Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

Χρήση χώρου αυλής ως χώρου στάθμευσης (parking)


eliza.pap

Recommended Posts

Ετσι όπως θέτετε τα πράγματα περί καλής γειτονίας μοιάζει να έχετε δίκιο. Στην πραγματικότητα όμως νομίζω πως είναι λίγο διαφορετικά.

 

Το κτίριο για το οποίο γίνεται λόγος είναι μια διπλοκατοικία τοποθετημένη στο κέντρο του οικοπέδου και ήδη στον ακάλυπτο από τη μία πλευρά του κτίσματος έχει γίνει η ίδια διαδικασία παλαιότερα (κόψιμο κιγκλιδώματος, γκρέμισμα μαντρότοιχου κτλ) όπου και παρκάρει ένα αυτοκίνητο.

 

Το θέμα το βλέπω πρακτικά και δε θα μου φαινόταν παράλογο αν για τη μία θέση παρκαρίσματος που χάνεται στο δρόμο προέκυπταν δύο ή περισσότερες στον ακάλυπτο, έστω και αν η χαμένη του δρόμου ήταν εν δυνάμη δική μου. Ασε που στην πραγματικότητα οι θέσεις του δρόμου που χάνονται είναι δύο, έτσι που έχει κάνει τη ράμπα, η οποία απέχει από αυτή του γείτονά του απόσταση για ένα smart.

 

 

Είμαι ανοιχτή σε γνώμες και συζητήσεις και θα ήθελα να μου πείτε πόσο λογικό βλέπετε το πρακτικό κομμάτι του θέματος.

Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 76
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

άρα το πρόβλημα είναι ότι μια θέση στάθμευσης που δημιουργήθηκε εντός του οικοπέδου κατήργησε μια θέση στάθμευσης στο δρόμο, σωστά;

Δυστυχώς έτσι είναι, δεν υπάρχει κάποια υποχρέωση να δημιουργηθούν περισσότερες απο μια θέσεις. Μην ξεχνάς βέβαια ότι για να είναι απόλυτα σύννομος ο γείτονας σου πρέπει να πάρει άδεια απο το δήμο για την είσοδο του γκαράζ και να πληρώνει κάθε χρόνο το ανάλογο τίμημα... :wink:

Link to comment
Share on other sites

Δεν εμπλέκεται δηλ η πολεοδομία παρά μόνο ο δήμος; Και πώς θα είμαι σίγουρη στην αρχή αλλά και ανά πάσα στιγμή (αφού πρόκειται για ετήσιο τίμημα) ότι είναι σύννομος και ότι η τροχαία θα έχει το δικαίωμα να με γράψει;

 

Αυτό περί πολεοδομίας είναι σίγουρο; Δεν θα πρέπει να δώσει αρχικά εκείνη άδεια, όχι μόνο για τις εργασίες (οι οποίες βέβαια έχουν ολοκληρωθεί), αλλά και για τη νόμιμη ύπαρξή του;

 

Οσον αφορά το δήμο, βάση ποιου νόμου πρέπει να καταβάλλει ετήσιο τίμημα; Από όσο ξέρω, πολυκατοικίες με κανονικό parking, είτε σε pilotis είτε υπόγεια, δεν καταβάλλουν κάτι τέτοιο!

Link to comment
Share on other sites

Αν κατάλαβα καλά στο ίδιο οικόπεδο υπάρχουν 2 είσοδοι για 2 parking.

Αν λοιπόν δεν κάνω λάθος αυτό δεν επιτρέπεται. Σε κάθε οικόπεδο ή σε κάθε Pilotis πρέπει να υπάρχει μία είσοδος-έξοδος των οχημάτων.

 

Όσο για τη πολεοδομία κατά τη γνώμη μου σίγουρα έχει λόγο γι αυτά τα πράγματα διότι πρέπει να εφαρμοσθεί η πολεοδομική νομοθεσία ως προς τις προδιαγραφές των χώρων στάθμευσης όπως π.χ. τη διάταξη των θέσεων στάθμευσης, την είσοδο έξοξο, τη ράμπα ενδεχομένως, το ποσοστό πρασίνου στον ακάλυπτο του οικοπέδου κλπ.

Link to comment
Share on other sites

Συγνωμη ρε παιδια αλλα εχω μια απορια. Απαγορευεται καποιος να βαλει το αυτοκινητο του μεσα στο χωραφι του; Δε μπορει να το βαλει στην αυλη του; Δηλαδη αν εγω δεν αφησω το αυτοκινητο μου στο δρομο αλλα το βαλω στο χωραφι μου κατω απο μια ελια για να εχει σκια, ειμαι παρανομος;

 

Οχι φίλε μου δεν είσαι παράνομος, αλλά δεν έχεις δικαίωμα να απαιτείς να σου αφήνουν ελεύθερη την δίοδο για να μπεις στο οικόπεδό σου :wink: (για εντός πόλεως μιλάω)

 

 

Τώρα για την "μαγκιά" μερικών Δήμων της Χώρας για το νταβατζιλίκη... είναι μάλλον για αυτούς που δεν έχουν οικοδομική άδεια για το πάρκινγκ αλλά θέλουν να έχουν ελέυθερη την δίοδο για να παρκάρουν !!!!

ΕΛλάς το μεγαλείο σου τελειωμό δεν έχει.

Link to comment
Share on other sites

...Σε κάθε οικόπεδο ή σε κάθε Pilotis πρέπει να υπάρχει μία είσοδος-έξοδος των οχημάτων.

 

Κατά βάσιν ναι. Υπάρχει όμως δυνατότητα να εγκριθούν περισσότερες από μία είσοδοι αν θεωρηθεί ότι δεν μπορεί να υπάρξει άλλη συνθετική λύση.

Link to comment
Share on other sites

Οπως το ειπατε στην αρχη εγω καταλαβα οτι απαγορευεται η σταθμευση στο χωραφι.

Εσεις ομως μιλατε για την εισοδο-εξοδο.

 

Αφου ο γειτονας γκρεμισε τη μαντρα για να παρκαρει το αυτοκινητο "με γεια του με χαρα του". Που ειναι το προβλημα; Το προβλημα θα το χει ο γειτονας αν δε μπορει να βγαλει καποια στιγμη το αυτοκινητο του.

Δεν απαγορευεται να παρκαρει καποιος στην εισοδο. Για να απαγορευεται πρεπει να υπαρχει η σχετικη πινακιδα, αλλιως καμια αστυνομια δε θα γραψει κανεναν. Η σχετικη πινακιδα για να ειναι σε ισχυ πρεπει να εχει πανω και καποιους αριθμους (αποφαση του Δημοτικου συμβουλιου, αριθμος αδειας, δεν ξερω ακριβως τι). Αν βαλει καποιος μια ξεκαρφωτη πινακιδα δε λεει τιποτα, ασε που ειναι και παρανομη αν τη βαλει σε δημοσιο χωρο χωρις αδεια.

βεβαια υπαρχει περιπτωση να απαγορευεται το παρκαρισμα για αλλους λογους. π.χ. εγω εχω ανοιξει 3 εισοδους στο χωραφι μου αλλα ο δρομος μπροστα ειναι 4 μετρα και απο τον ΚΟΚ προκειπτει οτι απαγορευεται το παρκαρισμα σε ολο το δρομο αρα και μπροστα στις εισοδους μου.

(περι σταθμευσης βλ. αρθρο 34 του Κ.Ο.Κ).

Link to comment
Share on other sites

Ετσι όπως τα λέτε δηλαδή, εγώ και να παρκάρω μπροστά από την είσοδό του δε θα έχω καμία επίπτωση; Ναι αλλά σε καμία πινακίδα όπου απαγορεύεται το παρκάρισμα δε βλέπω κάποιους αριθμούς (αριθμό άδειας, απόφαση δημοτικού συμβουλίου κτλ).

Link to comment
Share on other sites

Εδω αλλοι βαζουν καφασια και κανουν ολοημερη καταληψη οδοστρωματος θεωρωντας οτι ο δρομος μπροστα τους ειναι παρακολουθημα της ιδιοκτησιας τους και δεν τους μιλαει κανενας. Εχουν προβλημα να βαλουν και μια "πετσινη" πινακιδα ?

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.