουν τα αποτελέσματα.

 

Ένα πρόγραμμα σε excel όπου η όλη διαδικασία υπολογισμού είναι απόλυτα εμφανής και παρουσιάζονται όλα τα ενδιάμεσα αποτελέσματα είναι πολύ πιο ελέγξιμο και άρα λιγότερο επικίνδυνο. Αρκεί να καταλαβαίνει ο μελετητής τις παραδοχές, που είναι επίσης απόλυτα εμφανείς, να κατανοεί τον τρόπο υπολογισμού έχοντας το κατάλληλο θεωρητικό υπόβαθρο και να έχει στοιχειώδεις γνώσεις σε excel που μάλλον όλοι έχουμε.

Link to comment
Share on other sites

Χαρη διαφωνω. Αν παρεις το fine-adapt και το δουλεψεις θα δεις οτι αναφερει πολυ αναλυτικα πως υπολογιζονται ολοι οι παραμετροι και επισης μπορεις να το κανεις update ωστε να ενσωματοσει προσφατες αλλαγες στη νομοθεσια.

Link to comment
Share on other sites

Να δεχθώ ότι ένα πρόγραμμα είναι πλήρως παραμετροποιημένο.

Ποιο βγάζει αναλυτικά όλα τα ενδιάμεσα αποτελέσματα;

Σε ποιο μπορείς να επέμβεις στις εξισώσεις και να τις διορθώσεις ή να τις αλλάξεις σύμφωνα με τις επιθυμίες σου;

Δεν αναφέρομαι δε στο συγκεκριμένο λογισμικό αλλά γενικώς.

Αν ο τρόπος υπολογισμού των ανελκυστήρων είναι απλός τότε ο καθένας θα μπορούσε να τον περάσει σ' ένα λογιστικό φύλλο τύπου excel. Αν είναι πολύ σύνθετος, όπως πχ τα στατικά προγράμματα, τότε ο μελετητής χάνει την μπάλα. Μόνο εμπειρικά μπορεί να εκτιμήσει τα αποτελέσματα και να κάνει κάποιους απλούς ελέγχους με το χέρι.

Link to comment
Share on other sites

Tο Adapt έχει πολλές φορές εμφανίσει λάθη στους υπολογισμούς... και όχι μόνο στο πρόγραμμα των ανελκυστήρων. Γι' αυτό και η εταιρία τα αναβαθμίζει συνεχώς βλτιώνοντας τα. Πάντως τα αποτελέσματα των υπολογισμών που παράγονται από οποιοδήποτε λογισμικό πρέπει να ελέγχονται απο τον μελετητή (όσο αυτό ειναι δυνατόν).

Link to comment
Share on other sites

Stelios.A

Δεν πρεπει να δουλευουμε αυτοσχεδια προγραμματα υπολογισμων... Ειναι ακρως επικινδυνο ..
Δεν νομίζω ότι είναι έτσι απόλυτα τα πράγματα , και αυτό δεν το λέω επειδή ασχολούμαι ο ίδιος με προγραμματισμό · και εξηγούμαι αμέσως .

Όλα τα προγράμματα είναι δημιουργήματα του ανθρώπου , οπότε πάντα υπάρχει σοβαρή πιθανότητα να υπάρξει σφάλμα . Σίγουρα στην περίπτωση ενός προγράμματος που προέρχεται από επώνυμη εταιρία αυτή η πιθανότητα αυτή είναι μικρότερη καθώς ασχολούμενη επαγγελματικά , εξίσου επαγγελματικά κάνει και απασφαλματοποίηση .

Όμως η παραπάνω πιθανότητα παραμένει . Μάλιστα όσο πιο περίπλοκο είναι κάποιο πρόγραμμα , τόσο πιο περίπλοκο είναι να ακολουθήσεις κάθε πιθανή διαδρομή λειτουργίας του . Στα σύνθετα προγράμματα ο παραπάνω έλεγχος είναι αδύνατον να είναι απόλυτος .

Στην περίπτωση ενός δωρεάν προγράμματος , αν εντοπισθεί το σφάλμα , επιδιορθώνεται , βγαίνει νέα έκδοση και ο "αυτοσχεδιαστής" ζητάει συγνώμη γνωρίζοντας πως δεν θα του κόψουν το κεφάλι .

Στην περίπτωση όμως ενός αγορασμένου προγράμματος , η κατάσταση είναι πολύ πιο διαφορετική . Θα μου πείτε "μα δεν βγήκε και ποτέ μια εταιρία να πει πω-πω τι τραγικό λάθος κάναμε" . Μα αυτό ακριβώς είναι και το θέμα . Αν κάνει κάτι τέτοιο , πιθανώς να μην στραφεί κανείς εναντίον της , αλλά της ίδιας μπορεί να της στοιχίσει πάρα πολύ , απλά λόγω αξιοπιστίας . Αναρωτηθήκατε ποτέ για πιό λόγο υπάρχουν οι έκτακτες αναβαθμίσεις χωρίς να προσδιορίζουν τι ακριβώς το τόσο σημαντικό αναβάθμησαν ; Απορήσατε τι αντιπροσωπεύουν οι "διάφορες άλλες βελτιώσεις" που αναγράφονται στο περιεχόμενο των αναβαθμίσεων ;

Στο τέλος λοιπόν , η αξιοπιστία ενός προγράμματος δεν εξαρτάται τόσο απόλυτα από το αν είναι "αυτοσχέδιο" ή αν το έβγαλε η ΕΒΟ ( ! ) . Και οι Ξηροί φτιάχνανε αυτοσχέδιους μπαζούκες , αλλά αυτό δεν τους επέτρεψε να λειτουργήσουν με επιτυχία ! Πόσοι από 'σας ξέρετε να φτιάξετε τέτοια ; !

Στο τέλος λοιπόν , είναι ευθύνη του χρήστη να παρακολουθεί τα αποτελέσματα του προγράμματος , απ'όπου και αν προέρχεται αυτό . Εξάλλου , γι'αυτό και οι εταιρίες δεν δεσμεύονται για την πιστότητα των προγραμμάτων τις . Π.χ. ακόμα και το FESPA αναγράφει : "το FESPA είναι ίσως το πιο αξιόπιστο πρόγραμμα ..." .

 

Υ.Γ. Έτσι , για επιστρέψω και στο θέμα , μπορώ να προτίνω στον Kostas K. το βιβλίο "Μελέτες ανελκυστήρων" της ΤeΚδοτικής . Δεν το έχω χρησιμοποιήσει , αλλά μου φαίνεται ενδιαφέρον .

Link to comment
Share on other sites

@iliekater

Συμφωνώ μ' όσα λες αλλά το "ίσως" στη διαφήμιση του Fespa μπήκε νομίζω για να μη δεχθεί αγωγές από ανταγωνιστικές εταιρείες λογισμικού. Συνήθης πρακτική στις διαφημίσεις, είτε πρόκειται για απορρυπαντικό είτε για λογισμικό, να αφήνουν ένα παραθυράκι ώστε να μη συρθούν στα δικαστήρια.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.