Μετάβαση στο περιεχόμενο
Newsletter: Ημερήσια τεχνική ενημέρωση από το Michanikos.gr ×

Αποστάσεις δεξαμενών νερού από όρια γηπέδου σε εκτός σχεδίου περιοχές


Χ Επισκέπτης 1

Recommended Posts

Για μια δεξαμενη αποθηκευσης νερου, απο σκυροδεμα, κατασκευασμενη εξ ολοκληρου επανω στο εδαφος, σε εκτος σχεδιου περιοχη, ποιες ειναι οι αποστασεις απο τα ορια του γηπεδου?

Link to comment
Share on other sites

  • 2 years later...

Καλησπέρα συνάδελφοι, 

να ρωτήσω και γω...

Αποστάσεις δεξαμενών νερού Υπέργειες από όρια γηπέδου σε εκτός σχεδίου περιοχές. Να εξηγήσω: είναι βάση σκυροδέματος και μεταλλική δεξαμενή πυρόσβεσης υπέργεια πακτωμένη επάνω στη βάση. Μπορεί να είναι 1μ απο τα όρια? Μετράει κάλυψη - δόμηση?

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

@axoudala γενικά από τη νομοθεσία δε προβλέπεται τοποθέτηση υπέργειων δεξαμενών νερού στον υποχρεωτικό ακάλυπτο / στις πλάγιες αποστάσεις (ορισμένες εξαιρέσεις για πισίνες). Αντ'αυτού επιτρέπεται η υπογειοποίηση τους στον ακάλυπτο (δεξαμενές πυρόσβεσης, λυμάτων, βιολογικών).

Ωστόσο, οι δεξαμενές αυτές συνήθως συνοδεύονται από κάποιο μηχανοστάσιο (αντλητικό συγκρότημα, φυσητήρες, ηλ. πίανακες). Δεν έχω δει ειδική μνεία στη νομοθεσία για εξαίρεση των στοιχείων αυτών από την απαγόρευση τοποθέτησης στον ακάλυπτο (πάλι εξαίρεση για τις πισίνες). Αυτό σημαίνει ότι ο εξοπλισμός πρέπει να τοποθετηθεί κάποιες φορές σε μεγάλη απόσταση από την δεξαμενή...

Αν κάποιος συνάδελφος γνωρίζει κάποια διάταξη, για τις περιπτώσεις αυτές...

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

  • 10 months later...

Καλησπέρα, στον ακάλυπτο χώρο βιομηχανικου κτιριου (εντός βιομηχανικου πάρκου και όχι εκτός σχεδίου) θα τοποθετηθούν περίπου 100 πολυεστερικες δεξαμενές για αποθήκευση ελαιων. Αυτές οι δεξαμενές είναι περίπου 3μ ύψος η καθεμία και 2,5μ διάμετρο. Στην κορυφή αυτών θα γίνει ένα είδος παταρωματος με μεταλλικό σκελετό από κάτω ώστε να υπάρχει άμεση πρόσβαση στα στομια που έχουν στη κορυφή. Αν τις τοποθετήσω απλά στο έδαφος δεν μετράνε σε κάποιο συντελεστή γιατί θεωρούνται κινητές. Αν φτιάξω το πατάρι αυτό που θα έχει ξύλινα μαδερια προσμετράει κάπου (από κάτω δεν θα υπάρχει πρόσβαση)? Αν ναι πως το χαρακτηρίζω στην άδεια και με την πλάγια απόσταση υπάρχει πρόβλημα ή μπορώ να κολλήσω στο όριο? 

 

Ευχαριστώ 

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.