Μετάβαση στο περιεχόμενο
Newsletter: Ημερήσια τεχνική ενημέρωση από το Michanikos.gr ×

Μετατροπή Παλαιού ΗΑΤΤ σε Ε.Γ.Σ.Α.


vagelis_bl

Recommended Posts

Το meremetation είναι κάποια δυνατότητα του GPS σου συνάδελφε??? :smile: :-)

 

«μερεμετούμε- μπαλαμουτιάζουμε».

 

meremetation - balamoutation !

Link to comment
Share on other sites

Συνάδελφε Dimitriσ80 εγω τη λέξη «μπαλαμουτιάζω» τη χρησιμοποίησα για την περίπτωση που κάποιος έχει βρει ΕΤΟΙΜΟ τοπογραφικό και προσπαθεί με (διάφορους τρόπους) να το φέρει σε περιβάλλον- Σύστημα ΕΓΣΑ87. Καμιά σχέση με τα g.p.s. Εγώ απλός είπα ότι οι οριοθετήσεις κληροτεμαχίων πρέπει να γίνονται με το ταχύμετρο και όχι με GPS. Το merimetation δεν είναι λειτουργία του GPS.

Καληνύχτα

Link to comment
Share on other sites

Συνάδελφε, μην αφήνεις την κρίση να επηρρεάζει το χιούμορ μας!! Προφανώς έκανα πλάκα γιατί μου άρεσε η λεξιπλασία merematation του συναδέλφου Kane!!

Link to comment
Share on other sites

Σας ευχαριστώ όλους για τις γνώμες σας με βοηθήσατε πάρα πολύ θα κάνω την εφαρμογή που προτείνεται και θα κάνω έλεγχο σε υφιστάμενα όρια/φράχτες να δω τα αποτελέσματα.ευχαριστώ πολύ συνάδελφοι

Link to comment
Share on other sites

  • 3 months later...

Ζητώ συγνώμη προκαταβολικά άν έχω κάνει ποστ σε λάθος μέρος. Είναι η πρώτη φορά που κάνω ποστ στο forum. Έχω ένα παρόμοιο προβλημα. Βρίσκομαι στην περιοχη της Γουμένισσας στο νομο Κιλκίς. Με το φ και λ που μου δινει το ΗΑΤΤ, τους μετασχηματισμούς με πετάει στο νομο Πέλλας. Έχω κατεβάσει το Coords.gr και το ΤΟΡΟ. Μου είπαν για να χρησιμοποιήσω το ΤΟΡΟ εκτός απο φ και λ του 50 του ΓΥΣ θέλω και το κέντρο διασποράς, το οποίο λόγω της απειρίας ή άγνοιας, καθότι δεν είμαι τοπογράφος και μόλις άρχισα να ασχολούμαι, δεν ξέρω καν τι είναι και από που θα το πάρω. Εκλιπαρώ για μια απάντηση.

Link to comment
Share on other sites

Συνάδελφε, δύο τρόποι υπάρχουν (εκτός απ'τις μετρήσεις που ειναι το ορθότερο).

 

α) Ο χάρτης του Υπ.Γ. που εχεις στα χέρια σου εχει τιμές φ - λ στο μικρό κέντρο Ηαττ. Κανεις λοιπόν την αλλαγή κέντρο Ηαττ (Δε γινεται με Coords) απο μικρό σε μεγάλο. Ρωτησε καποιο τοπογραφο ποιο ειναι το μεγάλο κέντρο, γιατί λογικά δε θα έχεις το βιβλιαράκι με το υπόμνημα των χαρτών.

Επειτα, τα μεγάλα Ηαττ τα βάζεις στο Coords (και σαν ελεγχο σου βγαζει το μεγάλο κέντρο πχ) και σου δίνει τις ΕΓΣΑ, οι οποίες θα έχουν κάποια διαφορά μέτρων.

 

β) Ο 2ος τρόπος ειναι, αν εχει κάποια κοινά σημεία σε Ηαττ, ΕΓΣΑ, συνήθως βάθρα ΓΥΣ να κανεις ενα copy paste, move, rotate στο Autocad. Σίγουρα καλύτερος απο τον επανω τρόπο, αλλά πρεπει να διαθέτεις αρχείο και πάλι δεν ειναι πανάκεια, επειδή δεν μπαίνει μέσα ο συντελεστής κ.

Link to comment
Share on other sites

Ευχαριστώ για την απάντηση, αλλά μήπως θα μπορούσες να με κατατοπήσεις λίγο περισσότερο; Σ' αυτή την περιοχή που δουλεύω οι τοπογράφοι που ξέρουν δεν μοιράζονται. Μήπως μπορείς να μου πεις που θα βρω αυτό το βιβλιαράκι που λες ή αν ξέρεις που θα βρω τα μεγάλα κέντρα;

Link to comment
Share on other sites

To 1o βήμα ειναι να πάς στην τοπογραφική! Εκεί δε κοιτάνε, αν εισαι ΑΤΜ ή ΠΜ ή ΤΕ και πάει λέγοντας.

 

Το μεγάλο κέντρο πάλι, μπορείς να το βρείς με δοκιμή. Πας στο σαιτ του κτηματολογίου, τσιμπας μια ΕΓΣΑ κοντά στο συνοικισμό, τη βάζεις στο Coords και σου βγάζει σε πιο μεγάλο κέντρο είσαι.

 

Στη πε΄ριπτωση σου είσαι στο "Γιαννιτσά 40.45 -1.15". Κανε και τον έλεγχο σου. Για τη μετατροπή μικρού μεγάλου HAtt ψάξε ενα free προγραμματάκι το HattXchanger αν θυμάμαι καλά. Συνάδελφος ΑΤΜ θαρρώ πως το είχε φτιάξει.

 

Ποιοί τοπογράφοι δουλεύουν εκεί και δε σε εξυπηρετούν;

 

Υ.Γ. επίσης, τη μετατροπή αυτή που θα την χρησιμοποιήσεις;

Edited by Kane
Link to comment
Share on other sites

Το κέντρο αυτό το έχω. Aυτό είναι που βαζω στο προγραμμα του Συγγρου και με πεταει στο νομό Πέλλας. απο κει και πέρα δεν ξέρω πως να προχωρήσω. Oσο για τους τοπογράφους της περιοχης που λες είναι λογικό να μη θέλουν να με βοηθήσουν λόγω του ανταγωνισμού.

Τη μετατροπή αυτή την θέλω για τοπογραφικά για τον νόμο για τα αυθαίρετα. Συγκεκριμένα για προσφυγικά που θα αποκτήσουν τιτλους ιδιοκτησίας από το κράτος. Σ ευχαριστω πολύ συνάδελφε που μπαινεις στον κόπο να με βοηθήσεις.

Link to comment
Share on other sites

Εχεις κάνει τη μετατροπή απ'το μικρό hatt στο μεγάλο; Του συγγρού το πρόγραμμα παίρνει απευθείας το μεγάλο hatt, οπότε προσοχή! Οι τιμές που έχεις αποτυπώσει είναι στο μικρό κέντρο της ευρύτερης περιοχής. Αν τις μετατρέψεις στο μεγάλο, μετά τις κάνεις ΕΓΣΑ.

 

Μήπως κανεις κατι λαθος; δώσμου μια συν/νη και το μικρό κέντρο να κανω μια δοκιμή. Πάντως γνωρίζεις πως υπάρχουν αποκλίσεις μέτρων έτσι; Το ορθότερο ειναι να αποτυπωθούν με τιμές ΕΓΣΑ ή να κάνεις το 2ο που ειπα. Αλλα για το 2ο αν εισαι νέος, χλωμόν.

 

Δουλεύει μήπως εκεί κάποιος μαυρ....;

Link to comment
Share on other sites

Guest
Αυτό το θέμα πλέον έχει κλείσει για περαιτέρω απαντήσεις.
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.