Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

Αξίζει να σπουδάσει κανείς Τοπογράφος Μηχανικός;


surveng

Recommended Posts

φίλε surveng στην ελλαδα απο επαγγελματικης αποψης υπερκαλυπτομασται απο τους

πολιτικους μηχανικους.γνωρίζω αρκετους συναδέλφους που σπούδασαν και πολιτικοί μηχανικοί το αντιστροφο δεν συμβαινει ποτέ.επισης οσοι ερχονται απο το εξωτερικό

κανείς δεν σπουδάζει τοπογραφος.πριν το περίφημο νόμο του Τρίτση ηταν χειρότερα

τα πράγματα μετα κάπως κινηθηκαμαι αλλα εσπευσαν οι πολιτικοί μηχ. να βγαλουν

μελετητικα στις Τοπογραφικες Μελετες εχουν ολο το δικαιωμα,και ας μην εχουν διδαχθει

ποτέ πχ φωτογραμμετρία (χρείαζεται στη σύνταξη του Εθνικου Κτηματολογίου) κλπ

καταλήγοντας οπως είναι σήμερα τα επαγγελματικα δικαιωματα και εγώ αναρωτιέμαι

αν αξιζει (αναφέρομαι πάντα απο επαγγελματικης προοπτικης) να σπούδαζει κανείς ΑΤΜ πάντως με τοσα δικαιώματα που εχουν στην Ελλάδα οι Πολιτικοι Μηχανικοί επρεπαι να σπουδάζουν οχι 5 χρόνια αλλα τουλαχιστον 8 οχτώ ,είναι υχεροί οι μπαγάσηδες!!! Ας είναι καλά το ΤΕΕ και ο αγωνιστικος συλλογός μας.Ετσι τα βλέπω εγώ τα πράγματα.

Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 73
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Πάντως, όπως τα λες surveng, δε σε βλέπω και πολύ ενθουσιασμένο με την τοπογραφία και για να νιώσεις καλύτερα πας να βγάλεις κάθε επαγγελματία τοπογράφο μεμψίμοιρο και κακομοίρη .

Link to comment
Share on other sites

Πάντως, όπως τα λες surveng, δε σε βλέπω και πολύ ενθουσιασμένο με την τοπογραφία και για να νιώσεις καλύτερα πας να βγάλεις κάθε επαγγελματία τοπογράφο μεμψίμοιρο και κακομοίρη .

 

καταλαβαίνω τον surveng.Aκόμα και εσυ τομας τα επιχειρήματα σου τα στήριξες στην αγάπη για την επιστήμη και όχι σε κάτι που να ανταποκρίνεται στην αγορά.

Link to comment
Share on other sites

...όπως λέει και ο zavi, που παραδόξως δεν έχει συμμετάσχει, ακόμη, στη συζήτηση..

 

Μα.....εγώ δεν είμαι τοπογράφος...!:)

 

Νομίζω ότι θα συμφωνήσουν κ οι συνάδελφοι ανεξαρτήτως ειδικότητας,το γεγονός ότι κουβεντιάζουμε ή σκοτωνόμαστε εδώ μέσα δεν σημαίνει ότι ασπαζόμαστε τις απόψεις που δημοσιεύουμε κ στην πραγματική μας ζωή.....απλά είναι μία ευκαιρία να σχολιάσουμε θέματα που μας απασχολούν.

 

Τώρα στο θέμα:το αν σκοτώνονται όλοι ή όχι στην αγορά,είναι ένα θέμα τελείως υποκειμενικό.Τα βλήματα που νομίζουν ότι ακόμα είναι φοιτητές,δεν πρόκειται να ωριμάσουν,ξέρω 60άρηδες πολιτικούς που σκοτώνονται ακόμα με αρχιτέκτονες της ηλικίας τους......:lol: Για το αν οι αμοιβές έχουν ξεφτιλιστεί,μπορώ πολύ εύκολα να αποδείξω το αντίθετο.Οπότε,το ύψος της αμοιβής κ η ποσότητα της δουλειάς εξαρτάται από τις εμπειρίες του καθενός μας.......

 

Γενικά πάντως,για το συνάδελφο που ρωτάει,η γνώμη μου είναι ότι δεν έχει τόση σημασία η ειδικότητα,όσο το σφραγιδάκι του ΤΕΕ.Το κουστούμι ''μηχανικός'' είναι η βιτρίνα μας,το μυαλό του καθενός είναι το εμπόρευμά του.Πολύ απλά δεν πρόκειται να πουλήσεις εμπόρευμα αν δεν έχεις βιτρίνα...!!!!!!:D

Link to comment
Share on other sites

Αν εισαι στην 3η λυκειου και εχεις 19.900 μορια και αναρωτιεσαι αν θα γινεις Π.Μ ή Τ.Μ νομίζω πως δεν υπάρχει άλλη λυση απο το να γίνεις Π.Μ γιατι πολύ απλά πάντα διαλέγεις αυτό με τα πιο πολλα δικαίωματα.Και να σαρεσουν πολυ τα τοπογραφικα μπορεις να κανει και εως Π.Μ και οτι άλλο θες. Εγω ιδιαίτερα στην επαρχία εχω δει οτι τα 9 στα 10 γραφεια πολιτικών μηχανικών γράφουν οτι κάνουν και τοπογραφικα. Αν ποτε αλλάξει ο νόμος και σταματησει η αλληλοκαλυψη μεταξύ των πολυτεχνειακών σχολών, τότε πρέπει να διαλέγεις ότι σου αρέσει. Δυστυχώς για μένα έτσι λέει σημερα η ψυχρή επαγγελματική λογική. Να διαλέγεις ότι εχει πιο πολλα δικαιώματα για να εχεις πιο πολλες πιθανότητες να βγαλεις λεφτα.

 

 

Υ.Γ Βέβαια θα μου πεις και τι να κάνουν οι αλλες ειδικοτητες. να πνιγουν? Οποιος αγαπά τη δουλειά του και θέλει να γίνει εξαιρετικός σε ενα αντικειμενο (π.χ. τοπογραφικα, αρχιτεκτονικα κτλ) διαλέγει αυτο που θέλει και δεν σκεφτεται τιποτε αλλο.Οπως ειπα η λογική λιγο απολα είναι της αρπαχτης κτλ. Αλλα δυστυχως στην Ελλάδα αυτα γινονται

Υ.Γ2 Συμφωνω επίσης απόλυτα μ ετη γνωμη του chironis

Link to comment
Share on other sites

Όταν ήμουν φοιτητής στους Τοπογράφους πίστευα ότι επέλεξα ένα πολύ καλό επάγγελμα.Όντος είναι πολύ ενδιαφέρον αλλά και αυτό όπως όλα τα επαγγέλματα.

Το θέμα είναι μόλις βγεις στην αγορά εργασίας.Έχει καλή αποκατάσταση αλλά με όρους.Έγω δουλεύω σε εργοτάξιο και πραγματικά νιώθω οτι ζώ για να δουλεύω.

Εχω συνεχώς ένα άγχος , μια συνεχόμενη ένταση και μισθολογικά όχι και πολλά.Και αναρωτιέμαι αξίζει!Έχω χάσει την χάρα της κατασκευής και της δουλειάς , σε αρκετά μικρή ηλικία.Δεν προλαβαίνω ούτε να βγω και είμα μακριά απο το σπίτι μου.Απο την άλλη λέω ευτυχώς που έχω και δουλειά οταν άλλοι δεν έχουν τίποτα.Και αναρωτίεμαι αν είναι πάντα έτσι επέλεξα σωστά;Αυτό βέβαια υπάρχει για τους πιο πολλούς μηχανικούς οπότε δε θα σε συμβουλέψω για το τι να επιλέξεις.Επέλεξε αυτό που σου αρέσει και όταν βγείς στην πιάτσα όλα δύσκολα θα είναι.

Link to comment
Share on other sites

surveng δεν είναι καθόλου απογοητευτικά τα πράγματα.

μια χαρά επαγγέλμα είναι και με πολύ ενδιαφέρον

 

μη μασάς πουθενά και άστους να λένε

η δουλειά θα σε γοητεύσει όταν δεις

για πρώτη φορά θέα από ψηλό τριγωνομετρικό,

όταν στήσεις μόνος σου το πρωτο μικρό δικό σου εργοτάξιο

ακόμα και όταν κάνεις την πρώτη σου πατάτα και θα τρέχεις να το μαζέψεις

 

καλή συνέχεια σου εύχομαι

 

fatus olus

Link to comment
Share on other sites

Κατανοώ και αναγνωρίζω πάντως απόλυτα τις συγκεκριμένες ανησυχίες του κάθε φοιτητή που δε βλέπει φως επαγγελματικό μελλοντικά σε αυτό που σπουδάζει! Έχει άλλη ομορφιά η φοιτητική ζωή και σίγουρα καλύτερη ακαδημαϊκή απόδοση όταν γνωρίζει κανείς ότι δεν είναι μαύρη η κατάσταση έξω εκεί όταν τελειώσει! Ειδικά εδώ στο Ελλάδα που τον πηδάνε στις εξεταστικές τον φοιτητή οι κομπλεξικοί μας καθηγητές, γιατί στο εξωτερικό η βάση μαζεύετε πιο εύκολα - όταν έχεις διαβάσει σίγουρα θα την πιάσεις! Τις έχω ζήσει και τις δύο καταστάσεις και μπορώ να εντοπίσω ψυχολογικά τη διαφορά! Και κάθεται να διαβάσει το βράδυ για να γράψει ο φοιτητής και ακούει το κρεβάτι του μη-σπουδασμένου γείτονα να τρίζει, και αναρωτιέται αν πραγματικά αξίζουν όλα αυτά! Ειλικρινά δε γνωρίζω, ακόμα στην αμφιβολία είμαι κι εγώ... αλλά αυτό το "η ζωή δεν έχει πρόβες... μία κι έξω..." που αναφέρθηκε νωρίτερα με προβλημάτισε πολύ! Πάντως έχω γνωρίσει ΑΤΜ που έχουν ασχοληθεί με την κατασκεύη και έχουν πάει αξιοζήλευτα καλά! Όπως επίσης αυτό το "ότι δεν έχει τόση σημασία η ειδικότητα, όσο το σφραγιδάκι του ΤΕΕ" που αναφέρθηκε επίσης, μάλλον πως είναι μεγάλη αλήθεια! Εγώ καλή τύχη σε όλους αυτούς τους φοιτητές μέσα από την καρδιά μου θα ευχηθώ... και να μη μασάτε μάγκες γενικά στη ζωή σας! Έτσι να τα γράφω να τα διαβάζω κι εγώ...

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.