Μετάβαση στο περιεχόμενο

Αποτύπωση ομόρων;


Recommended Posts

η αλήθεια είναι(για να μην υπερβάλουμε κιολας) οτι η λύση της εφαρμογής του τοπογραφικου της άδειας είναι μερικές φορές όχι μια επιλογή αλλά η απαραίτητη λύση σε πραγματικές συνθήκες δουλειάς. αντιλαμβάνομαι το πνεύμα των προλαλισάντων(!) συναδέλφων αλλά παρόλα αυτά δεν αισθάνομαι ουτέ θέλω να παίξω τον ρόλο του εισαγγελέα που εξαιτίας μου θα πάει ο γείτονας του πελάτη μου στα αυθαίρετα.

Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 45
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Γιατί ειναι αυτόματη η διαδικασία του να παει στα αυθαίρετα? Απλά επειδη εχει εμφανιστέι σε τοπογραφικό του γειτονα έιτε για άδεια έιτε για μεταβίβαση?

Δεν χρειάζεται να γίνει και καταγγελία?

Αλλίως θα πρεπει εκτος απο την αποτύπωση να παρεις και της αδειες των γυρω για να μην καψεις κανένα.

Αλήθεια την αποτύπωση των ομόρων κτισμάτων γιατι τι ζητάνε αφου υποτιθεται ότι γινεται μονο για την αρτιότητα του γειτονικού οικοπέδου?

Link to comment
Share on other sites

Και επανέρχομαι στην νομοθεσία.

Η αποτύπωση όμορων πρέπει να γίνεται αν υπάρχουν προβληματικά όμορα οικόπεδα.

Το πως ο μηχανικός θα ελέγξει αν υπάρχουν προβληματικά όμορα, είναι δικό του θέμα. Αν υπάρχουν τότε θα προβεί σε αποτύπωση αυτών ώστε να τεκμηριώσει πως σωστά αιτείται την οικοδομική άδεια.

Εγώ αυτό καταλαβαίνω όταν διαβάζω την νομοθεσία.

Link to comment
Share on other sites

  • 6 years later...

Για έκδοση άδειας δόμησης εντός προυφισταμένου του 23 μου ζητανε απο την πολεοδομία αποτυπωση ολων των ομμορων ιδιοκτισιών

Τελικά υπαρχει σαφής εκγυκλιος που να ξεκαθαρίζει αν οντως απαιτείται για προ του 23 και οικισμους κατω των 2000 χωρις εγκεκριμενο σχεδιο?

Link to comment
Share on other sites

  • 2 years later...

Καλησπέρα σας συνάδελφοι,

α. σε οικισμό χωρίς ρυμοτομικό, πράξη εφαρμογής κτλ, για την σύνταξη συμβολαίου απαιτείται η αποτύπωση των όμορων οικοπέδων?, και αν ναι τι πρέπει να αναγράφεται, π.χ. εμβαδόν όμορου κτλ (αν υπάρχει εγκύκλιος, νόμος που να το διευκρινίζει), και γενικότερα ο προβληματισμός πως μπορεί ένας συνάδελφος να απεικονίζει όμορη ιδιοκτησία χωρίς υπόδειξη από τον εκάστοτε ιδιοκτήτη...

β. Παρομοίως , για έκδοση οικοδομικής άδειας απαιτείται η αποτύπωση των όμορων?, (από τι ξέρω υπάρχει μια απάντηση της δοκκ που το αναφέρει ως προυπόθεση, υπάρχει όμως κάποια εγκύκλιος, νόμος?)

Edited by zulumpo
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.