Μετάβαση στο περιεχόμενο
Newsletter: Ημερήσια τεχνική ενημέρωση από το Michanikos.gr ×

Δικαιολογητικά αδείας για θέσεις στάθμευσης


tilemachos

Recommended Posts

Kαλημέρα Είμαι νέο μέλος - όχι μηχανικός.

 

Πρόκειται να κατασκευαστουν "πολεοδομικά" τρεις κοινόχρηστες θέσεις στάθμευσης - όχι αποκλειστικής χρήσης - (όποιος προλάβει και την βρεί άδεια την καταλαμβάνει). Δεν χρειάζεται να ανοιχτουν νέες είσοδοι. Δεν χρειάζεται να γίνει καμμία απολυτως οικοδομική εργασία.

Είμαστε ένα τριώροφο με 4 διαμερίσματα. Υπάρχουν ήδη δύο αποκλειστικής χρήσης θέσεις στάθμευσης.Το ερώτημα είναι αν η πολεοδομία ζητά ομόφωνη απόφαση όλων των συνιδιοκτητών, ζητά πλειοψηφία ή κάτι άλλο.

 

Ο Μηχανικός μου μου είπε ότι μπορεί να βγάλει την άδεια και κατά ΓΟΚ υπάρχουν τα περιθώρια. Απλα έχω μια αμφιβολία για το αν χρειάζεται ομοφωνία ή πλειοψηφία συνιδιοκτητων. Λέμε ναι το 73%. Δεν έχουμε ακόμα κανονισμό πολυκατοικίας. Κάνω την ερώτηση γιατι παλαιότερα ρώτησα στην πολεοδομία και μου είπαν ότι χρειάζεται ομοφωνία ή ότι λέει ο κανονισμός.

 

Μπορεί κάποιος να βοηθήσει

 

Ευχαριστώ πολύ

Edited by myri
Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 21
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Μια εποχή μου ζητήσαν ομοφωνία με

ΥΔ από κάθε συνιδιοκτήτη και όλα τα συμβόλαια για κάθε ιδιοκτησία

 

βεβαίως επρόκειτο για οικογενειακή πολυκατοικία οπότε δεν υπήρξε θέμα

Link to comment
Share on other sites

Στην αρχή υπήρχε μονοκατοικία. Η ιδιοκτήτρια έκανε σύσταση οριζόντιας (1+2 μελλοντικά διαμερίσματα) και εγώ αγόρασα σταδιακά 1+1 ΜΔ. Όταν αγόρασα τον 1ο αέρα έγινε τροποποίηση της σύστασης και δημιουργήθηκαν 2 αποκλειστικής χρήσης ΘΣ. Μια του παλιού και μία του 2ου ορόφου. Στη σύνεχεια αγόρασα και τον αέρα του τρίτου χωρις να προβλέπεται στη σύσταση(και να χρειάζεται κατά ΓΟΚ) ΘΣ για αυτόν. (ΓΟΚ 2000). Μετά η ιδιοκτήτρια διαίρεσε το δικό της δ/μ με άλλη σύσταση και έκανε ένα δ/μ 76 και ένα 32τμ. Το μικρό το πούλησε. Έτσι τώρα είμαστε 4 δ/μ. Προφανώς αυτή που δεν συμφωνεί είναι η αρχική ιδιοκτήτρια που ειναι μόνη της. Δεν έχει αυτοκίνητο και θέλει να της νοικιάζουμε το πάρκινγκ της. (εκβιασμός...) Πρόκειται για επιεικώς ιδιόρυθμο άτομο... Το οικόπεδο είναι 290 τμ και υπάρχει χώρος για νέες θέσεις.

Ευχαριστώ για το ενδιαφέρον σας

 

 

Μια εποχή μου ζητήσαν ομοφωνία με

ΥΔ από κάθε συνιδιοκτήτη και όλα τα συμβόλαια για κάθε ιδιοκτησία

 

βεβαίως επρόκειτο για οικογενειακή πολυκατοικία οπότε δεν υπήρξε θέμα

 

Σε αυτή την περίπτωση δεν υπάρχει πρόβλημα. Όμως ο δικός μου Μηχανικός ου είπε ότι με ΥΔ της πλειοψηφίας μπορεί να εκδόσει την άδεια. (είναι λογικό... η πλειοψηφία να αποφασίζει για κάτι που θα είναι κοινόχρηστο ... αλλα αν οι νόμοι λένε άλλα ...)

Ευχαριστώ για το ενδιαφέρον σας

 

 

Αναφέρεται στα (τέσσερα) συμβόλαια αγοράς των διαμερισμάτων ως παρακολούθημα, θέση στάθμευσης;

Στο συμβόλαιο αγοράς του 2ου ορόφου αναφέρεται ώς παρακολούθημα αποκλειστικής χρήσης η μία απο τις δύο θσ. Η άλλη είναι του παλιού πρώτου όροφου που τώρα ανήκει στο δμ των 76 τμ. (μετά τη διαίρεση)

Link to comment
Share on other sites

Το καλύτερο απ' όλα Τηλέμαχε είναι ν' ακολουθήσεις τις οδηγίες του Μηχανικού της εμπιστοσύνης σου.

Όπως προκύπτει από την απάντησή σου, μόνο ένα διαμέρισμα (πλην αυτού της αρχικής ιδιοκτήτριας) έχει και θέση στάθμευσης.

Link to comment
Share on other sites

Το καλύτερο απ' όλα Τηλέμαχε είναι ν' ακολουθήσεις τις οδηγίες του Μηχανικού της εμπιστοσύνης σου.

Όπως προκύπτει από την απάντησή σου, μόνο ένα διαμέρισμα (πλην αυτού της αρχικής ιδιοκτήτριας) έχει και θέση στάθμευσης.

Έχεις δίκαιο Χείλωνα. Εχω τον Μηχανικό που έβγαλε την άδεια πριν 9 χρόνια. Ξέρει το θέμα, ξέρει και την αρχική ιδιοκτήτρια... Δυστυχώς για το θέμα αυτο δεν έχω (μάλλον) άλλη επιλογή. Αν δεν τα καταφέρει πιστεύω εντίμως να επιστρέψει τα χρήματα που θα του δώσουμε.

Link to comment
Share on other sites

Έχεις άλλη επιλογή, να απευθυνθείς σε όποιον Μηχανικό επιθυμείς.

Εννοείται ότι δεν υπάρχει προτροπή (ούτε καν υπόνοια) για να αποτανθείς σε άλλον συνάδελφο.

Από την στιγμή που έχεις επιλέξει Μηχανικό, τότε πρέπει να ξεκαθαρίσετε το οικονομικό ζήτημα εξ αρχής.

 

Γιατί είναι ανέντιμο να μην σου επιστρέψει τα χρήματα (ή κάποιο μέρος αυτών), αν δεν πετύχει το επιθυμητό αποτέλεσμα;

Ο γιατρός ή ο δικηγόρος επιστρέφουν την αμοιβή τους, σε περίπτωση αρνητικής εξέλιξης της υπόθεσης που έχουν αναλάβει;

Γιατί δεν έχεις την ίδια απαίτηση και από αυτούς;

 

Προς αποφυγή (μελλοντικών) παρεξηγήσεων, μην αμελήσετε το οικονομικό μέρος.

Συζητήστε το ενδεχόμενο μη ευόδωσης των προσπαθειών του Μηχανικού.

Οι καλοί λογαριασμοί κάνουν τους καλούς φίλους.

Link to comment
Share on other sites

. Αν δεν τα καταφέρει πιστεύω εντίμως να επιστρέψει τα χρήματα που θα του δώσουμε.

 

Εχω κι εγώ μια πελάτισσα με παρόμοιες απαιτήσεις... Παρά το γεγονός ότι είμαστε προς το παρόν σε εξέλιξη της διαδικασίας της άδειας, μου έχει ξεκαθαρίσει ότι θέλει τα χρήματα πίσω αν κάτι πάει στραβά και δεν βγεί η άδεια...

Ανεξάρτητα με το παράδειγμα του Chilon με το δικηγόρο ή τον γιατρό (όχι ότι έχει άδικο) πρέπει οι συνεργασίες να βασίζονται έστω εν μέρει σε σχέση εμπιστοσύνης... Δηλαδή αν δεν τα καταφέρει ο μηχανικός, σε κορόϊδεψε? Δεν εργάστηκε? Σε διαβεβαιώ ότι υπάρχουν περιπτώσεις που κάνουμε αυτό που πρέπει, συμβουλεύουμε σωστά τον πελάτη, αλλά τελικώς κάτι που πιθανώς να είναι λάθος άλλου μας "κολλάει" ένα φάκελο... οπότε ακυρώνεται η διαδικασία μιας άδειας...

Link to comment
Share on other sites

Αγαπητέ JTB πήγα στο μηχανικό μου και του εξέθεσα το πρόβλημα. Ξερει ακριβως τα πως και γιατι της οικοδομής μου γιατι αυτος μου έβγαλε την άδεια. Μου είπε ότι μπορεί να βγάλει αυτη την άδεια και είναι απόλυτα σίγουρος ότι με ΥΔ της πλειοψηφίας των συνιδιοκτητών γίνεται. Μου ζήτησε 1800 ευρω για αυτη την εργασία. θα του δώσω 1000 μπροστά και τα υπόλοιπα στο τέλος. Ξέρω ότι η δουλειά σας είναι πολύπλοκη και δεν αμφισβητώ τη δυσκολιά της όσο απλή αδεια και αν φαίνεται. Γιαυτο ή λέει ότι μπορεί και αν δεν τα καταφέρει επιστρέφει τα χρήματα ή αλλοιως λέει απο την άρχη ότι αν δεν μπορέσω θέλω τόσα για το κόστος μου ή ότι άλλο συμφωνηθεί. Νομίζω ότι απλή αίσθηση δικαίου το υπαγορεύει. Εγω δεν ξεκαθάρισα τίποτα στον μηχανικό μου. Αυτός μου ξεκαθάρισε ότι μπορεί...

Link to comment
Share on other sites

Σέβομαι την άποψή σου περί αισθήματος δικαίου, αλλά διαφωνώ.

Επαναφέρω το ερώτημά μου σχετικά με το αν έχεις την ίδια απαίτηση και από άλλους επαγγελματίες (π.χ. γιατρούς, δικηγόρους).

 

Κανείς επαγγελματίας δεν μπορεί να εξασφαλίσει (απολύτως) την επιτυχή έκβαση μιας υποθέσεως.

 

Δεν συμφωνείς ότι το αίσθημα του δικαίου υπαγορεύει τις σαφείς εξηγήσεις;

Κατά την γνώμη μου, πρέπει να του ξεκαθαρίσεις ότι "αν δεν τα καταφέρει επιστρέφει τα χρήματα". Δεν είναι αυτονόητο, πίστεψέ με.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.