andpap Posted August 5, 2026 at 07:07 AM Posted August 5, 2026 at 07:07 AM Συνάδελφοι μία απορία για την οποία όαο και αν έχω ψάξει και διαβάσει και σε όσους έχω απευθυνθεί και κυρίως στην αρμόδια ΥΔΟΜ, σηκώνουν τα χέρια και κανένας δεν μπορεί να απαντήσει τελεσίδικα. Λοιπόν το ερώτημα είναι: Εντός της ζώνης πλημμύρας επιτρέπεται η κατασκευή πισίνας; Υπηρεσίεςκατασκευής Οποιος έχει άποψη ας βοηθήσει. Ευχαριστώ εκ των προτέρων.
Didonis Posted August 5, 2026 at 09:29 AM Posted August 5, 2026 at 09:29 AM On 5/8/2026 at 10:07 ΠΜ, andpap said: ....Λοιπόν το ερώτημα είναι: Εντός της ζώνης πλημμύρας επιτρέπεται η κατασκευή πισίνας;.... έχω και εγώ ένα ερώτημα.... πόσο καλή ιδέα είναι να θέλει κάποιος να φτιάξει πισίνα σε ζώνη με χαρακτηρισμό πλημμύρας?? !! έκτος και αν είναι άρες μάρες κουκουνάρες ο ορισμός της ζώνης Υ.Γ. Στο δικό σου ερώτημα δεν έχω την σχετική ενασχόληση και γνώση να βοηθήσω.
andpap Posted August 5, 2026 at 10:00 AM Author Posted August 5, 2026 at 10:00 AM Έχω και εγώ ένα ερώτημα επί του ερωτήματος σας και μάλιστα όχι ειρωνικό όπως το δικό σας: Δεν έχει τύχει ποτέ, να έχετε πελάτη, που να του λέτε ότι κάτι δεν μπορεί να γίνει και να σας σπάει ... (ξέρετε ποια), με επιχειρήματα του τύπου «Το έχω κάνει σε άλλες οικοδομές, ο τάδε μηχανικός που είναι πολύ ενημερωμένος μου το έχει κάνει σε άλλες άδειες, τεκμηρίωσε μου αυτό που λες … κλπ»;
ppanag Posted August 5, 2026 at 10:19 AM Posted August 5, 2026 at 10:19 AM (edited) @andpap κάθε απάντηση έχει τη βαρύτητά της και τη χρησιμότητά της. Όχι μόνο δεν είναι ειρωνική η προηγούμενη, αλλά αντιθέτως προσεγγίζει τον σκοπό του νομοθέτη περί ρεμάτων και τη φιλοσοφία αντιμετώπισης των φυσικών καταστροφών. Εντός της ζώνης της ζώνης πλημμύρας ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η κατασκευή πισίνας. Αν θέλετε να είστε πλήρως ενημερωμένος διαβάστε τον Ν. 4258/2014 όπως ισχύει σήμερα για να βάζετε στη θέση τους όλους τους εξυπνάκηδες και την πολεοδομία με τις τραγικές απαντήσεις της ... Μάλλον μπερδεύονται επειδή επιτρέπονται ήπιες περιβαλλοντικές / αναψυχικές διαμορφώσεις ... προφανώς είναι ξεκάθαρο ότι βαριούνται να διαβάσουν όλο το νόμο ... ΑΠΑΓΟΡΕΥΟΝΤΑΙ περιφράξεις, τοιχία, ΙΔΙΩΤΙΚΕΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ και ΟΛΑ όσα θέλει να κάνει ο συγκεκριμένος. Για όσα έχει ήδη βγάλει άδεια με άλλους μηχανικούς ακόμα και πριν τον νόμο του 2014 μπορεί να τα κατεδαφίσει πριν προκύψει αποζημίωση σε όμορους και πρόστιμο για παρεμβάσεις στο ρεμα ΚΑΙ ΣΤΗ ΓΡΑΜΜΗ ΠΛΥΜΗΡΑΣ την ίδια (οι παρεμβάσεις αυτές τροποποιούν τη μελέτη καθορισμού της γραμμής πλυμήρας) !!!!!! Πες του ότι μπορείς να αναλάβεις την άδεια κατεδάφισης με πολύ ανταγωνιστικές τιμές !!! Edited August 5, 2026 at 10:20 AM by ppanag 2
Didonis Posted August 5, 2026 at 10:24 AM Posted August 5, 2026 at 10:24 AM (edited) On 5/8/2026 at 1:00 ΜΜ, andpap said: ...μάλιστα όχι ειρωνικό όπως το δικό σας:.... ειλικρινά αγαπητέ δεν ήταν ειρωνικό..... απλά ναι μου φάνηκε ως ζήτημα.... Και ναι δεν είναι σπάνιο το φαινόμενο να τα σπάνε.... και η συνήθη ταχτική δική μου είναι να τους λέω.... αυτό αυτό κι αυτό μπαίνουν σε Δημοκρατικό διάλογο.... το άλλο και το άλλο δεν μπαίνουν σε δημοκρατικό διάλογο. Edited August 5, 2026 at 10:27 AM by Didonis
andpap Posted August 5, 2026 at 10:27 AM Author Posted August 5, 2026 at 10:27 AM Ευχαριστώ. Πριν υποβάλω ένα ερώτημα, πιστέψτε με, έχω διαβάσει εξονυχιστικά τη σχετική νομοθεσία και όχι μόνο τον 4258/2014.
mantzaras Posted August 5, 2026 at 03:56 PM Posted August 5, 2026 at 03:56 PM Τα όρια του ρέματος (υποψιάζομαι ότι γραμμή πλυμήρας στην περίπτωση σου, λόγω μικρού ρέματος, αποτελεί και προσωρινή οριοθέτηση) έχουν το νόημα ότι απαγορεύεται οποιαδήποτε επέμβαση εμποδίζει τις συνθήκες ροής του νερού. Οποιαδήποτε επέμβαση θεωρείται διευθέτηση και θα πρέπει να εγκριθεί (προφανώς με νέο υπολογισμό πλυμήρας). Επειδή εκτιμώ δύσκολο να δεχτούν διευθέτηση με πισίνα, εκτιμώ ότι απαγορεύεται και η πισίνα εκεί. Αυτά όσον αφορά το πνεύμα και την ουσία. Ως προς καθαρά τους τύπους (που κατά την άποψή μου απαγορεύει οποιαδήποτε κατασκευή αλλοιώνει το έδαφος), και για δική σου εξασφάλιση πήγαινε για προέγκριση με εμφάνιση κανονικά πισίνας και γραμμής πλυμήρας, και ότι αποφασίσουν πλέον επισήμως, αυτοί θα ευθύνονται. Άλλη εναλλακτική ερώτημα σε δνση υδάτων αποκεντρωμένης και δνση τεχνικών έργων περιφέρειας, να πουν και αυτοί την άποψή τους, που είναι και οι καθ' ύλην αρμόδιες.
Didonis Posted August 6, 2026 at 07:58 AM Posted August 6, 2026 at 07:58 AM και επ΄ ευκαιρία σχετικό πρόσφατο δημοσίευμα εδώ απόφαση ΣτΕ για ιδιοκτησίες κοντά σε ρέματα για αντιπλημμυρικά έργα
Recommended Posts