Μετάβαση στο περιεχόμενο
Newsletter: Ημερήσια τεχνική ενημέρωση από το Michanikos.gr ×

Μηχανικός αεροσκαφών σε ΙΕΚ


pilotos

Recommended Posts

καλησμερα παιδια.Εχω γραφτει σε ενα ιδιοτικο ιεκ μηχανικος αεροσκαφων και θελω να μου πειτε αν αξιζει να πας σε ιεκ, αν εχει τισ ιδιες επαγγελματικες προδιαγραφες αν πηγενα απο πανελεινιες και αν μπορω να πιασω ευκολα δουλεια και ας εχω παρει τι αδεια απο τιν ΥΠΑ.

Link to comment
Share on other sites

Να ψάξεις να δεις τι επαγγελματικά δικαιώματα σου δίνει το συγκεκριμένο ΙΕΚ. Φυσικά δεν θα έχεις τα ίδια με την αντίστοιχη σχολή των Μηχ/γων Μηχανικών και Αεροναυπηγών της Πάτρας. Και η ειδικότητα που διάλεξες δύσκολη μου φαίνεται για εργασία στην Ελλάδα. Μη σε παρασέρνουν οι "φωτεινοί" τίτλοι των επαγγελμάτων, κοίταξε πως θα βγάλεις πιο εύκολα το ψωμί σου.

Link to comment
Share on other sites

Αν έχεις κανένα κονέ σε Ολυμπιακή, Aegean, Αερολέσχη κτλ είσαι ΟΚ αλλιώς δύσκολα τα βλέπω τα πράγματα. Γενικά να ψάχνεις σε χρυσή ευκαιρία κ skywalker.gr να δεις τι επαγγέλματα έχουν ζήτηση σήμερα (χωρίς βέβαια αυτό να σημαίνει πως θα έχουν και αύριο)

Link to comment
Share on other sites

δηλαδη ειναι σαν να μου λες οτι εκανα βλακια και καλυτερα να ψαξω για κατι αλλο γιατι δεν προκητε να βρω δουλεια με καλα λευτα...

Αν δεν ισχύουν αυτά που σου είπε ο stayros παραπάνω, τότε θα δυσκολευτείς πολύ.

Link to comment
Share on other sites

ρε παιδια εγω εχω ακουσει οτι ο μχανικοσ αεροσκαφων ειναι σπανιο επαγγελμα για τιν ελλαδα και λιγοι εχουν θελησει και ορεξη να ασχολιθουν με αυτο το ειδος.επισης τα επωμενα χρονια 2 - 6 περνουν ολοι συνταξη και πολυ δυσκολα θα βρουν αλλους ανθρωπους να κανουν αυτοι τι δουλεια.

 

ακουστε τι λεει ι σχολη και ελπιζω να ειναι αλιθεια αυτα που γραφουν...

 

Οι θέσεις εργασίας ήταν σχετικά περιορισμένες στην δεκαετία του 1990. Σήμερα όμως η ειδικότητα του μηχανικού αεροσκαφών είναι είδος προς εξαφάνιση στην Ελλάδα και διεθνώς, λόγω :

• Προβλεπόμενης συνταξιοδότησης χιλιάδων τεχνικών από την εγχώρια Αεροπορική Βιομηχανία, τα επόμενα 2 -6 χρόνια.

• Έλλειψη ενθουσιασμού προς το επάγγελμα, των Ελλήνων αποφοίτων του Λυκείου

• Εμφάνιση και γιγάντωση ιδιωτικών αεροπορικών εταιρειών που έλαβαν σημαντικό μερίδιο αγοράς, από την πνέουσα τα λοίσθια Ολυμπιακή Αεροπορία.

• Το νέο εργατικό Δίκαιο που δεν επιτρέπει στους συνταξιούχους μηχανικούς της Π.Α, να εργάζονται μετά την σύνταξή τους.

 

• Στην εγκατάλειψη των επιδοτούμενων εκπαιδεύσεων μηχανικών από τις αεροπορικές εταιρείες, λόγω περικοπής των προϋπολογισμών τους.

• Στην κατάργηση της ειδικότητας από τις Ιδιωτικές Τεχνικές σχολές, λόγω επαγγελματικού κορεσμού τη δεκαετία του 1990 – 2000.

 

Οι απολαβές των τεχνικών αεροσκαφών κυμαίνονται από € 1000 έως € 2500, ανάλογα της προϋπηρεσίας.

 

επισης η σχολη πρωτοπόρη στην αεροπορική τεχνολογία (από το 1975) θέλουν να ενθαρρύνουν τα νέα παιδιά να σπουδάσουν το επάγγελμα του Τεχνικού Αεροσκαφών, προσφέροντάς τους την ευκαιρία να αποκτήσουν το αεροπορικό ιδεώδες μέσω της άριστης θεωρητικής κατάρτισης, ώστε να γίνουν οι αυριανοί στυλοβάτες της μεγάλης παγκόσμιας αεροπορικής οικογένειας.

ωπος ειπα και επανω ελπιζω να ειναι αληθεια αυτα αλλιως δεν ξερω τι θα κανω μετα :(

Link to comment
Share on other sites

.....ακουστε τι λεει ι σχολη και ελπιζω να ειναι αλιθεια αυτα που γραφουν...

Και εγώ ελπίζω να είναι έτσι! Περίμενες όμως να γράφουν κάτι άλλο????

Ψάξε τι επαγγελματικά δικαίωματα θα έχεις από τη συγκεκριμένη σχολή-ΙΕΚ!

Ίσως δεν το καταλαβαίνεις τώρα αυτό που σου λέω, αλλά κάποια στιγμή θα το θυμηθείς!

Όλα τα άλλα που λέμε και μεις αλλά και αυτοί είναι έξω από το χορό!

Link to comment
Share on other sites

αυτο να μου πεις ολλες τα ιδια λενε για να βγαλουν χρημα τεσπα θα το ρωτησω στη σχολη και ελπιζω αυτα που θα μου πουν να αληθευουν..

 

σταυρος ειναι το τελευταιω πραγμα που με απασχολη ι ορθογραφια εδω θελω να κοιταξω το μελλον μου παρα ι ορθογραφια ασε κιολας ποθ εχω συνηθισει με greek-english τεσπα...

  • Downvote 1
Link to comment
Share on other sites

σπαμ:

 

ασε κιολας ποθ εχω συνηθισει με greek-english τεσπα...

 

Φαίνεται!:P

Κοίτα καταλαβαίνω ότι η ορθογραφία (την οποία και εγώ εκμηδενίζω ώρες ώρες) είναι το τελευταίο που σε νοιάζει όταν έχεις να ασχοληθείς με τέτοια θέματα. Παρ' όλα αυτά όμως αν θες να σε βοηθήσει κάποιος θα πρέπει να σε καταλαβαίνει χωρίς να χρειάζεται να διαβάσει 2+ φορές ένα κείμενο των 4 σειρών. Αυτά φιλικά προφανώς και απλά για να καταλάβεις ότι κάποιος μπορεί απλά να μην ασχοληθεί γτ του βγαίνουν τα μάτια...

 

/σπαμ

 

Στο θέμα τώρα, όλα τα επαγγελματικά δικαιώματα δεν προκύπτουν από σχετική νομοθεσία? Από όσο ξέρω ναι, συνεπώς για να τσεκάρεις και το τι σου λέει το ιεκ ζήτα τους αντίγραφο του φεκ ή πδ ή έστω τον αριθμό τους και την ημερομηνία τους, που να καθορίζει/ουν τα επαγγελματικά δικαιώματα.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.