Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

STONEX S82. Το φθηνότερο διπλόσυχνο εν όψη της επιδότησης ΕΣΠΑ


bonzai

Recommended Posts

Καλησπέρα σε όλους τους συναδέλφους...

 

Εν όψη της επερχόμενης επιδότησης και με δεδομένο ότι η STONEX λανσάρει στην αγορά το φθηνότερο διπλόσυχνο αυτή τη στιγμή με τιμή κοντά στο μέγιστο ποσό προϋπολογισμού για το εν λόγω πρόγραμμα (περίπου 10Κ) θα ήθελα τα σχόλια και τις παρατηρήσεις σας για μια ενδεχόμενη αγορά. Ιδιαίτερα θα με ενδιέφερε η γνώμη κάποιου συναδέλφου που το έχει αγοράσει ήδη, πράγμα δύσκολο αφού είναι σχετικά πολύ πρόσφατα τόσο το συγκεκριμένο μοντέλο, όσο και η προσφορά.

 

Εκ των προτέρων επισημαίνω ότι καμία σχέση δεν έχω με τις αρμόδιες εταιρίες αλλά με ενδιαφέρει πολύ όπως όλους φαντάζομαι η αγορά ενός κατά το δυνατόν φτηνού και (όσο γίνεται) αξιόπιστου μηχανήματος.

 

Μέχρι στιγμής γνωρίζω ότι:

 

α) Κάνει στατικές μετρήσεις με εμβέλεια απεριόριστη και κινηματικές RTK με 10χμ.

β) Δεν διαθέτει ούτε αναβαθμίζεται σε λήψη σήματος από Glonass δορυφόρους.

γ) Διαθέτει ένα από τα καλύτερα λογισμικά το carlson survCE 2.0

δ) Διαθέτει ένα αρκετά αξιόπιστο χειριστήριο το Psion.

 

Με δεδομένα τα παραπάνω και ότι ακόμα και κινέζικα μηχανήματα άλλων εταιριών έχουν τιμές στα 14Κ και άνω μου φαίνεται ότι μιλάμε για μια προσφορά που τουλάχιστον αξίζει να τραβήξει την προσοχή μας.

 

Παρακαλώ για τα σχόλια, παρατηρήσεις, εμπειρίες, επισημάνσεις όλων όσων έχουνε να πούνε κάτι επ αυτού και ιδιαιτέρως των πιο φανατικών αντι-κινέζων. Ευχαριστώ!!!

Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 22
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Συνάδερφε bonzai ένα σύστημα δορυφορικού εντοπισμού που έχει μόνο τους δορυφόρους του συστήματος GPS είναι καταδικασμένο. Αν θέλεις να μετράς με το HEPOS δε σου χρειάζονται οι GLONASS. Αν όμως σκέφτεσαι να μετράς ανεξάρτητα κάνοντας στατικές μετρήσεις και μετρήσεις RTK με base kai rover δέκτες, τότε καλό θα ήταν να σκεφτείς και τους δορυφόρους του συστηματος GLONASS. Ίσως και με τους δορυφόρους του συστήματος GPS να καλύπτεσαι τις περισσότερες φορές. Αν όμως είσαι σε μια περιοχή που έχει λίγους δορυφόρους GPS εκεί ακριβώς είναι που σου χρειάζονται οι επιπλέον δορυφόροι του GLONASS.

 

Όσον αφορα την τιμή διάθεσης ενός προϊόντος, το θέμα δεν είναι να είναι απλά φτηνό αλλά να κάνουμε τη δουλειά μας σωστά και το κυριότερο να έχουμε καλή τεχνική υποστήριξη. Επειδή δεν γνωρίζω κάποιο συνάδελφο που να έχει STONEX είμαι λίγο επιφυλακτικός. Μπορεί να είναι εξίσου καλό με ένα Leica ή ένα Topcon στο να δίνει fix λύσεις σε σύντομο χρονικό διάστημα. Μπορεί όμως να είναι και πατάτα. Σημαντικό ρόλο παίζει και η ποιότητα κατασκευής και η μεταπωλητική αξία. Είναι σαν τα αυτοκίνητα. Διαλέγεις ανάλογα με τα χρήματα που θέλεις και μπορείς να δώσεις για ένα αυτοκίνητο και παίρνεις αυτό που σου αρέσει. Δεν είναι το ίδιο να πάρεις π.χ. μια BMW X3 με το να πάρεις ένα KIA Sorento.

 

Η απόφαση βέβαια είναι δική σου...

Link to comment
Share on other sites

συνάδελφε TopSurv

επέτρεψέ μου να διαφωνήσω

1. 5 δορυφόροι GPS + 2 δορυφόροι GLONASS δεν μας κάνουν 7 δορυφόρους συνολικά

2. γιατί κάνουμε λόγο για μεταπωλητική αξία, ποιός σήμερα θα αγόραζε ένα μεταχειρισμένο σύστημα 10ετίας, πόσο θα αγόραζε κάποιος σήμερα π.χ ένα ζεύγος δεκτών δύο συχνοτήτων SR-9500 Leica που πρίν 10 χρονια το πλήρες σύστημα και το λογισμικό κόστιζαν 20.000.000 δρχ δηλ.60000 ευρώ

σήμερα με τα ίδια χρήματα μπορείς να αγοράσεις 4 δέκτες με ασύγκριτα μεγαλύτερες δυνατότητες

3. Συχνά συκρίνουμε αυτοκίνητα με τοπογραφικό εξοπλισμό στην προσπάθειά μας να τεκμηριώσουμε κάποιες απόψεις άυτή η απλουστευμένη προσέγγιση δεν είναι σωστή

τα ξαναλέμε

Link to comment
Share on other sites

Συνάδελφε ΘΕΟΧΑΡΗΣ μάλλον παρερμήνευσες αυτά που έγραψα.

 

1)Σίγουρα 5 GPS + 2 GLONASS είναι καλύτεροι από το να έχεις μόνο 5 GPS. Δε γνωρίζω αν είναι ισοδύναμοι με 7 δορυφόρους και σίγουρα δεν είναι αυτό που ενδιαφέρει. Το θέμα με τους δορυφόρους δεν είναι μόνο ποσοτικό αλλά και ποιοτικό. Για παράδειγμα, αν με τους 5 GPS έχεις PDOP π.χ. 4.2 τότε με τους 5 GPS + 2 GLONASS το PDOP σου πέφτει στο 2.7. Αυτό σίγουρα σου δίνει καλύτερα αποτελέσματα στις μετρήσεις σου.

 

2)Κι όμως υπάρχουν συνάδελφοι που αγοράζουν μεταχειρισμένα μηχανήματα. Τόσο GPS όσο και Total Station. Είτε δεν έχουν τα χρήματα να πάρουν καινούρια μηχανήματα είτε δεν επιθυμούν να αγοράσουν καινούρια μηχανήματα και προτιμούν τα μεταχειρισμένα. Μπορεί να μην αγοράζουν μηχανήματα 10ετίας με ευκολία αλλά ποιος δε θα αγόραζε ένα σύστημα Hiper PRO 3ετίας που βρίσκεται σε άριστη κατάσταση αν τό έβρισκε π.χ. στην τιμή των 14.000€ ενώ το καινούριο κάνει 27.000€?

Αν πάρεις ένα σύστημα L1,L2,RTK Leica ή Topcon ή Trimble των 20000 ευρώ μετά από 3-4 χρόνια η απαξίωσή τους θα είναι μικρότερη σε σχέση με ένα αντίστοιχο μηχάνημα South ή Stonex υπό την παραδοχή ότι όλα τα μηχανήματα βρίσκονται σε καλή κατάσταση.

 

Ερχόμαστε και στην τεχνική υποστήριξη...Ένας από τους λόγους που οι περισσότεροι συνάδελφοι προτιμούν τις Leica, Topcon, Trimble και Sokkia είναι η υποστήριξη που σου παρέχουν. Αν σου χαλάσει κάτι σε ένα μηχάνημα των παραπάνω εταιρειών σε κάποιες περιπτώσεις μπορεί να σου δώσουν άλλο μηχάνημα GPS να κάνεις τη δουλειά σου μέχρι να επισκευαστεί το δικό σου. Κάποιες εταιρείες σου παρέχουν και τηλεφωνική υποστήριξη στο πεδίο σε περίπτωση που κάτι πάει στραβά με το μηχάνημα και μπορεί να διορθωθεί με ρυθμίσεις μέσω του controller του συστήματος GPS.

 

3)Το παράδειγμα με τα αυτοκίνητα που ανέφερα είναι ενδεικτικό. Δεν συγκρίνω τοπογραφικό εξοπλισμό με αυτοκίνητα, συγκρίνω GPS με GPS και αυτοκίνητο με αυτοκίνητο.

Link to comment
Share on other sites

Συναδελφε Topsurv,

νομίζω ότι η τεχνική υποστήριξη δεν έχει να κάνει τόσο με την καταγωγή ενός προϊόντος αλλά με την αντιπροσωπία-μαγαζί που σου το πούλησε. Εξάλλου υπάρχουν αντιπροσωπίες οι οποίες πουλάνε κινέζικα και αντίστοιχα γιαπωνέζικα προιόντα οπότε η εξυπηρέτηση σε περίπτωση προβλήματος η η τεχνική υποστήριξη αφορά αποκλειστικά την αντιπροσωπία και όχι τη φίρμα. Αν κάνω λάθος διορθώστε με.

 

Έχω διαβάσει αρκετές συζητήσεις σε αυτή τη σελίδα σχετικά με την αξιοπιστία των κινέζικων προϊόντων και δε θέλω να επαναλάβω πράγματα που έχουν ξαναειπωθεί. Θέλω να θέσω όμως το εξής θέμα. Ως γνωστό σε πολλά πράγματα και ειδικά σε τοπογραφικό εξοπλισμό "ότι πληρώσεις παίρνεις". Την άποψη αυτή συμμερίζομαι και εγώ για πολλούς λόγους. Μήπως όμως δεν είναι έτσι ακριβώς τα πράγματα? Π.χ. πριν ένα χρόνο το μοντέλο PM3 RTK είχε τιμή κοντά στα 12Κ. Μέσα σε ένα 6μηνο η τιμή του έιχε πέσει στα 6.5Κ!!! Δηλαδή εάν κάποιος αγόραζε το μηχάνημα με τη μειωμένη τιμη λίγους μήνες αργότερα, θα αγόραζε κάτι υποδεέστερο ποιοτικά. Όχι βέβαια. Θα αγόραζε το ίδιο ακριβώς πράγμα σε τιμή 50% χαμηλότερη.

 

Θέλω να πω εν τέλει το εξής. Πιστεύω ότι οι τιμές των γιαπωνέζικων τοπογραφικών οργάνων ήταν ακόμη και και μέχρι πρόσφατα υπερτιμημένες και αυτό γιατί πολύ λίγες εταιρίες είχαν μέχρι τώρα την τεχνογνωσία για την κατασκευή τους οπότε επικρατούσε μονοπωλιακή κατάσταση όσον αφορά τις τιμές. Τώρα που μπήκε στο παιχνίδι και ο Κινέζος όμως και έσπασε κατά κάποιο τρόπο το μονοπώλιο πιστεύω ότι θα μπούνε τα πράγματα στη θέση τους και κυρίως οι τιμές θα πάνε εκεί που πρέπει να είναι στα μεν και στα δε προιόντα (κινέζικα, γιαπωνέζικα, αμερικάνικα κτλ.) Και μάλιστα θα παίρνεις ότι πληρώνεις όπως γινόταν πάντα, αλλά το γιαπωνέζικο θα το παίρνεις φθηνότερα απ ότι θα το έπαιρνες εάν δεν υπήρχε το κινέζικο. Κάτι ανάλογο νομίζω συμβαίνει και με τα άλλα προιόντα στα οποία έχουν εισχωρήσει τα κινέζικα.

Link to comment
Share on other sites

Όταν λέω ότι οι περισσότεροι συνάδελφοι προτιμούν τις Leica, Topcon, Trimble και Sokkia αυτό ακριβώς εννοώ. Την αντιπροσωπεία. Δε μίλησα για καταγωγή και χώρα προέλευσης.

Link to comment
Share on other sites

Είμαι απόλυτα σύμφωνος με τον συνάδελφο bonzai-σαν . ;) . Ο κινέζος ρίχνει τιμές για να πάρει ένα κομμάτι τις πίτας .Οι υπόλοιποι, θέλουν να παίξουν λίγο πάνω απ' τον κινέζο για να πάρεις αυτούς με ένα μικρό τίμημα πάνω και ο κινέζος να βγει στην απέξω.

 

Xρόνο με το χρόνο η ποιότητα των κινέζικων θα ανεβαίνει, νομίζω .

Σε 10 χρόνια από τώρα δε θα τίθεται ζήτημα ποιότητας και αξιοπιστίας για τον κινέζο .

 

Ωστόσο κάποια καινοτομία στην τεχνολογία των τοπογραφικών οργάνων, δε βλέπω να εισάγει ο Κινέζος ούτε σε 50 χρόνια από τώρα διότι δεν επενδύει στην έρευνα .

Σίγουρα όμως θέλει να προσέξει την ποιότητα του , όσο μπορεί , για να φτιάξει κάποιο άλφα όνομα στην πιάτσα,να τον αγοράσεις ξανά και να τον προτείνεις και αλλού.

 

Στις γνωστές φίρμες πληρώνεται η έρευνα ... Δεν ανακαλύφθηκε στην τύχη το reflectorless και τόσες τεχνολογίες που κάνουν τη ζωή μας ευκολότερη !!!

Link to comment
Share on other sites

Παντως για τα συγκεκριμενα μηχανηματα εχω δει ,περα απο ενα post, οτι δε γινεται αναφορα απο καποιους που τα εχουν χειριστει για να μπορουμε να εχουμε καλυτερη γνωμη.

 

Μαλλον δεν εχουν πουλησει σε ατομα που συμμετεχουν στο φορουμ.

Link to comment
Share on other sites

Είναι που όσοι τα πήρανε koulosb , τα έχουν όλη μέρα έξω στο πεδίο και δε προλαβαίνουν να ποστάρουν !!! :) :)

 

Πέρα από την πλάκα όμως , σωστή η παρατήρηση σου.

Μου άρεσε δε πολύ, κάτι που είδα στην σελίδα της JGC . Είχε στην ιστοσελίδα του προϊόντος, ενδεικτικά και πελατολόγιο από διάφορες πόλεις .

 

Σίγουρη και καθαρή πολιτική .

 

Θεωρώ πως αυτήν την κίνηση πρέπει να την κάνει κάθε αντιπροσωπεία που είναι σίγουρη για την ποιότητα του εξοπλισμού που πουλάει ,έτσι ώστε να ακούς απρόσκοπτες περιγραφές ιδιωτών και όχι του αντιπροσώπου .

Link to comment
Share on other sites

Παντως να πω και την δικη μου αληθεια.....

 

Πριν 2 βδομαδες εκανα μια βολτα απο τις αντιπροσωπειες να δω μηχανηματα και τιμες μιας και ενδιαφερομαι για gps τωρα με την επιδοτηση.

 

Θα μιλησω για τα κινεζικα που ειδα....

 

Μου αρεσε το software carlson που εχουν και γενικα η χρηση τους ηταν μια χαρα εκει που γινοταν η επιδειξη.

Ομως οταν ο ιδιος ο αντιπροσωπος σου λεει οτι :

'' τους πρωτους μηνες μπορει να σου χαλασει αυτο... αλλα μην ανυσηχεις γιατι μια πλακετιτσα ειναι και μπορεις να την αλλαξεις κι εσυ μονος σου απο το γραφειο...''

 

Ε τοτε δε γινετε να εμπιστευτεις αυτο το μηχανημα για δουλεια....

 

Μπορει να κανω μεγα λαθος και να ειναι πολυ καλα μηχανηματα..... απλα λεω αυτο που εζησα.

 

Οποτε μιας και πολλα λεφτα δεν υπαρχουν πας για Pro Mark 3 RTK ή Topcon Hiper L1/L2 RTK με ενα μικρο δανειο...(ακομα το σκεφτομαι...περισσοτερο για το δανειο)....!!!!!

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.