Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

Κομπίνα μηχανικών στη Λάρισα.


netmin909

Recommended Posts

Αν δεν γίνει το κτηματολόγιο, αυτά θα συνεχίσουν να γίνονται. Ρόδο, Κω και Λέρο νομίζω που υπάρχει από το 1920+ (από τους Ιταλούς βέβαια...) τα πράγματα είναι ξεκάθαρα. Όλοι οι τίτλοι αναφέρονται σε αυτό και όλοι θέτουν όρια βάσει αυτού. Βέβαια, λόγω της τότε ακρίβειας και των σταθερών σημείων που χρησιμοποιήθηκαν κάποια δεκάδες εκατοστά (π.χ. 50) μπορεί κάποιος να τα "ανοίξει", αν δεν του βγαίνει άρτιο και οιδομήσιμο ώστε να του βγει με την μέθοδο "τεντώνω σαν λάστιχο". Τώρα που θα γίνει ψηφιακό όμως θα κοπούν και αυτά...

Link to comment
Share on other sites

φιλε μην νομιζεις οτι και το "νεο" κτηματολογιο εχει τεραστια ακριβεια. Εχω δει διαφορες εως 80τμ. Τωρα οσο αφορα για το κτηματολογιο της Κω ειναι το πιο αναξιοπιστο (κατα την αποψη μου)... Αν σκεφτεις οτι για να μετρησουν γωνια οι Ιταλοι ειχαν εναν που πετουσε καλαμι στον αερα, εκει που υπηρχε φυτοκαληψη. Μπορεις να το εμπιστευτεις.; Οχι!

Link to comment
Share on other sites

Δεν είπα ότι είναι αξιόπιστο. Εϊναι ένας μπούσουλας όμως πάνω στον οποίο μπορεί να πατήσει κανείς για να κάνει τη δουλειά του. [παραπιπτόντως, 80m2 σε τι έκταση; Στα 400m2 ή στα 4000m2;] Με τα μέσα που φτιάχτηκε πριν 70+ χρόνια, πάλι καλά να λες που υπάρχει και χρησιμοποιείται! Δεν έχει ακρίβεια GPS αλλά τα όρια δεν γίνονται καθ'υπόδειξη του ιδιοκτήτη. Άλλο αν μπορεί να παίξεις λιγάκι με τα εμβαδά που θα βγάλεις. Και οι τίτλοι ιδιοκτησίας αναφέρονται σε αυτό.

Link to comment
Share on other sites

Συγνωμη αν σε μπερδεψα, η διαφορα που σου ανεφερα ειναι στο νεο κτηματολογιο, οχι της Κω, ηταν ενα τεμαχιο 200 στρμ και εγινε κατατμηση σε 4αρια απο γνωστο μου και αξιοπιστο Τοπογραφο! Οταν ομως για μια χωροθετηση 5 τεμαχιων στην περιοχη αυτη επρεπε να παω βασει των συντεταγμενων του κτηματολογιο διαπιστωσα οτι τα τεμαχια ηταν 60-80 τμ πιο μεγαλα! Ξερω οτι υπαρχει ενα αποδεκτο οριο σφαλματος....

Η απορεια μου ειναι η εξης:

που βρισκεται ολη αυτη εκταση? ε?

Link to comment
Share on other sites

Καταλαβα! αρα να ελπιζω να συναντω μονο διαφορες της ταξης των 80 τμ! ΑΧΑΧΑ!

Να δουμε ποτε θα κανουμε κατι σωστο και ολοκληρωμενο στην Ελλαδα!

Link to comment
Share on other sites

  • 1 year later...
1) Tην κομπίνα την ανακάλυψε τυχαία ένας διοικητικός υπάλληλος καθώς τακτοποιούσε τα έγγραφα ενός φακέλου.Ο συγκεκριμένος υπάλληλος ...........δεν μπορεί να δει ούτε τρένο.Στη συνέχεια ψάξανε και άλλες άδειες των συγκεκριμένων μηχανικών και βρήκαν συνολικά 9.

 

2) Το ''τέντωμα'' του οικοπέδου αποτελεί πάγια τακτική των κατασκευαστών για οικόπεδα στο κέντρο της Λάρισας όπου η εμπορική αξία είναι μεγάλη.Αν ψάξουνε και άλλους φακέλους είμαι σίγουρος ότι πάνω από το 50% των αδειών θα έχουνε πρόβλημα.

Η πολεοδομία της Λάρισας έχει σε ηλεκτρονική μορφή αποτυπωμένη όλη την πόλη , οπότε ο έλεγχος είναι εύκολος.Αλλά δεν κάνανε έλεγχο στο τοπογραφικό αλλά στη σφραγίδα (σκανάρουνε τα σχέδια).Η σκαναρισμένη σφραγίδα είχε διαφορετικό τόνο του μπλε από την κανονική.Μετέπειτα ψάξανε τα σχέδια.

 

3) Τι κάνανε οι συνάδελφοι-λαμόγια.Περνούσαν έλεγχο τοπογραφικού με τα κανονικά τοπογραφικά.Κατόπιν κατέβαζαν στο ισόγειο για τον έλεγχο των αρχιτεκτονικών τα παραποιημένα τοπογραφικά με πλαστογράφηση των σφραγίδων των υπαλλήλων.Το αδίκημα της πλαστογραφίας είναι σημαντικό.

 

4) Οι δύο μηχανικοί ήταν νέοι (5ετίας και 7ετίας) και δούλευαν σε γραφείο εργολάβου ( γνωστός για τις @@@) .Οι ίδιοι ισχυρίζονται ότι αυτός τους υποχρέωνε. Βέβαια δεν είναι ανήλικα αλλά όταν το αφεντικό σε υποχρεώνει ή μένεις χωρίς δουλειά ή βουτάς στην απάτη.Τα αδικήματα που αντιμετωπίζουν είναι σοβαρά.Δε νομίζω να ξαναδουλέψουν σαν μηχανικοί στη Λάρισα τουλάχιστον.

 

5) Μπλεγμένη βρίσκεται και η γραμματέας του γραφείου γιατί αυτή διεκπεραίωνε τις άδειες.Ο ηθικός αυτουργός μάλλον θα τη γλιτώσει εύκολα.

Αν οι οικοδομές κριθούν αυθαίρετες και οι ιδιοκτήτες πληρώσουν πρόστιμα τότε θα αρχίσουν να τον κυνηγάνε οι ίδιοι.

Δύσκολο να κρίνουμε τους συναδέλφους.Πιστεύω ως νέοι την πάτησαν αφού ουσιαστικό οικονομικό όφελος είχε ο ίδιος ο εργολάβος , στο γραφείο του οποίου δούλευαν.

Γιάυτό προσέξτε που βάζετε τη σφραγίδα σας και το ....... σας.Σοφές οι λαικές ρήσεις

 

.....Εδώ πιάστηκε και ο Μισούνωφ με τις αγκωνιές του.

 

@acnt Δεν πιστέυω να είσαι εσύ ; ;)

http://files.eleftheria.gr/pdf/%7B1E8A2BB8-5DE0-4E69-BC33-C5726FEC541F%7D_FYLLO-9-9.pdf

 

φίλε spy1551, θεωρώ απαράδεκτη την φράση "δεν μπορεί να δει ούτε τρένο".

Η κομπίνα ήταν καλά στημένη. Όταν γινοταν η κατάθεση του φακέλου της Ο.Α. όλες οι μελέτες είχαν γίνει σε οικόπεδο πχ.300 τμ, εκτός από τα τοπογραφικά που ήταν κανονικά -ο έλεγχος τοπογραφικού στην πολεοδομία του Δήμου Λάρισας ειναι :shock::shock:-.Μετά τον έλεγχο του Τοπογραφικού "κάποιος" άλλαζε το σφραγισμένο τοπογραφικό με ένα που να συμβαδίζει με την υπόλοιπη άδεια (για το εμβαδό) αφού πρωτα σκανάριζε τις υπογραφές και τις σφραγίδες των υπαλλήλων (3 σφραγίδες).Συνολικά έχουν εκδοθεί 9 άδειες των συγκεκριμέων συναδέλφων με κέρδος από 30 τ.μ έως ορόφους. Πάντως ο μηχανικός της Πολεοδομίας έχει βγεί ήδη στην σύνταξη..

Ο Τοπογράφος της Πολεοδομίας που κάνει τον έλεγχο τοπογραφικού .......:idea::idea::idea::idea::idea:

Link to comment
Share on other sites

Ο Τοπογράφος της Πολεοδομίας που κάνει τον έλεγχο τοπογραφικού .......:idea::idea::idea::idea::idea:

 

Έτσι μου είπαν και είχα άλλον αρχικά στον μυαλό μου.

Εν πάσει περιπτώση ο υπάλληλος αυτός είναι άξιος συγχαρητηρίων γιατί τους ξεσκέπασε.

Αυτός που πήρε σύνταξη είναι γνωστός και μη εξαιρετέος ,για πολλές περιπτώσεις ,από όλη τη Λάρισα. Το σωστό είναι :

Tον βγάλαν στη σύνταξη.

Έναν από τους 3 μηχανικούς τον είδα πριν καναδύο μήνες στο δρόμο.

Το πειθαρχικό του Τοπικού ΤΕΕ μέχρι σήμερα δεν έχει κάνει τίποτα.

Γενικά μάλιστα προστατεύθηκαν και τα ονόματα τους δεν έγιναν πολύ γνωστά.

Δικαστικά θα πάρουν αναβολές και φαντάζομαι σιγά σιγά θα κουκουλωθεί.

Link to comment
Share on other sites

http://el.wikipedia.org/wiki/%CE%9A%CF%8E%CE%B4%CE%B9%CE%BA%CE%B1%CF%82_%CF%84%CE%BF%CF%85_%CE%A7%CE%B1%CE%BC%CE%BF%CF%85%CF%81%CE%B1%CE%BC%CF%80%CE%AF

 

Δωστε εμφαση στις τιμωριες οσον αφορα τους κτιστες....

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.