Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

Όγκος παραγόμενων αποβλήτων ανά kgr ζωικού βάρους


Tom

Recommended Posts

Είναι να κάνω μια μελέτη χειρισμού και διάθεσης αποβλήτων για ποιμνιοστάσιο και πρέπει να υπολογίσω τα παραγόμενα απόβλητα. Ξέρει κάποιος που μπορώ να βρω τη σχετική νομοθεσία για τον υπολογισμό των αποβλήτων που παράγουν διάφορα ζώα ανά κιλά ζωικού βάρους? Υποψιάζομαι ότι αυτό που ζητάω είναι στην Κ.Υ.Α. 224203/16-01-2006 αλλά δεν τη βρίσκω πουθενά στο ιντερνετ. Ευχαριστώ.

Link to comment
Share on other sites

ckyriako ευχαριστώ για την απάντηση. Ναι τα έχω διαβάσει τα links που λες, αλλά έχουν πληροφορίες μόνο για πρόβατα, μοσχάρια και χοίρους ενώ θέλω για όλα τα είδη για τα οποία προβλέπεται σταυλισμός, όπως τα θηραματικά. Όσον αφορά την ΚΥΑ που ανέφερα παραπάνω, δεν περιέχει κάτι σχετικό τελικά.

Link to comment
Share on other sites

Ισως βρεις καμια ακρη στην τοπικη δνση γεωργιας.. Το πολυ πολυ να χασεις λιγες ωρες απο το πρωινο σου.. Δεν γινεται αλλιως

Link to comment
Share on other sites

Μπορείς να συμβουλευτείς και το βιβλίο του Μαρκαντωνάτου "Επεξεργασία και διάθεση υγρών αποβλήτων" 1990, το οποίο είναι γενικώς αποδεκτό από τις υπηρεσίες ως έγκυρη βιβλιογραφία για τα στοιχεία που ψάχνεις.

 

Δεν έχω διαβάσει (γιατί δεν έχω βρει) το βιβλίο του Taiganides "Animal Waste" 1978. Ίσως να έχει κάτι και σε αυτό.

 

Πάντως για τα θηραματικά που λες δεν έχω δει να υπάρχουν κάπου αντίστοιχα στοιχεία. Η μόνη πηγή πληροφόρησης για αυτό θα είναι πιθανόν δημοσιευμένες μελέτες που έχουν αναρτηθεί κάπου στο διαδίκτυο και κατά πάσα πιθανότητα στην αγγλική γλώσσα.

 

Πάντως μπορείς να εκτιμήσεις κάποια πράγματα ως μελετητής σε περίπτωση κατά την οποία δεν υπάρχουν βιβλιογραφικά δεδομένα. Νομίζω ότι το κράτος σου έδωσε το δικαίωμα να "εκτιμάς" με το που σου απένειμε το δίπλωμα μηχανικού

Link to comment
Share on other sites

Κατ'αρχήν ευχαριστώ για την απάντηση. Θα ψάξω τη βιβλιογραφία που προτείνεις αλλά πιστεύω ότι για τα θηραματικά θα τη βρω μόνο στο πανεπιστήμιο οπότε λέω να πάω μία βόλτα και από εκεί..

Link to comment
Share on other sites

  • 5 years later...

Ξεθάβω αυτό το θέμα γιατί ψάχνω το βιβλίο του Μαρκαντωνάτου "Επεξεργασία και διάθεση υγρών αποβλήτων"  το οποίο δεν είναι πλέον διαθέσιμο στον Παπασωτηρίου

και δεν το βρίσκω πουθενά.Έχει κανένας συνάδελφος ιδέα που θα μπορούσα να το βρω;

Μου ζητάνε από το υγειονομικό να χρησιμοποιήσω έναν πίνακα μέσα από το βιβλίο και δεν ξέρω τι να κάνω!

Link to comment
Share on other sites

Toν πίνακα που αναφέρει πόσα τετραγωνικά χρειαζόμαστε στις τάφρους στο σύστημα υπεδάφιας διάθεσης για κάθε κυβικό λυμάτων,ανάλογα με το είδος του εδάφους.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.