Μετάβαση στο περιεχόμενο
Newsletter: Ημερήσια τεχνική ενημέρωση από το Michanikos.gr ×

Οδηγός για την ενίσχυση για αγορά εξοπλισμού - ΕΣΠΑ


Recommended Posts

Αλλαγή Έδρας

 

Η αλλαγή έδρας εφόσον πραγματοποιηθεί κατά την διάρκεια της υλοποίησης της επενδυτικής πρότασης θα πρέπει να δηλωθεί στο αίτημα ελέγχου προς τον ΕΦΔ και θα πρέπει να έχει γίνει και η αντίστοιχη δήλωση μεταβολής στο τμήμα μητρώου της Δ.Ο.Υ. Σε κάθε περίπτωση η αλλαγή έδρας πρέπει να γίνεται μέσα στα γεωγραφικά όρια της διοικητικής περιφέρειας στην οποία υπεβλήθη η επενδυτική πρόταση σύμφωνα με το άρθρο 13 σημείο 3 της ΥΑ προκήρυξης. Υπενθυμίζεται ωστόσο ότι δεν μπορεί να μεταβληθεί η έδρα στις περιπτώσεις εκείνες που έχει δηλωθεί ως τόπος υλοποίησης νησί με πληθυσμό κάτω των 3.000 κατοίκων ή σε περιοχή του Παραρτήματος Α του οδηγού.

 

Στα τυπικά δικαιολογητικά που θα προσκομίσει ο επιτηδευματίας θα πρέπει να αναφέρεται η μεταβολή της έδρας και να υπάρχει η αντίγραφο της δήλωσης μεταβολής που έχει γίνει στη Δ.Ο.Υ..

 

Στην περίπτωση συστέγασης δύναται να υπάρξει συστέγαση αρκεί να είναι διακριτή η έδρα και να τηρούνται και οι λοιπές προϋποθέσεις που θέτει ο Κ.Β.Σ.. Οι επιτηδευματίες θα ελεγχθούν ως προς την υλοποίηση του φυσικού ή / και οικονομικού αντικειμένου της επενδυτικής πρότασης που ο καθένας υπέβαλλε .Η ενημέρωση προς τον ΕΦΔ και τα δικαιολογητικά που απαιτούνται είναι αντίστοιχα της προηγούμενης περίπτωσης.

 

Γνωρίζει κανείς ποιές είναι οι "λοιπές προϋποθέσεις που θέτει ο Κ.Β.Σ."?

Όταν είσαι σε χώρο με παραχώρηση έδρας τί ισχύει?

Link to comment
Share on other sites

Παράθεση:

Αρχικά καταχωρημένο από laouri

Καλημέρα, έχω κι εγώ την ιδια απορία για οθόνη laptop .. Ενώ δηλαδή είχα προσφορά με οθονη 17'', τώρα προσανατολίζομαι προς 16,4'' . Τα υπόλοιπα χαρηακτηριστικά (μνήμη, δίσκος, επεξεργαστής κλπ) του laptop με την 16αρα είναι σαφώς ανώτερα από το άλλο και σχεδόν 300Ε πιο φτηνό !

 

ε δεν θα χεις πρόβλημα με τπτ!

Εγώ πάλι νομίζω ότι μπορεί και να έχεις καθώς ο τραπεζικός (λέμε τώρα) που θα έρθςει για τον έλεγχο σιγά μην ξέρει ότι ο i7 ειναι καλύτερος απο τον i5...Για την οθόνη που γίνεται απο 17 - 16.4 μπορεί να σου πεί όμως ότι το εργαλείο είναι υποδεέστερο...Εγώ θα σε συμβούλευα να μην μπλέξεις με τέτοια αλλαγή...

 

Εγώ παιδια με μέσο όρο 27 χιλιάρικα εγκρίθηκα στην περιφέρεια μου με βαθμολογία 100 όταν ο τελευταίος που δεχτήκαν είχε 71. Συγγενής μου επίσης με μεγαλύτερα εισοδήματα. Και οι 2 κάτω πενταετίας με 80% επιδότηση

Ένας συνάδελφος μου κόπηκε και ένας άλλος στη Χαλκίδα πέρασε με 51 (47 ελάχιστο).

Δεν ξέρω αν έπαιξε το ρόλο του αλλά αυτός που κόπηκε είχε βάλει desktop με 6500 και πολυμηχάνημα με 3500. Όπως καταλαβαίνετε το desktop ήταν εξωπραγματικό και δεν ξέρω αν έπαιξε το ρόλο του.

Εγώ έβαλα ένα πολύ καλό laptop(3.000) προγράμματα απο λογισμική (6.500) και μια φωτογραφική μηχανη με κάποια παρελκόμενα (κάρτες μνήμης-card reader κτλ)

Μετά από τόσο καιρό κάποια από αυτά ίσως θα μπορούσα να τα βρώ πιο φτηνά, αλλά για να μην μπλέξω με αλλαγές τα πήρα όλα από έναν προμηθευτη στις τιμές που έιχα πάρει προσφορά από τους άλλους με τη συμφωνία να ασχοληθεί αυτός με το μάζεμα των χαρτιών για τους ελέγχους. Θα σας συμβούλευα να κάνετε το ίδιο όσοι μπορείτε, αλλά όπως καταλαβαίνετε είναι κάτι το οποίο δεν μπορεί να γίνει με μεγάλη αλυσίδα καταστημάτων

 

─────────────────────────────────────────────────────

Συμπληρώστε την ειδικότητά σας, μέσω της επεξεργασίας προσωπικών στοιχείων (πίνακας ελέγχου).

Chilon

Link to comment
Share on other sites

Το ependyseis.gr έχει πλέον και τις μη επιχορηγούμενες προτάσεις. Ρίξτε μια ματιά όσοι πρόκειται να προβείτε σε ενστάσεις.

Link to comment
Share on other sites

Στο ependyseis.gr/mis (στην εφαρμογή ηλεκτρονικής υποβολής) αριστερά στην στήλη φαίνονται οι μη επιχορηγούμενες προτάσεις καθώς και οι ενστάσεις.

Link to comment
Share on other sites

Στις 1 Ιουλίου το ΦΠΑ γίνεται 23%.

Στις 10.000€+ΦΠΑ δύο κατοστάρικα είναι η διαφορά σε σχέση με το 21%, αλλά αν δεν θέλετε να τα "δανείσετε" στο κράτος προβείτε πιο σύντομα στις αγορές.

Link to comment
Share on other sites

Γραπτά ερωτήματα στο ΕΣΠΑ πως υποβάλουμε? από την σελίδα http://www.espa.gr/el/Pages/Contact.aspx ή από τον ατομικό λογαριασμό?

Έκανα μέσω της πιο πάνω σελίδας πριν μια εβδομάδα και ακόμα να μου απαντήσουν...

Link to comment
Share on other sites

Την έχω υλοποιήση την επένδυση αλλά δυστυχώς είμαι από τους κομμένους.. Μόλις χθες μου κοινοποιήθηκε στο site οι λόγοι της απόρριψης και ακούστε να γελάσετε.. Μόλις έμαθα το λόγω πέθανα στα γέλια, ακούστε, με βάση την ΥΑ που έπρεπε πέρα από το να είμαστε μέσα στις προυποθέσεις έπρεπε να έχουμε και βαθμολογία πάνω από 15 στα 100, λοιπόν εγώ είχα γύρω στο 36 και με κόβουνε λόγω έλλειψης πόρων, καταλάβατε λοιπόν γιατί έκοψαν τα λεφτα? Έπρεπε με κάποιο τρόπο να δείξουν ότι κάποιοι κοπήκανε για αυτό μειώθηκε το μπάτζετ.. Περίμένω να ξεκινήσει η διαδικασία των ενστάσεων και θα κινηθώ και νομικά αν δεν πάρω την επιχορήγηση, γιατί με δικηγόρο που μίλησα ήταν παράνομο που μείωσαν το μπάτζετ μετά την λήξη των αιτήσεων από 250.000.000€ σε 70.000.000€.. Καλή συνέχεια σε όλους σας και κυρίως να σκεφτούν πολύ καλά όσοι δεν έκαναν την επένδυση ακόμη, γιατί είναι και έρχονται δύσκολοι καιροί..

Link to comment
Share on other sites

Προσωπικά, πήρα το ρίσκο της υλοποίησης και αύριο καταθέτω τα απαραίτητα δικαιολογητικά στη τράπεζα (και ο θεός βοηθός).

Link to comment
Share on other sites

Guest
Αυτό το θέμα πλέον έχει κλείσει για περαιτέρω απαντήσεις.
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.