Μετάβαση στο περιεχόμενο

Οδηγός για την ενίσχυση για αγορά εξοπλισμού - ΕΣΠΑ


Recommended Posts

Από την ΜΑΡΦΙΝ έχω ήδη παραλάβει την εγκριτική με συστημένο,

αλλά δεν ήξεραν κάτι περισσότερο από αυτά που έγραφε η επιστολη και τα γενικά που υπάρχουν στις ενημερώσεις, εκτός από το ότι οι πληρωμές θα γίνουν με δίγραμμες τραπεζικές επιταγές και εντός συγκεκριμένου χρονικού περιθωρίου δηλ. εως το τέλος του χρόνου.

Μεταξύ μας, για το τελευταίο πολύ αμφιβάλλω!!!!

Link to comment
Share on other sites

Γενικά και οι τράπεζες δεν ξερουν κατι συγκεκριμενο, περαν οσων αναφέρουν οι ΥΑ και τα λοιπά εγγραφα που γνωρίζουμε και εμείς.

 

ΚΑι εμενα μου ειπαν για την διαδικασία ολοκληρωσης της επενδυσης, οτι ακριβως εγραφε και ο αντιστοιχος οδηγός.

 

Ο Οικονομικός ελεγχος δεν θα γινει από τον ΕΦΔ σου, αλλά αυτοι θα μαζεψουν τον φακελο και θα τον στείλουν κάπου κεντρικά - ακριβως που δεν ειχαν απαντηση.

 

Α! Για ποσά ανω των 1500 ευρώ για τα οποία απαιτειται επιταγη ή τραπεζικός λογαριασμός, κάνει και το αποδεικτικό του winbanking (νομίζω πως κάποιος το ειχε ρωρήσει αυτό παλιότερα).

 

Πραγματικά σε τέτοιους χαλεπούς καιρούς, προβληματίζομαι και εγώ για το τι να κάνω!

Link to comment
Share on other sites

Στην "δική" μου Εθνική δεν ήξεραν ούτε την ΥΑ. Μου είπε ο ίδιος ο υπάλληλος ότι δεν την έχει διαβάσει. Το καλύτερο είναι να ψάχνουμε μόνοι μας και να μην βασιστούμε στις γνώσεις των υπαλλήλων της κάθε τράπεζας.

Link to comment
Share on other sites

Έρχονται από τον ΕΦΔ που έχεις δηλώσει, οπότε ίσως να επικοινωνήσεις με την τράπεζά σου.

 

Ανάλογα με την τράπεζα που έχεις δηλώσει εξαρτάται πότε θα το στείλουν.

H alpha bank τουλάχιστον σε μένα το έστειλε στις 4/5/2010

Η επιστολή έχει την εκτύπωση του συστήματος, τη λίστα με τα δικαιολογητικά που πρέπει να υπάρχουν κατά την ολοκλήρωση και φυσικά ένα διαφημιστικό για τραπεζικά προϊόντα.

Δεν απαιτεί να πας στο κατάστημα για υπογραφή σύμβασης αλλά καλεί στην έναρξη και την υλοποίηση του εγκεκριμένου σχεδίου.

Link to comment
Share on other sites

Στο θέμα αυτό, αυτή μάλλον θα είναι η τελευταία μου τοποθέτηση.

Με τη κατάσταση την οικονομική της χώρας έτσι όπως διαμορφώνεται μέρα με τη μέρα και έτσι όπως θα υλοποιείται τρίμηνο με τρίμηνο μετά από κάθε έλεγχο των ουσιαστικών αρχόντων του τόπου (ΔΝΤ-ΕΚΤ-ΕΕ) και με το ενδεχόμενο της στάσης πληρωμών δηλαδή αγαπητοί συνάδελφοι, το να βάλουμε ΑΥΤΗ τη στιγμή της οικονομίες μας στην αγορά εξοπλισμού τον οποίο είναι αμφίβολο αν θα τον αξιοποιήσουμε - αποσβέσουμε λόγω της φθίνουσας αγοράς.... το θεωρώ ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΟ ΡΙΣΚΟ !!!

Ποιός μου εγγυάται ότι το Ελληνικό κράτος θα ανταποκριθεί στην υποχρέωσή του αυτή. Ακόμα κι αν τα καταφέρει να ξεπεράσει τις συμπληγάδες του δανεισμού και του χρέους ... θα δώσει τα χρήματα έγκαιρα??? ή θα εξαντλήσει όλο το χρονικό διάστημα που έχει στην ευχαίρια του (30/6/2012)... ΑΝ ΦΥΣΙΚΑ ΔΕΝ ΕΠΕΛΘΕΙ ΤΟ ΜΟΙΡΑΙΟ???

Δύο χρόνια και 2 μήνες ... αγαπητοί συνάδελφοι .... στις μέρες μας είναι ΤΕΡΑΣΤΙΟΣ χρόνος !! με ΑΒΕΒΑΙΟΤΗΤΑ. Η αβεβαιότητα αυτή είναι πολλαπλασιασμένη για όσους από μας έχουν και οικογένειες να συντηρήσουν!.

 

Με την έγκριση των δανείων από το ταμείο στήριξης και λόγω του γεγονότος ότι η υλοποίηση των αναπτυξιακών προγραμμάτων είναι επιτακτική ανάγκη - πιθανολογείται ότι θα υπάρχει και έλεγχος από την ΕΕ - ΔΝΤ για την πορεία υλοποίησης των προγραμμάτων, νομίζω ότι δεν υπάρχει κανένα ρίσκο να μην γίνουν οι εκταμιεύσεις για το συγκεκριμένο πρόγραμμα - το ύψος του οποίου είναι πολύ μικρό σε σύγκριση με άλλα αναπτυξιακά προγράμματα (Αναπτυξιακός Νόμος κλπ).

 

Το ρίσκο των επενδύσεων αυτών έγκειται στο κατά πόσον αυτές θα είναι αποδοτικές για τον μηχανικό, τη στιγμή που η αγορά και η οικονομία βρίσκεται σε ύφεση.

 

Πιστεύω ότι λόγω της ιδιαιτερότητας αυτής της δράσης που δεν θα έχει επιτόπιους ελέγχους ώστε να ολοκληρωθεί το έργο και να εγκριθεί η επιδότηση (κάτι που μπορεί να πάρει πολυυυυυ καιρό) παρά μόνο δειγματοληπτικούς ελέγχους, ο χρόνος εκταμίευσης θα είναι σχετικά άμεσος. Ίδωμεν!

Link to comment
Share on other sites

Kαι μένα με πήραν από τη eurobank σήμερα, όπως και ένα άλλο φίλο. Τους ρώτησα και για εκχώρηση της επιδότησης αλλα ακόμα δεν γνωρίζουν τίποτα. Αν μπορεί να γίνει εκχώρηση πάντως θα το προτιμήσω αφού είναι πολύ αμφίβολο αν θα πάρουμε τα χρήματα σύντομα τουλάχιστον. Αν αρνηθεί η τράπεζα την εκχωρηση ή θα έχει τργική ρευστότητα ή θα θεωρεί εξαιρετικά επισφαλές να δώσει χρήμα και να κινδυνεύει να μην το πάρει ποτέ πίσω...ή και συνδυασμός αυτών.

Για να είμαι ειλικρινής φοβάμαι πολύ ότι δεν θα πάρουμε τα χρήματα...:shock:

Link to comment
Share on other sites

κι εμένα έτσι παιδιά! με κάλεσαν από Eurobank σήμερα να πάω ως την Τρίτη να υπογράψω !!!

 

Θέλει σκέψη το πράγμα και συμφωνώ με τους συναδέλφους παραπάνω. Με την παρούσα κατάσταση της χώρας και την αναπόφευκτη επιδείνωση (για να το πω κάπως κόσμια καθώς οι "ειδικοί" γελάνε με τις δεσμεύσεις της Ελλάδας) είναι αμφίβολο το αν θα γίνει απόσβεση της επένδυσής μας. Επίσημη επιβεβαίωση πάντως (με μορφή επιστολής ή email) δεν έχω λάβει ακόμη...

Link to comment
Share on other sites

Σημερα επιτελους (1 μηνα μετα :confused::confused::confused: απο την ημερομηνια εγκρισης) με καλεσαν απο τη Eurobank να παω μεχρι την Τριτη :-x:mad::-x να παραλαβω την αποφαση εγκρισης.

Στο ερωτημα μου βεβαια αν μπορει να επιδοτηθει μερος μονο απο την αρχικη προταση καθως στην αποφαση εγκρισης αναφερει οτι: "Η ολοκλήρωση του φυσικού και οικονομικού αντικειμένου και της υλοποίησης της πρότασης συνίσταται :

-Στην προμήθεια του συνόλου του εγκεκριμένου εξοπλισμού (υλοποίηση του αρχικώς εγκεκριμένου φυσικού αντικειμένου σύμφωνα με τα προτιμολόγια, προσφορές που έχουν αποτυπωθεί στο έντυπο υποβολής)" δεν γνωριζαν να μου απαντησουν υπευθυνα....

Ξερεις κανεις πως μπορουμε να βεβαιωθουμε πριν ειναι πολυ αργα;

Link to comment
Share on other sites

Οτι να ναι λένε! Αφου τα μισά και πλεον πράματα που έχουμε δηλώσει δεν υπάρχουν πια...πέρασαν τόσοι μήνες από τοτε που υποβάλαμε την πρόταση.

Link to comment
Share on other sites

Guest
Αυτό το θέμα πλέον έχει κλείσει για περαιτέρω απαντήσεις.
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.