Μετάβαση στο περιεχόμενο
Newsletter: Ημερήσια τεχνική ενημέρωση από το Michanikos.gr ×

Οδηγός για την ενίσχυση για αγορά εξοπλισμού - ΕΣΠΑ


Recommended Posts

Συνάδελφος ενημερώθηκε σήμερα τηλεφωνικά από την ΕΤΕ να περάσει να παραλάβει την απόφαση έγκρισης.

Link to comment
Share on other sites

1) Πηγαίνετε στο http://www.ependyseis.gr/mis/

2) Συνδεθείτε

3) Πατήστε αριστερά στο "Οι επιχορηγούμενες προτάσεις μου"

4) Πατήστε στον κωδικό έργου (Επ-...)

5) Δεξιά στις εκτυπώσεις πατήστε στο "Εκτύπωση Απόφασης Έγκρισης (.pdf)".

 

Δεν χρειάζεται καν να πάτε στην τράπεζα για την απόφαση έγκρισης.

Link to comment
Share on other sites

Σε ερώτηση που έγινε σήμερα στην ΕΤΕ για το θέμα: "Γιατί να μην την κατεβάσω από το internet" απάντησαν ότι πρέπει να υπογράψεις ότι την παρέλαβες.

Link to comment
Share on other sites

Στην πράξη το κράτος δεν βάζει καθόλου συμμετοχή.

Έστω Χ η επιδότηση που θα πάρουμε.

Η ΕΕ θα βάλει 0.75Χ και το κράτος θα συμμετέχει με εθνικά κονδύλια με 0.25*Χ.

 

Για όσους έχουν 80% επιδότηση η συνολική αξία των προϊόντων προ ΦΠΑ είναι 1.25*Χ, και το ΦΠΑ είναι 0.21*1.25*X = 0.2625*Χ, άρα η συμμετοχή του κράτους είναι ΜΙΚΡΟΤΕΡΗ από το ΦΠΑ.

Για όσους έχουν 50% επιδότηση η συνολική αξία των προϊόντων προ ΦΠΑ είναι 2X και το ΦΠΑ είναι 0.21*2*Χ = 0.42*Χ, οπότε και πάλι η συμμετοχή του κράτους είναι μικρότερη από το ΦΠΑ.

 

Συνοπτικά το κράτος όχι μόνο δεν θα συμμετέχει αλλά θα πάρει και φόρους. Το μόνο που πρέπει να κάνει είναι οι διαδικασίες για να απορροφήσει τα χρήματα της ΕΕ και τα δικά μας.

Μπράβο!!!!!

να 'σαι καλά!!!!

 

δυστυχώς το κράτος δεν το ξέρει :(

Link to comment
Share on other sites

Ενημέρωση για την αποστολή αποφάσεων στους υποψήφιους επενδυτές της δράσης ενίσχυσης επιστημόνων / ελεύθερων επαγγελματιών (Προκήρυξη υπ. αριθ. 41240/ΕΥΣ6713/26.8.2009)

 

30/4/2010

 

Σε συνέχεια της δημοσιοποίησης των αποτελεσμάτων της δράσης ενίσχυσης επιστημόνων/ελευθέρων επαγγελματιών, ξεκίνησε η διαδικασία αποστολής των σχετικών αποφάσεων στους επενδυτές.

 

Στην περίπτωση επιχορήγησης, έχει ξεκινήσει η αποστολή εγκριτικών αποφάσεων στους επενδυτές που θα επιχορηγηθούν από το πρόγραμμα. Όλοι οι εγκριθέντες επενδυτές θα λάβουν σχετική επιστολή. Ταυτόχρονα, στο Πληροφοριακό Σύστημα Κρατικών Ενισχύσεων έχουν αναρτηθεί ηλεκτρονικά οι εγκριτικές αποφάσεις, οπότε οι εγκριθέντες επενδυτές μπορούν να εισέρχονται στο σύστημα (http://www.ependyseis.gr/mis'>http://www.ependyseis.gr/mis'>http://www.ependyseis.gr/mis) και να ανακτούν την απόφαση. Η υλοποίηση των επενδυτικών προτάσεων μπορεί να ξεκινήσει άμεσα.

 

Στην περίπτωση μη επιχορήγησης, στο προσεχές χρονικό διάστημα θα αναρτηθούν ηλεκτρονικά οι απορριπτικές αποφάσεις για όσους δεν έχουν εγκριθεί, οι οποίες και θα παραθέτουν αναλυτικά στοιχεία για την απόρριψη. Οι μη επιχορηγούμενοι επενδυτές κάνοντας χρήση του προσωπικού κωδικού πρόσβασης που διαθέτουν για το Πληροφοριακό Σύστημα Κρατικών Ενισχύσεων θα μπορούν να εισέρχονται στο σύστημα (http://www.ependyseis.gr/mis) και να ανακτούν την απορριπτική απόφαση. Παράλληλα, θα αποσταλούν και οι έγγραφες απορριπτικές αποφάσεις. Αμέσως μετά, θα ενεργοποιηθεί στο Πληροφοριακό Σύστημα Κρατικών Ενισχύσεων η σχετική διαδικασία υποβολής ενστάσεων, οι οποίες θα υποβάλλονται ηλεκτρονικά μέσω ειδικής ενότητας που θα είναι διαθέσιμη. Η ένσταση θα υποβάλλεται μόνο ηλεκτρονικά μέσα από το Πληροφοριακό Σύστημα Κρατικών Ενισχύσεων στην ειδική ενότητα που θα είναι διαθέσιμη. Η ενεργοποίηση του μηχανισμού ενστάσεων θα δημοσιοποιηθεί μέσω των ιστοσελίδων http://www.ependyseis.gr και http://www.espa.gr.

Link to comment
Share on other sites

Υλοποίηση Επενδυτικών Σχεδίων από τους Ελεύθερους Επαγγελματίες – Επιλεξιμότητα και εύλογο κόστους δαπανών

 

30/4/2010

 

Ξεκίνησε η διαδικασία αποστολής των σχετικών αποφάσεων με τα αναλυτικά στοιχεία επιχορήγησης της εγκεκριμένης πρότασης στους επενδυτές.

 

Το θεσμικό πλαίσιο υλοποίησης της δράσης περιλαμβάνεται στην Υπουργική Απόφαση Προκήρυξης και οι επιλέξιμες δαπάνες που θα τύχουν επιχορήγησης στο παράρτημα Δ΄ αυτής.

 

Υπενθυμίζεται ότι η έγκριση των επενδυτικών σχεδίων πραγματοποιήθηκε με ηλεκτρονική αξιολόγηση σύμφωνα με τα στοιχεία του Εντύπου Ε1 και των εκκαθαριστικών σημειωμάτων των οικονομικών ετών 2008, 2009. Επιπλέον η υλοποίηση της πρότασης σύμφωνα με τα οριζόμενα στο ως άνω πλαίσιο έγκειται στην αποκλειστική ευθύνη του επιτηδευματία και τονίζεται ότι ο έλεγχος της επιλεξιμότητας και του εύλογου του κόστους των δαπανών θα διενεργηθεί κατά την φάση του επιτόπιου ή διοικητικού ελέγχου από τον αρμόδιο ΕΦΔ. Άρα ο επενδυτής φέρει την ευθύνη να υλοποιήσει το επιλέξιμο τμήμα της πρότασης του προκειμένου να τύχει επιχορήγησης σύμφωνα με το παράρτημα Δ’ της ΥΑ προκήρυξης.

 

Σε περίπτωση που ο προϋπολογισμός μειώνεται κάτω από το όριο που προβλέπεται ως κατώτατο (άρθρο 5, πίνακας 2 της ΥΑ προκήρυξης), η επένδυση θα κρίνεται συνολικά μη επιλέξιμη και δεν θα επιχορηγείται.

Link to comment
Share on other sites

Guest
Αυτό το θέμα πλέον έχει κλείσει για περαιτέρω απαντήσεις.
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.