Jump to content

Recommended Posts

Posted

Καλησπέρα, είμαι ανάμεσα σε δύο αποφάσεις μετά την έκδοση των αποτελεσμάτων των Πανελληνίων. Αρχικά , να πω πως μου αρέσει από μικρός ο μηχανοκίνητος κόσμος και γενικότερα με ενδιαφέρει να σκέφτομαι πως λειτουργεί ο κόσμος(πχ, μερικές σκέψεις που θυμάμαι να έχω από μικρός είναι γιατί δυσκολέυομαι να ανεβώ την ανηφόρα κτλ) Παρόλα αυτά μου αρέσει και ο κόσμος των επιχειρήσεων και ότι αυτό περιλαμβάνει. Έστι αποφοίτησα από το Λύκειο , από την Οικονομική κατεύθυνση και όχι την Θετική , επομένως μοναδική μου επιλογή στον τομέα των Μηχανολόγων Μηχανικών , είναι ο Μηχανικός Παραγωγής και Διοίκησης. Δεν είμαι σίγουρος εάν είναι η σωστή απόφαση να ακουλουθήσω αυτό τον δρόμο ή να ξαναδώσω Πανελλήνεις , αυτή την φορά από την Θετική κατευθυνση και να περάσω Μηχανολόγος Μηχανικός. Αυτό που με προβληματίζει ιδιαίτερα είναι ότι εάν στο μέλλον αποφασίσω να ασχοληθώ με το επάγγελμα μου και όχι τις επιχειρήσεις , ότι προτιμώ πολύ περισσότερο τον κατασκευασυτικό τομέα παρά τον διοικητικό . Στην περίπτωση που το αποφασίσω αυτό , υπάρχει κάποιο μεταπτυχιακό ή κάποιος τρόπος, εκτός από τις κατατακτήριες, που θα μου δώσει τις γνώσεις ενός Κατασκευαστικού Μηχανολόγου Μηχανικού; Αξίζει να ξαναμπώ σε όλη αυτή την διαδικασία των Πανελληνίων για ουσιαστική διαφορά ενός έτους , του τέταρτου ανάμεσα στις δύο σχολές;

Posted (edited)

"Κατασκευαστικός Μηχανολόγος Μηχανικός" δεν υφίσταται. Οι γνώσεις (πιο σωστά εμπειρία) της κατασκευής αποκτώνται στην πράξη, εφόσον βεβαίως διαθέτεις την απαραίτητη διαισθητικότητα κι ευφυία. 

Edited by tetris
  • Like 1
Posted
On 3/8/2026 at 8:15 ΠΜ, tetris said:

"Κατασκευαστικός Μηχανολόγος Μηχανικός" δεν υφίσταται. Οι γνώσεις (πιο σωστά εμπειρία) της κατασκευής αποκτώνται στην πράξη, εφόσον βεβαίως διαθέτεις την απαραίτητη διαισθητικότητα κι ευφυία. 

Τι εννοείτε κατασκευαστικός Μηχανολόγος Μηχανικός δεν υφίσταται; Ναι , οι γνώσεις αυτές που αποκτάει κάποιος εάν επιλέξει στο τέταρτο έτος της σχολής την Κατασκευαστική κατεύθυνση και όχι την Βιομηχανική Διοίκηση μπορούν να αναπληρωθούν, αφού ο Μηχανικός Παραγωγής και Διοίκησης είναι ουσιαστικά το ίδιο με τον Μηχανολόγο Μηχανικό Παραγωγής , και εάν ναι με ποιό τρόπο;