Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

Μετατροπή Παλαιού ΗΑΤΤ σε Ε.Γ.Σ.Α.


vagelis_bl

Recommended Posts

Αγαπητέ συνάδελφε papanagnos.

Το "αδαείς και επαΐοντες" είναι μια γενική και αδιαμφισβήτητη διαπίστωση για το φόρουμ.

Σε καμιά περίπτωση δεν είχε στοχευμένο αποδέκτη και δη εσένα. Ο συνάδελφος ΘΕΟΧΑΡΗΣ με την μέχρι τώρα πορεία του στο φόρουμ μας έχει αποδείξει πολλάκις την θεωρητικη και πρακτική του κατάρτιση. Εάν έχεις κάποιες διαφωνίες στη μεθοδολογία πεδίου.... μπορείς να μας τις αναπτύξεις τεκμηριωμένα και να είσαι σίγουρος ότι εάν έχεις δίκιο θα αναγνωρισθεί.

Στο κάτω κάτω ο σκοπός του φόρουμ αυτός είναι.

Το ποιός έχει μεγαλύτερο ... κοντέρ στις αποτυπώσεις είναι ενδεικτικό της πείρας κάποιου όχι όμως αποδεικτικό ορθής εφαρμογής θεωρίας....

Αναμένουμε με ενδιαφέρον τις απόψεις σου καθώς και του ΘΕΟΧΑΡΗ στα εν λόγω πεδία εφαρμογής.

Link to comment
Share on other sites

συνάδελφε panagiwtis papanagnos

αν έχεις δουλέψει σε αυτά που αναφέρεις τότε με γνωρίζεις σίγουρα

και επομένως θα καταλάβεις σίγουρα και σύντομα ότι δεν είμαι θεωρητικός του γραφείου,κάθε άλλο

τα ξαναλέμε στο φόρουμ η απο κοντά αν μπορέσω χρονικά να ανταποκριθώ στη πρόσκλησή

σου

Link to comment
Share on other sites

λοιπο φιλε vagelis_bl μπορεις να κανεις το εξης(προυπόθεση να εχεις gps)...μετετρεψε σε εγσα ανεξαρτητος μετατόπισης...περνα σε ενα dxf το μετατρεμενο αρχειο και πηγαινε στο αγροτεμαχιο...αποτυπωσε μια κορυφη του αγροτεμαχιου και κανε στο χειριστήριο move το dxf αρχειο σου να ερθει και να κουμπώσει στη κοινή κορυφη..πηγαινε μετα σε αλλη κορυφη αποτύπωσέ την και κανε rotate το σχεδιο σου ωστε να κουμπώσει επάνω στην κορυφη 2 που αποτύπωσες...μετα για τσεκάρισμα χαραξε τις υπόλοιπες..η απόκλισή σου θα είναι συν πλην 1 εκατοστό...δεν χρειάζεται άγχος, δεν υπάρχει πρόβλημα που να μην εχει λυση..!

 

Και μ' αυτόν ακριβώς τον τρόπο θα συνεισφέρεις στο να αυξηθεί το εισόδημα όσων γνωρίζουν την σωστή αντιμετώπιση παλαιών διανομών και αναδασμών δουλεύοντας είτε σαν τεχνικοί σύμβουλοι ή σαν πραγματογνώμονες για να ξεμπλέξουν την κάκιστη εφαρμογή που έκανες.

Link to comment
Share on other sites

@papanagnos συνάδελφε, δεν είμαστε 'δώ για να παραθέσουμε τα παράσημά μας σε κοινή θέα.

 

Είπες τη γνώμη σου, τη διαβάσαμε, όλα καλά ως εκεί.

 

Ο συνάδελφος Τοπογράφος Θεοχάρης έπαθε κρανιοεγκεφαλική κάκωση με τη μεθοδολογία σου. Όλα αποδεκτά ως εδώ.

 

Ο ΓκουρουΤόπο σωστά μας το έθεσε ευγενικά, "Στην κουβέντα ... μέσω των επιστημονικών τεκμηριώσεων.... διαφαίνεται ποιος έχει τη γνώση και το κύρος και ποιος όχι και ο κάθε ένας ενδιαφερόμενος ακολουθεί αυτό που του φαίνεται τεκμηριωμένο"

 

Συμφωνώντας με την τεχνική της επίθεσης κατά Θεοχάρη, πράγμα που έχει εξαντληθεί σε άλλα πόστ, σε θερμοπαρακαλώ να αναθεωρήσεις τη στάση σου που ενέχει λίγη "υπερηφάνεια". Και το λίγο ποτέ δεν πείραξε, το πολύ είναι βλαβερό. Ρέπει στην αλαζονεία.

 

Αυτά από ένα συνάδελφό σου.

 

@kasvan σωστόοοοοοοος, αν το εννοείς όπως το "διαβάζω" εγώ...

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Αγαπητοί Συνάδελφοι,

 

Επανέρχομαι μετά από καιρό στο θέμα, αφού δούλεψα αποκλειστικά διά επιθέσεως να σας πω τα αποτελέσματα της δουλειάς μου και να συζητηθεί όσο διεξοδικότερα γίνεται προς κοινό όφελος όλων μας.

Αφού λοιπόν αποτυπώσα σε Ε.Γ.Σ.Α. δρόμους ρέμματα παλιές μάντρες και ότι άλλο παλιό υπήρχε στην ύπαιθρο σε απόσταση 2km από την περιοχή ενδιαφέροντος μου, το οποίο φαινόταν στα σχέδια του Υπουργείου Γεωργίας επιχείρησα να κάνω την πρώτη ''επίθεση'' της αποτύπωσης μου στα σχέδια του Υπουργείου. Οι δουλειές που είχα ήταν δυό το ένα τεμάχιο σε μία θέση και 5 τεμάχια από μία ζώνη της παλιάς διανομής σε μία άλλη θέση 350 μέτρα δυτικότερα από το πρώτο. Το πρώτο που παρατήρησα ήταν ότι η απόσταση από την μία σταθερή κορυφή του πρώτου τεμαχίου σε σχέση με μία γνωστή πλευρά από την δεύτερη ομάδα τεμαχίων ένω στους χάρτες μετρώντας την με κλιμακόμετρο ήταν 347,5 μ. στην πραγματικότητα έξω ήταν 312,35!!!!!!!!!! 35,15 μ. διαφορά!!!!! επίσης η πλευρά της ζώνης των τεμαχίων αθροίζοντας όλες τις πλευρές στο χαρτί όπως μοιράστηκαν ήταν 312μ. και έξω το πρώτο τεμάχιο από το τελευταίο που σύμφωνα με τους ιδιοκτήτες είναι σωστά είχε απόσταση 337 μ.!!!!! 25 μέτρα διαφορά.

Αν δεν σας ζάλισα και τα περιέγραψα με ανοχική λεπτομέρεια περιμένω απόψεις!!! Τρομερή εντύπωση μου κάνει ότι οι δύο διαφορετικές δουλειές (θέσεις ενδιαφέροντος) απέχουν μεταξύ τους 35 μ. Μου φαίνεται απίστευτο κάποιο από τα χώραφια να ''κουνήθηκε'' τόσο πολύ! Όταν ''κουνάω'' την διαφάνεια με την εκτύπωση της μέτρησης μου αυτά τα 35 μέτρα οι ζώνες ''κουμπώνουν'' τέλεια. Τα ξαναλέμε.

Link to comment
Share on other sites

Επειδή τέτοιου είδους διαφορές θα βρείς πάρα πολλές σε όλες σχεδόν τις διανομές που έγιναν προ μισού αιώνα και πλέον ....

εγώ θα σε συμβούλευα να κάνεις τοπική εφαρμογή της διανομής.Σίγουρα η διανομή υπάρχει αλλά το πως έγινε η εφαρμογή της στο έδαφος ... διαφέρει. Ναι μεν νομικά κάποιος είναι κάτοχος μιας έκτασης που περιγράφεται με τον αριθμό τάδε στο διάγραμμα αλλά το θέμα είναι εφαρμόσθηκαν τα όρια σε όλη τη διανομή??? Χαράχθηκαν από τοπογράφους έστω και με τα πενιχρά μέσα της τότε εποχής???

Συμπερασματικά ... δεν μπορείς να πας σε κάποιον που καλλιεργεί το χωράφι που βρήκε από τον παππού του να του πεις να μετακινηθεί 35μ παραπέρα!!!!!!!

Αυτή είναι η προσωπική μου άποψη επί του θέματος

Link to comment
Share on other sites

vagelis_bl δεν αναφέρεις πουθενά (αν δεν κάνω λάθος) τα αγροτεμάχια είναι κλήροι ή ιδιοκτησίες;

 

Επίσης:

 

1. Συντεταγμένες οροσήμων που να κλείνουν την περιοχή ενδιαφέροντος πήρες;

2. Τιμές από παλαιά τριγωνομετρικά που να υπάρχουν και σε ΕΓΣΑ87;

3. Είναι δυνατόν να ανακατασκευάσεις το χάρτη της Διανομής στη Θέση ενδιαφέροντος από τις συν/νες των οροσήμων και παράλληλες ή κάθετες γραμμές;

4. Εξάρτησες την αποτύπωση σου από παλαιό τριγωνομετρικό;

Link to comment
Share on other sites

Ρε συ Kasvan .... καλά τα λες!!!

όμως εάν και εφόσον υπάρχουν αυτά..... και η εφαρμογή στο έδαφος δεν έχει γίνει όπως έπρεπε... τί κάνεις????

και η νομή τόσων δεκαετιών....??????

Link to comment
Share on other sites

Αν είναι κλήροι;

Αν έκανε χονδροειδές σφάλμα κάπου ο vagelis με παλαιές και νέες τιμές ή στη σχεδίαση της διανομής;

 

Γι' αυτό τα ρωτάω...

Link to comment
Share on other sites

Guest
Αυτό το θέμα πλέον έχει κλείσει για περαιτέρω απαντήσεις.
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.