Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

Μητρώο μελών ΕΕΤΕΜ


panospsychogios

Recommended Posts

Καλησπέρα σε όλους. Εδώ και μερικές μέρες μάταια προσπαθώ να βρω στο διαδίκτυο κάποια ιστοσελίδα επίσημου φορέα στην οποία να δημοσιεύεται το Μητρώο Τεχνολόγων Μηχανικών μελών ΕΕΤΕΜ, κάτι αντίστοιχο δηλαδή με το Μητρώο των Διπλωματούχων Μηχανικών που ανακοινώνεται στην επίσημη ιστοσελίδα του ΤΕΕ. Ο λόγος που κάνω αυτήν την αναζήτηση είναι διότι υπέπεσε στην αντίληψή μου ένα “εξαρτημένο τοπογραφικό σκαρίφημα” (δεν αναφέρεται εάν είναι σε ΕΓΣΑ ’87), όπως αυτά που υποβάλλονται στους κατά τόπους αγροτικούς συνεταιρισμούς για την δήλωση των καλλιεργήσιμων εκτάσεων (οι προδιαγραφές που ορίζουν οι αγροτικοί συνεταιρισμοί για την σύνταξη των σκαριφημάτων αυτών καθώς και ποιες κατηγορίες "επαγγελματιών" μπορούν να συντάσσουν τέτοια “σκαριφήματα” αποτελεί ένα άλλο θέμα συζήτησης), το οποίο υπογράφεται από έναν πτυχιούχο τοπογράφο μηχανικό Τ.Ε. ως φαίνεται στην σφραγίδα. Εκείνο που μου προξένησε το ενδιαφέρον είναι ο Αριθμός Μητρώου ΕΕΤΕΜ του εν λόγω μηχανικού, ο οποίος αφενός έχει πολλά μηδενικά ψηφία (συγκεκριμένα τέσσερα), αφετέρου είναι οκταψήφιος. Είναι γνωστό ότι οι αριθμοί μητρώου των μελών του ΤΕΕ είναι πενταψήφιοι και εξαψήφιοι. Μπορεί κάποιος συνάδελφος να μας ενημερώσει κατ’ αρχήν πόσα ψηφία έχουν οι αριθμοί μητρώου των μελών της ΕΕΤΕΜ αλλά και πως μπορεί κάποιος να έχει πρόσβαση στο μητρώο αυτό; Και για να μην παρεξηγηθώ, δεν εννοώ πλήρη πρόσβαση στα προσωπικά στοιχεία κάθε μέλους, αλλά σε μια απλή αντιστοίχηση του ονοματεπώνυμου με τον αριθμό μητρώου και την ειδικότητα μηχανικού, ώστε να είναι δυνατόν να ασκείται ένας τυπικός έλεγχος από τον εκάστοτε αρμόδιο φορέα (πολεοδομία, δασαρχείο, εφορία αρχαιοτήτων, αγροτικοί συνεταιρισμοί, συμβολαιογράφοι, τραπεζικά ιδρύματα κλπ). Μπορεί τελικά να είναι αβάσιμη αυτή μου η καχυποψία και για τον λόγο αυτό ζητώ προκαταβολικά συγγνώμη από τον εν λόγω μηχανικό, αλλά θα πρέπει τουλάχιστον να έχουμε την δυνατότητα να ελέγξουμε ποιος υπογράφει τι, ώστε τελικά ορισμένοι να μην επωφελούνται της άγνοιας των υπολοίπων, παραποιώντας ή δηλώνοντας ανύπαρκτες επαγγελματικές ιδιότητες.

Link to comment
Share on other sites

Νομίζω(κατα 99.9999%) πως αυτό που λες δεν υπαρχει στο ιντερνετ. Πρεπει να επικοινωνησεις με την ΕΕΤΕΜ (2105227812)και να εξηγησεις πως εχει η κατάσταση για να σε βοηθησουν αυτοι.Αυτό είναι το πιο σωστό.

Τελος, αν καταλαβα καλα απτα λεγομενα σου, υπαρχει και προβλημα οτι εκανε εξαρτημενο τοπογραφικο??(εννοειται πως αν δεν ειναι οντως αυτο που δηλωνει ειναι ντροπη και πρεπει να κυνηγηθει κτλ)Δηλαδη αν οντως ειναι μηχανικος υπαρχει κανενα αλλο προβλημα?

Συγνωμη που ρωταω,αν ενοχλεισαι! Αλλα σιγουρα θα σε ρωτησει και η ΕΕΤΕΜ τι προβλημα εχει δημιουργηθει οπως και αν εισαι υπαλληλος πολεοδομιας κτλ ή ε.ε.

Ειναι πονηροι καιροι δυστυχως και υπαρχει καχυποψια....

 

EDIT: Ξεχασα για τα ψηφια του ΑΜ.Εγω 5ψηφια εχω δει, ας με διορθωσει καποιος συναδελφος αν κανω λαθος και βγαινουν τωρα με τιποτα μηδενικα μπροστα.

Link to comment
Share on other sites

8 ψηφία - 4 μηδενικά = 4-ψήφιος. Που σημαίνει πως είναι παλιός συνάδελφος (αν όντως είναι), οπότε το πως αναφέρεται μητρώο του μπορεί να διαφέρει πολύ από εμάς τους νεώτερους, πχ παλιά είχαν σφραγίδες με αύξων αριθμούς. Αυτό σημαίνει πως τα πρώτα ψηφία αν και άχρηστα δεν μπορούσαν να τα εξαφανιστούν από τη σφραγίδα και έβαζαν το μηδέν.

Ένα τηλ στην ΕΕΤΕΜ για να σου ξεκαθαρίσει αν μπορεί να αναγράφεται έτσι το μητρώο ενός μέλους θα είναι η καλύτερη λύση, αφού δεν μπλέκεις με προσωπικά δεδομένα κτλ...

Link to comment
Share on other sites

Καλησπέρα σε όλους. Εδώ και μερικές μέρες μάταια προσπαθώ να βρω στο διαδίκτυο κάποια ιστοσελίδα επίσημου φορέα στην οποία να δημοσιεύεται το Μητρώο Τεχνολόγων Μηχανικών μελών ΕΕΤΕΜ, κάτι αντίστοιχο δηλαδή με το Μητρώο των Διπλωματούχων Μηχανικών που ανακοινώνεται στην επίσημη ιστοσελίδα του ΤΕΕ. Ο λόγος που κάνω αυτήν την αναζήτηση είναι διότι υπέπεσε στην αντίληψή μου ένα “εξαρτημένο τοπογραφικό σκαρίφημα” (δεν αναφέρεται εάν είναι σε ΕΓΣΑ ʼ87), όπως αυτά που υποβάλλονται στους κατά τόπους αγροτικούς συνεταιρισμούς για την δήλωση των καλλιεργήσιμων εκτάσεων (οι προδιαγραφές που ορίζουν οι αγροτικοί συνεταιρισμοί για την σύνταξη των σκαριφημάτων αυτών καθώς και ποιες κατηγορίες "επαγγελματιών" μπορούν να συντάσσουν τέτοια “σκαριφήματα” αποτελεί ένα άλλο θέμα συζήτησης), το οποίο υπογράφεται από έναν πτυχιούχο τοπογράφο μηχανικό Τ.Ε. ως φαίνεται στην σφραγίδα. Εκείνο που μου προξένησε το ενδιαφέρον είναι ο Αριθμός Μητρώου ΕΕΤΕΜ του εν λόγω μηχανικού, ο οποίος αφενός έχει πολλά μηδενικά ψηφία (συγκεκριμένα τέσσερα), αφετέρου είναι οκταψήφιος. Είναι γνωστό ότι οι αριθμοί μητρώου των μελών του ΤΕΕ είναι πενταψήφιοι και εξαψήφιοι. Μπορεί κάποιος συνάδελφος να μας ενημερώσει κατʼ αρχήν πόσα ψηφία έχουν οι αριθμοί μητρώου των μελών της ΕΕΤΕΜ αλλά και πως μπορεί κάποιος να έχει πρόσβαση στο μητρώο αυτό; Και για να μην παρεξηγηθώ, δεν εννοώ πλήρη πρόσβαση στα προσωπικά στοιχεία κάθε μέλους, αλλά σε μια απλή αντιστοίχηση του ονοματεπώνυμου με τον αριθμό μητρώου και την ειδικότητα μηχανικού, ώστε να είναι δυνατόν να ασκείται ένας τυπικός έλεγχος από τον εκάστοτε αρμόδιο φορέα (πολεοδομία, δασαρχείο, εφορία αρχαιοτήτων, αγροτικοί συνεταιρισμοί, συμβολαιογράφοι, τραπεζικά ιδρύματα κλπ). Μπορεί τελικά να είναι αβάσιμη αυτή μου η καχυποψία και για τον λόγο αυτό ζητώ προκαταβολικά συγγνώμη από τον εν λόγω μηχανικό, αλλά θα πρέπει τουλάχιστον να έχουμε την δυνατότητα να ελέγξουμε ποιος υπογράφει τι, ώστε τελικά ορισμένοι να μην επωφελούνται της άγνοιας των υπολοίπων, παραποιώντας ή δηλώνοντας ανύπαρκτες επαγγελματικές ιδιότητες.

 

Η ΕΕΤΕΜ (σε αντίθεση με το ΤΕΕ), είναι νομικό πρόσωπο ιδιωτικού δικαίου. Δε βλέπω τι βαρύτητα θα μπορούσε να έχει η άποψή, ενός συνδικαλιστικού ουσιαστικά φορέα λοιπόν, σε θέμα επαγγελματικών δικαιωμάτων, εκτός του να σου βεβαιώσει* ότι ο υπογράφων το "σκαρίφημα", έχει την ειδικότητα που ισχυρίζεται και στη συνέχεια να ερευνήσεις εκεί που πρέπει (στο ΤΕΕ και στο ΥΠΕΧΩΔΕ) κατά πόσο η ειδικότητα αυτή δικαιούται να υπογράφει "εξαρτημένα σκαριφήματα" (αρχίζει να γίνεται αστείο αυτό το παιχνίδι με τις λέξεις τελικά για να αποφύγουν ορισμένοι τις κακοτοπιές).

 

*Ακόμα και αυτή η βεβαίωση, είναι αμφίβολης αξιοπιστίας κατά τη γνώμη μου. Ποιοί και πόσοι έχουν τελικά δικαίωμα εγγραφής στην ΕΕΤΕΜ, με τι έλεγχο και από ποιόν;

Link to comment
Share on other sites

Συνάδελφοι θέλω να διευκρινίσω τα εξής. Κατ' αρχήν το πρόβλημα δεν αφορά στα επαγγελματικά δικαιώματα (αυτό είναι ένα άλλο θέμα συζήτησης) αλλά στην παραποίηση (εφόσον έτσι αποδειχθεί) του τίτλου πτυχιούχος μηχανικός Τ.Ε., γεγονός που επηρεάζει και αφορά ολόκληρο τον κλάδο των μηχανικών, είτε αυτοί είναι διπλωματούχοι μηχανικοί είτε πτυχιούχοι μηχανικοί Τ.Ε. Ο συγκεκριμένος Αριθμός Μητρώου δεν ξεκινάει από μηδέν αλλά από 4, είναι δηλαδή κανονικός οκταψήφιος αριθμός. Εκτός εάν πρόκειται για την περίπτωση κάποιας ορισμένης κατηγορίας μηχανικών των οποίων η αρίθμηση ξεκινάει από το 40000000. Σκέφτηκα κι εγώ να επικοινωνήσω με την ΕΕΤΕΜ, πράγμα που τελικά δεν θα αποφύγω, αλλά ήθελα προηγουμένως να απευθυνθώ στο forum.

Link to comment
Share on other sites

έτσι όπως το θέτεις, έχεις δίκιο, δεν νομίζω να υπάρχει τέτοιος αριθμός.

εκτός εάν από την αποτύπωση της σφραγίδας, παραποιούνται ή δεν φαίνονται καλά οι αριθμοί.

Σίγουρα, να το ελέγξεις μέσω της ΕΕΤΕΜ και όπως το θέτεις θα έχεις την απάντησή σου.

Link to comment
Share on other sites

@tpanag εχεις αδικο. Στην ΕΕΤΕΜ γραφονται συγκεκριμενες ειδικοτητες με αντιγραφο πτυχιου,ταυτοτητας,φωτογραφιες. Δηλ δεν μπορει να γραφτει χωρις πτυχιο κτλ ή π.χ. ναναι γιατρος!!. Τωρα αν εννοεις πως επειδη δεν ειναι δημοσιο, μπορεις να δωροδοκησεις και να εγγραφεις, ενταξει, αυτο τωρα ειναι στο νομο των πιθανοτητων με την εννοια οτι μπορει αυριο να πεσει κομητης κτλ. και στο δημοσιο δωροδοκεις για πλακα σε μια υπηρεσια...(αΛλωστε και το ΤΕΕ συνδικαλιστικο οργανο αποφοιτων πολυτεχνειων εχει καταντησει μεταξυ μας).

ΤΕλος παντων, οπως ειπε ο συναδελφος καλυτερα να παρει ενα τηλεφωνο στην ΕΕΤΕΜ.Και οι ιδιοι -ΑΝ οντως ο αλλος δεν ειναι μελος- θα θελουν να ξεκαθαρισουν το θεμα.

 

Υ.Γ Στο αν επρεπε να κανει το συγκεκριμενο τοπογραφικο, απτη στιγμη που δεν υπαρχει Π.Δ και συγκεκριμενη παραγραφος που να λεει τα δικαιωματα, καλα εκανε και τοκανε.Γιαυτο λεμε οτι ολοι μας πρεπει να θελουμε να εκδωθει ΠΔ για τις σχολες αυτες.ΑΝ βγει και απαγορεψει τη Χ δραστηριοτητα, φυσικα και να μην την κανει κανεις.

Link to comment
Share on other sites

Η σφραγίδα του εν λόγω μηχανικού είναι ευκρινέστατη και ο αριθμός μητρώου που σας ανέφερα δεν επιδέχεται καμίας αμφιβολίας. Επίσης έπειτα από μια πρόχειρη έρευνα που έκανα μέσα από τον ηλεκτρονικό τηλεφωνικό κατάλογο του ΟΤΕ, δεν βρήκα κανένα άτομο με το συγκεκριμένο επώνυμο στην περιοχή που δηλώνεται ως έδρα (η έδρα που δηλώνεται δεν έχει καμία σχέση με την περιοχή που αναφέρεται το συγκεκριμένο τοπογραφικό σκαρίφημα). Το σίγουρο είναι ότι κάτι δεν πάει καλά εδώ πέρα.

 

Βεβαίως εάν υπήρχε αναρτημένο ένα ευρετήριο με τα μέλη της ΕΕΤΕΜ όλα θα είχαν ξεκαθαριστεί και δεν θα κάναμε τώρα αυτήν την συζήτηση. Ένα τέτοιο εργαλείο θα ήταν ιδιεταίρως χρήσιμο σε όλους. Τώρα όσον αφορά στις προδιαγραφές των σκαριφήματων που προορίζονται για την δήλωση καλλιεργήσιμων εκτάσεων προκειμένου να υπολογιστούν οι επιδοτήσεις, αυτές καθορίζονται από τον εκάστοτε αγροτικό συνεταιρισμό και ουσιαστικά είναι ανύπαρκτες, αφού τελικά ο καθένας μπορεί να συντάξει ένα τέτοιο σκαρίφημα είτε είναι αγρότης (στην περίπτωση που δεν απαιτείται υπογραφή), είτε γεωπόνος είτε μηχανικός.

Link to comment
Share on other sites

Βεβαίως εάν υπήρχε αναρτημένο ένα ευρετήριο με τα μέλη της ΕΕΤΕΜ όλα θα είχαν ξεκαθαριστεί και δεν θα κάναμε τώρα αυτήν την συζήτηση. Ένα τέτοιο εργαλείο θα ήταν ιδιεταίρως χρήσιμο σε όλους. Τώρα όσον αφορά στις προδιαγραφές των σκαριφήματων που προορίζονται για την δήλωση καλλιεργήσιμων εκτάσεων προκειμένου να υπολογιστούν οι επιδοτήσεις, αυτές καθορίζονται από τον εκάστοτε αγροτικό συνεταιρισμό και ουσιαστικά είναι ανύπαρκτες, αφού τελικά ο καθένας μπορεί να συντάξει ένα τέτοιο σκαρίφημα είτε είναι αγρότης (στην περίπτωση που δεν απαιτείται υπογραφή), είτε γεωπόνος είτε μηχανικός.

 

Τι σημαίνει "σκαρίφημα" συνάδελφε; Σκαρίφημα είναι το "κροκί" που κρατάμε στο πεδίο με σκοπό να συντάξουμε τοπογραφικό διάγραμμα. Έπαιξε με τις λέξεις ο τύπος για να γλυτώσει τους μπελάδες; Αν οι αγροτικοί συνεταιρισμοί επιτρέπεται βάσει του ισχύοντος νομικού πλαισίου να αρκούνται και σε σκίτσο ...σε χαρτοπετσέτα είναι άλλο θέμα. Διαχειρίζονται και δημόσιο χρήμα όμως αν δεν κάνω λάθος!

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Σκαρίφημα είναι ακριβώς αυτό που ενοούμε όλοι εμείς οι μηχανικοί. Ένα υποτυπώδες σκίτσο (στην συγκεκριμένη περίπτωση ενός αγροτεμαχίου) χωρίς συγκεκριμένη κλίμακα και σχεδιασμένο πολλές φορές στο χέρι, επάνω στο οποίο είναι αριθμημένες οι κορυφές του πολυγώνου. Οι συντεταγμένες των κορυφών (σε ΕΓΣΑ '87?) παρουσιάζονται σε έναν επισυναπτόμενο πίνακα. Το θέμα όμως τώρα είναι εάν υπάρχει παραποίηση επαγγέλματος, σφραγίδας και υπογραφής, γεγονός που άπτεται (δεν είμαι νομικός) του αστικού δικαίου.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.