Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

Οδηγός για την ενίσχυση για αγορά εξοπλισμού - ΕΣΠΑ


Recommended Posts

Εγώ έχω πρόβλημα με τις "βεβαιώσεις προμηθευτή"...ακόμα τις περιμένω.

 

Αν εννοείς τις βεβαιώσεις από το Πλαίσιο, είχα και εγώ πρόβλημα. Τις ζητούσα συνέχεια από το Μάιο που έκανα τις αγορές. Συνέχεια με διαβεβαίωναν ότι την στέλνουν, μάλιστα και με φαξ εκείνη την ώρα, αλλά ούτε το φαξ ερχόταν ούτε το γράμμα από ΕΛΤΑ. Την 5η φορά που τους πήρα τηλέφωνο και αφου είχα φορτώσει άγρια, με συνέδεσαν με τμήμα του λογιστηρίου και τελικά μου την έστειλαν σκαναρισμένη με e-mail και μέσα σε 4 μέρες ήρθε και με ταχυδρομείο.

 

Γι αυτό ζήτα να σε συνδέσουν απευθείας με το λογιστήριο....

Link to comment
Share on other sites

 

Πήγα σήμερα στην Εθνική τράπεζα να ρωτήσω αν μπορώ να έχω κάποια απόδειξη για τις συναλλαγές που γίνανε ηλεκτρονικά. Μου απαντήσανε ότι δεν υπάρχει κάτι τέτοιο, μόνο αναλυτική κίνηση του λογαριασμού μπορούν να μου δώσουν.

 

Sdim είμαστε πολλοί που κάναμε πληρωμές μέσω ebanking. Επίσης κ εγώ μέσω ebanking ΕΤΕ πλήρωσα. Δε μπορεί να μας απορρίψουν μην ανησυχείς. Εδώ που τα λέμε πιο φτωχό αποδεικτικό συναλλαγής ebanking από αυτό της Εθνικής δεν έχω ξαναδεί (και που να δεις κ το αποδεικτικό πληρωμής του ΦΠΑ ). Δοκίμασα μέσα από το Ιbank της ΕΤΕ να τυπώσω I-statement (μηνιαία κίνηση λογαριασμού) να δώ αν έχει καμία πληροφορία παραπάνω, έστω εναν αρ. συναλλαγής αλλά δεν τα κατάφερα. Στη χειρότερη αν δε γράφει κ στην αναλυτική κίνηση κάποιο αριθμό συναλλαγής θα γράψω για αριθμό παραστατικού πληρωμής "internet banking". Δε βλέπω άλλη λύση γιατί το θέλει υποχρεωτικά.

Link to comment
Share on other sites

Αμφιβάλω σχετικά με το "γιατί το θέλει υποχρεωτικά". Δεν περιλαμβάνεται αυτή η απαίτηση ούτε στην υπουργική απόφαση ούτε στα παραρτήματά της ούτε πουθενά αλλού.

Μόνο στο ΕΣΠΑ το ζητάνε, αλλά χωρίς νομική βάση δεν μπορούν να κόψουν την επιδότηση αν λείπει μόνο η απόδειξη κατάθεσης στην τράπεζα.

Link to comment
Share on other sites

Έχω τιμολόγιο που γράφει εξοφλήθη για ποσό μικρότερο των 1500 (χωρίς ΦΠΑ) το οποίο το πλήρωσα μετρητοίς αλλά δεν μου δόθηκε απόδειξη.

 

Υπάρχει πρόβλημα ?

 

Εκ των υστέρων μπορώ να πάρω απόδειξη από τον προμηθευτή και αν ναι τι ημερομηνία πρέπει να έχει ? Πρέπει να είναι και θεωρημένη ?

Link to comment
Share on other sites

sdim το "υποχρεωτικά" αναφερόταν στην ηλεκτρονική υποβολή. Δε σε αφήνει να προχωρήσεις χωρίς αριθμό παραστατικού πληρωμής.

Link to comment
Share on other sites

Παραστατικό πληρωμής είναι το τιμολόγιο, οπότε δεν έχεις πρόβλημα.

 

Το ερώτημά μου είναι σχετικά με το παραστατικό κατάθεσης στον τραπεζικό λογαριασμό ή με την απαίτηση για το πινάκιο παραλαβής/έκδοσης επιταγής.

 

Το πιθανότερο πάντως είναι να μην ζητήσουν τα παραστατικά κατάθεσης, καθώς αναγράφουν τον αριθμό τραπεζικού λογαριασμού, ο οποίος είναι προσωπικό δεδομένο. Αν δεν βγει κάποιος νόμος ή Π.Δ. που να το απαιτεί, δεν μπορούν να το ζητήσουν.

Αντίστοιχο θέμα είχε γίνει με την απογραφή δημοσίων υπαλλήλων όπου κάποια πέδία που ηταν αρχικά υποχρεωτικά έγιναν προαιρετικά μετά από καταγγελίες για παράβαση του νόμου προσωπικών δεδομένων.

 

ΝΟΜΟΣ 2472/1997

ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΟΥ ΑΤΟΜΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΧΑΡΑΚΤΗΡΑ

ΜΕ ΕΝΣΩΜΑΤΩΜΕΝΕΣ ΤΙΣ ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΣΕΙΣ

http://www.dpa.gr/pls/portal/docs/PAGE/APDPX/LAW/NOMOTHESIA%20PROSOPIKA%20DEDOMENA/2472_97_APR_10_FINAL.PDF

 

"Άρθρο 2

Ορισμοί

Για τους σκοπούς του παρόντος νόμου νοούνται ως:

α) “"εδομένα προσωπικού χαρακτήρα”, κάθε πληροφορία που αναφέρεται στο υποκείμενο των δεδομένων. "εν λογίζονται ως δεδομένα προσωπικού χαρακτήρα τα στατιστικής φύσεως συγκεντρωτικά στοιχεία, από τα οποία δεν μπορούν πλέον να προσδιορισθούν τα υποκείμενα των δεδομένων."

 

Από τον αριθμό τραπεζικού λογαριασμού ή από το μπλοκ επιταγών είναι δυνατόν να προσδιοριστεί το υποκείμενο των δεδομένων άρα είναι προσωπικό δεδομένο, σωστά (υποθέτω ότι τα τιμολόγια είναι εξαίρεση);

Link to comment
Share on other sites

Ως αριθμός παραστατικού πληρωμής σε κατάθεση με e-banking της ΕΤΕ γίνεται δεκτή η χρονοσφραγίδα της κατάθεσης

Link to comment
Share on other sites

Συνάδελφοι,

Επειδή:

1) το συγκεκριμένο θέμα του ΕΣΠΑ έφτασε στα 1400 μηνύματα...

2) μετά τις 16/8/2010 καταληκτική ημερομηνία υλοποίησης του επενδυτικού προγράμματος από όσους είχαν την τύχη να επιλεγούν, τα μηνύματα περιστρέφονται στα δικαιολογητικά και την ηλεκτρονική δήλωση, τον έλεγχο από τον ΕΦΔ κλπ......

Για να γίνει ευανάγνωστο και θεματικά συναφές μετέφερα τα μηνύματα σε ένα καινούργιο thread με τον τίτλο: ΕΣΠΑ: Δικαιολογητικά - έλεγχος υλοποίησης επένδυσης .

 

Παρακαλώ η κουβέντα να συνεχισθεί εκεί εκτός αν αφορά σε κάτι προ της 16/8.

Ευχαριστώ,

GRTOPO

Link to comment
Share on other sites

Guest
Αυτό το θέμα πλέον έχει κλείσει για περαιτέρω απαντήσεις.
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.