Μετάβαση στο περιεχόμενο
Newsletter: Ημερήσια τεχνική ενημέρωση από το Michanikos.gr ×

Προιστάμενος μηχανικού στο Δημόσιο


Kostas K.

Recommended Posts

Ναι, πολύ πιθανόν αν ακολουθεί άτομο (μπορεί και) με λιγότερα χρόνια, Π.Ε., με αποδεδειγμένες όλες τις προϋποθέσεις (γλώσσες, ΜΔΕ κλπ) και με καλή βαθμολογία στις ετήσιες (αν δεν κάνω λάθος) αξιολογήσεις.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Ευχαριστώ για το ενδιαφέρον όλων σας.

Διευκρινίζω εδώ πως ο συγκεκριμένος προϊστάμενος έχει πτυχίο από την τεχνική σχολή "Ευκλείδης" από την εποχή που ήταν ιδιωτική και 2ετούς φοίτησης, πριν γίνει ΚΑΤΕΕ, διορίστηκε στο δημόσιο σε άσχετη ειδικότητα ως ΔΕ (κλητήρας, ας πούμε...) και κατάφερε τα τέλη της δεκαετίας του 80 να κάνει μετάταξη ως τεχνικός ΤΕ...

Και δεν έχει ιδέα από δημόσια έργα και συναφείς διαδικασίες, και δεν το λέω από εμπάθεια. Κάθε άλλο, τον συμπαθώ τον άνθρωπο... Όμως, κάθε φορά που έρχεται έγγραφο από ΥΠΕΧΩΔΕ, δεν το διαβάζει καν γιατί δεν το καταλαβαίνει και το χρεώνει κατευθείαν σε μένα...

Και ο οργανισμός της υπηρεσίας, αλλά και ο δημοσιοϋπαλληλικός κώδικας, δίνουν ουσιαστικά προβάδισμα στα χρόνια υπηρεσίας.

Ένα ακόμα χαρακτηριστικό παράδειγμα: Στην ίδια υπηρεσία, σε τμήμα υψηλής τεχνολογίας της υποδιεύθυνσης τεχνικού, τοποθετήθηκε προϊστάμενος ένας θερμαστής ΔΕ (!) ενώ ήταν υποψήφιοι και μια μοδίστρα ΔΕ (!!) και ένας οδηγός ΔΕ (!!!), όλοι τους με α βαθμό, ενώ υπάρχει υπάλληλος ΤΕ με ακριβώς τις σπουδές που απαιτούνται αλλά είναι βαθμού γ και δεν μπορεί να είναι προϊστάμενος του χώρου που γνωρίζει καλύτερα από κάθε άλλο. Και αυτό το άτομο έχει τώρα για προϊστάμενο τον θερμαστή...

Δεν μεμψιμοιρώ πλέον, ούτε μυξοκλαίω. Περνάω καλά στη δουλειά μου και νοιώθω πως προσφέρω ότι είναι δυνατόν από τη θέση που βρίσκομαι, ενώ το διασκεδάζω και με τα τραγελαφικά που πολύ συχνά συμβαίνουν. Αλλά καμιά φορά αναρωτιέμαι κιόλας: που πάμε βρε παιδί μου???...

Link to comment
Share on other sites

Συνάδελφε Kostas K. (συμπεραίνω ότι είσαι μηχανικός από το μήνυμα #1, αν και δεν το γράφεις στο προφίλ σου, όπως ζητούν οι συντονιστές),

Στο τελευταίο σου μήνυμα περιγράφεις την υπηρεσιακή διαδρομή του συγκεκριμένου υπαλλήλου ως εάν τα βήματα εξέλιξής του να είναι παράνομα και σκανδαλώδη. Δεν λέω ότι οι εξελίξεις στο δημοσιοϋπαλληλικό χώρο γίνονται με καθαρά αξιοκρατικά κριτήρια, όπως θα έπρεπε, αλλά δίνεις ιδιαίτερη έμφαση στα βήματα αυτά σαν να υπονοείς σκάνδαλο. Δηλαδή γι' αυτόν και μόνο χαρακτηρίστηκε η συγκεκριμένη σχολή ως ΚΑΤΕΕ?, αυτός και μόνο διορίστηκε στο δημόσιο με άλλη ειδικότητα?, αυτός και μόνο έκανε μετάταξη στο δημόσιο?, αυτός συνέταξε τον οργανισμό λειτουργίας της υπηρεσίας? αυτός ...?

 

Φαντάζομαι ότι διορίστηκες πρόσφατα στο δημόσιο και μάλιστα σε μια υπηρεσία που παρουσιάζει στρεβλώσεις σε ότι αφορά την εξέλιξη ενός μηχανικού, δηλαδή δεν βρίσκεσαι μια υπηρεσία που εργάζονται, κυρίως, μηχανικοί, και, είναι φυσικό, να αισθάνεσαι (επιστημονικά) μειωμένος στο χώρο αυτό.

 

Νομίζω ότι το καλλίτερο που έχεις να κάνεις είναι να είσαι σωστός στη δουλειά και στα καθήκοντά σου, να προσπαθείς συνεχώς να αποκτάς εμπειρίες και να μαθαίνεις όχι μόνο το αντικείμενο της συγκεκριμένης υπηρεσίας αλλά και όλου του δημόσιου φορέα, στον οποίο αυτή εντάσσεται, γιατί όλα αυτά θα σου χρειαστούν στο μέλλον, αφού αποφάσισες να απασχοληθείς επαγγελματικά και να κάνεις σταδιοδρομία στο δημόσιο.

 

Σου εύχομαι καλή σταδιοδρομία.

Link to comment
Share on other sites

Ναι ΜΑΚΑΡ, είμαι μηχανικός... Και βρίσκομαι ήδη 7 χρόνια στο δημόσιο, και επέβλεψα έργα συνολικής αξίας άνω του 1.000.000 ευρω τα πρώτα 3 χρόνια. Μετά σώθηκαν τα χρήματα.... Εκπόνησα τουλάχιστον 5 μελέτες, οι οποίες έμειναν στα χαρτιά λόγω έλλειψης κονδυλίων. Και είχα τριετή εργοταξιακή εμπειρία πριν διοριστώ, χώρια οι οικοδομικές άδειες που είχα εκδώσει... Καταλαβαίνεις λοιπόν πως έχω αρκούντως επαρκή άποψη για τα πράγματα και για τη λειτουργία του δημοσίου, η οποία βεβαίως εμπλουτίζεται με τον καιρό.

Όσο για το αν η περίπτωση που περιγράφω είναι η μοναδική ή όχι, σίγουρα είναι η μοναδική που να ξέρω εγώ και που εν δυνάμει μπορεί να με επηρεάσει. Ευτυχώς, έχω το σθένος και την εμπειρία να ανταπεξέρχομαι σε τέτοιες καταστάσεις. Πολλοί νέοι όμως συνάδελφοι δεν έχουν, και συχνά μπορεί να πέφτουν θύματα εκμετάλλευσης μέσα στο δημόσιο και να φοβούνται να σταθούν στο ύψος των περιστάσεων. Ξέρω και τέτοιες περιπτώσεις... (Ηλεκτρολόγος να επιβλέπει οικοδομικά, φερ' ειπείν...). Γι' αυτό και όλο το τόπικ.

Καλή σταδιοδρομία και σε εσένα και ευχαριστώ για την απάντηση.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.