Μετάβαση στο περιεχόμενο

Οδηγός για την ενίσχυση για αγορά εξοπλισμού - ΕΣΠΑ


Recommended Posts

Τώρα πήρα πρέφα ότι είχαν βγει τα αποτελέσματα...

Τα συναισθήματα ανάμικτα καθώς δεν εγκρίθηκα (<5ετίας, >30κ €): απογοητευμένος μεν που δεν πήρα επιδότηση, ανακουφισμένος δε γιατί δεν θα έχω το άγχος αν τελικά το κράτος θα μου δώσει τα λεφτά (πότε;;; ) ή θα τα κρατήσει επικαλούμενο κρίση ή πτώχευση.

Παρόλα αυτά θα προχωρήσω άμεσα στις αγορές που χρειάζομαι (και ανέβαλα για μήνες) αλλά βέβαια με τις μίνιμουμ προδιαγραφές και κόστος.

Καλά ξεμπερδέματα στους επιτυχόντες!

Link to comment
Share on other sites

Τώρα που θα μπει στο παιχνίδι και το ΔΝΤ -με ό,τι αυτό συνεπάγεται- να δούμε πόσοι από εμάς που εγκριθήκαμε θα προβούμε σε επενδύσεις. Τελικά, δεν ξέρω αν είμαι τυχερός ή άτυχος που εγκρίθηκα...

Link to comment
Share on other sites

εστειλα το παρακατω εμαιλ στο εσπα

 

καλημέρα,

εχω εγκριθει για την επιδοτηση των ελευθερων επαγγελματιων, ως μηχανικος που ειμαι. κοιταζοντας τις προσφορες που ειχα παρει τον Οκτωβριο διαπιστωσα οτι

τα προιντα που ειχα δηλωσει εχουν αλλαξει τιμες, και καποια δεν υπαρχουν καν. οσον αφορα αυτα που δεν υπαρχουν καν, θα παρω καποιο αντιστοιχο το θεμα ειανι σε αυτα που εχουν αλλαξει. στην παραγραφο 8 του αρθρου 11 αναφερεται "Σε καμία περίπτωση δεν επιτρέπεται αύξηση του οικονομικού αντικειμένου της πρότασης." το θεμα ειναι τι θεωρηται ως προταση. αν θεωρηται η συνολικη προσφορα τοτε θα μπορω να παρω τα ιδια αντικειμενα αλλα να μεταβαλω τις επιμερους προσφορες. παλι θα παρω τα ιδια πραγματα, (1 λαπτοπ, 1 σταθερο υπολογιστη κλπ) αλλα επειδη καποια προσφορα βγαινει πιο φθηνα θα μπορεσω να τα αυξησω την τιμη για μια αλλη προσφορα, ώστε συνολικα

η προταση μου να εχει την ιδια τιμη με πριν και τα ιδια ως προς τον αριθμο προιοντα. θα επιθυμουσα να διευκρινιστει αυτο το σημειο

 

ευχαριστω

 

 

και ελαβα ακριβως ενα μαιλ ιδιο με του χρηστη pplap.

Link to comment
Share on other sites

μου απαντησαν σημερα υστερα απο ενα μαιλ που εστειλα που τους ελεγα οτι στελνετε το ιδιο μαιλ παντου και δεν απαντησατε την ερωτηση μου.

 

 

Ευχαριστούμε για την επικοινωνία σας με την επίσημη ιστοσελίδα για το Εθνικό Στρατηγικό Πλαίσιο Αναφοράς (ΕΣΠΑ) http://www.espa.gr.'>http://www.espa.gr.

 

Σχετικά με το ερώτημα που θέσατε για τα αποτελέσματα του προγράμματος ενίσχυσης Επιστημόνων/Ελευθέρων Επαγγελματιών του Υπουργείου Οικονομίας, σας πληροφορούμε τα εξής:

 

 

 

Από την Υπουργική Απόφαση Προκήρυξης και τον Οδηγό εφαρμογής του Προγράμματος ενίσχυσης επιστημόνων / ελευθέρων επαγγελματιών προκύπτει ότι πρόταση θεωρείται το σύνολο επενδυτικού σχεδίου (δηλ. όλες οι προσφορές μαζί ως ενιαίο και αδιαίρετο σύνολο).

 

 

 

Επιπλέον, οι απαντήσεις που αποστέλλονται σε επενδυτες μπορεί να είναι οι ίδιες διότι η διαδιακασία που πρέπει να ακολουθηθεί τουλαχιστόν στο γενικό της πλαίσιο είναι κοινή για όλους του εγκεκριμένους επενδυτές.

 

 

 

Πιστεύουμε οι παραπάνω πληροφορίες να σας φανούν χρήσιμες. Το http://www.espa.gr θα σας ενημερώνει για οτιδήποτε νεότερο προκύπτει.

 

 

 

INFOESPA

Link to comment
Share on other sites

Αγαπητέ apos1982 ,

Αυτό δηλαδή που καταλαβαίνω είναι το εξής (με ένα απλό παράδειγμα) :

 

1. Ας υποθέσουμε ότι το συνολικό κόστος αγορών είναι 10.000 Ε ( +ΦΠΑ).

2. Από αυτό, μας επιδοτούνε τα 8000 Ε ( δηλαδή τα υπόλοιπα 2000 Ε από την τσέπη μου)

3. Ας υποθέσουμε πάλι ότι έχουμε 4 αντικείμενα ( συνολικής αξίας όπως είπαμε 8000 Ε)

4. Το Α αντικείμενο κοστίζει 3000 Ε

5. Το Β αντικείμενα 2000 Ε

6. Το Γ αντ. 1000 Ε

7. Το Δ αντ. 4000 Ε

 

Αυτό που μας λέει το ΕΣΠΑ δηλαδή είναι ότι μπορούμε να αλλάξουμε τα επί μέρους κόστη, αλλά βασική προϋπόθεση είναι πρώτον να αγοράσουμε όντως αυτά τα αντικείμενα (Α,Β,Γ και Δ) και δεύτερων να μην ξεπεράσουμε το συνολικό ποσό;

Για το δεύτερο, δεν είμαι και σίγουρος εφόσον κάνεις δεν σου απαγορεύει να ξεπεράσεις το σύνολο, ΑΡΚΕΙ να πληρώσεις την διαφορά από την τσέπη σου.

 

Δηλαδή στο παράδειγμα μας μπορούμε να :

1. Πάρουμε το Α με 2000 Ε

2. Να βάλουμε την διάφορα στο Β και να πάει 3000 Ε

3. Και κάτι αντίστοιχο για τα άλλα δύο προϊόντα.

 

Κατάλαβα καλά; Ισχύει κάτι τέτοιο;

 

Ευχαριστώ πολύ και περιμένω σχόλια.

Καλή εβδομάδα.

Link to comment
Share on other sites

απο την απαντηση στο μαιλ αυτο καταλαβαινω. τους ξαναστειλα και τους λεω να μου πουν αν μπορουμε να το κανουμε, θα δουμε τι θα απαντησουν. παντως πιστευω οτι θα μπορει να γινει γιατι αυτοι σου λενε απο την μια οτι σε επιδοτουμε για αυτα τα 5 πραγματα με ενα Χ ποσο τωρα πως θα το διανειμεις αυτο το ποσο δεν πρεπει να τους πολυνοιαζει αρκει να παρεις αυτα τα 5 προιοντα που εγκριθηκες, θα δειξει.

Link to comment
Share on other sites

SOS ΑΠΟΡΙΑ!

 

Απ' ότι διάβασα στο κείμενο του ΕΣΠΑ, ο έλεγχος θα γίνει στα ΠΡΩΤΟΤΥΠΑ παραστατικά.

Πόσοι από εσάς τα έχετε στο γραφείο σας; Τι γίνεται αν έρθουν για έλεγχο και τα παραστατικά είναι στον λογιστή σας;

 

Αφού και εγώ ανήκω στην κατηγορία των εκτός χαίρομαι που ο φίλος μου ο sdim είναι μέσα και δεν θα χρεωθεί ότι έχει πάρει μέχρι τώρα (αλήθεια πήρες κάτι???) !!!

Τίποτα απολύτως. Περίμενα να εγκριθεί. Τώρα θα ξαναμαζέψω προσφορές για να είμαι σίγουρος ότι δεν θα υπερβαίνω το ποσό κατά πολύ και μετά θα ψωνίσω. Στο κάτω κάτω στην τεχνολογία όσο πιο αργά ψωνίσω με τα ίδια χρήματα θα πάρω κάτι καλύτερο. Αυτή την περίοδο δεν πνίγομαι στις δουλειές για να βιαστώ να αναβαθμίσω το PC, βγαίνει η δουλειά και με το υπάρχον.

Link to comment
Share on other sites

 

 

Κατάλαβα καλά; Ισχύει κάτι τέτοιο;

 

 

Μετά από 2-3 τηλ στο ΕΣΠΑ και στο πλαίσιο μου είπαν ότι:

α)Είναι δυνατή η αλλαγή προμηθευτή

β)Το κάθε προιόν της προσφοράς εξετάζεται ξεχωριστά

γ)Αν προσθέσεις προιόντα άλλου είδους που δεν αναγράφονται στην προσφορά το πιθανότερο είναι να στα ακυρώσουν και το σημαντικότερο,

δ)Κάθε προιόν θα πρέπει να είναι ίσης ή μικρότερης αξίας με αυτή την προσφοράς!

(δλδ αν είναι ακριβότερο πληρώνεις στο 100% το επιπλέον κόστος,

και εάν είναι φθηνότερο τα λεφτά που περισσεούν δεν μπορείς να τα χρησιμοποιείς αλλού)

Link to comment
Share on other sites

Guest
Αυτό το θέμα πλέον έχει κλείσει για περαιτέρω απαντήσεις.
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.