Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

Διαστασιολόγηση κυκλοφορητή


giorgio

Recommended Posts

Επειδή η κουβέντα γίνεται για κυκλοφορητές και αναφέρει και διαμέρισμα ο Δημήτριος, θεωρώ ότι αναφέρεται σε κλειστό κύκλωμα.

 

Ο ορισμός που παραθέτεις είναι σωστός μεν, αναφέρεται σε ανοικτά κυκλώματα δε.

Link to comment
Share on other sites

Συμπληρωσα αλλα δε σε προλαβα. Και ενα συστημα θερμανσης μπορει να ειναι ανοιχτο. Ο ορισμος ειναι ο ιδιος απλα μιλαει για νερο μιας θερμοκρασιας οπως λεω παρακατω. Δε διαφωνουμε.

Link to comment
Share on other sites

  • 1 year later...

Έχοντας καταλήξει πλέον πως το μανομετρικό σε ένα κλειστό κύκλωμα έχει να κάνει μόνο με τις τριβές που αναπτύσσονται σε αυτό, σκέφτομαι πως ο καλύτερος τρόπος υπολογισμού του, θα ήταν ΠΡΙΝ χαλάσει ο κυκλοφορητής, να είχα μετρήσει την πτώση πίεσης πριν και μετά τον κυκλοφορητή. Έτσι, θα είχα μια πειραματική αναφορά για μελλοντική αντικατάσταση. Όμως, δεν θα μπορούσα να λάβω υπ' όψιν κάποιον ζόρικο κλάδο σε κάποιο απομακρυσμένο διαμέρισμα, το οποίο ενδεχομένως να είχε πρόβλημα με το boiler του.

 

Επειδή τώρα στην πράξη μας χάλασε ο παλιός κεντρικός κυκλοφορητής, προβληματίζομαι σχετικά με τα διαφορετικά μανομετρικά που βλέπω ανάμεσα σε wilo και grundfoss. Συγκεκριμένα, με βάση πίνακες, ο αντίστοιχος του παλιού wilo που είχαμε είναι ένας grundfoss με μεγαλύτερη παροχή αλλά μικρότερο μανομετρικό. Επειδή υπάρχει όντως ένα διαμέρισμα του τελευταίου ορόφου που έχει σχετικό πρόβλημα με το boiler, τι θα προτείνατε; Μεγαλύτερη παροχή ή μεγαλύτερο μανομετρικό;

 

Σημειώνω πως το σύστημα κεντρικής θέρμανσης είναι μέσω εναλλάκτη τηλεθέρμανσης, ενώ τα διαμερίσματα έχουν αυτονομία, επομένως παρακαλώ μη με ρωτήσετε για θερμίδες λέβητα, είναι τα πάντα δυναμικά...

Edited by thanar
Link to comment
Share on other sites

Μήπως το πρόβλημα με το boiler οφείλεται σε μικρή πίεση πλήρωσης ή σε εγκλωβισμένο αέρα στο κύκλωμά του? Έχει εξαερηστικά?

Link to comment
Share on other sites

Έχει γίνει έλεγχος στο boiler, ακόμη και αλλαγή του. Το πρόβλημα λίγο-πολύ παραμένει. Με την αναγκαστική αλλαγή του κυκλοφορητή, έλεγα να πάμε σε κάτι που να μπορέσει να μας καλύψει ενδεχομένως και το πρόβλημα.

Link to comment
Share on other sites

Ίσως το πρόβλημα να οφείλεται σε κακή ή καθόλου εξισορρόπηση (balancing).

Υπάρχουν ρυθμιστικές βάνες?

Μήπως υπάρχει κάποιο διάγραμμα?

Link to comment
Share on other sites

...

...τι θα προτείνατε; Μεγαλύτερη παροχή ή μεγαλύτερο μανομετρικό;

 

Κάποια ιδέα;

Link to comment
Share on other sites

Η αλλαγή του boiler δε σημαίνει κάτι. Ψάξτο το θέμα, 95% δε φταίει ο κυκλοφορητής.

 

Στο θέμα του κυκλφορητή, αν και προτρέχουμε, πρέπει να ξέρεις το σημείο λειτουργίας του παλιού για να δεις ποιον από τους δυο υποψήφιους πρέπει να διαλέξεις (σε κάποια περίπτωση μπορεί να ταιριάζει ο ένας και σε κάποια ο άλλος). Ποιον κυκλοφορητή είχες? Υπάρχει αντιστάθμιση?

Link to comment
Share on other sites

Ο παλιός wilo που χάλασε ο ρότορας είναι ένας TOP-S40/7 για 4όροφη (μαζί με το υπόγειο) οικοδομή με γύρω στα 200m² σε κάθε όροφο. Αντιστάθμιση δεν υπάρχει, καθώς δουλεύουμε με τηλεθέρμανση και η ρύθμιση των θερμίδων γίνεται αυτόματα.

Link to comment
Share on other sites

Αφού έχεις τον 40/7, το πρόβλημά σου είναι αλλού.

 

Δεν κυκλοφορεί πλέον αυτός ο κυκλοφορητής?

Edited by miltos
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.