Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

Κάρτα γραφικών για Autocad


GeorgeS

Recommended Posts

Στο 2Δ κομμάτι σχεδιασμού δεν πρόκειται να δεις ουσιαστική διαφορά όποια κάρτα τελευταίας/προηγούμενης/προπροηγούμενης γενιάς κι αν χρησιμοποιήσεις (συμπεριλαμβάνονται και οι ενσωματωμένες σε επεξεργαστές). Διαφορές βλέπει κανείς στον 3Δ σχεδιασμό/φωτορεαλισμό αλλά και πάλι υπό προϋποθέσεις, όπως αναφέρθηκε και από τον Kane. 

 

Ρίξτε και μια ματιά εδώ: http://www.tomshardware.com/reviews/best-workstation-graphics-card,3493-3.html . Θα δείτε ότι στον 2Δ σχεδιασμό οι διαφορές ανάμεσα στις επαγγελματικές και τις εμπορικές είναι μηδαμινές...

Edited by cna
  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 29
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Το Link του cna είναι εξαιρετικό. Το ζουμί είναι πως οι κάρτες εμπορίου είναι σαφώς καλύτερες από quadro & firepro για Autocad και rendering, με κόστος 1/3 έως 1/8! Αν τώρα χρησιμοποιείτε apokleistik;a solidworks κλπ, μάλλον δουλεύετε στην BMW και δεν τίθεται οικονομικό ζήτημα  :mrgreen:

 

http://www.tomshardware.com/reviews/best-workstation-graphics-card,3493-6.html

 

http://www.tomshardware.com/reviews/best-workstation-graphics-card,3493-18.html

Edited by paktomenos
Link to comment
Share on other sites

οι επαγγελματικές κάρτες ως hardware είναι συχνά ίδιες με τις αντίστοιχες εμπορικές, αυτό που αλλάζει είναι το firmware-drivers. Υπάρχουν περιπτώσεις μετατροπής geforce στην αντίστοιχη quadro έτσι ώστε το σύστημα να βλέπει μια quadro και να χρησιμοποιεί quadro drivers έχοντας όμως πληρώσει geforce

Link to comment
Share on other sites

nvel αυτό ίσχυε μέχρι πριν 3 χρόνια περίπου και μόνο για κάρτες γραφικών Nvidia, μέχρι που πήρε χαμπάρι η εταιρεία την λαλακία και το έκοψε το παραμύθι. 

Αυτό που μένει φυσικά είναι το γεγονός πως ένα λογισμικό αποφασίζει τελικά εάν θα χρησιμοποιηθεί η κάρτα γραφικών ή όχι. Στο παράδειγμα του solidworks που οι διαφορές είναι χαώδεις αυτό δεν συμβαίνει λόγω κάποιας ουσιαστικής διαφοράς ανάμεσα σε μια quadro και μια Titan αλλά στο ότι τελικά ο οδηγός επιλέγει να μην χρησιμοποιηθούν οι shaders της Titan. Κάποιοι, βέβαια, μπορεί να επιμένουν ότι διαφέρει η κατασκευή της quadro από την Titan και έως ένα σημείο μπορεί να έχουν και δίκιο (δεν μπορώ να ξέρω ποια διαδικασία κατασκευής ακολουθήθηκε από την εταιρεία) αλλά στην τελική αυτό που ισχύει είναι ότι πληρώνουμε επιπλέον χρήματα για να έχουμε οδηγούς κάρτας γραφικών οι οποίοι είναι εγγυημένοι (από την εταιρεία) ότι θα δουλέψουν άψογα με τα προγράμματα σχεδιασμού.

Edited by cna
Link to comment
Share on other sites

nvel αυτό ίσχυε μέχρι πριν 3 χρόνια περίπου και μόνο για κάρτες γραφικών Nvidia, μέχρι που πήρε χαμπάρι η εταιρεία την λαλακία και το έκοψε το παραμύθι. 

 

δεν νομίζω ότι η gtx690 που γίνεται k5000 είναι τριών ετών μοντέλο

Link to comment
Share on other sites

Συνεπώς θεωρείτε ότι είναι άνευ ουσίας και πεταμένα λεφτά να πάω σε ανεξάρτητη κάρτα γραφικών για εργασία 2D κατά βάση. Για την επιλογή του hardware acceleration πάντως δεν έχω βρεί κάτι σχετικό στο software της αντίστοιχης ενσωματωμένης από μια πρώτη ματιά που έριξα...

Edited by maximos75
Link to comment
Share on other sites

Το hardware acceleration είναι επιλογή που θα την βρεις στο Autocad. Θα το βρεις κάτω δεξιά σε εικονίδιο που μοιάζει με chip (ολοκληρωμένο κύκλωμα υπολογιστή). Σε νεότερες εκδόσεις του Autocad (2013-14) το εικονίδιο έχει αλλάξει σε κάτι που μοιάζει με " μετρητή" (gauge meter αγγλιστί).

 

Στο θέμα της κάρτας γραφικών ναι, η απάντηση είναι ότι δεν αξίζει να ξοδευτείς για ανεξάρτητη κάρτα.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.