Μετάβαση στο περιεχόμενο
Newsletter: Ημερήσια τεχνική ενημέρωση από το Michanikos.gr ×

"Ενοικίαση" μελετητικού και κίνδυνοι


Recommended Posts

και γω συμφωνώ, να το δώσει

ΠΡΟΦΑΝΩΣ και στα τυφλά δεν θα δώσω ένα υδραυλικό έργο από την περιοχή Α που εδρεύω να το εκτελέσει ένας στην περιοχή Β χωρίς τις αναγκαίες πιο πάνω προϋποθέσεις!

τι ισχύει? μήπως πτυχία κόβουν βόλτα από δω και από κει? προφανώς δεν είναι ο κανόνας αλλά ούτε και η εξαίρεση αυτό που είπα. ρώτησε αν "εν δυνάμει" υπάρχει κίνδυνος? δηλαδή τι λες? ότι δεν υπάρχει?

Link to comment
Share on other sites

τι εννοείς τι ισχύει.πες ότι εσύ δεν έχεις μηχανήματα και κατάλληλο προσωπικό και γενικά εμπειρία μηδέν στα λιμενικά.θα το δώσω σε σένα??και πές ότι το δίνω..δεν θα υπάρξει συμφωνητικό?ποινικές ρήτρες?άντε έτσι?το δημόσιο θα κυνηγήσει εμένα αν υπάρξει η χειρότερη των περιπτώσεων η έκπτωση αναδόχου (αν δεν έχω κάνει "εγκεκριμένη Υπεργολαβία" ξαναλέω) και εγώ θα κυνηγήσω εσένα. όταν εγώ σαν ΑΤΜ μπορώ και έχω 4 κατηγορίες έργων στο εργοληπτικό μου, αυτό τι σημαίνει ότι έχω και όλα τα μηχανήματα και όλη την τεχνογνωσία για όλα?προφανώς και όχι.αυτό δε σημαίνει από την άλλη ότι αρχίζω και παίρνω έργα ανεξέλεγκτα, ούτε ότι μου απαγορεύεται να διαλέξω την εταιρεία που θα συνεργαστώ.

 

ΥΓ.την ώρα που έγραφα έστειλες.έχεις δίκιο γενικά.θίγεις κάτι γενικότερο...το εύκολο χρήμα της ξάπλας από μια μερίδα μηχανικών και την υπερπληθώρα προσφοράς πτυχίων και την απαξίωσή τους από τις εταιρείες από την άλλη..

Link to comment
Share on other sites

Άρα η σωστή απάντηση που θα έπρεπε να δοθεί στον συνάδελφο είναι:

Αν πάρεις τα μέτρα σου, δηλαδή κάνεις πχ "εγκεκριμένο υπεργολαβικό" τότε κλπ κλπ

 

υ.γ. Δεν γράφω παραπάνω γιατί πραγματικά δεν ξέρω πως μπορεί να καλυφθεί.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

ΟΙ ΕΥΘΥΝΕΣ ΤΩΝ ΦΟΡΕΩΝ ΥΛΟΠΟΙΗΣΗΣ ΕΡΓΟΥ

http://library.tee.gr/digital/m2009/m2009_koutinas1.pdf

 

"

Οι Ευθύνες

Ποινική ευθύνη

Η θεμελιώδης αρχή του Ποινικού Δικαίου σε όλον τον κόσμο, ορίζει πως:

“Όποιος, εκ προθέσεως, από δόλο, ή βαριά αμέλεια ζημιώνει κάποιον ΤΙΜΩΡΕΙΤΑΙ”

Αυτός δηλαδή ο οποίος διώκεται ποινικά, δεν αρκεί να αποζημιώσει κάποιον αλλά τιμωρείται με ποινή φυλάκισης με βάση τον νόμο.

 

Αστική Ευθύνη (εξ αδικοπραξίας ή Συμβατικές)

Η θεμελιώδης αρχή του Αστικού Δικαίου, η οποία διέπει τα θέματα ευθύνης, ορίζει πως “κάθε ενέργεια που ζημιώνει κάποιον, υποχρεωτικά συνεπάγεται την αποκατάσταση της βλάβης από αυτόν, από λάθος του οποίου προήλθε”, δηλαδή “όποιος ζημιώνει …..αποζημιώνει”.

 

Συμβατική Ευθύνη

Σύμφωνα με τα οριζόμενα στις συμβάσεις που υπογράφουν μεταξύ τους οι φορείς των έργων (συμβατικές υποχρεώσεις)"

 

 

 

"Σε ότι αφορά την παραγραφή της ευθύνης επισημαίνεται πως δεν θα πρέπει να γίνεται σύγχυση με την Ποινική Ευθύνη (δόλος ή «βαριά αμέλεια»), η οποία κατά το άρθρο 286 του Ποινικού Κώδικα, όπως αυτό έχει τροποποιηθεί, πρακτικά δεν παραγράφεται."

Link to comment
Share on other sites

  • 12 years later...

καλημέρα.

Δεν έχω ξαναασχοληθεί με δημόσιες μελέτες αλλά σκέφτομαι να το κάνω επειδή μου πρότειναν.

Για μελετητικό α' τάξης που θέλω να το διαθέσω σε τεχνική εργοληπτική εταιρεία για μικρές μελέτες που θέλει να αναλάβει τί σύμβαση πρέπει να υπογράψω ώστε να είναι νόμιμη η συνεργασία? μπορεί να γίνει αυτό εάν εγώ εργάζομαι ως ελεύθερος επαγγελματίας, τί παραστατικό θα κόβω?

Edited by anavatis
Link to comment
Share on other sites

Δες πρώτα τι ευθύνες (μπορεί να) έχεις, και μετά ψάξε τα υπόλοιπα. Τι σόι μελέτες (με το πτυχίο σου) θα εκπονεί αυτή η "εργοληπτική εταιρεία"? 

Γιατί όμως δεν αντιπροτείνεις άλλου είδους συνεργασία, π.χ. κατά περίπτωση?

Link to comment
Share on other sites

καλημέρα,

αυτό βασικά ρωτάω. 

μπορεί να γίνει π.χ. σύμβαση-συμφωνητικό ως συνεργάτης με συγκεκριμένο ύψος αποδοχής, η οποία υπογράφεται για κάθε έργο κατά περίπτωση? δηλαδή να μην υπάρχει δέσμευση για μόνιμη συνεχή συνεργασία αλλά να συνάπτεται συνεργασία με την ανάληψη του έργου (π.χ. κάποιες μελέτες μπορεί να δίνονται με απευθείας ανάθεση)

πρέπει να γίνει συμφωνητικό μόνιμης συνεργασίας με το καθορισμένο συμφωνημένο ύψος αμοιβής? 

τί συνηθίζεται? κάποιου στο φόρουμ διάβασα ότι είναι υποχρεωτικό να είσαι στέλεχος σε εταιρεία ή να υπάρχει πρόσληψη με μόνιμη συνεργασία (παλιά posts). ισχύει κάτι τέτοιο? και γενικά για κάποιον που διαβάζει πρώτη φορά δεν προκύπτει ξεκάθαρα τί ισχύει.

Υ.Γ. οι μελέτες για α' τάξη είναι π.χ. εργασίες ανακαίνισης σε δημόσιο χώρο, διαμορφώσεις με χώρο πρασίνου, κτλ. 

Edited by anavatis
Link to comment
Share on other sites

Το πιο σωστό είναι να κάνεις ιδιαίτερη συμφωνία για κάθε εργασία που θα αναλάβεις. Το μελετητικό πτυχίο το χρειάζεσαι μόνο για να μπορείς να παίρνεις μελέτες του Δημοσίου. Η εργοληπτική επιχείρηση δεν χρειάζεται μελετητικά πτυχία. Εκτός κι αν έχει "κλάδο μελετών", οπότε χρειάζεται το πτυχίο για τη στελέχωση

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

  • 2 months later...

καλημέρα. το μελετητικό Α' τάξης που πήρα (για πρώτη φορά) έχει ισχύ μέχρι το τέλος του έτους. ειναι ετήσια η ισχύς των πτυχίων, τί κάνω μετά τη λήξη? πληρώνεται πάλι παράβολο για ανανέωση? παίζει ρόλο αν μέχρι τότε δεν έχω αναλάβει κάποιο έργο??

 

Edited by anavatis
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.